bir hediye mevzusu

Bir arkadaşım vardı, bir iki defa hediyeleştik farklı sebeplerle, kız resmen aldığı hediyelerin peşine düştü, sana aldığım şal bu kifayetin üzerine tam olurdu falan dedi, sırf bu yüzden onunla görüşeceğimiz birgün taktım laf etmesin diye. Hediyelere çok önem verdiğini de söyledi arada ve ben bir şekilde hediyeleşmeyi kestim onunla. Birde ben birkaç parça dışında çok elden çıkarırım eşyalarımı, hediyeler de buna dahil olabilir. Arkamdan hediyemi başkasına vermiş diye konuşulma ihtimali yüksek şuan onu farkettim.
Birine hediye alıyorsam, ister kullanır ister kullanmaz, manevi değeri olmayan birşeye ekstra anlam yüklemeye gerek yok diye düşünüyorum. O yüzden geride kalmış, birine vermiş önemli değil.

Sanırım biraz o an duygusal düşündüm . İster gelip alsın ister almasın birşey söylemeyeceğim. Biz de genelde birim/departman değişince almak istediklerimiz götürülür . Almak istemediklerimizi biz atmasak da ya çöpe atar yeni gelen çalışan ya da kendi alır kullanır .

Arkadaşım da bana hediye olarak dolma kalem almıştı ve gerçekten beğenmiştim ama hiç kullanmadım. Onu sanki önemli bir şey yazarken ya da güzel bir yazı yazarken kullanmam gerekli diye düşündüm ve yıllar oldu hala duruyor 😅
Yukarıdaki yorumlarda da arkadaşlar söylemiş bende tekrar edeyim "Hediyenizin peşine düşmeyin."

Ayrıca şanlısınız ki size hediye veren birine hediye almışsınız biz veriyoruz ama hediye verdiğimiz kişiden aynısını göremiyoruz :))

Arkadaşım da bana hediye olarak dolma kalem almıştı ve gerçekten beğenmiştim ama hiç kullanmadım. Onu sanki önemli bir şey yazarken ya da güzel bir yazı yazarken kullanmam gerekli diye düşündüm ve yıllar oldu hala duruyor 😅
Yukarıdaki yorumlarda da arkadaşlar söylemiş bende tekrar edeyim "Hediyenizin peşine düşmeyin."

Ayrıca şanlısınız ki size hediye veren birine hediye almışsınız biz veriyoruz ama hediye verdiğimiz kişiden aynısını göremiyoruz :))
Ya severim arkadaşımı . Gerçekten değerlidir benim için . Canı sağolsun ya duygusal düşündüm sanırım gelen yorumları da okuyunca :)

İnsandan insana değişir bu tabi. Ama aldığınız hediyelere bu kadar anlam yüklemeyin. İnsanlar hediyeleri ömür boyu saklamak zorunda değil. Belki sıkılmıştır. En sevdiklerimizin hediyelerinden sıkılıp attığımız oluyor :) takılmayın bence

Hediyelerinin peşine düşen insanlar da beni çok rahatsız ediyor. Siz hediye ettiniz karşı taraf kabul etti orda biter olay. Ondan sonrası hediyeyi alanın kendi tasarrufu. İster kullanır, ister değiştirir, ister başkasına verir, ister çöpe atar. Hediyenin akibetinin peşine düşülmez.
Akibetin peşine düşmüyoruz ki, tayini çıkan arkadaşım ona özel yaotirdigim bardağı lgoturmemis üzüldüm. Tasarruf her türlü onda zaten

Beğenmemiş olsa bile hoş bir durum değil tabi yaptığı. Biz ilkokulda birbirimize evde olan saçma sapan eşyaları birbirimize hediye ederdik :KK70: Hala saklarım. Kullanmam önemli değil ama hediye değerlidir benim için. Konuşmadığım kişilerin bile durur hediyesi öyle atmam yani. O yüzden bi daha almazsınız olur biter bi şey demeyin bence :)

