Öyle bir durumumuz da hiç olmadı. Zaten başka şehirde yaşıyor kendisi. Yüz yüze bile görüşme durumumuz her zaman olmuyorTelefonunuzdan ya da sizin internetinizi kullanıp kendi sosyal medyası vs gibi şeylere girmesine izin vermeyin yeterli. Arkadaşımıza internet bağlantısı açarız ya onun interneti yoktur, onu kastediyorum. Yakın zamanda bir tanıdığım bu yüzden ciddi sıkıntı yaşadı, çok anlamıyorum ama sanırım onun ip adresinden indirilmiş gibi gözüküyor sıkıntılı bir şey ama aslında onla alakası yok. Kız, ailesi görevden uzaklaştırıldı. Sonradan çıkt olayın aslı aklandılar.
Offff iki mesajınız da aşırı saçma sapan, okumak zaman kaybı
[/QUOTE
Hanımefendi konuyu bambaşka noktalara taşıyor anlamış değilim. Sorduğum soru ile alakasız cevaplar veriyor, siyasi tartışmaya dönsün istemiyorum.Offff iki mesajınız da aşırı saçma sapan, okumak zaman kaybı
Anladım bu güzel, dikkatli davranmanız.. Görüşmelerinizi yüzyüze yapmanız yine de daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.. Bu tarz şeyler şakaya gelmez çünkü..O tarz bir konuşma geçmiyor hiç. Havadan sudan. Sık sık konuşur olduk son günlerde. Durumu nedir neye üyedir, neye bağlıdır bilmiyorum tabi. Kendisi de konuşmaktan kaçınıyor zaten. Ben de sevmediğim için sormuyorum hiç
Ben tam anlayamamışım meseleyi.Teşekkür ederim ikazınız için ama dediğim gibi bu tarz bir konu hiç konuşmadık. Gerekte yok zaten sevmiyorum ben siyaset gibi şeyler konuşmayı. Ama sadece iletişim halinde olmamız bile sorun yaratabilir mi acaba diye düşündüm
Yorumlarınızı okuyup anlayabilmek için ciddi bir çaba sarfettim.Guvenlık sorusturmasını gececememe sebebı olarak, siciline işlenmıs olabilr e devletten hıc acıp bakmıyormu adına dava varmı ya da bırılerı ondan sıkayercı olmusmu gıbısınden ya d aaılesınde daha onceden hapse gırmıs cıkmıs yada sabıka kaydı olan bı suclu varsa gecememıs olabılır. Ama bu sorusturma yapılırken ailevi sorusturms gebekde emnıytte ve tskda olur ogretmenlerde ailevi suc aramazlar dıye dusunyorm muhtemelen arkadasın unıv donemınde malum orgutun evlerınde cemaatlerınde kaldıysa yada adına sıkayet bulunuyorsa e devletten baksın . Lısede cemaalerde kalmıssa sorun olmuyor ama unıden sonra o malum orgutune evlerıne bglıysan veya tek bısefer dahı muhatap olduysan maleseef acıga alınıyoesun. Onun dısında telwfın dınlenmesı mesaj okunması falanonu polıslerun bıle telefınu dınlenmıyor cumhurbaskanının bıle telefonu dınlenmıyorken sıradan bır vagandasın telefonunu dınkeyıp napsınlar. Adına cocuk ıstısmarı, tecavuz olum cınayet gıbı sıkayetler varsa telefonu dınlenebılır ama o bıle yapılmayan bısey okadr terorst var hangısınn telı dınlenıyor okadr sıyasetcı mafya katıl tecavuzcu var hangısınn telı dınlenıyprsa arkadasınnkı dınlesın. O dedıgım gıbı muhakkak edevletten adına acılmıs bı daba varmı dıye baksın ua da emnıyete gıdıp aradtırsın
Gezi eylemine laf etmeyin. Haddiniz değil.Gezı olayları vs belkı onlara katılmıssa. Sıyaset yapmk gıbı ılmasında ne anlıyorlar eylwmden orotestodan gezı eylemı yapıldıda noldu hıcyotran memelekte zarar verdı eylemcıler mılletın ekmej teknesını taslayıp yıkdılar agacları trafık lambalarını devırdler. Ulkede hukumet ortaya laf atsında hemen yakıp yıkalom dıye pusuda beklıyolar resmen. Hıcbır partıyıde tutmam hıcbır eylemede karısmam karnımız doyuyor mu ailem huzurlumu bıze karısan bulasan yokmu yok evımzde oturuyoruz ne gerk var devlete kafa tutmaya saymaya sovmeye. 13 yasındakı cocuk elınde sıyagarısyla gelmıs fıyor kı 16 senedır cektıgımz yeter dıyoah daha neler gorucez. Unıdekı kamucularda mesela daha mesun olmamıs eylemlere bulasıp duruyolar sende dıkkat et. Bızım cok bildigşmz ınsan dıyelm bırı bırıne gıcık genelde polısler ıcınde olıyor bu dıyelm ben bır polıse gıcıgım onu durduk yere ıhbar edıyorm ıftıra atıyorm su polıs fetocu dıye. Oda cagırılyoe ıfadesı alınıyor acıga alınıyor bır sure oda dıyokı sunlar sunlar fetocu oda 10 kısının ısmını verıyor haydıı bıde onları arastır kımın ıfadesını alsan baska ısım verıyor helekı avukatsan dusun bu dosyalarla ugrasmanın ne kadr zor ve sıkıcı oldugunu her gelen 10 kısınn ısmını verırse avukat bapsın hangı bırıne yetıssın hıcbırınse delıl yok bıseybyok arastor dur. Yanı sımdı sen bu arkdasla muhanent edıyorsm yakında basına bıseu gelse senmde ısmını kullanır dıkkat etmek lazım
Elbette öyle ama maalesef uzak şehirlerdeyiz. Yalnızca sosyal medyadan iletişim kurabiliyoruz. İletişim içinde olmak sorun teşkil eder mi bilemiyorum ama son zamanlarda etrafımda herkes dikkat et gibi uyarılarda bulununca gereksiz yere kuşkuya kapıldım sanırımAnladım bu güzel, dikkatli davranmanız.. Görüşmelerinizi yüzyüze yapmanız yine de daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.. Bu tarz şeyler şakaya gelmez çünkü..
