Bir geyik topiğim bile yok diye üzülüp süzülenler...

$1378645_1377139875862614_406709541_n.webp.................................

attachment.php

Siz gelinlere damatlara karar verin, ben bi bücürü banyo yaptırıp geliyorum kızlar.

Konu evlat olunca insan nasıl hareket edeceğini şaşırıyor, başkalarına verdiğimiz aklımız bir anda duruyor, kolay değil gerçekten, kızım küçükken annem bunlar en güzel zamanlarınız deyince kızardım kadına ama gerçekten küçüklükleri en güzel zamanları.

Belki bencilcedir bilmiyorum, kızın oğlun dizinin dibinde olunca kafan biraz daha rahat oluyor, kimle arkadaşlık eder, nasıl kararlar alır diye korkmuyorsun, sürekli yaşamında oluyorsun, ne zaman ki büyüyor daha özgür, daha aileden bağımsız bir yaşama adım atıyor, korkular başlıyor.

Evladın kızı erkeği yok:((( şimdi bizlerin yaşadığı endişeleri bir süre sonra sizlerde yaşayacaksınız, kızlarınız, oğullarınız için korkularınız olacak, aman terleyip üşüttü mü endişenizin yerini flörtünün kötü alışkanlığı var mı, huyu nedir, hırlı mıdır hırsız mı korkuları alıyor, küçükken peki annecim diyen çocuk büyüyünce senin kadar düşünüyorum, bireyim, hayatım hakkında kararlar veririm diyen bir yetişkin oluyor.

hybris,
endişelenme, anne babalık yaş farkının az veya çok olmasıyla bağlantılı değil pek, sen çocuğuna şekil verirken o da seni şekillendiriyor zaten, ister istemez birçok huyunu törpülüyorsun, sabırsızsan bir anda dünyanın en sabırlı insanı olup çıkıyorsun, yaşadıkça göreceksin, anne babalığı her çocuğunda yine yeniden öğreniyorsun, kızına oğluna davrandığın gibi davrandığında oğlunda işe yarayan metodun kızında işe yaramadığını görüyorsun, aynı ana babanın evlatları fakat birbirinden çok farklı bireyler yetiştiriyorsun, zevkleri, düşünceleri, karakterleri herşeyi bambaşka oluyor.

Büyümelerini, yetişkin olduklarını görmek çok gurur verici ama işte yavrunun üzüleceğini öngörüp bunu engelleyememek mahfediyor insanı:(((

Mune yazdiklarini okudum ve yillar sonraya gittim ve icimi bir huzun kapladi sanki
Benimde 7 yasinda kizim.var ileride neler yasayacagimi az cok.kestirdim.gozumde
Bu sene birinci sinifa basladi yani bizden tamamen bagimsiz bir yasam ilm gun oldukca agladim:(
Onun huznu bile yetti
Okullarin acikdigi 2o gun olmusken ogretmenin sacini sectigini sacini yolarim dedigini diydugumda iki gun kendime.gelemedim benim yavrimun sacini elin adami cekiyor yanimda degil koruyamadim onu
Oysaki biz az mi dayak yedik okulda
Zaman hizli geciyor ve benim.minik kizim buyuyor buyudukce dertleride buyuyor hic kulak asmadigim bu cumlenin tam icerisindeyim

Son düzenleme:
Geyiğe bekleniyormuşum geldim ama parkon teyzem yok görünürlerde geç kaldım bu akşam biraz değil mi :1:

Sev beni columkulumm sizlere bakayım dedim çıkıyorum şimdi artur hadi diyorrrr sonra konuşalım seninleolurmuu anlatacaklarım var sana ben kaçtımmm iyi gecelerr canım öptüm seni :38::38:

Tamam ablacığım telefonlaşalım müsait bir zamanda, öperiiiim, enişteme selamlar :16:

29 Ekim Cumhuriyet bayramı sebebiyle çok sevdiğim bir şiiri paylaşacaktım ama sonra fikir değiştirdim, bu şiir duygularıma tercüman oluyor çünkü.
Ülkemi, insanlarımızı, bayrağımızı, bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi çok seviyorum, Ata'm bugünler için sana teşekkür ederim:72::72:
Torunlarım, onların da torunları bu ülkede al bayrağın altında yaşasın:72::72:

Elif olmak, Mehmet olmak...

