• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir imtihan gibi görmek istiyorum

kocasini sevmeyen bir kadin mutsuz bir kadindir.mutsuz kadindanda mutlu bir cocuk yetistiremez...cocuklarinsezgileri cok kuvvetlidir bulunduklari ortamdaki soguk havayi hemen sezerler, senin esine soguk durusun ayri odalarda barinmaniz ne bileyim aranizdaki gergin konusmalar bunlarin hepsini cocuk farkeder ve rahatsiz olur...esinle yasadigin sorunlari illaki cocugunada yansitiyorsundur ben cocuk icin mutsuz evliliklerin yurutulmesi taraftari degilim hatta cocugun ruhsal sagligi acisindan mutsuz evlilekler bitirilmeli kim sorunlu bir ailede cocuk olmak isterki? dinimiz dede boyle bir zorbalik yoktur olmuyorsa olmuyordur...

Konmun asıl amacı ayrıl-ayrılma şeklinde akıl almak değil

Sen, ben ayrılamam, bu sorumluluğu üstlenemem mücadeleyi veremem
Rahatım bozulmasın. Demek istiyorsun. Konu ne bilmeden ne kadar sağlıklı yorum yapabiliriz ki... Kimse boşan demez zaten sana, ama evlilikte böyle bişey değil ki..

O değilde lütfen artık çocuğum için evliyim demekten vazgeçin, annemin bize yaptığı en büyük iyilik ayrılıp kendi dünyamızı kurmak oldu ama kendi güçsüz kalsaydı dimdik durmasaydı yaşayacağım problemleri düşünemiyorum bile.
Yapmayın bunu, kullanmayın şu çocukları

Ben belki de boşanacak kadar güçlü değilim. Bu ezik hayatımı sürdürmek istiyor da olabilirim.
Siz bana "boşanma" konusunu açmadan konu başlığıma göre bazı yorumlar yazar mısınız?

O zaman şunun ayrımına çok iyi varmanız lazım. Birincisi bazen mutsuz bir evlilik insanı imanından da eder. Ruhu doymayantatmin olmayan bir insan Allah korusun yaşadıklarıyla isyana kadar gider. Bu mutsuzluğun tahammül sınırları içinde mi yoksa senin imanını zedeleyecek durumda mı bunun tahlilini iyi yapmalısın.
İkincisi çocuğun için bu ilişkiye devam edeceksen bu evliliğin devamının onun psikolojisini daha da bozup bozmayacağını iyice düşünmelisin. Benim ailemin evliliği çocuklar için devam eden evliliklerdendi ve inan çocuk için daha kolay olmuyor. Benim türlü hırçınlıklarımın temelinde tahammülü tükenmiş bir anne ve o tahammülü tüketen bir baba var. Sen zamanla tahammülsüz bir insan olacak mısın? Sevmediğin bir adama kadınlık görebini yaparken kendinden, ruhundan, imanından ve anneliğinden bir şeyler gidecek mi? Bunların tahlilini de en iyi sen yapabilirsin.

Kendi mutsuz evliliğine katlananlar yazsın
çevresinde görenler yazsın
ne bileyim
dini anektodlar da olabilir
anladım . bilmiyorum
bunu yazmakta cesaret ıster
cıdden bunlar sızı mutsuz eden seylermı bırde kafanızda kurup buyutunuz seyelrmı bunlarıda bılmıyoruz
ne dıyım sız ne ıstıyorsanız onu yapın

O değilde lütfen artık çocuğum için evliyim demekten vazgeçin, annemin bize yaptığı en büyük iyilik ayrılıp kendi dünyamızı kurmak oldu ama kendi güçsüz kalsaydı dimdik durmasaydı yaşayacağım problemleri düşünemiyorum bile.
Yapmayın bunu, kullanmayın şu çocukları

Sizin adınıza sevindim.
Ama benim tek sebebim çocuk değil.
Ailem kabul etmiyor.
İş ve ticari anlamda eşimle ilişkileri bozulacak, düşmanlık olacak diye

Ben belki de boşanacak kadar güçlü değilim. Bu ezik hayatımı sürdürmek istiyor da olabilirim.
Siz bana "boşanma" konusunu açmadan konu başlığıma göre bazı yorumlar yazar mısınız?
Boşanmayın,sevmediğiniz bir adamla mutsuz yuvanızda yaşamaya devam edin..
Evet hepimiz imtihandayız ama Allah akıl fikir de vermiş..

