Bir helallik meselesi

Kaynımı kıramıyorum kalıyorum ne demek ya. 10 gün çocuklu kadının evine gidilir mi, hem de çocuklu halinizle? Kaynınız mı temizliğe girişiyormuş siz gittikten sonra? Yazık eltinize üzüldüm, geçen sene cevap vermeyerek size belli etmiş zaten hala ısrarla bu sene de gitmişsiniz. Gidilen eve eli boş gidilmez zaten ama en fazla 1-2 gün kalınır. Gelen misafir isterse dünyayı yığsın önüme, 10 gün istemediğim halde kalıyorsa ben de sevmem.

Eşim iş dolayısı ile gelemiyor.
Teşekkur ederim yorumunuz icin. Böyle söylersem ikna edebilirim belki.

sabah spor yaparken tekrar yayın nurseliin mutfagı mıydı neydi yeni sezon ona denk geldim. cemalnur hoca vardı, hoca diyordu ki siz bu kelimeyi ağzınıza alıp söyledğiniz an karşısındaki kişinin hakkı size helaldır, o cevap veriri ya da vermez diye. boşver gitsin.

dedikodusunu yapıyor olduğunuzu düşünüyor olabilir mi ?

Hem kaynım hem esim.
Kaynim yegenlerimi gorup vakit gecirmek istiyorum diyor. Ailemle onların evi arasi 1.5 saate yakın. Her istedigi vakit gelip goremedigi icin. Onlarda kalmamizi istiyor.

Inşallah öyledir.

+1

Ailem varken niye elalemin evinde çoluk çocuk 10 gün kalayım ki..bence uygun değil..zaten tarzımda değil içlidışlı olmak..kısacası illa karşındakinin rahatsız olmasını beklememek lazım..bazı şeyleri önceden düşünüp gitmemek lazım..herkes nezaketen birşeylere ısrar eder..her ısrara evet dersem işin içinden çıkamam :)

Eşiniz de sizinle gelmiyormuş ve yalnız kaliyorsunuz yanlış mı anladım bilmiyorum ama ben 10 gün ablamda bile duramam sanırım çookk iyi olmamıza rağmen .. Kaldı ki eltim ve kaynımla 10 gün çok gereksiz. .

Hani yılların eltisi olursunuz 20 senelik filan ve çok da iyi anlasirsiniz karşılıklı istenir beraber olmak o başka . ( Gerçi o da fazla bana gore) ..

Bence siz istemezseniz zorla kimse götüremez kırmak diye bi olay saçma. Eşinize güzel dille anlatın şikayet eder gibi değil anlayacaktır.

Ama yorumlarınızdan sizin gitmek ister gibi bir haliniz var ( bu sene helallik sormayacagim gibi) burdan anlaşılıyor.

Yaptığınız masrafı ailenize yapın orda kalın kadın istemiyor belli ki haklıda. Misafir 1 gün derler o kadar çoluk çocuk kaliniyorsa evdeki eksiklere tabi ki yardım edilmeli iş yapılmalı siz mifasirlikten çıkmışsınız. .

Evin sahibesinden sıcaklık samimiyet görmediğim eve 2.kez gitmem. Deli miyim 10 gün surat çekeyim? Bir de üstüne giderken surat.
Hadi 1 kere oldu ikinci olmaz. Kayın mı ağırlıyor da misafiri o davet edince gidiliyor. Kadına 'gelecekler bitti' denmiştir katlanıyordur.
He bana göre kanlı bıçaklı olunmayan insana hak helal edilmez mi o insanın vicdanı da tartışılır o ayrı..

Ben olsam bidaha orda yatılı kalmam
10 günde çok uzun zaman... Sizden haz etmediğini biliyormussunuz üstelik
Sizi kayniniz cagiriyorda kadina emrivaki mi yapıyor acaba ?

Birdahakine kayniniza başka planımız var deyin bence eşinizle de açıkça konuşun.

Son düzenleme:

Olur mu oyle sey ya?
Ben hakkimi helal etmiyorsam etmem
Allah bile karismiyor cemalnur hoca denen adam kim ki benim etmedigim hakki helal kiliyor?
Dini konuya girmeyelim ama olmaz oyle sey

Konu sahibi aklin yolu bir, gitmeyin olsun bitsin
Hatta seneye onlar izin alip gelsinler, ufaktan odesmis olun

Tatil yöresi filan mı kaynınızın yaşadığı yer? Çok ilginç, ilk defa duydum ve cidden anlam veremiyorum. Eşiniz olmadan gidiyorsunuz, kaynınız ve eltiniz sonuçta. Acaba eşiniz havan değişsin diye yolluyor da yanınızda kendisi yokken de kaynınıza falan mı emanet ediyor, hani ben yokken bir yere gitme gibi bir düşüncesi mi var? Aileniz dururken orada kalmanız çok tuhaf. Aileniz alınmıyor mu? Amca yeğenleri görecek de anneanne dede görmeyecek mi? Kadın haklı bence. Ne kadar yardım ediyor da olsanız on gün misafir için çok. Üstelik iki üç günden sonra yardım etmemek abes olur zaten. Benim on gün misafirim gelse "oh bu ay kiraya ortak çıktı, şanslıyız" derdim herhalde ki eşimin babası gelip kaldı on gün, ölüyorduk ikimiz de. Bir daha gitmeyin bence istenmediğiniz yere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…