• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gönüle ikinci kez konmak mı?

bende bikaç ay bu psikolojiyi atana kadar başbaşa kalma daha sonrasında da, onun isteklerini değerlendirme düşünccsindeydim..ama bu da olabilir tabi teşekkür ederim.
evi bozarsan yeni bir ev kurman hem zor olur hem de zaman alır. ayrıca herkesin psikolojisi bir gün gideceğinizi kabul eder ev hazırda durursa. Ama evi kapatırsan eğer kvalidene yerleşince çıkması çok çok zor olur senin için.
Bence bu teklif deneme için son derece güzel.

Bunca olayın içinde bu şekilde sağlıklı düşünebilmenize sevindim tebrik ediyorum sizi ..
Terapiye gittiğinizde de bazı noktoları daha iyi farkedip doğru kararı vereceksinizdir umarım..
Sizin aileniz ne düşünüyor bu durumda ??
Size destekçiler mi ?

ailemin eşimle görüştüğümden hbleri bile yok..ben bir şeyleri netleştirmeden onları tekrar üzmeyi hiç ama hiç istemiyorum.

evi bozarsan yeni bir ev kurman hem zor olur hem de zaman alır. ayrıca herkesin psikolojisi bir gün gideceğinizi kabul eder ev hazırda durursa. Ama evi kapatırsan eğer kvalidene yerleşince çıkması çok çok zor olur senin için.
Bence bu teklif deneme için son derece güzel.

haklısın evi dağıtmak kolay belki ama, toplamak çok zaman alır. hatta toplayamayızda çünkü herkes halinden memnun kalır olan yine bana olur:KK17: bunu yapabiliriz, en azından bir yerde bir evim olduğunu bilirim..

ben de kesinlikle kabul etmeyi düşünmüyorum.ama öyle duygularımı sömürüyorki delirtcek noktada.
eski eşiyle sülalece anlaşamamışlar diyeyim, yani onlar öyle söylüyor..ailesini çok severim, bir araya gelince
aynen her şeye ortak olacaklar, ama eşim sadece 1 sene diyor ama neden diyorum..yoook sebep yokki.psikoloji çok bozuk
ne istediğini bilmiyor. bana da tartışma ortamı yaratacak durumlar olmaz diye düşünüyor gbi geliyor, zaten akşam eve geliyoruz, bi kaç saat sonra yatıyoruz..o şekilde düşünüyor o aralıkta da kalablığa kaynar gideriz mi diyor ne diyor bilemedim..
ailesi biliyomuş, annesi siz gelin ben evde bile durmam istediğiniz gibi yapın evi diyomuş..normalde annesi yakın oturmayı bile bizim huzurumuz için istemezdi..hep oğlu artık ne anlatıysa:mad:
dediğim gibi psikolojik sebepler var bu isteğin altında.
sonuçta dieğr eşiyle de beraber yaşamışlar aileyle birlikte ama bu evliliklerini kurtarmaya yetmemiş.
tabi çok farklı bir nedenden bitmediyse o evlilik?
eşinle bir psikolog desteği alsanız yararlı olabilir.
bir çözümleme yapılması gerekir eşinin davranışları üzerinde.
sana mantıksız boyutta bu derece baskı yapması şüphelendirici.
ama ne olursa olsun kabul etmemen düşüncesindeyim
hata hata ile düzeltilmez.
siz o aile yanına taşınarak sorunların üzerine kısa süreli bir örtü örteceksiniz.
ama o sorunlar o örtü altında kalmayacak ki.oradan burana günyüzüne çıkacaklar.
muhtemelen ikili ilişki yürütmekteki başarısızlığı ve isteksizliğini,seni kendi ailesi içine sokup orada onlardan bir birey haline getirerek saklamaya çalışcacak.bir nevi eş pozisyonunu silikleştirecek,görevlerinin ve sorumluluklarının sınırını da flulaştıracak.

çok saçma bir teklifle gelmiş
bence cümbür cemaat yaşamanız sorunlarınızı azaltmaz yenilerini ekler gibi geldi bana

dediğim gibi psikolojik sebepler var bu isteğin altında.
sonuçta dieğr eşiyle de beraber yaşamışlar aileyle birlikte ama bu evliliklerini kurtarmaya yetmemiş.
tabi çok farklı bir nedenden bitmediyse o evlilik?
eşinle bir psikolog desteği alsanız yararlı olabilir.
bir çözümleme yapılması gerekir eşinin davranışları üzerinde.
sana mantıksız boyutta bu derece baskı yapması şüphelendirici.
ama ne olursa olsun kabul etmemen düşüncesindeyim
hata hata ile düzeltilmez.
siz o aile yanına taşınarak sorunların üzerine kısa süreli bir örtü örteceksiniz.
ama o sorunlar o örtü altında kalmayacak ki.oradan burana günyüzüne çıkacaklar.
muhtemelen ikili ilişki yürütmekteki başarısızlığı ve isteksizliğini,seni kendi ailesi içine sokup orada onlardan bir birey haline getirerek saklamaya çalışcacak.bir nevi eş pozisyonunu silikleştirecek,görevlerinin ve sorumluluklarının sınırını da flulaştıracak.

