Bir göç meselesi ve kararsızlık.Fikirlenize ihtiyaçim var


Daha iyi anladim şimdi tesekkur ederim.
 
İsmini okuyunca migrenim tutuyo kız
 
Güneydoğuyu iyi bilirim,oranın lüksüyle batının lüksü arasında dağlar kadar fark var,her anlamda. Oranın başka,batının başka yani. Lüks lüks yazmışsınız oldukça itici olmuş konunuz kusura bakmayın ama
Batıda da çocuğu özel okula veriyoruz. Çünkü büyük şehir,çalışma saatlerimiz okullara uymuyor,kriterlerimiz ve beklentilerimiz zaten uymuyor. Ki mülteci problemi de çok.

Nerede mutlu olacaksanız orada yaşayın derim. Herkesin tarzı farklı. 69 yaşındaki güneydoğu doğumlu annem bile şu saatten sonra memleketine dönüp yaşayamaz. Tarz meselesi.
 


Yanlış anlamıyorum eşim devlet memuru ama ek iş ve yan gelirlerinimz var
 
Ev
Şeyi anlamadım Güney doğuda olunca neden özele göndermek zorunda kalıyorsunuz? Okullar çok mu kalabalık?



Evet çok kalabalık
 
Yanlış anlamıyorum eşim devlet memuru ama ek iş ve yan gelirlerinimz var
ek iş ve yan gelirler eşinizin memleketinde olmanıza mı bağlı batıya gidince kesilecek mi?

batıda devlet okuluna vereceğinizden emin misiniz? son dönemde gidip kontrol ettiniz mi? ya da mesela devlet okuluna verip siz nasıl çalışacaksınız saatler nasıl uyacak?

batıda ama merkezi olmayan bir yerde olacaksanız ve mahalledeki ilkokula da verseniz diyelim ki güvenli şekilde gidip gelebilir
ama bu sefer de orta lise hep sıkıntı oluyor, buralarda servisler sabahın 7side alıyor çocukları 9 daki okul için. beldelerin çoğunda kurs yok dersane yok çocuklar hep sıkıntı yaşıyor.

batıda büyükşehirde olacaksanız da emin misiniz misiniz devlet okulunun iyi olduğundan?

batıda okullar doğudan daha iyi değil -ortalama olarak
hatta doğuya devlet daha fazla yatırım yapıyor :S
batıda okullar aidatla veliden para toplayarak döndürüyor...

ha ama "ben çocuğumun batı zihniyetiyle büyümesini istiyorum" dersiniz, denize gitsin özgürce giyinsin, yerli-yabancı kız-erkek arkadaşı olsun, mahalle baskısı yaşamasın dersiniz bunlar parayla ölçülecek şeyler değil.
 






Üst taraf ta yazdığınız her şey tartışmaya açık ve acabalari var ama kesinlikle son yazdıklarınızı etkisi çok büyük

Ayrıca yok kesilmiyecek yan gelir
 
Uzman mı tek memur maaşıyla doğuda bile geçim zor. Üstelik yaşadığı şehrin büyükşehir olduğunu yazmış. Başka bir dünyada mı yaşıyor konu sahibi

Yanlış anlamıyorum eşim devlet memuru ama ek iş ve yan gelirlerinimz var
Ek is ve yan gelirler devam edecek mi batıya giderseniz? Bati da tüm devler okulları iyi ve güvenilir mi mesela? Bunları da düşünüp öyle hareket edin.
 
Üst taraf ta yazdığınız her şey tartışmaya açık ve acabalari var ama kesinlikle son yazdıklarınızı etkisi çok büyük

Ayrıca yok kesilmiyecek yan gelir
benim çocuğum yok

ama ben kendim batıya taşındım ve ilk geldiğimde tektim
bekar kadınım burada daha rahatım
ardından başka bir ilçeye de kardeşim geldi -daha yeni geldi o. o da bekar kadın.

çocuk yetiştirecek olsam ben zaten türkiyede kalmam direkt avrupaya giderim o kadar önemli benim gözümde...

fakat tabii madi olarak güç gerektiriyor ben o gücü elde ettikten sonra geldim yoksa burada sürünür insan.
 


Neye istinaden sürünür mesela...Merak ettim
 
Neye istinaden sürünür mesela...Merak ettim
bulunduğum şehir için
çocuğun ayrı odası olsun bizim ayrı giyinme odamız olsun filan derseniz geniş ev tutmak için 12-15 bin kira vermeniz lazım, o da bulursanız , ev yok.
her odayı ısıtmak için 3-4 bin lira elektrik faturası vermeniz lazım. değilse gece yatarken klima açıp gündüz hırkalarla polarlarla oturuup idare edeceksiniz. veya aileden birisi size yazdan odun vs. tedarik edecek soba/şömine yakacaksınız.

burada saç kestirmek terziye tadilat yaptırmak ya da pazarda sebze meyve fiyatları bile türkiye'nin en pahalı segmentinde (doğuda/g.doğuda bazı şehirlerde de meyve özellikle pahalı, biliyorum, özellikle kışı çok olan yerlerde ya da sınıra yakın kurak kesimde, ama misal et süt daha uygun, burada iğneden ipliğe her şey pahalı)

burada yerleşim dağınık.
belde çok köy çok
merkezde oturmaz buralarda oturursanız, kirası daha uygun olur mesela
ama ulaşım zor bu sefer de
tek yön dolmuş 12-15 lira mesela.
aylık kart yok, abonman yok.

izmirin merkezine gidecekseniz bu dediklerim geçerli olmayabilir tabii onun için direk ilçeye göre bakmanız lazım ama muğla bölgesi için böyle.
 


Aslında tüm bunlari biliyorum.
Zaten acabalarimin sebebide bunlar.
Ama kızım beş yaşında ve ilk okula batıda başlasın oranın külturunu alsın istiyorum.

Gelirimiz çok duşuk değil ama buraya nazaran biliyorum bizi bir tık zorluyabilir.

İzmirin bir semtini düşünüyorum mesela buca
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…