- Konu Sahibi SiradanDeterjan
-
Canım, belli ki yaşadığın şey seni çok etkilemiş, çok sarsmış. Şunu bilmelisin ki bütün hayatın o değil, o sadece hayatının bir bölümünde yer aldı. Emek vermek, canın kadar sevmek en nihayetinde verdiğin emeklerin boşa çıkması ne demek bilirim. Hele de onun başkasıyla oluşuna tanıklık etmek... Bunlar çok ağır belki de travmatik şeyler. Pişman olur veya olmaz orasını ancak Allah bilir, seni asıl ilgilendiren bundan sonra senin hayatın. Evet çok emek vermiş çok sevmişsin ancak o emeklerine değecek bir insan değilmiş. Sen de önüne bakacaksın. Yeniden aşık olacaksın :) Belki yeniden kırılacaksın ya da kıracaksın. Ama en sonunda tanışacaksın hayatının aşkıyla, o zaman anlayacaksın gerçekten sevmenin bambaşka olduğunu. Gerçek aşkın eski sevgilisinin profiline bakmayacak, kafanda sorular olmayacak, çabalayan ilişki için her şeyini ortaya koyan tek kişi sen olmayacaksın, acaba onu unuttu mu demeyeceksin hiç. Ben önceden sevmemişim ki, ilişki yaşamamışım ki diyeceksin :) Bunlar emin ol gelecek bir gün, senin şu an yaşadığın çok ağır bir durum, ancak kendine üzülmekten onu düşünmekten vazgeçmeye çalış artık. Zamana bırak. Hiçbir şey için acele etme; ne onu unutmak ne de bir başkasıyla birlikte olmak için. Takip etmeyi bırak. Büyük mutluluklar için bazen radikal kararlar almak gerekir. 6 ay ilerleme kaydetmek için kısa bir süre, kendine kızma ama bu konuyu da sürekli düşünüp kurcalama. Yapman gerekenlere ağırlık ver. Sonrasını da kadere bırak, gerçek aşkını o getirsin sana :)
Yazdiklarinizi okurken gozlerim doldu. Madem eski sevgilisine donecek neden ayrilirken sana umut verir hadi bunlari geçtim sifresini neden degistirmez? Alti yili birden unutamazsn arkadasm ama her aci cektikce her gozyasinda onsuzlugu ogrenmeye devam ediyorsun zaman gelecek gececek lütfen kendine haksızlık etme kimse olmayacak diye aksine biri olsun ve seni cok sevsin sen de onu ins
Ayrica cok guzel yaninda kuculuyorum deme her guzelligin ustunde guzellik var ondanda guzel kizlar vardr o zaman adam daha guzelini bulunca onu mu birakicak? Gonle sevilen en güzel gelir hic dert etme
üzülme diyeceğim ama yne üzüleceksınız..dua ederım sızın ıcın..benımde moralım bozuk moral veremıyorum..
okurken bogazıma bısey dugumlendı.cok uzuldum.rabbım yardımcın olsun.zaman herseyın ılacı canım gececek butun acılar.olur kendıne deger ver toparlan hemen.o senı haketmıyo ,hakets yanında olurdu canım.kendıne yazık etme.gıden gıtmıs artık yoluna bak.sende mutlu olmaya calıs.dualarımız senle
bunlar çok zor şeyler ve bugün ben de birinin yeni ilişkisine şahit oldum ben çok severken o mutlu su an allah sabir versin.
geçmiş olsun üzücü bir durum ama hem de sevindirici.çünkü aranızdakiler daha fazla ilerlemeden yüzünü görmüşsün sana üzülme diyemem ama kendini de bu kadar bırakma emin ol unutacaksın.çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama hayatına eskisinden daha fazla asıl kimse senden değerli değilpişman olsa da olmasa da sen her zamankinden güçlü ol zamanı gelince pişmanlığı kapına geldiğini görürsün.aynısı olmasa da bende benzer bir olay yaşadım ve evlendikten sonra pişman şekilde çokkk zaman sonra karşımda buldum
Ooooofff offff
Hepsi mi aynı olur bunların.
Sen merak etme canım.
İlahi adalet diye bir şey var.
Rabbim adaletini öyle bir gösterir ki sen bile şaşarsın valla.
Sen sadece dua et ve sabretç
Ben eminim ki seni üzen de aynı şekilde üzülecek.
yaptığınız yorum bencede çok doğru.. Ama ne düşündüğümü ne istediğimi inanın bilmiyorum.. Asla üzülmesini istemiyorum hele ki o kız için.. Ama onun şuanki mutluluğu beni mutsuz ediyor.. Böylesine sevdiğim bi adamın mutluluğunun beni mutsuz etmesi çok zoruma gidiyorYaşadığınız şeylere bakarak kendimce yorum yapmak istiyorum
Onun yokluğunda seni bulmuş ve gerçekten sevmiştir
Ama o kızın yeri ayrıdır onda hep kalbinin bi tarafında tutmuştur onu
Ve sizden ağır bastığı için ona dönmüş olablir
Rabbimmm umarım sabrını verir canım merak etme bu dünyada olmasa bile öteki dünyada mutlaka çekicektir cezasını
Kul hakkı diye birşey var ..
