- 16 Nisan 2015
- 612
- 738
- 103
- Konu Sahibi amadeusdegilsalieri
-
Teşekkür ederim. Sizin yok mu böyle yakından tanıdığınız bir organik ürün?Çok güzel bir başlık olmuş. Cevabı merakla bekliyorum.
Konu guzel ama anlayan yok sanırım.. Bende merak ederim e kadar dogrudur organik oldugu.. Aslında boyle yerlerde takıp lazım.. Gerçeklik payı var mı..
Gerçek tereyağının (organik demek çok saçma çünkü ya gerçektir ya da sahtedir bu açıdan bakınca başlığı da değiştirmek gerekebilir:) ) rengi sarı ya da beyazdır demek yanlış bir önerme olur. Nedenine gelince hayvanlar yem ve saman ile beslenirse yağ kar gibi beyaz olur ama eğer yaz- bahar mevsimiyse ve bol ot yiyorsa o zaman sapsarı olur. Tereyağının içinde hafif çökelek görmek yağın yoğurttan çok iyi alınmadığını gösterir ama gerçek olmadığını göstermez.Merhaba, tereyağı konusunda iyi olduğumu düşünüyorum tereyağını erittiğinizde kendine has kokusunu salar ben oradan anlarım. Dışarıdan aldığım zamanlarda oldu mecburen. Genelde sahtelerde sarı renk veren bişey kullanıyorlar.Ben tereyağını Erzurumdan getirtiyorum rengi beyaz. Kayınvalidem evde kendisi yapıyor sütten o da beyaz renkli ve mis gibi kokuyor. Zeytinyağını maalesef ben de anlayamıyorum. Bu yüzden Aydın'da kendi üretim yapan bir aileden alıyorum.Zeytini de içinde oluyor. :)
Evet doğru diyorsun ama şöylede bir durum var mesela ?Gerçek tereyağının (organik demek çok saçma çünkü ya gerçektir ya da sahtedir bu açıdan bakınca başlığı da değiştirmek gerekebilir:) ) rengi sarı ya da beyazdır demek yanlış bir önerme olur. Nedenine gelince hayvanlar yem ve saman ile beslenirse yağ kar gibi beyaz olur ama eğer yaz- bahar mevsimiyse ve bol ot yiyorsa o zaman sapsarı olur. Tereyağının içinde hafif çökelek görmek yağın yoğurttan çok iyi alınmadığını gösterir ama gerçek olmadığını göstermez.
Günümüz dünyasında ne yazık ki tam olarak " organik" bir ürün bulmanız neredeyse imkansız. çünkü bir ürünün, gıdanın "tamamen" organik olabilmesi için yetiştiği yerden tutun kullanılan suya kadar her şey etki eder. hatta bir gıdanın veya sebzenin organik olması için yetiştiği toprakta en az 30 yıl hiç sanayi yapılmamış olması gerekmekte. çünkü sanayi işlerinin etkisi ancak bu kadar zamanda geçer. yani eğer sebze böyle bir yerde yetişmiyorsa organik değildir. yani pazarda satılanlara inanmayın çünkü sadece tarım ilacı kullanmamak onu organik yapmaz. ve sakın organik süt, tereyağ ve bunun gibi satılan market ürünlerini de almayın. çünkü eğer bir inek organik olmayan bir yem yemiyorsa sütü de organik olamaz. bu yüzden bir markette satılan seri üretim sütü nasıl organik olabilir?
Merhabalar, yıllardır organik ürünlerle haşır neşir olan biri olarak bilgilendirmek isterim. Öncelikle bir ürünün organik olup olmadığını anlamanın en güvenilir yolu organik sertifikasının olup olmadığıdır. %100 organik ibaresi bulunan çoğu ürün organik değil, yalnızca katkı maddesi kullanılmayan ürünler oluyor. Bu yüzden sertifikaya dikkat etmek önemlik çünkü organik dediğimizde kullandığımız ürünün toprağı belli yıllar ilaca maruz kalmamış olması ve araba yollarına belli bir miktarda uzak olması gerekiyor. İneğin yeminden, tohumun ekildiği toprağın kimyasalsızlığına kadar inceleniyor bu sertifikaya sahip ürünler.
O yüzden benim naçizane tavsiyem tarım bakanlığı tarafından onaylanan sertifikalı ürün kullanımıdır. Sağlıklı günler dilerim hepinize :)
gerçek keçi sütü almak isteyenler arasın tamamen doğal, elle sağım ,günlük süt 05557072101Merhaba hanımlar, organik yaşam konusu altında bir çok konu var. Organik ürünler nedir, nerelerde satılır, nasıl ulaşabilirim, fiyatları nedir vs sorular uzadıkça uzar. Fakat önemli bir konu var ki oda bir ürünün organik ürün olup olmadığını anlamaktır. Geçenlerde köylü bir teyze sattığı yeşilliklerin yanına bir leğen koymuş içinde tereyağı var. Teyzeyi görünce köyden gelmiş ve tereyağı da muhtemelen köy ürünüdür tamamen doğaldır diye düşündüm? Özellikle de sordum "teyzecim bu gerçek tereyağı mı" diye o da "tabi kızım biz yapıyoruz güvenle alabilirsin" dedi. Bende pazarcı teyzeye güvenerek aldım ama eve geldim tereyağını bir iştahla çıkardım yemek yapmaya ki ne göreyim sana yağı kokusu ve tadı var. Aslında tereyağı hariç her bir yağın tadına ve kokusuna sahip.
En önemli kısıma gelecek olursak tereyağının organik olup olmadığını nasıl anladım? Çünkü köyde yetiştim ve hayvanlarımız vardı ve doğal olarak özellikle süt ve süt ürünlerinin tadını iyi bilirim ve organik olup olmadıklarını hemen anlarım. Ama bir zeytin hasadını ve zeytinin iyi ya da kötü olup olmadığını anlayamam, zeytinyağı içinde aynı şey geçerli. Benim sizlere sorum şu sizler hangi organik ürünler konusunda iyisiniz? Görünce ya da tadınca "evet işte bu" ya da "hayır bu kesinlikle organik değil" diyebiliyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?