Bir göç meselesi ve kararsızlık.Fikirlenize ihtiyaçim var

Kirpapatyam46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
999
389
103
Kızlar bir şey sorucam
Biz şuan G.Anadoluda bir şehirdeyiz.
Ben kendim Ege'de doğdum büyüdüm
Eşim buralı
Eşimin işi dolayısıyla buradayız ve gitme şansımız hiç yoktu.

Fakat şuan bir şans doğdu bize ege ye benim doğduğum büyüdügum şehire gidebiicez..ve firsat bu fırsat bu olmazasa bir daha istesekte gidemiyecegiz.

Burda ben çalışmıyorum
Eşimin maaşı iyi Lux kategorisinde yaşıyoruz.
Ege ye gidersek bende çalışmayı düşünüyorum
Orada hayat çok daha pahalı belki standart larimiz bir tık daha düşük ama artıları

En azından çok rahatlıklaa devlet okuluna gönderebilirim.Benim tüm çevrem ailem orda .
Her sene denize ayırdığımız bütçe kâr kalicak yanımıza😁

Neyse uzun lafın kısası siz olsanız bu hakkı kullanirmiydiniz yoksa kullanmazmiydiniz.

Burası büyükşehir sözde ama herşey çok geri çok .
Burda kalırsam mecbur özel bir okula vermem lazım.
Kızımı burda. Çok Lux bir evim var ama oraya gidesem bunu satıp anca orta halli bir ev alabilirim.Eşim tamamen kararı bana bıraktı.Siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz.

Zaten öyle bir planım yok birilerine baktırmak gibi ama en azından parasıyla baktirabilecegim güveneceğiz insanlar var.malesef burada para ile bile güvenemiyorum

Anladım.

Hayırlı uğurlu olsun inşallah arkadaşım.
Çok teşekkür ederim ♥️
yaw git tabi bu nasıl soru. güney doğunun yemeklerini çok sevsem de gidip gezip mutlu hissetsem de yaşanacak yer değil. sizin adınıza çok sevindim, mutlu olun
Ahhhh böyle mesajlar okuyunca içim bir pırpır oluyor galiba ben süreçten korkuyorum ama galiba bende çok istiyorum teşekkür ederim

Ben olsam egeye giderdim.Mutlu olduğun yerde herşey lüks gelir zaten sana güneydoğu çok güzelmiş hic gidip görmedim ama yapılacak şeyler kısıtlıdır diye tahmin ediyorum.

Ege’de izmirden bahsediyorsunuz sanırım. İzmir’de tabi gdoğuda oturduğunuz lüks site gibi bşr yerden ev almanız çok güç. Sıradan eski evler bile dünya para. Standartlarınız ev konusunda düşer haliyle, eğer çalışmak da zor gelmeyecekse neden olmasın? Kültür olarak İzmir’de Ege kültürü hakim gibi ama karmaşık yani gdoğudan pek farkı yok. Devlet okullarında bahsettiğiniz iyi seviyeyi bulmanız da zor yani. Aksine doğu ve gdoğu okulları daha donanımlı. Çünkü çok fazla destek geliyor. Geçen yıllarda İzmir konaktaki bir okul müdürü kitap istemişti bizden kütüphane için. En basitinden doğuda köy okulunda bile akıllı tahta vardır ama kocaelinde merkezde bile yok mesela. Buradan kıyaslama yapabilirsiniz

Yani semt olarak bulunduğumuz site vs haklısınız galiba ama gözümde büyüyor bir anda olsa bitse ah ne güzel olur

Orada iyi semtteyken özele vermeyi dusunup egedeki kotu semtte oturup bi de cocugu devlete mi vereceksiniz yani? 🙄 Yani ben g.anadolu hakkinda pek fikrim yok hiç gormedim, tanidigim da yok bilemedim tabi. 🤷

Kotuden kastiniz cevre kotulugu degil de evlerin süslü gorunmesiyse o baska tabi.

