Bir gün bende hamile kalacakmıyım bebeğim olacak mı

Pco var regl olmuyorum bebeğim olacak mı acaba diye düşünüp duruyorum yaklaşık 1 sene olacak korunmasız çatlatma iğnesi denedik yumurtam büyümedi
Ya rabbim nasıp eyle
Merhaba neler kullandınız şimdiye kadar ben eskiden ilaçla bile zor adet olurdum düzene oturttuk şükür bana yazın bakalım belki yardımcı olabilirim

Merhaba , ben de tıpkı sizin açtığınız bu konu başlığındaki gibi acaba birgün ben de anne olacak mıyım diye sorardım kendime, erken menepoz, kist , amh azlığı ( resmen sıfırdı), doktorların umutsuz konuşması vs hepsini yaşadım, en son tamam benim çocuğum olmayacak deyip kafama takmayı bıraktım, platese yazıldım baya inceldim, beslenmeme dikkat ettim , hacamat oldum aralıklı olarak, bir de hayit macunu yedim ( kist için) en önemlisi sürece teslim oldum kendi içimde kabullendim , teslimiyet çok önemli. Kendini yemeyi bırak rahatla , Allahin izni ile olacak, şuanda dünyalar tatlısı bir kısım var , Allah dilerse hersey olur , umutsuz olma ...
Amin amin evet aslında elimde olan bi kısım da benim elimde rabbim nasip etsin

Merhaba neler kullandınız şimdiye kadar ben eskiden ilaçla bile zor adet olurdum düzene oturttuk şükür bana yazın bakalım belki yardımcı olabilirim
Merhabalar duphaston verdi doktor 3 ay bununla regl ol gel dedi klomen verdi çatlatma iğnesi yapmakniçin. Yumurtam 18mm büyüdüğü için küçük kalmış tedavi yarıda kaldı şimdi tekrar eski doktoruma yöneleceğim bakalım o ne diyecek bu doktor ennson tüp bebek yaparız dedi dünyamı başıma yıktı yani pco olmak hamileliğe engel değil direk tüp demesi üzdü biraz daha destek gerekiyor diye düşünüyorum. Hayıt suyu içiyorum arasıra gesdine diye ilaç var onu kullanıyorum yurtdılındayım o yüzden ilaçın Türkçesini bulamadım. Sürecim bu kadar ama hayal kırıklığı büyük maalesef

Pco var regl olmuyorum bebeğim olacak mı acaba diye düşünüp duruyorum yaklaşık 1 sene olacak korunmasız çatlatma iğnesi denedik yumurtam büyümedi
Ya rabbim nasıp eyle
Rabbime sığın sadece ondan işte tedavinin peşini bırakma asla 3 buçuk yıl sonra 3. Tüp bebek denemesinde anne olan biri olarak yazıyorum Rabbim en kısa zamanda mujdesiyle sevindirsin seni

Merhabalar duphaston verdi doktor 3 ay bununla regl ol gel dedi klomen verdi çatlatma iğnesi yapmakniçin. Yumurtam 18mm büyüdüğü için küçük kalmış tedavi yarıda kaldı şimdi tekrar eski doktoruma yöneleceğim bakalım o ne diyecek bu doktor ennson tüp bebek yaparız dedi dünyamı başıma yıktı yani pco olmak hamileliğe engel değil direk tüp demesi üzdü biraz daha destek gerekiyor diye düşünüyorum. Hayıt suyu içiyorum arasıra gesdine diye ilaç var onu kullanıyorum yurtdılındayım o yüzden ilaçın Türkçesini bulamadım. Sürecim bu kadar ama hayal kırıklığı büyük maalesef
Senin doktorun oyalamış seni 18 mm ideal bir yumurta büyüklüğü fazla büyük olduğunda yumurtalar kalitesiz oluyor ve genellikle tutmuyor.

Normalde ben heryere yazıyorum ama denk gelmemiş olabilirsin pko da en kötü ilaç klomendir. Kalitesiz ve boş yumurta büyütüyor. Pko olan hastalara nerdeyse hiç bişey getiresi yok sadece 1 kes kimyasal gebelik yaşattı bana onun dışında hiç bir halta yaramadığı gibi her ay basit kistlerden oluşturdu. 18 mm olunca Zaten doktor çatlatmayı vuruyor şuan okadar öfkelendim ki doktoruna klomen isteme ben femara denemek istiyorum de doktoruna o daha etkili madem yarım kaldı sen yine de ilişkiyi değerlendir daha geçen tüp bebek merkeziyle konuştum bana dedi ki klomen kullansan da kullanmasan da yüzde 20 gebelik şansı her ay kullanmasan daha yüksek :) 5 senelik evliyim uzun süre klomen kullandım keşke hiç kullanmasaydım bütün yumurtaları birden büyüttü sonra söndüler bi kaç tane kalıyor geriye onlarda Zaten kalitesiz 22 mm 23mm .. 17 de bile biz çatlatma vuruyorduk neden biliyormusun ? Yumurtalar kendiliğinden 2 mm daha ekstra büyüye biliyorlar ilaç almışsın etkisi çatlayana kadar devam ediyor 🤷🏻‍♀️ ben senin yerinde olsam iğne vuracağı zamanı iptal eden. Doktorla bidaha görüşmezdim. Tüp bebek de pkoların şansı yüzde 70 :). Çatlatma ile yüzde 20-25 ve tüp bebek kötü bir şey değil sadece masraflı ve biraz sabredilmesi zor süreç.

