• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir insan bu kadar mı beceriksiz olur

bol bol yemek yaparak öğrenirsin ben de çok yaptım döktüm hala yapamadıklarım var , geçen revani yaptım ilk kez hiç kabarmadı bir daha yapıcam onun kabarmasını sağlayana kadar pess etmek yok anlıycağın kötü yapıyorsun diye hemen mutfaktan soğuma :)

başak burcuyum fazla mükemmelliyetçiyim, hemen şahane olsun diye bekliyrum hatam burda sanırım. bizimkiler gibi şahane yemekler olsun istiyorum ama muhakkak acayip tuzsuz oluyor, veya fazla yağlı...ben de zaten beceriksizim diye bulaşmıyorum...

Bence hiç uğraşmayın. Eşinize deyin ki ben yapamıyorum. Sonra yemek derdi üstünüze kalır.

Bu arada hazır konserveler zaten çok lezzetli olmaz.

Canım sana atıfta bulunuyorum ama şükrettim halime anneme kızardm hep bana yaptryor diye iyikide yaptırmış. Arkadaşımın annesi anlatmştı oda senin gibiymiş evlendikten sonra kayınvalidesi öğretmiş şimdi döktürüyor. Öğrenirsin canını sıkma, hem de nasıl öğrenirsiN yemeklerini yiyenler birde parmaklarıni yer :) bence doğuştan yetenek değil o

Her zaman mutfağa ilgim oldu.
Yaptiklarim her seferinde güzel olmadi tabi ama israrci oldum.
Sürekli denedim, olmadiysa ertesi gün bir daha yaptim.
Zevk aliyorum yemek yaparken zaten ben egleniyorum bundan sanirim gittikçe guzellesti yaptiklarim.
Zaten bir sure sonra öyle güzel yapiyorsun ki sen bile sasiriyorsun :)
Tarif almak istersin ya da takildigin nokta olursa mesaj atabilirsin bana, seve seve yardim ederim :)

Evlenene kadar yumurta bile kıramıyordum.. Şimdi her gelen parmaklarını yiyor.. Heves etmek önemli.. Kötü yapmaktan korkma. Kimse anasının karnından herşeyi bilerek doğamaz. Çalışa çalışa, tecrübeyle öğren. Bu arada pilavı 1 e 1,5 ölçü ile yap. Ben hala öyle yaparım.. Suyu kalmadı mı altını kapatıp üzerine peçete koyup kapağını kapat nemini çeksin. Bu arada içine bir tavuk bulyon atarım leziz olur. Sevmem dersen tavuk suyu koy ama tirit suya çok yavan oluyor pilav.

Bu arada pilavı ne sıcak su da ne soğuk suda beklet ılık suyla o beyazlığı çıkana kadar karıştır sonra süz.. Sıcak suda beklettiğimde hep lapa oluyordu soğuk sudaysa kıtır kıtır. Bende orta yolu bulup ılık suda beklettim. :D püf nokta.

benim ilk yaptığım yemek fasülyeydi ve fasülye cesetleri yüzeye vurmuş camur birikintisi görünümündeydi, sonra çorba yapayım dedim ekmeğe sürüp yesem yenirdi, sonra bir gün arkadaşlaf gelecekti ,bu bahsettiklerim ilk eve çıktığım zamanlar, kurabiye yapayım dedim bugün istesem yapamam cinayet aleti yapmışım kaya daha yumuşak kalır arkadaşlar birbirlerine fırlattılar acaba kırılcakmı diye:) ama yapmaktan sıkılmadım devam ettim her yaptığım daha bir yenebilir oldu. bugün en büyük zevklerimden biri yemek yapmaktır. bir dönem evde yaptığım yemekleri sattım okurken öyle para kazandım. evde pasta börek yapıp sattım o noktaya gelmiştim kıs abir sürede. diyeceğim sizde denemekten vazgeçmeyin. devam devam olacak :)

burcunuzu cok merak ettim.Eğer bir yengeç yada boğaysan sana kızarım :))))
Keske kücükken hep atlasaydın bende yapıcam diye.

burcunuzu cok merak ettim.Eğer bir yengeç yada boğaysan sana kızarım :))))
Keske kücükken hep atlasaydın bende yapıcam diye.
yengec burcuysa nedne kızıcan
söyle bakalım bende bi yengecim :)))
hırslıyım benim dedigim olucak ve yükselenimde boga :)))
tüm özellikleirmi tasıyroum vall

evlenmeden önce yemek yapmazdim. annem yap derdi ben evlendikten sonra nasılsa yapacağım derdim.

ama iyi gozlemciydim. kafama göre yemek yapabiliyorum.

kısa sürede birsürü yemek yaparım da sonrasında toplamak zor.

sende ögrenirsin. yemek yapanları izle. k.validen iyi yemek yapıyorsa ona sor çekinme, hoşuna gider.