Orada iyi semtteyken özele vermeyi dusunup egedeki kotu semtte oturup bi de cocugu devlete mi vereceksiniz yani? 🙄 Yani ben g.anadolu hakkinda pek fikrim yok hiç gormedim, tanidigim da yok bilemedim tabi. 🤷

Kotuden kastiniz cevre kotulugu degil de evlerin süslü gorunmesiyse o baska tabi.
Ya aslind açık da kötü bir semtte oturmma ama buraya kıyasla biraz standart larimiz duser

Bu şansı değerlendirin,egeye ailenizin yanına gitme fırsatı varken istediği kadar lüks olsun şu an yaşadığınız yer,1 dk bile düşünmem yerinizde olsam.
Ailem lebaram pek iyi değil gerçi .Bencil ve öncelik erkek çocuğu olan insanlar zaten gidersem onlardan çok uzakta bir semtte oturucam

Yanlış anlamayın ama hangi devlet memuru maaşıyla lüks içinde yaşıyordunuz? Eşiniz uzman, farklı kadrolarda biri de değildi hatırladığım kadarıyla. Kötü şartlarda, düşük maaşlarla çalıştığınızı hatirliyorum hatta.
Herkesin yasam standardı olarak iyi kötü kavramı değişebilir ama lüks deyince yazmadan geçemedim.
Ailenizle de araniz kötüymüş,çalışma kısmı dalan yine düşündürücü olabilir. Her şeyi gerçekten olduğu gibi baştan sona bir düşünüp karar verin.

süs değil de şu olabilir
g.doğuda evler 150 160 m2 çift balkonlu yeni binaysa (ki muhtemel öyledir şehir merkezleri genelde yeni, memurlar öyle yerlerde oturuyor) sitedir, giyinme odalıdır vs vs
misal banyo gideri ya da balkon gideri meyilli yapılmamış olsa orada kan çıkar....
mutfaklar ayrı mutfaktır

ama egede 160 m2 ev yok. 160 m2 burada "villa" diye geçer :D
belki denizlide varsa o m2 daire, bilmiyorum
muğlada 160m2'ye 4 ev yapıyorlar :D kaştan izmire kadar olan hatta yok azından

buralarda eski evler de küçük yeniler zaten küçük bina kaliteleri berbat
neredeyse tüm evler amerikan mutfak bir kere burada, merkezi sistem 2-3 ilçede var o da her mahallede yok, klima düzeni var, 1 oda ısıtıyorsun kışın banyoda donarsın.
çünkü doğramalardan yel esiyor. yalıtım yok çoğu evde.
daha balkon gideri banyo gideri düzgün yapılmış bina görmedim yağmur yağıyor su içeride, çatı akmasa balkondan alıyor. her sene bir yer yaptırıyorsun...
müteahhitler "nasılsa satıyorum" diye en kötü işçilikle yapıyorlar (8 senem bitti egede) düzgün ev bulmak istiyorsan ya villa alacaksın (varsa paran) ya da (yine varsa paran) arsa alıp başında durup kendin tek tek yapacaksın. firma sahibi yazılımcı arkadaşım kendi evinin betonunun başında geçirdi tüm baharı mesela ki işçiler sallamasın diye...buralar böyle.

Yanlış anlamayın ama hangi devlet memuru maaşıyla lüks içinde yaşıyordunuz? Eşiniz uzman, farklı kadrolarda biri de değildi hatırladığım kadarıyla. Kötü şartlarda, düşük maaşlarla çalıştığınızı hatirliyorum hatta.
Herkesin yasam standardı olarak iyi kötü kavramı değişebilir ama lüks deyince yazmadan geçemedim.
Ailenizle de araniz kötüymüş,çalışma kısmı dalan yine düşündürücü olabilir. Her şeyi gerçekten olduğu gibi baştan sona bir düşünüp karar verin.
Uzman mı🧐 tek memur maaşıyla doğuda bile geçim zor. Üstelik yaşadığı şehrin büyükşehir olduğunu yazmış. Başka bir dünyada mı yaşıyor konu sahibi acaba?

Back
X