Benim annem o tarz annelerden değil..zaten benim de çeyizim yok. Geçen senelerde bana aldığı tencereleri açtım,kullandım evde :) şimdi onlarla yemek yapıyoruz, yepyeni 😇

Tamam da beğenmemiş işte.
Begense kullanırdı:)
O arkadaşım benim 25 yıllık arkadaşım, ilkokuldan önce bile mahalleden arkadaştık. O da aldıklarını seviyorum zanneder . Çünkü mutlu bir yüzle çok beğendigimi söylerim. Ben de aldıklarımi annemin begenecegini ümit edip alıyorum , annem sonuçta beğenir sanıyorum. Mesela telefonuna adımsayar indirdi diye akıllı saat aldım. Teşekkür etti,sevinmiş gibi yaptı ama kullanmadı
Senin arkadaş da gerçekten sevse kullanırdı,emin ol. Demek ki sevmemiş.
Ayrıca kim alınan hediyeyi gidip götürür usenmez de değiştirir ya, var mı öylesi? Benim valizimin tekerleği kırıldı , garantisi vardı koca sene üşendim goturmedim. Sonra garantisi bitti bir valiz parası verdim taktılar tekerleri 🙈🙈 insan bozulan ürününü garantiye vermeye useniyor ,gelen kalemi mi degistirecek? İkinci el siteleri alınıp da olmayan, tekrar kargoya vermeye usenildigi için iade tarihi kaçan sıfır etiketli ürünlerle dolu

Her gelen hediyeyi değiştiriyorum, acayip zevkli birsey , esas kim üşenir yahu değiştirmeye? Bedavaya gidip istediğim şeyi alıyorum, valla çok zevkli 🤣🤣

Ben de bozulurdum açıkçası. Ben o insana bidaha hediye almazdım demek ki kıymet bilmiyor. Çiçek alın doğum gününde falan da baksın baksın atsın çöpe içiniz yanmaz en azından

Her gelen hediyeyi değiştiriyorum, acayip zevkli birsey , esas kim üşenir yahu değiştirmeye? Bedavaya gidip istediğim şeyi alıyorum, valla çok zevkli 🤣🤣
Dünyanın bir yerinde gelen hediye dolma kalemi daha güzeliyle değiştirecek kadar hayati seven insanlar olmasına sevindim 🙈🙈
Geçen sene iş yerindeki kızlar öğle molasında çıkıp bir mağazadan poşet poşet kıyafet alıp doğumgünümü kutladılar. Fiş falan da yoktu ama iş yerimin sokağındaki magaza,bildik yer.
Sonradan gidip birkaç parçayı verip kot şort, elbise falan almıştım:) ama zaten yolumun üstünde bir yerdi,yoksa hayatta uğraşmadım:)

Dünyanın bir yerinde gelen hediye dolma kalemi daha güzeliyle değiştirecek kadar hayati seven insanlar olmasına sevindim 🙈🙈
Geçen sene iş yerindeki kızlar öğle molasında çıkıp bir mağazadan poşet poşet kıyafet alıp doğumgünümü kutladılar. Fiş falan da yoktu ama iş yerimin sokağındaki magaza,bildik yer.
Sonradan gidip birkaç parçayı verip kot şort, elbise falan almıştım:) ama zaten yolumun üstünde bir yerdi,yoksa hayatta uğraşmadım:)

Ay delisin ya hiç kaçırmam böyle bi fırsatı, bu arada hayatımda sadece bir kere dolma kalem hediye geldi o da 5000 km öteden başka ülkeden , tabi onu degistiremedim ve hala saklarım
Bana gelen hediyeler hep kiyafet oluyor , gidip değiştirmesi çok keyifli oluyor 🤣😁

Bu kadar hediye aldığım bir insana hayırdır neden alıp götürmedin diyecek samimiyetim olurdu. Arkadaşlığınız tek taraflı gibi görünüyor bu yüzden de önemsememiştir.

Back
X