Bir helallik meselesi

Kahveye komşuya geçtiğiniz de bile evden çıkarken komşunuzdan helallik istemelisiniz (istemeliyiz),size hakkı geçti çünkü ve belki de bu onu son görüşünüz,yada sizin son gününüz :)
Hakkı helal etmek tamamen biriyle görüşmeyeceğin zaman olmaz mı ya ben mi yanlış biliyorum? Hakkı helal edersin bir daha görüşmezsin ya biri beni aydınlatsın

Insanin en yakini olsa bile 10 gun misafir agirlamak herkese fazla gelir. Kendince bu kadar kalmaya tepki gostermeye calisiyordur. Burada da okuyoruz esinin akrabalarina hayir diyemeyen kadinlar. Bunun gibi dusunun, esini kirmak istemiyordur ama 10 gunde fazla geliyordur. Siz sıkılmıyor musunuz 10 gun kaldiginizda? Yani 10 gun eltiyle ne muhabbeti ediyorsunuzm? Sirf kayniniz cocuklarla vakit gecirecek diye 10 gun kalmak abes. Haftasonu gider donersiniz, zaten adam calisiyormus ne vakit gecirmesi bu 10 gun.

Birisi gittiginde yay kendini hic pas verme yazmis ama sacmalik otesi bi oneri. Kimse evini 10 gun otel niyetine kullandirmak istemez, o yuzden siz yaptiklariniza devam edin. Az kalmaya ozen gosterin derim ben.

Eltimle de genel olarak bir sorunum yok, lakin benden haz almadıgini gayet iyi bilirim.

Benim gelmemi istemeyişi aşikar, bende orada kalmak istemiyorum. Eşim ve kaynımı kıramıyorum.

Sorunu bilip de kendiyle çelişen bir insansınız.
İstenmediğiniz yere hem de 10 gün gidip can ciğer olmayı mı bekliyorsunuz? Elti nemrut biri orası aşikar misafire çok kötü değilse böyle tavır yapılmaz. Ama siz de tüy dikiyorsunuz.
Lütfen bir duruşunuz olsun. Sizin misafirliğinize kocalar karışmasın.

Acikcasi siz degil de elti suan "eltim gelip 10 gun bende kaliyor, zorunda miyim ben onu 10 gun misafir etmeye, esimde calisiyor hersey bana kaliyor, esimi de kiramiyorum ama katlanamiyorum bu duruma" diye konu acsaydi muhtemelen sizi topa tutmuslardi burada.

Helallikten once bence misafirlik anlayisinizi degistirmelisiniz.

On gün kalmak gercekten fazla. Yilda bir kez kullandıgim tatilimi ailem dururken neden orada kalayim ki? Bende istemiyorum. Bunu az cok eltimde biliyor. Benim degil eşinin ısrariyla orada kaldıgimi cok iyi biliyor.

Ay yapma Allahaskina..

Kaynin bicak mi dayiyor sana burda kalacaksniz diye?

Kaynini da anlamadim bu israr niye? Ilk defa duydum.boyle kayin.

Kaynin israr etse bile kalma sen de.

Senin ailen yok mu?
Sen hic aileni ozlemiyor musun?

Bir daha gitme..

Valla tuhaf geldiniz bana.eltin istemiyor sen de bile bile kaliyorsun.

Kesin arkandan yuzsuz diyordur eltin

Hiç mantıklımı şu yazdığınız yaa,öyle her hocanın söylediği doğru olsaydıı ooo yanmıştık.Bir akrabam gelsin haz etmediğin halde evimde kalsın bir ton hakkım geçsin,sonra o helal et dedi diye hiç hakkım kalmasın mantık işimi bu sizce..Hak böyle bişey değil açın okuyun,okuyarak bilerek konuşun..

Ben buna inanmiyorum. Insanlar başkalarına neler çektiriyorlar. Adam vurmuş kırmış öldürmüş bu helalliginde bi önemi var. Adam yapsın etsin sen zarar gör sonra helal olsun. Ben inanmiyorum.
Ama bu konu sahibi iyi niyetli geldi bana yani helal edebilirdi bu üstte yazdığım genel anlamda düşündüğüm

Evin haniminin istemedigi yere gitmeyin sizin istemediginiz birisi size gelse hosunuza gidermi

Hic de degil.