Seni bu kdar üzmeye hakkı yok
Noluuur sende girip bakma facesine falan kendine eziyet etmeee gerekiyorsa kapattır interneti
siz beraber büyümüşsün çocukluk aşkınmış senın ...ama ınna bana herkezın hayatında yaşadıgı bir çocukluk aşkı olur ....ve zamannnnnnnnnn herşeyın cidden ilacıdır ...
ÖNCELIKLE SEN KENDINE DEGER VERKİ KİMSE SENİ DEGERSİZ GÖRÜPTE ÜZEMESİN .....SEN KENDINE DEGER VERMEZKEN BAŞKALARIDA DEGER VERMEZ SANA ...
HAYIR O KIZ SENDEN EMINIMKI GÜZEL DEGIL O ADAM OLMAYAN ŞAHIS ..YILLARRRRRRRR SONRA ONA DÖNDÜGÜ İÇİN SANA ÖLE GELIYORDUR BENCE
ama geçiyorkı geçmese benımkısı geçmezdi ....kendımı buldum sende ben biraz ...şimdi onu görsem ıyyyyy dıyorum nasıl bakmışım
ben bu adama eskı günlerı hatırlıyıp ozaman agladıgım şeylere inan bana kahkaha atıyorum
yenıden sevıceksın aşıkta olucaksın ....bu hiçç birşeymiş diyiceksın bak gör
Bir gün pişman olur..
Kimi mutsuz ettim hangi masumu üzdüm de cezasını çekiyorum der belki.
Seni belki hatırlar belki de hatırlamaz.
Ama hatırlasa bile o zamanki pişmanlığı senin şimdiki gözyaşlarını,acılarını unutturur mu?
Kendine bir iyilik yap şu andan itibaren facesine girip onu izleme.
Kendine acı çektiriyorsun. Bu şekilde toparlanamazsın.
Çocuk yaşta tanımışsın ilk olduğu için sendeki yerini anlayabiliyorum.
Hepimiz ilk aşkımızdan ayrıldığımızda dünya başımıza yıkıldı yaşayamayız sandık.
Nefes alamadık. Ağlamaktan şişmiş gözlerimizi kimse görmesin diye kaçtık.
Ama yaşadık, unuttuk,yeniden güldük ve yeniden aşık olduk..
Bir gün sen de bugünlerini hatırlayıp haklılarmış diyeceksin.
Sana tavsiyem önce kendini sev, en çok kendini sev..
Ben olaylar hakkında çok yorum yapmayacağım ama şunu söyleyebilirim ki, şimdi asla geçmez dediğin şeyi bir süre sonra hissetmeyeceksin. Unutursun demiyorum, ama hissetmeyeceksin emin ol. Bunlar boş geliyor olabilir belki ama ben bile asla geçmez kalbimin acısı dediğim günleri hatırlıyorum ve şimdiye bakıyorum emin ol geçiyor canım.
Hiç beddua etme, ah etme. Allah'a havale et. Erkekler genelde herşeyi kestirip atmazlar hep bi açık kapı bırakırlar. Genlerinde var sanırım bu. Sen dua et ve zamana bırak. Şöyle düşün; o senin sevgini haketmedi. Kalbinin sahibi bir yerlerde seni bekliyor. Sadece şafak sayıcaksın :) Dualarını eksik etme, onu dualarla karşıla. Hakkında hayırlısı olsun canım.
