Bir günüm bir günüme uymuyor

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Çoğunlukla işyerimde olanbir sıkıntım var.
Burda çoğu kişi birbiriyle gayet güzel konuşurken ben sessiz kalıyorum
İşyerinde arkadaşlık olmaz diyenler olabilir o insanlar gibi olamayınca da sorun bende mi diye soruyorum kendime
Yanımda ki iş arkadaşım diğer çalışanlarla gayet güzel muhabbet ediyor
Ben konuşamıyorum
Konuşsam da pek dinlenmiyorum
Bazen kendimi çok iyi hissediyorum
Muhabbetim iyi oluyor
Bazen konuşmak gelmiyor içimden panik yapıyorum heyecanlanıyorum ve bu karşı tarafa yansıyor
Onların gözünde değersizleşiyorum
Giyimime kuşamıma dikkat ediyorum
Bir nebze de olsa bu bana iyi geliyor
Fakat beğenmeyeceğim insanlar muhabbetiyle herkesi etrafına topluyor
Dedikodu kendini beğenmişlik burda çok
Ben bunları sevmiyorum
Ama herkes birbiriyle gayet iyi konuşuyor
Ben nasıl düzelicem
Çocuklu kadınım ama hiç ağırlığım yok

ne kadar oldu işe başlayalı
benim de ilk alışma sürecim sancılı geçmişti de
belki alışrısınız siz de bir süre sonra hı?

Sosyal fobi olabilir. Bir uzmanla gorus istersen. Ama cok da kafana takma. Cok onemli bir sey konusmuyorlardir. O onu demis, bu bunu giymis vs.

Sosyal fobi olabilir. Bir uzmanla gorus istersen. Ama cok da kafana takma. Cok onemli bir sey konusmuyorlardir. O onu demis, bu bunu giymis vs.
Psikologla mı görüşmeliyim
Bazen takmıyorum
Ama herkes konuşurken ben sus pus oturuyorum
Bu da bazen beni üzüyor
Bir ben mi sorunluyum diye
Ama konuşamıyorum
Saçmalıyorum konuşunca
Ne yapıcam
Hiç bilmiyorum

Genel olarak ben de sessizim işyerinde.
İşim yokken burada takılırım,aile büyüklerini ararım.
Gazete okurum.
Ben böyle mutluyum,çok şükür.

Bu tarz cok konu aciliyor canim merak etme yanliz degilsin. Bir psikolog ile gorus gerekirse o seni yonlendirir. Kendine de telkinlerde bulun. Is arkadaslarin da senin gibi bir insan. Cekinmen icin hic bir sebep yok.

Konuşulan konular ilgi alanınıza girmiyorsa ne konuşacaksınız ki?
Hepsi değil ki
İlgi alanıma giren konularda oluyor
Fakat ben muhabbete dahil olamıyorum
Olmaya çalışınca da çok dikkate alınmıyorum
Muhabbetim insanları sarmıyor açıkçası
Yapanlar nasıl yapıyor
Onların benden farkı ne

Bu sadece işyerinde mi böyle oluyo peki normal hayatınızda muhabbetinizden hoşlanan insanlar çoğunluktaysa bence bi problem yok.. Bu muhabbet sarması işleri enerji meselesi demekki sizin enerjiniz birbirini tutmuyo

Çok büyük ihtimalle kendinizi fazla sıkıyorsunuz. Muhabbet esnasında söyleyeceklerinizi düşünüyor musunuz?pot kırmayın tabi ama onlar arkadaş rahat olun. kimseyi umursamayın bu kadar. Yalnız olmak kötü bir şey değil. Lise kafası bunlar. Canınız kimseyle konuşmak istemediğinde paniklemeyin, muhabbet etmek isteyen kendi gelsin. benim ilk işim de en iyi arkadaşım aynı zamanda lise ve üniv. arkadaşımdı çokk konuşkan ve sosyal bir insandı. Ben kendi bölümümdekilerle süperim ama kızla takılırken kargocusuna kadar tanışmak zorunda kalıyordum. Sonra kendimi aynı sizin hissettiğiniz gibi hissetmeye başlamıştım. Empati kurabiliyorum, rahat olmak en iyi tavsiyemdir...