önce insanların yorumlarına sınırlama getiremezsiniz. şu şekilde yorumla vs diye.
sonra dini olarak değerlendirilemez
buda yasak

Sizin adınıza sevindim.
Ailem kabul etmiyor.

Bakın annemi de ailesi kabul etmiyordu. Onca zorluğun içinde annem ailesine destekti.
Yılmadı, şimdi ben onun yaşındayım en problemli zamanlarındayım ben yapabilirmiydim durup düşünüyorum.
Evlide kalsanız bi yolunu bulmalısınız. Evde bir yabancı olarak kabul etmelisiniz, hiç bişeyini ciddiye almamalısınız, önemsemediğiniz biri sizi üzemez.
Evde de olsa oyalanacak bişeyler bulmalısınız, ki akıl sağlığınızı koruyun.
Çalışmanıza izin varmı? Veya kursa gitseniz, aof okusanız?

sen çocuğunu düşündüğünü bahane ederek ayrılmayıp ikinci çocugu da yaparsın...

o çocuklar birbirlerine sevgisi olmayan anne ve babanın yanın da büyüyerek daha çok etkilenirler...

ayrıca inancı kuvvetli olan arkadaşlar derken kim bilicek ki inancı büyük mü küçük mü bu garip olmuş.

konuya yorum yapan aaa benim inancım büyük yorum yapayım mı diyecek...yada bende inanç ne gezer ben uzak durayım konudan mı diyecek

Hiç kimse boşanırken benim gibi dört bir yanından halatlarla bağlı gibi hissetmedi mi yani?
En bahtsız ben miyim?

Kendi mutsuz evliliğine katlananlar yazsın
çevresinde görenler yazsın
ne bileyim
dini anektodlar da olabilir

Benim bir komşum vardı... 22 sene kadın çekmiş, adamı sevmiyordu soğutmuş adam kendinden.
Adamda evim olsun gelip gidiyim tarzında,
Kadın şimdi hasta oldu...kendini üze üze yıllar sonra çıktı işte... (dışardan bakarsan çok neşeli bir kadın ama)
şimdi hep ağlıyor. gençliğime yazık oldu diye.... şimdi boşandımı dersen hayır.. herşey zamanında cesareti yok ki

Sizin adınıza sevindim.
Ailem kabul etmiyor.

Ayrılmama sebebin ailenin iş ilişkisi ama bizden inançla ilgili öneri bekliyorsun.İmtihan gibi görmek isteyip kendini kandırmaya çalışıyorsun.Sanırım sizinki evlilik değil iş anlaşması şartlardan biride sensin.Bu durumda yaşayıp çek bu hayatı ama çocuğun günahı ne ?Mutsuz bir ev mutsuz ve psikolojisi bozulmuş bir anne.

Bence siz konuyu biraz acin ornekler verin ona gore yorumlayalim.
Dinimizde evliligin ne oldugunu biliyor musunuz?
Esinizin maneviyat durumu nasildir? Eger dinimizde anlatildigi gibi evliliginizi sizi ve cocuklarinizi onemsiyor mu? Sizi ve cocugunuzu kendine Allahin emaneti olarak gorup sahip cikiyor ve sultanlar gibi bakiyor mu?
Yoksa sizi dusunmuyor, hor goruyor ve dinden uzaklastiriyorsa cekmeniz icin hicbir sebep yok.

arkadaşlar konu dine getirilirse önce uyarı sonra kapama. lütfen bu kurallara göre yorum yapalım

Back
X