Bir söz var çok severim;
Olmadı diye sızlandığın duaya, gün gelir olmadı diye şükredersin... [Şems-i Tebrizi]
:114:
canım benim çok üzüldüm ama benden tavsiye facebook sayfasına resimlerine onun mutluluğuna o kıza sakın bakma hemen engelle bak bende yaşadım çok ah ettim ve çok aşık olduğu kız onu terketti merak etme hak yerini bulacak er yada geç
cnm bnm çok üzüldüm erkekler böledir hep bi kyruk acıları acıları vardır ve geçmişlerini silemezler nasılki onu silememiş dönmüş senide slemicek şifresini deiştirmemiş bakıcanı biliyor bnden sana tavsiye ne kadar dinlersin bilmem ama lütfen bakma artık kendini yıpratırsın ayrıca hayata yaptığın hiçbişeyden pişman olma yaşanması gerekiyomuş yaşadın kimse senden daha kıymetli deil bak belkide senin için hayırlı deildi mutsuz olcaktın kuşum ya evlenseydin ya çocuğun olsaydı napardın bide öle gördüğünü düşün insan hayata pek çok şeyden sınannıyo ayrıcada kız gzelmmiş çirkinmiş bu seni bağlamaz seni tanımıyorum belki çok çok güzel deilsin ama bu kadar kırılıp ağlıyosan eminimki yüreğin güzelki bu herşeye değer o senin güzel yüreğini haketmemiş biraz acı çekiceksin ama karşına emin ol bunları unuttrucak pırlanta gibi biri çıkıcak emin ol ve yıpratma kendini bi süre sonra ağladığın bugünlerine üzülüceksin tekrar sölüyorum SENDEN DAHA KIYMETLİ KİMSE YOOK BU DÜNYADA SANA BİŞİ OLSA ARKANDAN ANNE BABAN AĞLAR O HAYATTA AĞLAMAZ SAKIN ÜZÜLME OLURMU
Yazdıklarından 19 yaşında olduğunu hesapladım, böyle hissetmen doğal, çünkü ben de senin yaşlarındayım ve bizler bu gönül işlerinde tecrübesiz kişileriz. Klişe olucak ama daha önüne bir sürü insan çıkacak, umarım sana layık olacak insanlar olur bu kişiler. Hangi arada bu kızla sevgili oldu, 6 yıl önce de mi beraberdiler? bu kısımları anlayamadım.. ama ne olursa olsun 6 yıl dile kolay, öylesine geçirilmez. Ve bir sürü özel şeyler yaşamışsınız, duygusal ve masum şeyler. Her erkek yapmaz bunu. Şunu birçok erkekten duydum; Hiçbir erkek sevmediği bi kadınla 'sadece' sarılıp uyumaz. Sana yaşadığın acının ne zaman biteceğini söyleyemem belki ama bir gün biteceğinin garantisini veririm. Sen bu uğurda kalbi kırılan ilk insan da değilsin son insan da.. Canının nasıl acıdığını anlayabiliyorum, Allahtan sabır diliyorum sana. Lütfen onun hesaplarını takip etmeyi bırak.. Bu kendi kendine eziyet etmek demek. Hiç mi saygın yok kendine? bunlar acizce hareketler. İşte bi kez daha görüyorum ki el oğlunu hayatının böyle merkezine koymak her zaman hataymış. Hesaplarını sürekli olarak takip etmen senin yaralarını taze tutuyor. Hırs yapma sakın lütfen.. Kendi hayatını kurmaya bak.. İnsanlar evliliklerini bitiriyorlar canım, bu yaşadığın ne kadar acı bir tecrübe de olsa, dünyanın sonu değil.. Öyle sevilmeye değer, düzgün insanlar var ki, tanısan, ben kimler için acı çekmişim dersin.. Lisedeyken bir sevgilim vardı, uğruna canımı vericek kadar severdim, her türlü fedakarlığı göze alırdım.. 2 yıl kadar beraber olduk ve sonra üniversiteyi kazanınca benden ayrıldı. Benim de canım çok yanmıştı, o benim ilk aşkımdı çünki.. Bu mu ? dedim.. Onca gözyaşı döküp, emek verdiğim insan bu nankör mü? dedim.. Sonra hayatıma nişanlım girdi.. Allahın sevgili kuluymuşum dedim. O tiksindiğim beddualar ettiğim ama teşekkürler bile ettim içimden.. Belki doğrusu, olması gereken budur canım.. Lütfen isyan etme. Yaşa acını, bitir içinde.. Ne kadar zaman alacaksa alsın.. Bu saatten sonra geri dönse bile eskisi gibi olmaz hiçbir şey.. Başta affetsen bile sonra hatırladıkca hırslanacaksın. Yoluna bak lütfen.. Bırak o vefasızlığıyla kalsın. Allah iyilerle karşılaştırsın seni ve hep mutlu olursun inşallah.
hakkında hayırlısı olsun.bu kadar üzme kendini.toparlan.hayatına devam et.çok genç yaşta olduğunuz için ben o çocuğa da kızamadım..işte insanın yaşamak isteyip de yaşayamadıkları olur böyle.bir yerden patlak verir.daha çok genç,tabi bu senii böyle üzmesine sebep değil.kendini önemse.pişman olması hayırlı ise olsun değilse olmasın.hayırlısını dile..
Tabıı yaa ılk ask baskadırr ...
Alıskanlık hele apayrı duyguu ve vazgecılmez ...
Ama sankı bıraz da sen acı cekmek ıstıyorsun dogru mu ?
Mesela ne gerek var facebook a gırıp bakıyorsun , okuyup , kurcalıyorsun ?
Oncelıkle bunlardan vazgec ve onune bak ...
O sana deger verse bunları yasatır mıydı sana ?
Sende unut gıtsın ... Sanırım yasın 19 ve daha kımler cıkacak karsına ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?