Canım özgüven sorunun var.
İş yeri dışında farklı ortamlarda öncelikle bu özgüvenini geliştir.
İş yeri dışında arkadaşın var mı , komşun olur, eski okul arkadaşların olur mesela .
Eğer hiç yok diyorsan sosyal ortamlara girmeye çalış . Mesela çocuğum var demişsin onu al parka götür oradaki kadınlarla yaşına kültürüne uygun insanlarla muhabbet etmeye çalış . o insanları birkez göreceğin için nasıl konuştuğunun önemi olmayacak. Durumun var ise bir etkinliğe katıl , spor olur , kurs olur .. Zamanla açılır ve iş arkadaşlarınla da muhabbete başlarsın.

Bir de bu muhabbet olayı pozitif enerji meselesi canım . Az önce bir firmayı aradım sekreter ilk merhaba ben x firmasından x derdemez ne kadar pozitif geldi sesiniz bende pozitif oldum biran dedi. ve başladık muhabbete.
ben niye pozitifim diye sorarsan diyete başladım bu ara kendim için iyi bir şeyler yapmak beni mutlu ediyor..
Bak mesela masamdaki limon doğranmış , çubuk tarçınlı su herkesin dikkatini çekiyor bu bile son bir haftanın muhabbet konusu :)

bazı insanların ağzı çok iyi laf yapar sohbetleri tatli olur sen onlardan degilsin demek ki çok da takılacak bir durum yok sanırım karakter olarak biraz silik ve çekingen bir insansın özgüven düşüklüğü de var gibime geldi bir psikiyatr a gitsen hepsinin üstesinden gelirsin

Onlardan değilim
Çekingenim
Özgüvenim düşük
Kendim bile kendimi sevmiyorum
Nasıl alıcam bu durumu ben

Özgüven sorunum var
İş dışında da fazla arkadaşım yok
Belki de bu yüzden böyleyim
Küçük bir ilçedeyim
Kendimi geliştireceğim pek yer yok
Nasıl arakadaşım olucak
Muhabbet bulamıyorum
Bulunca saçmalıuorum
Yanlış kelime kullanıyorum
Kimse tarafından değerli görünmüyorum

Öncelikle şunu unutma ki sen kendini sevmezsen kimse seni sevmez. O ağzı laf yapabilen arkadaşlarının senden farkı bu.
Önce kendini sev. Seni mutlu eden şey ne ise onu yap. Yürüyüş yap ve doğa ile buluş bol bol . Pikniğe git mesela . Muhakkak komşun vardır. Bir kahve içmeye git. Onları çağır. Çok konuşmak zorunda hissetme kendini konu konuyu açsın bırak. Sakin ol heyecan yapma arkadaşsızlıktan ve yapacak pek birşeyin olmamasından kaynaklı bu sorunun . Merak etme düzelir. Ha bu arada önyargılı olma kimseye , arkadaşlık kurmakta zorlanırsın.

bende tam tersinden şikayetçiyim, 2 dk sessiz kalsam hayırdır canın mı sıkkın derler, o da kötü 2 dk kafamı dinleyemem

Bende tam tersi çok güzel muhabbet ederim ama çalıştığım kurum beni insandan soğuttu aksine susuyorum artık ydsye çalışıyorum elimden gelse kendimi cam fanusa kapatacağım ..dedikodu yüzsüzlük sürekli kendini övme ..üç kuruşluk insanların kendini dev zannetmesi vs..bence çokta fazla derin muhabbetlere girmeyin zaten işyerinde ..kendinizide bu yüzden hırpalamayın..işinizi güzel yapın yeter ..eksik olsunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…