Bir insan bunu kendine neden yapar? O...u lafına nasıl susar?

Şimdi her zaman teşhis koymak hadsizliği yapmam ama örnek olsun diye yazıyorum...
Örneğin bir kız çocuğu aileden yeterince sevgi görmediğinde karşısına çıkar er kişi de özellikle flörtün ilk zamanları ona birazcık ilgi bile gösterse kişi bilinçaltında gereksiz bir bağlanma yaşıyor ve sonrasında yaşadığı kötü durumları sırf hissettiği bu iyi duyguyu tekrar tekrar tatmak için bu kişiye ne olursa olsun tutunuyor...
Sizde mantıken hemen ilişiği kesmeniz gerekirken tutunduğunuzu ve görmezden gelmenize sebep olan bu durumu sorgulayın.Bu kişi sizde neyi tamamlıyor bunu tespit etmeye çalışın ve bu eksik tarafınıza çalışın..Ve o zaman bu tipleri hayatınıza almayı zaten bırakacaksınız..
Bu durumda surekli kendinizi yıpratacaksınız ve bu ilişki çok çok daha vahim sonuçlar doğuruncaya kadar devam eder.
Neyse bu kişide bulduğunuz duygu bilinçaltınızda bunları yaşabilmek için mantıksızca tutunmaya devam edecek..
Yani bu kişinin sizce bir önemi yok onda bulduğunuz duygu önemli..
sahiplenilmek ihtiyacı mı nedir bir düşünün? Gerisi çorap söküğü gibi gelecek..
bunu yaparken de kendinize iyi davranın çünkü bu tipler gelir gider ama kendiniz hep sizinle kalacak...

Yo söyledim bir süre önce. Sen bana ve aileme laf edemezsin dedi ve yine ben suçlu oldum özür bile dilemişimdir bu aptallıkla. Keşke yapsanız başkasından duysa ikna ederiz belki öyle olduğuna

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Bir silah alıp çek vur beni bu konuya başka şey yazamam

Kendinizi suçlamayın bu tarz insanlar karşısındakini öyle güzel manipüle ediyor ki hiç bir şey düşünemez hale geliyorsunuz.
Bu başka insanlarında başına geliyor..
Geçmişe sünger çekin ve yaşadıklarınızı sorgulayarak neden böyle yaptım diye kendinizi kötülemeyi bırakın.
Tecrübeydi ve kurtuldunuz çok şükür..

Bundan sonra daha dirayetli ve dikkatli olun yeter.

Kendini o kadar haklı görüyor ki. Senin gözün dışarıda olduğu için ben sana böyle davrandım yoksa hiçbir ilişkide böyle sorun yaşamadım öncesinde sensin sorunlu olan diye diye inandırdı beni de. Hep kendimde aradım ben suçu
Nette bu konuda bi sürü video var psikologlar anlatiyor. Izleyin. Ogrenin.

Şimdi her zaman teşhis koymak hadsizliği yapmam ama örnek olsun diye yazıyorum...
Örneğin bir kız çocuğu aileden yeterince sevgi görmediğinde karşısına çıkar er kişi de özellikle flörtün ilk zamanları ona birazcık ilgi bile gösterse kişi bilinçaltında gereksiz bir bağlanma yaşıyor ve sonrasında yaşadığı kötü durumları sırf hissettiği bu iyi duyguyu tekrar tekrar tatmak için bu kişiye ne olursa olsun tutunuyor...
Sizde mantıken hemen ilişiği kesmeniz gerekirken tutunduğunuzu ve görmezden gelmenize sebep olan bu durumu sorgulayın.Bu kişi sizde neyi tamamlıyor bunu tespit etmeye çalışın ve bu eksik tarafınıza çalışın..Ve o zaman bu tipleri hayatınıza almayı zaten bırakacaksınız..
Bu durumda surekli kendinizi yıpratacaksınız ve bu ilişki çok çok daha vahim sonuçlar doğuruncaya kadar devam eder.
Neyse bu kişide bulduğunuz duygu bilinçaltınızda bunları yaşabilmek için mantıksızca tutunmaya devam edecek..
Yani bu kişinin sizce bir önemi yok onda bulduğunuz duygu önemli..
sahiplenilmek ihtiyacı mı nedir bir düşünün? Gerisi çorap söküğü gibi gelecek..
bunu yaparken de kendinize iyi davranın çünkü bu tipler gelir gider ama kendiniz hep sizinle kalacak...
Sorunu bulabilsem ben de onun üzerine gideceğim ama tek başıma yapamıyorum sanırım yoksa aylardır bu döngünün içine girmezdim diye düşünüyorum dediğimiz gibi. Ailemden sevgi gördüm ama galiba ilk defa biri benimle duygusal anlamda fazla ilgilenince aşırı bağlandım. Çok çok fazla ödün verdim maddi manevi.
Umarım dediğiniz gibi olur ve dışarıya verdiğim kadar kendime de bir şeyler ayırabilirim. Bir şey kalmadı çünkü artık bende

