Bir helallik meselesi

PamukBulutlar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2016
33
53
3
Merhaba kk üyeleri.

Ailemden uzak, şehir dışında yaşiyorum.
Senelik bir kaç hafta tatilimi cocuklari alır, ailemin yanında geciririm. Gittigim zamanda kaynımın ısrarı ile on güne yakın onlarda kalırım.

Kaynimla gayet iyi anlaşırız. Eltimle de genel olarak bir sorunum yok, lakin benden haz almadıgini gayet iyi bilirim.

Giderken hicbir zaman elim boş gitmem. Hepsinin hoşuna gidecegini düşündügüm hediyeler alırım. Kizlarini benimkinden ayri tutmam. Kendi kızima ne aldıysam aynisindan alırım. Orada kalırken ev işlerini beraber halleder, yemegi beraber yaparız. Alışverise cıktıgimda evde eksik seyler varsa onlari tedarik ederim.

Gel gelelim vedalaşma zamanına. Eltime hakkını helal et dedigimde cevap vermedi ve ben bunu takınti haline getirdim. Gecen yil da sormustum, cevap vermedi ve duymadigini düşünmüştüm. Bu sene yine aynısı oldu.
Benim gelmemi istemeyişi aşikar, bende orada kalmak istemiyorum. Eşim ve kaynımı kıramıyorum.

Siz olsaydınız umursamaz mi takilırdıniz, yoksa benim gibi sebebini kendinizce sorgularmıydinız?

Kadin bariz sekilde istemiyor sizi acikcasi brn gitmezdim , zaten 10 gun yatili misafirlik gercekten cok uzun
Kaynimi esimi kiramiyorum diyorsunuz ama o evin hanimi olan eltiyi kiriyorsunuz
O da esine sesini cikaramiyor demek ki
Burda bu sekilde tonla konu okuyoruz biliyorsunuz , brn sahsen istenmedigim yere gitmezdim

Hakkı helal etmek tamamen biriyle görüşmeyeceğin zaman olmaz mı ya ben mi yanlış biliyorum? Hakkı helal edersin bir daha görüşmezsin ya biri beni aydınlatsın
Hayir oyle olmuyor :)
Birinin maddi manevi hakki olduysa uzerinizd3 o zaman da denir misal konudaki gibi birinin evinde 10 gun kalirsaniz

Hakkı helal etmek tamamen biriyle görüşmeyeceğin zaman olmaz mı ya ben mi yanlış biliyorum? Hakkı helal edersin bir daha görüşmezsin ya biri beni aydınlatsın

Bir sene boyunca görüşmüyoruz.
Yasadıgimız hayatta hersey başımiza gelebiliyor. Sonucta tekrar görüşecegimizin garantisi yok.

Hayir oyle olmuyor :)
Birinin maddi manevi hakki olduysa uzerinizd3 o zaman da denir misal konudaki gibi birinin evinde 10 gun kalirsaniz
Anladım teşekkür ederim :)
Genelde daha farklı kullanımına denk geldim. Akrabalarda kaldığımızda genelde duymadım birinin dediğini garip geldi ondan.
Hoş kadının üye sahibesinde olsa olsa maddi hakkı olur da neyse :)

yola giderkende helallik alinir canim. Yedik ictik evinde kirildiysan helal et veya yemegini yedim helal et denir. Yolda kimsenin basina ne gelecegi belli olmaz

Biri israr etse de oteki istemiyor demek ki bence bir daha kalmayın ya da 2 günü gecmesin belki de arkanizdan kavga ediyorlar aile gecimi bozuluyor.Siz ne kadar iyilik yaparsanız yapın kadin sizi sevmediği icin bunlar onda hic bir etki yaratmaz

On gün kalmak gercekten fazla. Yilda bir kez kullandıgim tatilimi ailem dururken neden orada kalayim ki? Bende istemiyorum. Bunu az cok eltimde biliyor. Benim degil eşinin ısrariyla orada kaldıgimi cok iyi biliyor.

On gün kalmak gercekten fazla. Yilda bir kez kullandıgim tatilimi ailem dururken neden orada kalayim ki? Bende istemiyorum. Bunu az cok eltimde biliyor. Benim degil eşinin ısrariyla orada kaldıgimi cok iyi biliyor.
Tamm onu anladim ama iste sizde kendi esinizi ikna edin 3 gun kalin , 10 gun kim gelirse gelse cok uzun bir sure , benim kendi kardesim grlse 10 gun kalicam dese kal derim ama bunalirim da 10 gun boyunca
Bence sizin cozmeniz gereken bir sorun bu

eşin yokken mi kalıyorsun eltinde?
eğer öyle ise bence o kadar kalma
eşine de durumu şikayet eder gibi değil de içine sinmiyormuş gibi anlat, süreyi kısalt
yani eltinden helallik istediğini, duyduğu halde cevap vermediğini söyleyebilirsin, yakınır gibi değil, içine sinmiyormuş gibi
kalma bence 10 gün, en fazla 2-3 gece yeter

kim ısrar ederse etsin evin içindeki kadın birisini istemiyorsa haklıdır herkesi kabul etmek zorunda değil bizim de başımıza gelebilir. hak helalliği meselesi ayrı da istenmediğinizi bile bile bence 10 gün kalmamalısınız. 2-3 gün bile çok da hadi kardeşlik hakkı bilmem ne anca o kadar gidilir.

kafana takma bi daha da hakkını helal et deme, yani bi insana eziyet olduğunu düşünürsen hakkını helal et dersin ne bileyim, öyle bi durum yok ortada ama belki ki eltine dert olmuşsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…