ve ben evde sadece bir gölge olacağım..mutlu aile tablosu çizilecek, asıl sorumlulukları dediğiniz gibi arada kaybolup gidecek..zaten o yoğunlukta ben onun sorumsuzluklarını da farkedemeyecek duruma geleceğim için, o kendini kurtarmış olacak.tek başıma bambaşka şeylere kafa yoruyor olacağım. çok zeki bir eşim var bunu anladım.

yaklaşık 1,5 aydır da bu şekilde yaşıyoruz. onca masrafla zor güç o eve taşındım. bir çok masraf ettim, taşınmak zaten başlı başlına bir eziyet herkes bilir..beni buna öyle zorladı ki kendi evimizde yaklaşık 10 gün yalnız kaldım hergün gelip defolmamı istedi..benim düzenimi, yuvamı bozdu..son iki haftadır barışma çabası içinde, ağlamalar, üzüntüden hastalanmalar falan..

Öncelikle şu yaşadıklarınızı bir unutmayın. Sonra hayatta en sinir olduğum insan modeli maddi sıkıntımız yok o yok bu yok peki neden diyince sessiz kalan insandır. O an sinirlerim öyle bir tepeme çıkar ki zekasından şüphe ederim, birden mongol falan mı oldunda basit bir soruya cevap veremiyorsun olurum.
Sizin ikinci evliliğiniz bu. Bir kere boşandıktan sonra bile yoğurdu üfleyerek yemek gerekirken, bu ikinci aşamada böyle 18 yaşında çok aşık olduğunu sanan ergenlerin yaptığı hataları yapmamak lazım. Ortada geçerli bir sebep olmadan bu adamın saçmasapan fikirlerine evet demeyin. İki keleimeyi düzgünce konuşamayan adama zaten evet demeyin. Size defol git demiş bir adama da evet demeyin. Bu adama evet demeyin.

Öncelikle şu yaşadıklarınızı bir unutmayın. Sonra hayatta en sinir olduğum insan modeli maddi sıkıntımız yok o yok bu yok peki neden diyince sessiz kalan insandır. O an sinirlerim öyle bir tepeme çıkar ki zekasından şüphe ederim, birden mongol falan mı oldunda basit bir soruya cevap veremiyorsun olurum.
Sizin ikinci evliliğiniz bu. Bir kere boşandıktan sonra bile yoğurdu üfleyerek yemek gerekirken, bu ikinci aşamada böyle 18 yaşında çok aşık olduğunu sanan ergenlerin yaptığı hataları yapmamak lazım. Ortada geçerli bir sebep olmadan bu adamın saçmasapan fikirlerine evet demeyin. İki keleimeyi düzgünce konuşamayan adama zaten evet demeyin. Size defol git demiş bir adama da evet demeyin. Bu adama evet demeyin.

evet demedim o isteğine..deseydim şuan dünya da ben iyi kimseler yoktu.. ve demiyeceğim de (büyük konuşmayım) benim hayatım oyuncak değil git deyince git, gel de ben geleyim üzerine şartlı şurtlu geleyim..böyle bir şey yok...

evet demedim o isteğine..deseydim şuan dünya da ben iyi kimseler yoktu.. ve demiyeceğim de (büyük konuşmayım) benim hayatım oyuncak değil git deyince git, gel de ben geleyim üzerine şartlı şurtlu geleyim..böyle bir şey yok...

O zaman konunuzun sonundaki gibi işin içinden çıkılmayacak bir durum yok. Bakın bu adamla barışılmaz mı belki barışılır ne diyim ama nasıl barışılır? Bu adam size prensesler gibi davranırsa, size güzel bir hayatı saçmasapan seyler önermeden sunarsa falan. Ayrıca artık yetişkin iki insansınız. İlk evliliğinizin yaşlarında da değilsiniz. Bir şeye yeniden başlamak için önce neden bozulduğunu iyice bir anlamak lazım. Yoksa aynı hatayı yenidne yaparsınız. Aynı tartışmaları yeniden yaşarsınız. Bile bile lades demiş olursunuz.
Bunu şöyle düşünün, bir işe girdiniz ve battı. O işe yeniden girer misiniz? Ya da o işi batıran sebepleri iyice irdelemeden girer misiniz? Yeniden batırmaya başlamak olmaz mı bu?