“Önce Elif olmak Mehmet olmaktır mesele
Elif gibi dümdüz Mehmet gibi şahan
Sonra bir kadın, bir erkek ve sonra vatan
Dalgalanan bayrağın gölgesinde bir olmaktır mesele
Birlik olmak hiç hayıflanmadan
Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın şiirinde Elif olmaktır
Mustafa Kemal’in kağnısını yürüten
Mehmet olmaktır;
Vatanın bağrında sıra dağlar gibi yükselen
Arif Nihat’ın şiirinde bayrak olmaktır
Nereye dikilmek istiyorsa oraya dikilen
Nazım Hikmet’in davetinde
Dörtnala gelip uzak Asya’dan ve
Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan
Necip Fazıl’ın büyük Doğu’sudur bu vatan
Memleket istemektir Cahit Sıtkı gibi
Kardeş kavgasına bir nihayet olan
Türkü, kürdü, çerkezi, arabıyla
Aynı al bayrağın alına dedesinin kanı bulanan
Bizimdir Beytüşşebap kör tuzla Çemişkezek
Anadolu sadece İstanbul İzmir değil diyen
Yavuz Bülent’in dilinde dedem korkut şafağıdır
Selahattin Eyyubilerin kılıcından
Koca Akif’in Çanakkale’sine damla damla dökülen
Vur şanlı silahınla gönül mülkü düzelsin
Sen öldürüyorken de vururken de güzelsin
Nihal Atsız’ın geri gelen mektubunda aşktır bu vatan
Oy sevmişem ben seni diyen
Ahmet Arif’in Havar’ında bir sevdadır bu vatan
Elif dergahında mim kapısında seni istemektir ille de seni
Aşık Sefai’nin şiirinde ille de sen olmaktır bu vatan
Evet bir Elif bir Mehmet olmaktır bu vatan
Mustafa Kemal’in kağnısı yıkılıp kaldığında
Elif olmaktır mesele kocabaşın yerine kendini koşan
Mehmet’in cephede yüreği yandığında
Bir yudum su olmaktır vatan
O suyu elinin tersiyle iterek bakışları ile şehadete uzanan
Kınalı Alileri yetiştiren ana olmaktır Elif
Erzurum tabyalarında Nene Hatun olmaktır
Kazma kürek demeden ne bulduysa çağlayan
Bazen 275 kiloluk mermiyi kaldıran Koca Seyittir Mehmet olmak
Anafartalar’da her biri tek başına bir tarih yazan
Anadolu ana dolmuşsa eğer Elif’tendir
Bayraklar bayrak olmuş
Sancaklar sancak olup düşmemişse eğer o da Mehmet’tendir
19 Mayısları, 30 Ağustosları, 29 Ekimleri bayram yapan
Bayramının adını hürriyet ve zafer koyan
Bayramı bayraklaştırarak dalgalandırmaktır toprakları vatan kılan
Buyurun o zaman…
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal
Ebediyen sana yok ırkıma yok izmihlal
Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet
Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklal…”

Bedirhan Gökçe

"Devrimin amacını kavramış olanlar sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır. " M.Kemal ATATÜRK

Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun....

Vazgeçtim demesini bekliyoruz bizde,eşimde bazen çok sinirlendiği zaman verlim kızı diyor,biliyorki oda rahatsız bu durumdan..
Mantığını kullanmadı zaten direk svdi bunu,saygı duyduğumuzuda söyledik .
Eşim çok sinirlidir içinde biliyorum fırtınalar kopuyor onunda,nasıl olur da böyle birini seçip o aileyi kabul edebilir diyor.
Ben o ırta yolu bulamıyorum işte,hemen anında parlıyorum benimle çatır .atır kavga ediyor,baba ile yapamıyor tabi
Açıkca söyledik ama bunları,baştan bilsin bunuda tamamen zıt 2 aile var .

canım yaa,üzüldüm hakkınızda hayırlısı olsun.

aynı senin durumunda olan bir yakınım var.ama roller değişik.oğlunun kız arkadaşını istemeyen yakınım.kızı ilk gördüğünden beri istemiyor.bize uygun değil diyor.ailesini beğenmiyor.uyum sağlayamayız,diyor.bu kız oğlumu mutlu edemez,diyor.diyor da diyor.krizlere giriyor.kız tarafı da oğlanı sıkıştırıyor her halde.askerden gelir gelmez isteyeceğiz kızı diyor oğlanda:50:

oğlum askerde üzülmesin diye ses çıkaramıyor ama yakınım kendini yiyor.şekeri,tansiyonu fırlıyor.ne kadar konuşsam anlatamıyorum.kaynanalık damarın mı tutuyor diyorum.yok diyor,hissediyorum,sonu hayırlı olmayacak diyor.senin kızında var,böyle istenmese hoşuna gider mi diyorum.onu da böyle hissetsem,ona da karşı çıkarım,diyor.ne olacak bilmiyorum:50:

Günaydın kızlar, bu büyük günümüz ve bayramımız kutlu olsun. İnşallah yavrularımıza daha güzel güner nasip olacak

iyi iyi çok şükür hiçbi sıkıntı kalmadı artık :)
3e yaklaşmıştır 2 hafta önce 2500gr ı geçmişti

Badeciğim maşallah kocaman olmuş. :nazar::nazar::nazar: Sıkıntınızın kalmadığına çok sevindim.

Tamam ablacığım telefonlaşalım müsait bir zamanda, öperiiiim, enişteme selamlar :16:

Tamam fıstığım haberleşirizz :16::16:

canım yaa,üzüldüm hakkınızda hayırlısı olsun.

aynı senin durumunda olan bir yakınım var.ama roller değişik.oğlunun kız arkadaşını istemeyen yakınım.kızı ilk gördüğünden beri istemiyor.bize uygun değil diyor.ailesini beğenmiyor.uyum sağlayamayız,diyor.bu kız oğlumu mutlu edemez,diyor.diyor da diyor.krizlere giriyor.kız tarafı da oğlanı sıkıştırıyor her halde.askerden gelir gelmez isteyeceğiz kızı diyor oğlanda:50:

oğlum askerde üzülmesin diye ses çıkaramıyor ama yakınım kendini yiyor.şekeri,tansiyonu fırlıyor.ne kadar konuşsam anlatamıyorum.kaynanalık damarın mı tutuyor diyorum.yok diyor,hissediyorum,sonu hayırlı olmayacak diyor.senin kızında var,böyle istenmese hoşuna gider mi diyorum.onu da böyle hissetsem,ona da karşı çıkarım,diyor.ne olacak bilmiyorum:50:

Çok zor egemcim bakalım artık neler olacak bekleyip göreceğiz gelişen olayları,yakınım dediğin kişide inşallah hisleri doğru çıkar arkadaşım anneler böyle işte.İçimizedoğuyor olabilecek sorunları.

Back
X