Kendinize olan güveninizi kaybetmişsiniz o yüzden bu adama katlanmış hatta kendi değerinizi hiçe sayıp özürler dilemişsiniz.. Şuan böyle hissediyor olmanız ise bir bakıma güzel.. Neden çünkü değişimler her zaman sancılı olur. Siz aydınlanmışsınız. Yapılan hatanın farkına varmışsınız. Derin bir nefes alıp bir oh çekin arkanıza yaslanın ve o adamı da s.ktr edin rica edicem deymeyecek adamlar için gözyaşı dökmeyin ve yaşananları tecrübe olarak görmeye bakın derim. Bundan sonraki yaşayacağınız ilişkinizde sizi gerçekten seven, kendi ezikliğini size küfürler ederek bastırmaya çalışmayan bir duruşu bir karakteri olan biriyle beraber olacağınıza %100 eminim.. Nereden biliyorsun diyeceksin.. Çünkü artık uyandınız. Nerde görse tanırsınız böyle adamları. Doğal olarak selam bile vermezsiniz. S.ktrsin gitsin yaa .. Yeminle çok sinirlendim. Ne söylediyse kendi eksikliği, kendisinin ruhunun o...spuluğudur..

Kendinizi suçlamayın bu tarz insanlar karşısındakini öyle güzel manipüle ediyor ki hiç bir şey düşünemez hale geliyorsunuz.
Bu başka insanlarında başına geliyor..
Geçmişe sünger çekin ve yaşadıklarınızı sorgulayarak neden böyle yaptım diye kendinizi kötülemeyi bırakın.
Tecrübeydi ve kurtuldunuz çok şükür..

Bundan sonra daha dirayetli ve dikkatli olun yeter.
Son konuşmamızda bile beni o kadar kötü şeylerle suçladı ve kendi bunlara katlanamadığı için beni terk ediyor gibi gösterir ki. Hayatımda böyle bir düşünce yapısıyla karşılaşmadım. Evet yaptım yapıyorum, yapacağım da sen en başından haklıydın dedim. Hala eli ayağı titreyerek adamda gözün var senin diye kriz geçiriyor. Çok netim artık ama inşallah kendime daha iyi davranabilirin.

ne kadar zaman aralıklarıyla dönüyordu? 1 2 hafta mı yoksa gün mü?
Genelde 4 5 gün sadece bir kere 2 aylık ayrılığımız var. Onun dışında şimdiye kadar yazardı ya da beni tahrik edip konuşma başlatırdı. Nefretle bakıyor yüzüme, özellikle denk gelmemeye çalışıyor. Umarım böyle de devam eder.

Kendinize olan güveninizi kaybetmişsiniz o yüzden bu adama katlanmış hatta kendi değerinizi hiçe sayıp özürler dilemişsiniz.. Şuan böyle hissediyor olmanız ise bir bakıma güzel.. Neden çünkü değişimler her zaman sancılı olur. Siz aydınlanmışsınız. Yapılan hatanın farkına varmışsınız. Derin bir nefes alıp bir oh çekin arkanıza yaslanın ve o adamı da s.ktr edin rica edicem deymeyecek adamlar için gözyaşı dökmeyin ve yaşananları tecrübe olarak görmeye bakın derim. Bundan sonraki yaşayacağınız ilişkinizde sizi gerçekten seven, kendi ezikliğini size küfürler ederek bastırmaya çalışmayan bir duruşu bir karakteri olan biriyle beraber olacağınıza %100 eminim.. Nereden biliyorsun diyeceksin.. Çünkü artık uyandınız. Nerde görse tanırsınız böyle adamları. Doğal olarak selam bile vermezsiniz. S.ktrsin gitsin yaa .. Yeminle çok sinirlendim. Ne söylediyse kendi eksikliği, kendisinin ruhunun o...spuluğudur..
Böyle yazıları okudukça bir nebze rahatlıyorum, hep kendimi suçladım çünkü o her şeyin benim yüzümden olduğuna o kadar inandırmış ki beni. Bir ömür yalnız kalacak olsam bile böyle bir durumu istemiyorum artık asla. Çok sağ olun inşallah çok çok daha rahat edeceğim bundan sonra