Ben hakkimi helal etmiyorum ki susuyorum.

Ne demek helaldir..sacma

Yahu kadın hediyesini de yardımını da istemiyor demekki üstüne gidipte birde yayılmak ne demek
Evsahibi olarak istemiyosam misafiri bitmiştir ne diye yaranacak

Oncelikle bir evin yukunu kadin cekiyor, kaynim israr ediyor demissiniz ama elti israr etmedigi surece anlami var mi?

Ikincisi istenmediginiz bir evde nasil kalabiliyorsunuz? Biri boyle israrla her defasinda istemedigimi belli etmeme ragmen gelmeye devam ediyorsa yuzsuz derim. Esiniz de yok yani kayinla samimi bile olsaniz oncelikle eltinizle samimiyet kurmaliydiniz. Kuramamissaniz da yine diyorum ne alaka.

Bir de 10 gun nedir ya ben annemin evinde kalmam o kadar. Kadinin sinirlarini cidden cok zorlamissiniz.

Hakkı helal etmek tamamen biriyle görüşmeyeceğin zaman olmaz mı ya ben mi yanlış biliyorum? Hakkı helal edersin bir daha görüşmezsin ya biri beni aydınlatsın

Normalde evet, ama artık zaman geçirdiğin hakkı sana geçen ve ya hakkının geçtiği insanla ayrılık yaşayacağın zaman ölüm vs olabilir ihtimaline karşılık insanlar helalleşerek ayrılır. Anlatabildim mi karışık oldu biraz ama kusuruma bakmayasın canım

konu çok enteresan geldi bana, pek açık olmayan kısımlar var.
1 senelik üyelikle açılan ilk konu olduğu için yine backgrounda pek hakim değiliz...

*aile dururken, istenmediğini bile bile eltinin yazlığında kalmak
*aile dururken, istenmediğini bile bile eltinin yazlığında 10 gün yatılı, çocuklu şekilde kalmak
*eltinin istemediği bilindiği halde yüzsüzce kalmaya devam etmek, ortamı 2-3 günde terketmemek
*eltinin istemediği bilindiği halde hiç gitmeme seçeneğinin gündeme dahi gelmemesi
*kaynın nedensizce ısrar etmesi, bu ısrara uyum sağlamak
*kaynın eşini hiçe sayarak bu ısrara uyum sağlamak
*eşin kendisi olmadan 10 gün başka yerde yatılı kalmasına ses çıkarmaması, üstelik desteklemesi
*"bir dahakine helallik istemeyeceğim" denerek halen daha gidilmeye devam edileceğinin ima edilmesi
.
.
.
.
daha da sorular çoğaltılabilir. Velhasılıkelam bunları açıklarsanız konuya daha sağlıklı yorumlar geleceğini düşünüyorum.

Istenmedigim yerde degil 10 gun misafir kalmak, .icmam bile o eve.

10 gun rahat edemeseniz kalmazsiniz orada. Bir arkadas ortaminda bile istenmedigini anlayinca insan kalkip gidiyor, siz bildiginiz halde 3 ogun yemekte yiyorsunuz, evindeki herseyi de kullaniyorsunuz. Siz bu kayni fazla dinlemeyin. Gelin dediginde bitmeyin hemen o evde.

Kaldi ki istenmediginizi bile bile burada kalmasam geriliyorum, rahat edemiyorum, zaten samimi degilim diyeceginize helal olsun demedi diye dertleniyorsunuz. Az bile yapmis o elti.

Siz ister misiniz her sene 10 gun esi olmadan, 2 cocuguyla gelen eltiyi? Istemezsiniz tabii ki de. Neden gelsin ki? Geliyorsa esiyle gelsin 2 3 gun kalsin gitsin dersiniz. Cunku normal olani bu.

Eltilik vasfinizla degil kadin, ev hanimi vs vasfinizla dusunun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…