Pko için ne yapabiliriz dersen sağlıklı beslenme. Kilo varsa vermek günümüzde artık zayıf pkolarda var ama genellikle kilolu oluyoruz içte insülin direncimiz oluyor felan yürüyüş bol su vitaminler içilmeli inositol kullanılmalı.

Allah razı olsun tek tek açıklayıp yazdığınız için. Bende yalvarıyorum rabbime biliyorum verecek ama ne zaman diyip duruyorum yeni bir yeğenim oldu ona baktıkça gözlerim doluyor 😭 Cuma randevum var doktorda bakalım bu sefer ne olacak kaç doktor değiştirdim. Rabbim güç kuvvet versin ve sağlıkla bu ay hamile kalmamı nasip etsin eşime o haberi vermek istiyorum bu ay
Geçen odadan odaya çağırdım ektiğim domatesler olmuştu öyle seslenince hamile olduğumu düşünmüş bi kalp atışıyla geldi gözümün önünden gitmiyor
Yaaa benim eşimde ne zman midem bulansa yoksa hamile misin diyodu 🥹 yeğen konusuna hiç girmiyorum bile biz 6 kız kardeşiz üç ablam var üçüde evli 8 yeğenim var onlarda hep teyzelik duygusuyla sevdim ama biz diğer üç kardeş 2 yıl içinde evlendik biz ilk sene çocuk düşünmedik ama benden sonra evlenen iki kardeşim hemen hamile kaldı ben duyunca çok buruk hissetmiştim kendimi benim 1 yıl uğraştım olmadı onların hemen oldu diye bunu da kuruntı yaptım kendime bide ben üzülürüm diye hep temkinli davrandılar bana o daha çok üzmüştür beni mesela. Rabbime dua et illaki bir zamanı var biliyorum çok zor ama Allah sabır versin stres yama

Yaaa benim eşimde ne zman midem bulansa yoksa hamile misin diyodu 🥹 yeğen konusuna hiç girmiyorum bile biz 6 kız kardeşiz üç ablam var üçüde evli 8 yeğenim var onlarda hep teyzelik duygusuyla sevdim ama biz diğer üç kardeş 2 yıl içinde evlendik biz ilk sene çocuk düşünmedik ama benden sonra evlenen iki kardeşim hemen hamile kaldı ben duyunca çok buruk hissetmiştim kendimi benim 1 yıl uğraştım olmadı onların hemen oldu diye bunu da kuruntı yaptım kendime bide ben üzülürüm diye hep temkinli davrandılar bana o daha çok üzmüştür beni mesela. Rabbime dua et illaki bir zamanı var biliyorum çok zor ama Allah sabır versin stres yama
Yaaa bizde 6kız kardeşiz bi ablam var onun 3 ayda oldu bebişi ondan önce bırakmıştık biz korunmayı tabi nasip rabbim büyük ama isterdim 3 ayda kendiliğimden hamile kalmayı 🥲

Maşalllah adetten 2 gün sonra başlayıp 15 gün boyunca içtiniz değil mi baktım olmuyor bu ayda regl olup ilaçla bende başlayacağım
yorumunuzu gördüğüm için yazmak istedim. bende de pkos var geçen kasım ayında ben de soğan kürü yapmıştım. ama yaptıgıma bin pişman oldum, çünkü hem 40 günü buldu adet olmam, hem de inanılmaz sancılı geçti hastaneye gittim ağrıdan serum yedim. O yüzden tavsiyem her kür her pkosluya yaramıyor.

hatta şöyle diyim, soğan küründen sonra incir kürünü denedim 2 ay daha gecikme yaşadım. Hormonlarım bozuldu çocuk sahibi olmak isterken her şey ters tepti olamadım ve aylarım gitti. o yüzden kür yapmadan önce dikkatli olmanızı öneririm

Ya rabbim nasıp eyle
Bende ayniyim durumlarimiz farkli ama bendede pcos var ve etrafimdaki herkesin bebegi oluyor uzuluyorum insallah en kisa zamanda olur diyorum nasip kismet

Back
X