• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir imtihan gibi görmek istiyorum

Ben de dışarıya görünümde neşeliyim ama
hatta bazen hakikaten neşeliyim.
Ama her an benim neşemin içine edebiliyor.
Beni çok kısıtlıyor, şu anlamda sürekli beni gözlemliyor,eleştiriyor

Hakaret yazmak istemiyorum ama kendisi çok tiksinç bir insandır.
Recep ivedik gibidir(sık sık kafamı döndürüyorum,öğürme geliyor uyarmalarımı da kabul etmez)
Çok sinirlidir aniden bağırıabilir.

dışarıda daha düzgündür

imtihan farklı bir şeydir.sizin bu eşle karşılaşmanız sıkıntı çkmeniz evet imtihan olabilir fakat ne yapayım allah böyle istemiş deyip bu çekmek birde bu eziyeti çocuğuna yaşatmak imtihan değil düşüncesizlik olur.

boşanmanız da bir imtihan olabilir yeni bir hayat sizi bekliyor olabilir.nerden biliyorsunuz sizin sıkınınıza siz çocuğunuza sürüklüyorsunuz.

çocuğu bahane etmeyin lütfen ve bu çocuğu düşünürken ikinci üçüncü çocukta gelebilir.

şuan sizin yaptığınız imtihan değil,kendi istediğiniz bir şey

Recep ivedik gibidir(sık sık kafamı döndürüyorum,öğürme geliyor uyarmalarımı da kabul etmez)

dışarıda daha düzgündür
kısıtlama derken.
. tinkisindirici neler yapıyor mesela

Cnm oncelikle sanma ki herkes cok mutlu cok huzurlu evliliginde..
Herkesin imtihan oldugu konu farkli..
hic bi skntm yok maddi olarak
esimle birbirimizi seviyoruZ ama
Bak bende kv cekiyorum aramiz 1000 km olmasina ragmen neredeyse onun yuzunden bosanicaktik bizde..
Hani demisler ya sanma bi dert sende var sendeki derdi nimet sayan var diye..
Ben etrafima deseydim bz kv yuzunden bosaniyoruz herkes sen delimisin derdi ama evin icindeki huzursuzluklar surekli tartismalar annen sole dedi bole yapti diye..
Aldi basini gidiyodu bi gun anladim ki bu kadin bnm imtihanim
Ya pes edip esimden ayrilicam hem dunyada hem ahirette zorlanicam
yada pes etmeyecegim bu imtihandan yuzum ak cikacagim dedim..
savastim kendimle ..guzel dusunmeye basladimm
kizim ilerde annem cok mutsuzdu demicekti belki annem babamdan beni ayirdi gozuyle bakicakti bundanda cok korktum..
kizimi babasindan ayri buyutmekten ..
sunuda unutmaki iyi koca cennete goturuyor diye bisey yok belki bu sabrinla bicok guzel seyi kazaniyorsun..
(Evliliginde yasadigin sorunlar psikolojik ise bu soylediklerim gecerli eger ki siddet aldatilma varsa asla bu evliligi onaylamam)

Hiç kimse boşanırken benim gibi dört bir yanından halatlarla bağlı gibi hissetmedi mi yani?
En bahtsız ben miyim?

Annem hissetmiştir herhalde.

Meslek yok, iş yok, maddi özgürlük yok. Aile desen, neden boşandın demez ama boşanıp babasının evine dönse annem, hayat doğal olarak zindan olacak. O yaşta bir kadın, nasıl yaşasın babasıyla birlikte, nasıl baksın onun eline?

22 yıl sabretti, şimdi boşanmak üzereler. Yıllardır çekişmeli sürüyor davaları. Kaç sene sonunda okula döndü, şimdide kendince iş buldu, çalışıyor.

Hayatta zorluklar vardır ama aşmak zor değil, çabalayarak, direnerek her türlü sıkıntıdan kurtulabiliriz. Kurtulamayanlar, bahaneleri olanlardır.

22 yıl dedim, annem o kadar sabretti. Aklında yoktu boşanmak, hiç planlamamıştı, kenara 3 kuruş koymamış bile. Sen eğer, boşanmak için en doğru zamanda olduğunu düşünmüyorsan, en azından biraz daha birikip yapıp, belki psikologla görüşüp, bir süre çocuğuna odaklanıp, belki iş bulup kendini kurtarmaya uğraşabilirsin bu süreçte. Sonrasında, en uygun zamanda düşünürsün ayrılmayı.

Ama bana çok yanlış geliyor, değiştirebileceğimiz şeyleri bu da benim imtihanım diyip kanıksamak. İmtihan bu değil, bu dünyaya bir kere geldin. Bu hayat senin. O beden senin, ruh senin. Ve madem inançlısın, biliyorsun ki bize bahşedilen bedenimizi, ruhumuzu, aklımızı korumakla da mükellefiz.

