- 1 Mayıs 2013
- 7.132
- 4.597
- 398
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
bilmem ki kapalı degldir ama bi bakıyımcanım özel mesajların kapalımı sana mesaj atamıyorum :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bilmem ki kapalı degldir ama bi bakıyımcanım özel mesajların kapalımı sana mesaj atamıyorum :)
Ve tabii ki bir teraziyse kesinlikle yemeklerini yiyen parmaklarını da yer.yengec burcuysa nedne kızıcan
söyle bakalım bende bi yengecim :)))
hırslıyım benim dedigim olucak ve yükselenimde boga :)))
tüm özellikleirmi tasıyroum vall
Bunun beceriksiz olmakla ilgisi yok. Elinize o fırsat geçmemiş ya da yaptırmamışlar size. Ben de 18 li yaşlarıma kadar yemek yapmayı bilmezdim. Annem 'sen oku yeter bize' derdi. Sonra sonra hastalığı dolayısıyla beni ve ailemizi birer haftalığına, on günlüğüne bırakıp, başka bir şehire tedaviye gitmeye başladı.
Bir şekilde yemek yapmam, eve akşam yorgun gelen aile üyelerini doyurmam gerekiyordu. :) Anneme ne kadar telefonda sorsam da yine de tatsız tuzsuz, suyun içinde yüzen, renksiz sebzeler etler çıkıyordu ortaya. Annemin gidip gelmeleri devam ettikçe ve ben pratik yaptıkça, yemeklerim güzelleşmeye başladı. Annemin tedavisinin tek iyi yanı buydu sanırım.
Şimdi, internetten gördüğüm tüm tarifleri, rahatlıkla yapıyorum. Annemden öğrendiklerim de cabası. Size pratik lazım. Hüsrana uğraya uğraya öğreneceksiniz güzel yemek pişirmeyi. Ama sevmiyorum demişsiniz bu yanlış. Yemek sevgi ve ilgi isteyen bir iştir. Bunu unutmayın.
Hiç üşenmeden, iyi oldu kötü oldu demeden yemek yapmaya devam et. Şu an beceriksizce geliyor olabilir yaptığın yemekler ama zamanı gelince neyi ne kadar malzeme ile yapman gerektiğini zaten hissedebileceksin.
Hisstemek diyorum çünkü, bazen içinden diyorsun ki, şunun içine bir parça şundan koysam sanırım güzel olur. Koyuyorsun o malzemeyi gayet güzel olmuş.
Güzel bir yemek kitabı edin kendine, başlangıç olarak tarifleri tam manası ile uygula, sonrasında zaten elin alışacak.
Stress yapma yani, bir kaç ay içinde gayet iyi işler çıkartacaksın bundan emin ol...
Baharat kullan mesela hangi yemeklerle hangi baharatlar gider bunu öğrenmelisin önce. Çünkü yemeğe lezzet veren o.
Tuzu da bir çay kaşığı ile ölç, damak tadını bulduğunda aynı ölçüyle devam edersin.
Pilav içinde ölçü ile yap, arpa şehriye ile mutlaka güzelce kavur.
Dal tabii, ne kadar pratik o kadar güzel yemeklersanırım duymaya ihtiyacım olan şeyler bunlar. ikinize de çok teşekkür ederim, önlüğümü takıp mutfağa dalasım geldi şu anda :)))