Ben de anne evinde elini hiç bişeye sürmeyenlerdenim :) ama gel gör ki evlenince iş başa düşüyor neyse ki internet var istediğin bütün tariflere ulaşıyorsun zamanla öğreniyosun bi gün yemeğe bişey koyuyorsun baktın güzel olmuş devam baktın olmamış bi dahakine onu yapmıyorsun yani bol bol pratik yapman lazım :) evlenene kadar usta olacağına eminim

Evlenince öğrenirsin. Herkes bir olmuyor işte.. Ben yemek yapmayı çok severim, farklı şeyler denemeyi.. Ablam da bekarlığında bir kez dahi yemek yapmamıştır, en fazla makarna yapmıştır. Evlenince ne yapacak diye hep merak ederdik. Evet başlarda en ufak şeyde bile annemi, beni arayıp soruyordu. Şimdi çok güzel yemekler yapıyor, onun elinden yemeyi sevdiğim yemekleri var. Zamanla öğrenirsin, korkma :)

Bu insan benim...Mutfak işleri, yemek yapma konusunda inanılmaz yeteneksizim kızlar. Çok kalabalık bir ailede büyüdüm, annem anneannem ve anneannemin annesiyle beraber...Haliyle büyürken mutfak işlerine hiç dahil edilmedim. Leziz yemekler hep önümde oldu. Sen ders çalışıyorsun ilerde öğrenirsin dendi hep. Üniversiteyi de ailemin yanında okudum, öğrenme şansım olmadı. Yüksek lisans için başka şehre gittim, orda da yurtta kaldım. Yemekhanede yedim veya dışardan sipariş verdim. Hatta sırf ev yemeklerinden uzaklaştığım ve kendim de yapmadığım için master süresince 15 kilo aldım, hala daha veremedim.

Şimdi farklı bir şehirde çalışıyorum, ailemden uzaktayım. Kendi evimde bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama elimin ayarı hiç yok...Konserve sebze yemekleri yapıyorum mesela, alt trafı soğan yağ salça ekleyeceksn değil mi, onların bile tadı tuzu yok...Nişanlıyım ve sonbaharda evleneceğim. Nişanlım geçen h.sonu bana gldi mesela, çok özendim yemek yapayım dedim ama pilavım tam bir facia oldu...Laf etmedi herşeye güzel olmuş dedi ama k.validem gibi usta bir aşçıdan sonra benim yemeklerime tamah edecek olduğu için çok acıyorum kendisine :KK70: :KK70:

Sizce kendimi nasıl geliştirebilirim kızlar, uzmantv den tarif izliyorum aynısını yapıyorum tamam ama yookk, olmuyor. Tatları hep bir tuhaf. Dahası böyle oldukça hevesim de kaçıyor, hiç sevmiyorum yemek yapmayı :KK43: Aşçılık doğuştan gelen bşr şey mi yoksa :KK70: :KK70:
dert etme öğrenirsin..

Bunun beceriksiz olmakla ilgisi yok. Elinize o fırsat geçmemiş ya da yaptırmamışlar size. Ben de 18 li yaşlarıma kadar yemek yapmayı bilmezdim. Annem 'sen oku yeter bize' derdi. Sonra sonra hastalığı dolayısıyla beni ve ailemizi birer haftalığına, on günlüğüne bırakıp, başka bir şehire tedaviye gitmeye başladı.

Bir şekilde yemek yapmam, eve akşam yorgun gelen aile üyelerini doyurmam gerekiyordu. :) Anneme ne kadar telefonda sorsam da yine de tatsız tuzsuz, suyun içinde yüzen, renksiz sebzeler etler çıkıyordu ortaya. Annemin gidip gelmeleri devam ettikçe ve ben pratik yaptıkça, yemeklerim güzelleşmeye başladı. Annemin tedavisinin tek iyi yanı buydu sanırım.

Şimdi, internetten gördüğüm tüm tarifleri, rahatlıkla yapıyorum. Annemden öğrendiklerim de cabası. Size pratik lazım. Hüsrana uğraya uğraya öğreneceksiniz güzel yemek pişirmeyi. Ama sevmiyorum demişsiniz bu yanlış. Yemek sevgi ve ilgi isteyen bir iştir. Bunu unutmayın.

Hiç üşenmeden, iyi oldu kötü oldu demeden yemek yapmaya devam et. Şu an beceriksizce geliyor olabilir yaptığın yemekler ama zamanı gelince neyi ne kadar malzeme ile yapman gerektiğini zaten hissedebileceksin.

Hisstemek diyorum çünkü, bazen içinden diyorsun ki, şunun içine bir parça şundan koysam sanırım güzel olur. Koyuyorsun o malzemeyi gayet güzel olmuş.

Güzel bir yemek kitabı edin kendine, başlangıç olarak tarifleri tam manası ile uygula, sonrasında zaten elin alışacak.

Stress yapma yani, bir kaç ay içinde gayet iyi işler çıkartacaksın bundan emin ol...

Back
X