Sen bu evliliğe sınav olarak bakıyorsun, ama seni yıpratan, üzen bu ilişkiyi sürdürdüğün için kendine verdiğin zararı nasıl açıklayacaksın? Kendine zarar vermen çok büyük günah değil mi?

Dini bir soru sormak yasak mı?
Bdv bölüm kuralları ki bu her bölüm için geçerli( siyaset bölümü hariç. ondada haber niteliği taşımalı,link verilmeli)
  1. 1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.

Son düzenleme:
Arkadas o zaman boyle bir konu acmayacakti konuyu silin o zaman. Cunku o anlamda bir destek almak istedigini soylemis. Ayrica bunu konusamiyor olmakta gercekten sacma.
konuyu silmek yasak. konu sırf dini bir sorun için açılıyorsa direktt kapanıır. ki öyle değil. ama konuda bir cümle geçmişse kapanmazx. ama konunun dini yorumlara gitmemesi içinde gerekli uyarıyı yaparım. giderse kapanır..

dışarıda daha düzgündür

anlatırken bile adamı tiksindiğiniz sevmediğiniz belliyken nasıl yaşarsınız nasıl devam ettirirsiniz bunu yapmayın

çocuğunuzu pedegoga götürdüğünüze göre bilinçli birisiniz

bence ne kendinize ne çocuğunuza yapmayın

konuyu silmek yasak. konu sırf dini bir sorun için açılıyorsa direktt kapanıır. ki öyle değil. ama konuda bir cümle geçmişse kapanmazx. ama konunun dini yorumlara gitmemesi içinde gerekli uyarıyı yaparım. giderse kapanır..

Dinden bu kadar korkmayin. Konusarak sorun olmaz aksine kisiyi mutlu edecek yorumlara ve sonuclara ancak bu sekilde ulasilabilir. Tavsiyem her sekilde her ortamda konusulmasi ve benide kimse bu konuda engelleyemez, kusura bakmayin. Bildigimi soylemekten cekinmem. Ben soyleyecegimi soyledim selametle.

Kader böyleymiş ne yapalım diye körü körüne katlanmayı kesinlikle mantıklı bulmuyorum. Eğer evliliğinizi sürdürmeye kararlıysanız sizin tek başınıza çabalamanız yeterli olmayabilir. Madem şiddet yok, aldatma yok, o zaman evliliğinizi kurtarmak için eşinizden de yardım isteyin. Alın karşınıza konuşun, bir uzmandan beraber destek alın. Sonuçta o evin içinde ikiniz varsınız, bu evlilik ikinizin evliliği, sizin tek başınıza uğraşmanız daha fazla mutsuzluktan başka bir şey getirmez. Siz mutsuzsanız eşiniz de mutsuzdur. İletişimsizlikten kaynaklanıyor olabilir sorunlarınız. Evet boşanmak dinen de çok hoş görülmeyen bir davranış, ama Allah akıl vermiş fikir vermiş, bunu sizin sınavınız olarak görüyorsanız olayları olduğu gibi kabullenmek yerine neler yapabilirsiniz ona bakmak lazım. Tevekkül ederken bile önce elinden geleni yapmak lazım ondan sonra Allah'a güvenmek , sığınmak lazım. Ben nasıl bu adama, bu evliliğe katlanırım diye düşünmek yerine bence öncelikle acaba evlilik kurtarılabilir mi ona bakmanız gerekiyor. Çocuğum için katlanırım yerine çocuğum ve kendim için bu olayı çözmem gerekir diye düşünmeniz daha sağlıklı.

Değiştiremeyeceğimiz, müdahale edemeyeceğimiz şeyler imtihandır. Onun dışında elinde olup da bu benim imtihanım demek züğürt tesellisine giriyor biraz. Ha çok istiyorsanız kendinizi bu şekilde kandırabilirsiniz tabi. Keşke zamanında yapsaydım demeyeceğinizden emin olun ama.

