Bir İç Döküş

eiffie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2014
35
23
88
Kocaeli
Herkese merhaba.
Annemi kaybedeli üç ay kadar oldu. En yakın arkadaşımdı, herkesin annesi çok özeldir eminim ama annem benim için bir anneden çok fazlasıydı. Annemi kanserden kaybettim, hasta olduğuna daha inanmış değildim o öldü. Hastalığı ve ölümü arasında yaklaşık 1,5 yıl var. Onu çok özlüyorum ve arıyorum. Okulum yüzünden son günlerinde yanında bile olamadım. Annem bizi tek başına büyüttü abimle. Ölümünden sonra şoka girdim galiba, acı çekmeyi erteliyordum. Annemin hastalığından sonra depresyon ve okb tedavisi görmeye başladım. Ölümü hiç yakıştıramayacağım kadar hayat dolu biriydi, o öldükten sonra devam edebiliyor olmam bile beni çok üzüyor. Az üzülmüşüm gibi. Okumaya ailemden uzakta bir şehire geldim. Tek bir tanıdığım, akrabam bile yoktu. Okulum zor bir okul, okulu seviyorum ama arkadaş-dost bulmak aşırı zor. İnsanlar dert dinlemek istemiyor, açıkçası empati yapabilmenin zor olduğu bir konu. Zor bir kişiliğim yok, arkadaş canlısı birisiyim ama bu yıl kendimi yurttaki odamdan bile zor çıkarıyordum depresyon yüzünden. Derslerimi ve kariyerimi çok önemsiyorum ama yine kendimi aptal hissediyorum antidepresanlar yüzünden ve çalışamıyorum kafam aşırı dolu. Derslerimin hepsini geçtim çok şükür ama yükseltmek istiyorum notlarımı ama kendime inanamıyorum, çalışmak içimden gelmiyor hiç. Halihazırda zaten yardım ve terapi alıyorum. Ne ailemle, ne arkadaşlarımla paylaşabilirdim bu motivasyon eksikliğini, depresyonu. Hayatımı düzene koymak istiyorum, eskiden annem için çalışırdım şimdi yine geleceğim için hevesli olmak istiyorum. Daha güçlü bir birey olmak istiyorum, bu acıyı iyi güzel birşeye dönüştürmek istiyorum. Ama nasıl? Çok teşekkür ederim okuyanlara, bir şekilde anlatıp rahatlamaya ihtiyacım vardı.

Cnm başın sağolsun öncelikle. Çok zor bişey yaşadığın. Ve bu sıkıntıları yaşaman çok normal. Psikolojik destek alman çok iyi. Derslerini vermiş olmanda süper. Yani empati kurması çok zor bir durum. Rabbim ailelerimize sağlıklı uzun ömürler versin. Umarım biran önce toparlarsın kendini ve ayaklarını yere sağlam basarsın. Allah yardımcın olsun.

Öncelikle başın sağolsun.
Allah rahmet eylesin anneciğine..
Ölüm bu dünyada ki en büyük gerçek.

Önüne bakmandan,hayatına devam etmenden başka birşey yok.
Nefes aldığımız sürece mücadeleye devam..
Nerede kaldıysan oradan devam et lütfen.
Güçlü ol annen de böyle isterdi değil mi?

Başın sağolsun canım. Allah sabır versin ve hep seninle olsun. Kendini yalnız hissetme. Annen hayatta olmasa da yine senin annen ve anneler çocuklarını asla yalnız bırakmazlar. Derslerine yine annen için sarıl. Motive olmak zor şu durumda haklısın ama yapabilirsin. Tekrardan Allah rahmet eylesin. Güzel günler seninle olsun.

başın sağ olsun ,şuna inan bi annenin babanın en önemli varlığıdır evlatları ve nasıl bu dünyadayken yaptığın her şeyi hissediyor seninle üzülüyor ya da seviniyorsa şimdi de öyle...bazen kötü bişey yaptığımda babam geliyor rüyama suratı öyle kızgın oluyor ki ama ne zaman güzel bişey yapsam gülümseyerek geliyor,sen de inan buna ve hep güzel şeyler yap iyi yerlere gel annen bunu hissedicek çünkü

Canim acin hala taze boyle olman anlasilir bir durum ama bir anne olarak yaziyorum bunu: En cok istedigim sey ben öldukten sonra cocugumun mutlu olmasi, gulmesi, ayaklarini saglam basmasi olurdu. Hayati en guzel sekilde yasamasini ve iyi bir insan olmasini isterdim.