ve ben evde sadece bir gölge olacağım..mutlu aile tablosu çizilecek, asıl sorumlulukları dediğiniz gibi arada kaybolup gidecek..zaten o yoğunlukta ben onun sorumsuzluklarını da farkedemeyecek duruma geleceğim için, o kendini kurtarmış olacak.tek başıma bambaşka şeylere kafa yoruyor olacağım. çok zeki bir eşim var bunu anladım.
benimki senin verdiğinipuçlarından yapılan bir varsayımdı ama sanırım sen de bu yönde şüpheleniyorsun.
tabi eşini en iyi bilen sensin.bu senaryo gerçeğe yakın demek ki.
bu arada eşinin annesi de destekliyordur bu fikri.
demişssin ya bizi huzura erdirmek isteyebilir.
belki de böyle konuşup destek oluyor oğluna.
hani yanımızda olursanız çok tartışmazssınız evliliğiniz yoluna girer filan diye.

ikimizinde ikinci evliliği, çok severek evlendik, sonra başladı çatışmalarımız, öyle çok büyük, aman aman sebeplerimiz hiç olmadı. konuşmayı beceremedik vs. idare edemedik birbirimizi, inat ve grurun bizi şuanda getirdiği hal ise; anlaştık boşanacağız, ikimizde hiç istemesek de..eşyaları ben aldım, elimizdeki altınlarıda ona verdim. ben başka bir ev tutup eşyalarımı götürdüm..o da annesinin evine döndü.
yaklaşık 1,5 aydır da bu şekilde yaşıyoruz. onca masrafla zor güç o eve taşındım. bir çok masraf ettim, taşınmak zaten başlı başlına bir eziyet herkes bilir..beni buna öyle zorladı ki kendi evimizde yaklaşık 10 gün yalnız kaldım hergün gelip defolmamı istedi..benim düzenimi, yuvamı bozdu..son iki haftadır barışma çabası içinde, ağlamalar, üzüntüden hastalanmalar falan..
asıl sıkıntı şu ki; barışalım ve ailemle oturalım diyor..mantığım almıyor maddi sıkıntımız yok, yani kira versek geçinemeyecek durumda değiliz ki zaten öyle yaşıyorduk..iğneden ipliğe her şeyim, her eşyam, hatta fazlası var. neden küçücük ev de kendi eşyalarımı sağa sola dağıtıp, ya da bir depoya kapatıp annenlerle yaşayalım diyorum..ama mantıklı hiç bir açıklama yapmıyor..sadece çok mutlu olacağız orda bi kaç yıl sık dişini diyor.
ahhhh işin içinden çıkamıyorum???

kendi evinizde anlaşamadığınız adamla , ailesinin evinde onların da problemleri eklenerek anlaşabilecek misiniz ?

Bazıları annenlerle oturmaktan vazgeçelim boşanmayalım der bazıları bir araya gelelim annemlerle oturalım der sizinki de tam tersi olmuş insan normalde sorunlar yaşadığı bir ilişkiye bir de aileyi sokmaya çalışır mı hiç mantıklı değil :KK59:

Bazıları annenlerle oturmaktan vazgeçelim boşanmayalım der bazıları bir araya gelelim annemlerle oturalım der sizinki de tam tersi olmuş insan normalde sorunlar yaşadığı bir ilişkiye bir de aileyi sokmaya çalışır mı hiç mantıklı değil :KK59:

hem de hiç mantıklı değil. işin içinden çıkamıyorummmmm

O zaman konunuzun sonundaki gibi işin içinden çıkılmayacak bir durum yok. Bakın bu adamla barışılmaz mı belki barışılır ne diyim ama nasıl barışılır? Bu adam size prensesler gibi davranırsa, size güzel bir hayatı saçmasapan seyler önermeden sunarsa falan. Ayrıca artık yetişkin iki insansınız. İlk evliliğinizin yaşlarında da değilsiniz. Bir şeye yeniden başlamak için önce neden bozulduğunu iyice bir anlamak lazım. Yoksa aynı hatayı yenidne yaparsınız. Aynı tartışmaları yeniden yaşarsınız. Bile bile lades demiş olursunuz.
Bunu şöyle düşünün, bir işe girdiniz ve battı. O işe yeniden girer misiniz? Ya da o işi batıran sebepleri iyice irdelemeden girer misiniz? Yeniden batırmaya başlamak olmaz mı bu?
benimki senin verdiğinipuçlarından yapılan bir varsayımdı ama sanırım sen de bu yönde şüpheleniyorsun.
tabi eşini en iyi bilen sensin.bu senaryo gerçeğe yakın demek ki.
bu arada eşinin annesi de destekliyordur bu fikri.
demişssin ya bizi huzura erdirmek isteyebilir.
belki de böyle konuşup destek oluyor oğluna.
hani yanımızda olursanız çok tartışmazssınız evliliğiniz yoluna girer filan diye.

aklından geçenleri az çok tahmin ediyorum, annesi de oğlunu destekliyordur. nasıl iyi olacaksanız öyle olun diyordur ama işte onun aklındakileri benim aklım bir türlü kesmiyor.....

Back
X