Dinden bu kadar korkmayin. Konusarak sorun olmaz aksine kisiyi mutlu edecek yorumlara ve sonuclara ancak bu sekilde ulasilabilir. Tavsiyem her sekilde her ortamda konusulmasi ve benide kimse bu konuda engelleyemez, kusura bakmayin. Bildigimi soylemekten cekinmem. Ben soyleyecegimi soyledim selametle.
arkadaşım kurallar böyle. kim korkuyor ayrıca.
konunun tartışmalara gittiği ,konu konu olmaktan çıktığı için yönetim bu kuralları koymuş.
bende mod olarak uygulamak durumundayım.
ayrıca,konuda bunun tartışmasını yapmayın.
. sorununuz varsa kurallarla ilgili, adminlere bildiriersiniz. kuralları onlar koymuş ben değil.
sizede selametle

Güzel arkadaşım, ne zaman dini bir bilgi verilse oradan tartışma çıkması çok muhtemel oluyor. Ve bu tartışmalardan inanın en çok dini hassasiyetleri olan insanlar rahatsız olabilir. Çünkü hazmedilemeyecek şeyler de söylenebiliyor. Polemik çıkmaması adına da forumun gerekli kısımları hariç dini ve siyasi yorum yapılamıyor.

Sizin adınıza sevindim.
Ama benim tek sebebim çocuk değil.
Ailem kabul etmiyor.
İş ve ticari anlamda eşimle ilişkileri bozulacak, düşmanlık olacak diye
Siz duymak istediginiz seyleri kendiniz soyluyorsunuz zaten.bizlere acik kapi birakmiyorsunuz.bosanamam.mutsuzum.kocam recep ivedik gibi,tiksindiriciii...belki bunlar sizin gozunuzde boyledir.es olarak.ama birde annesinin kardesinin bakis acisindan degerlendirsek esinizi,dunyalara degerdir.
Ama siz es olarak bunlari hissediyorsaniz,bizede eee daha niye duruyorsun demek dusuyor.ama sizde bosanamam diyorsunuz.eeeeee ne diyecegiz.dayan cnm.diyebiliriz.

Rabbim evliligi emrettmis,en sevmedigi seyi de helal kilmistir.bosanmayi.ben kendimden ornek vereyim.cok zorluklar cektim.cok sikintilar.ama neden bitmedi derseniz,esimi cooooooooooook sevdigimden.inanin sevmeseydim bir dak.durmazdim.evlilikte en onemli sevgidir.seviyorsan saygida vardir.ama sevgi yoksa olmaz guzelimmm.bakin bazen insanlar dis gorunusu guzel olmayabilr.ama mutlaka baska bir yonu guzeldir.ahlagi,karekteri,ne biliyim herhangi bir huyu.hic birirde yoksa ,siz bu mutsuzlukta cocugumu mutlu ederim.ediyorum da diyorsaniz,sizi tebrik ederim.o zmn.biz size soralim ,siz anlatin bunu nasil basariyorsunuz.?

Sizin adınıza sevindim.
Ama benim tek sebebim çocuk değil.
Ailem kabul etmiyor.
İş ve ticari anlamda eşimle ilişkileri bozulacak, düşmanlık olacak diye
Ailen kabul etmesin nedir bu yani
çalışmıyor musun? ailenin ilişkileri bozulacak diye
ya sağlığın giderse ya da aklın
Allah muhafaza.. çocuğuna çok mu iyi anne olacaksın o zaman

fiziksel Şiddet aldatma yok,
psikolojik şiddet var. bu baskıyı sadece ben hissediyormuşum gibi algılatmaya çalışıyor.bu da beni delirtiyor
Çok zor bir durum. Ya bu süreçte sen çok yıpranırsan, psikolojin iyice bozulursa ne olacak? Tamam, çocuğa hiç bişey yansıtmadın; sizi iyi bildi, çok huzurlu bir şekilde büyüdü. 20 yıl sonrada yuvadan uçtu gitti diyelim. Ya geriye senden bişey kalmadığını farkedersen ?
Herşeye bir şekilde katlanırım, ömürde düşe kalka geçecek diye düşünme bence. Eğer eşinin ile düzelebileceğinize inanıyorsan, dua et bol bol, ama ona tanıdığın bir zaman limiti olsun, mesela en fazla 2 yıl gibi

Son düzenleme:
Çalışıyorsanız ve çocuğunuza bakacak aileniz varsa arkanızda duracaklarsa ve eşinizde şiddet alkol aldatma varsa bosanirsiniz. Ama bunlar yoksa sabır ve imtihanla avunup evliliğe devam edeceksiniz. Yoksa toplumda boşanmış olma psikolojisi yle dahada yipranirsiniz. Allah yardımcınız olsun

Ben bekarim hic evlenmedim ama bir kadinin yuvasini dagitmasi basit birsey degil.kendi adima konusayim onca sene beklemisim aradigim kriterdeki adami bulmusum.onu seviyorum ama pat diye bosanmam gerek..bosanamam..okadar basit degil..
Sen sevmeyerek mi evlendin?oyleyse niye yaptin bu evliligi?
Sonradan mi sogudun?biraz detay vermezsen saglikli yorumlar alamazsin..

Back
X