Bir iç döküş

Tabi canım, bebek öldükten sonra aradılar. Buyur gel çalış diye. Gitmem, daha mecbur da kalsam oraya gitmem
Bebeğin öldüğünü duyduktan sonra mı aradılar?Yoksa hala hamile olduğunuzu mu düşünerek aradılar?İlk durumsa çok vicdansızlarmış.
Konu sahibi bence bildirin hamile olduğunuzu.Kalmanızı isterlerse doğuma kadar çalışırsınız,çıkarırlarsa da haklarınızı alıp ayrılırsınız.

Bebeğin öldüğünü duyduktan sonra mı aradılar?Yoksa hala hamile olduğunuzu mu düşünerek aradılar?İlk durumsa çok vicdansızlarmış.
Konu sahibi bence bildirin hamile olduğunuzu.Kalmanızı isterlerse doğuma kadar çalışırsınız,çıkarırlarsa da haklarınızı alıp ayrılırsınız.
Kaybettikten sonra aradılar. Ayrılırken de patronum bana alttan alttan sen git hamileliğini yaşa doğurunca gelirsin demişti. Ne uğraşacağım onlarla ben

Merhaba uygulanan mobbinge ne kadar katlanabilirsin bilmiyorum ama bence işten ayrılma bunu sana muhasebeci olarak yazıyorum seni hamileliğinden ötürü işten çıkaramazlar. Velevki çıkardılar şikayet ettiğinde o bir yıllık hakkını da vermek zorunlar zaten.Ama bi işveren bu durumda işten çıkarmaya korkar ve sende hamileliğin tüm haklarını kullan araştır.Belli bir aydan sonra mesai saatlerin azalıyor ve ilerde rapor parası vs. alıcaksın buda senin bi ihtiyacını görür o yüzden çıkmanı önermem.Allah bebeğini sağlıkla kucağını almayı nasip etsin inşallah.
Teşekkür ederim bilgilendirme için . İş ağır değil ama mobing sıkıntı işte bugün bana bağırdığını babası duymuş giriş kattan diğer arkadaşıma sormuş bizim oğlan kime bağırıyor gene ya demiş abla da söylemiş kim olduğu fark etmez o herkese bağırıyor hiç bir şeyden memnun olmuyor diye adam bükmüş boynunu gitmiş .

Bana da yapmıştı patronum. Kendi çıkartmamak için bana çıkmak için öyle büyük sebepler verdi ki. 6 haftalık hamileyken 150 tane ayakkabı kolisi taşıttı. Her bir kolide 8 adet bot vardı. Akşam eve gittim ağladım. Dedim ki ya bıktırmaya çalışıyor, ya bu bebek düşsün diye uğraşıyor. Ertesi gün işe çok geç gittim. Ben yokum daha dedim ne para ne bişey uğraşmadım bile. Ayrıldım 1 2 hafta sonra kaybettim bebeğimi zaten. Allahlarından bulsunlar inşallah.
Zorlamanın anlamı yok, şuan başka yerde çalışıyorum. Maaşım aynı ancak imkanlarım eve yakın oluşum aşırı güzel. Bir kapı kapanırsa diğeri açılır merak etmeyin. Vicdan yoksunu insanlara vaktinizi emeğinizi yedirmeyin.
Ne diyim ki Allahlarından bulsunlar

Çıkma
O çıkarsın çıkarabiliyorsa
Zaten şu saatten sonra atamaz da seni işten hamilesin.
Hamile olduğunu bir an evvel bildir ve mesai saatlerin azalıyor zaten hamilelik sebebiyle
Ya geç gelirsin ya da erken çıkarsın seçim senin.

Herkes 1 tazminat demiş ama o iş öyle değil
Şu ekonomide o bile bir ihtiyacını görür
Ayrıca o seni atarsa işsizlik maaşı da alırsın.
Hamile iken atmazsa mesai saatlerin azalır ve maaşını da ödemek zorunda
Sonrasında sigortadan doğum parası alacaksın.
Ek olarak ; senelik izin hakların var.
En temizi birkaç hafta sonra hamile olduğunu bildir ve çalışma saatlerini ona göre düzenlet.
Teşekkür ederim bilgilendirme için canım

Back
X