Lütfen konu siyasi tartışmaya evrilmesin. Rica ediyorum. Hanımefendi de gerekli gereksiz kendi kendine uzunca yorum yazmış ne yazdığı bile belli değilGezi eylemine laf etmeyin. Haddiniz değil.
Ve anadilinizi doğru düzgün yazmayı öğrenin.
TEŞEKKÜRLERSacmalamissiniz..
Haklısınız ama nedense etrafımda herkes konuşmaya başlayınca nedense takar oldum, şu aralar gerekli gereksiz her şeyi taktığım dönemdeyim sanırım ondan.[/QUOTE]sizin watzap konuşmanızı devlet incelemez merak etmeyin. yani suç zaten, mite girmeyecekseniz paranoyaya gerek yok. en iyi tanıdığımız arkadaşımızın bile tam olarak ne olduğunu bilemeyiz.
İşin içinde biri olarak sana şunu söyleyebilirim ki bu sebeple güvenlik soruşturmasından elenmezsin.Lütfen konu siyasi tartışmaya evrilmesin. Rica ediyorum. Hanımefendi de gerekli gereksiz kendi kendine uzunca yorum yazmış ne yazdığı bile belli değil
Sanırım ki örgüt üyesi değil ama dediğim gibi bundan hiç emin olamam. Ailesini falan tanımıyorum çünkü. Göreve iade edilecekmiş sanıyorum, davası devam ediyor. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederimİşin içinde biri olarak sana şunu söyleyebilirim ki bu sebeple güvenlik soruşturmasından elenmezsin.
Arkadaşının terör örgütü üyesi olmadığıni varsayiyorum. Yukarıda gereksiz yorum yapan kişi her şeyi katmış karıştırmiş. Yok 10 kişinin adını veriliyormuş yok avukatlara yazıkmış cehaletin verdiği özgüven böyle bir şey. Bahsettiği şey etkin pismanlik müessesesi ve 10 kişinin adının verilmesi şartı yok. Avukatlara da yazik değil bu işin piyasası oluştu. Khkli davaları çok üst fiyattan açılıyor. Birçok avukat zengin oldu.
En yakın arkadaşımız fakültede bizden 3 sınıf üstteydi. Mezun olur olmaz hakim oldu. Sonra KHK ile ihraç edildi. Hala en yakın arkadaşımız hala konuşuyoruz hergün. Bizim güvenlik soruşturmamıza negatif bir etkisi olmadı.
Yine de terör örgütü iltisakı olup olmadigindan emin değilsen bir süreliğine iletişimi tedbir olarak azaltabilirsin.
Ayrıca sanırım öğretmen olacaktiniz hoca hanim ben belirli olayların simge olduğunu düşünürüm. Belirli değerlerin, belirli tepkilerin. O simgelere hakareti normallestirmememiz lazım. En küçük hadsizlikte karşılarına çıkmalıyız ki susmayacagimizi anlasınlar. Ali ismaillere bunları borçluyuz :) bu forum kurallarindan daha önemli.
Özellikle tercih aşamasında konuşmamanızı tavsiye ediyorum ben.. Tabi ki yine karar sizin.. Her şey gönlünüzce olsun inşallahElbette öyle ama maalesef uzak şehirlerdeyiz. Yalnızca sosyal medyadan iletişim kurabiliyoruz. İletişim içinde olmak sorun teşkil eder mi bilemiyorum ama son zamanlarda etrafımda herkes dikkat et gibi uyarılarda bulununca gereksiz yere kuşkuya kapıldım sanırım
Teşekkür ediyorumÖzellikle tercih aşamasında konuşmamanızı tavsiye ediyorum ben.. Tabi ki yine karar sizin.. Her şey gönlünüzce olsun inşallah
Vallahi bende anlamıyorum. Belki bu doğru bir düşünce değil ama arkadaşıma buna kesinlikle yansıtmıyorum. Bir anda kötü arkadaş oluverdim. Çok emek verdim , etrafımdakiler de sürekli uyarıda bulununca rehavete kapıldım sanırım. Bu kadar anormal olan ne ben de anlamış değilim sizin gibi. Teşekkür ediyorum yorumunuz içinNeden hemen ‘sizinle alakayı kessin böyle arkadaş olunmaz’ ya da başka konularda ‘bence ayrılın sizin gibi eş olmaz olsun’ gibi sözler ediliyor. Meraklıyız ona buna saldırmaya.
Herkes şu dünyada kendini düşünmeli, paranoyak olduğunuzu da anlayabiliyorum. Bu durumda bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
Niye sen mi baslattında elestiri yapamıyorum . Senin hiç haddin değil. Sımdı baska konulara yazdıgınız yorumlara bakıyorum benden betermiş. Şimdimi kendini düzeltme geregi duydun. Telefon farklı harfler kaydetmiş olamaz mı boyle yazınca normalde böyle konusmusmu oluyoruz. Sayın türkçeci "lefina" hanım. Üf illa bitane çıkıyor senin gibiGezi eylemine laf etmeyin. Haddiniz değil.
Ve anadilinizi doğru düzgün yazmayı öğrenin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?