Anneniz sizi boyle görmek istemezdi,bu durumun,icinde bulundugunuz ruh halinin sorumlusu da olmak istemezdi...Sizi nasil gormek isterdi,uzaktan izledigini düşunmek size iyi gelebilir belki...
Allah rahmet eylesin,bir gün bu aciyi yasamak en buyuk korkum ama keskelerimin olmasi daha da buyuk bir korku olusturuyor dusundukce..Annemle boyle guzel bir iliskim olmadi ....En cok bu zor gelir sanirim...

Canim basın sağolsun Allah sabır versin inşallah. Şunu diyebilirim sadece cok şükür annenle güzel zamanlar yaşamışsın onun sevgisini tatmışsın. Bebekken kaybedip gormeyenler hic yasamayanlar var birde... dua et bol bol. Ne zaman istersen de yazabilirsin bana

Benim annemde kanser.
Şu an iyi durumu ama yarın ne olur bilmem. Allah mekanını cennet etsin.

ALLAH sabir versin arkadasim.guclu olacaksin basaracaksinki annenin emekleri bosa gitmesin ALLAH yardimcin olsun bu yoldayolda

Çok teşekkür ederim yanıtınıza. Bir anneden duymaya ihtiyacım vardı sanırım. Annem bencil biri değildi, hastayken bie hastanede dolaşmamızı istemezdi etkilenmemiz için onkoloji servislerin halinden. Şimdi bırakırsam eğer onun emeklerine de yazık olur gibi hissediyorum. Tekrardan çok sağolun.

Annemin ölümünden sonra çok gördüm onu rüyalarımda. Gençleşmiş, güzelleşmiş haliyle. Gittiği yerde mutlu olup olmadığını sordum ve mutlu olduğunu söyledi. O günden sonra endişelerim azaldı. Çok teşekkür ederim, Allah mekanlarını cennet etsin hepsinin.

Çok teşekkür ederim uzaktan izlediğini düşünme fikri beni çok rahatlattı. Kendimi o öldükten sonra çok yalnız hissettim, sadece annemi değil en iyi arkadaşımı, en büyük desteğimi kaybettim. Bir anda hepsi gitmiş gibi oldu. Benim annemin anneannemle ilişkisi çok iyi değildi, kendi kuramadığı anne-kız ilişkisi yüzünden bana aşırı bağlıydı. Anneannemin vefatından sonra hastalığı. Umarım annenizle olan ilişkiniz istediğiniz bir şekile evrilir zamanla, hayatta olduğumuz sürece şans var demektir.

Canım başın sağolsun.. ben evlenmeye geç karar verdiğim için çocuklarımın bana en fazla ihtiyaç duyacakları dönemde öleceğimi düşünüyorum. Biraz abartıyor olabilirim ama anne yüreğine sahip olmak çok garip bişey. O nedenle de daha şimdiden çok güçlü olabilmeleri için elimden geleni yapıyorum. Benden sonra çok fazla yıkılmamaları için. Bir anneyi en çok üzen emin ol budur. Bir de senden haberler alacağını ve aldığın her başarıyı bileceğini düşün lütfen.. harika bir evlat yetiştirmiş Allah rahmet eylesin inşallah.

Basın sağolsun çok zor allah yardım etsin ama hayat devam ediyor malesef öyle ya da böyle acını yasa erteleme evet yeri dolmaz ama devam etmek zorundasın eminim annende güçlü ve başarılı görmek isterdi seni hayata tekrar bağlanmak gerekiyor

Yine annen için çalış.Oda senin başarılı ve mutlu olmanı isterdi değilmi?Başın sağolsun.Normal bunları yaşaman,zamanla atlatırsın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…