Bi hırs yaparımki şaşar kalır.Ne demek açığını arıyorum?O mu kaldı açık arayacak?.Biraz ayıp olacak ama hastir git dedim bile.
Ona bişi ıspatlamak zorunda değilsiniz ki
:lülülü:

Son konuşmamızda bile beni o kadar kötü şeylerle suçladı ve kendi bunlara katlanamadığı için beni terk ediyor gibi gösterir ki. Hayatımda böyle bir düşünce yapısıyla karşılaşmadım. Evet yaptım yapıyorum, yapacağım da sen en başından haklıydın dedim. Hala eli ayağı titreyerek adamda gözün var senin diye kriz geçiriyor. Çok netim artık ama inşallah kendime daha iyi davranabilirin.
Çok iyi yapmışsın. Ne diye kendini açıklayacaksın, kim ki o? O...sun dediğinde , '' He o..yum, ne işin var o..nun peşinde, manyak mısın ? '' de geç, kudursun. Sanki kocan, sanki boşanma davasında aleyhine kullanacak, he he de geç işte.

Böyle yazıları okudukça bir nebze rahatlıyorum, hep kendimi suçladım çünkü o her şeyin benim yüzümden olduğuna o kadar inandırmış ki beni. Bir ömür yalnız kalacak olsam bile böyle bir durumu istemiyorum artık asla. Çok sağ olun inşallah çok çok daha rahat edeceğim bundan sonra
Canım benim tanımadan görmeden kalben sarıldım sana.. İnan ki deymez.. Çok bile zaman kaybetmişsin ömründen çalmış o pislik.. Artık bitti.. Allahın sevgili kuluymuşsun ve lütfen evlenmeden kurtul ondan.. Adi şerefsiz..

Bi hırs yaparımki şaşar kalır.Ne demek açığını arıyorum?O mu kaldı açık arayacak?.Biraz ayıp olacak ama hastir git dedim bile.
Ona bişi ıspatlamak zorunda değilsiniz ki
:lülülü:
Ben ispat etmeye çalıştıkça o da kendini bir halt zannetti zaten. Suçluyum da ondan açıklıyorum kendimi sandı. Kendim bu hale getirip bulunmaz hint kumaşı zannetmesine sebep oldum. Bundan sonra asla ama

Çok iyi yapmışsın. Ne diye kendini açıklayacaksın, kim ki o? O...sun dediğinde , '' He o..yum, ne işin var o..nun peşinde, manyak mısın ? '' de geç, kudursun. Sanki kocan, sanki boşanma davasında aleyhine kullanacak, he he de geç işte.
Hep kendimi sakladım ve hep o nasıl isterse öyle davrandım. Adamın bir suçu olmamasına rağmen adama sırt çevirdim konuşmadım ama yine susmadı, bakışlarımla takip ediyormuşum peşinde dolanıyormuşum vs vs. Bundan sonra nasıl rahat edeceksem öyle davranacağım kendisi istediğini düşünsün. Herkes gibi diğer adam da benim arkadaşım ve çekinecek bir durumum yok, ona da normal davranacağım, kudursun.

Canım benim tanımadan görmeden kalben sarıldım sana.. İnan ki deymez.. Çok bile zaman kaybetmişsin ömründen çalmış o pislik.. Artık bitti.. Allahın sevgili kuluymuşsun ve lütfen evlenmeden kurtul ondan.. Adi şerefsiz..
Çok teşekkür ederim, inanın etraftan kimseye anlatamayınca kendi kendime kalıp sıkıştıkça, hep aynı şeyi duydukça insan kendini suçluyor.. Daha fazla zaman kaybetmeyeceğim ama artık olmayacak 🙏🍀

Hanımlar dün işe gittim ve bütün gece uyuyamadım. Birkaç arkadaşımla paylaşma aptallığında bulundum maalesef ve 3 kişiden de aynı şeyi duydum.
Ben hislerimi tam olarak gösteremediğim için adam benden emin değilmiş, beni kaybetme korkusu varmış ki ufak tefek şeyleri bile sorun ediyormuş, bu kadar seviyormuş işte umursuyormuş ben kıymet bilmiyormuşum.. Özür dile işte senin duygularını bilmiyor, gösterememişsin ondan dediler. Ettiği küfürleri söylememe rağmen. 2 sene kendim nasıl susup oturdum bir ayna gibi karşımda görünce o lafları duyunca daha da üzüldüm. Ben de böyle mi düşündüm acaba diye gece boyu kendi kendimi yedim, sonra yazdıklarınız geldi aklıma acaba gerçekten hiç sevilmedim mi ben de bu yapılanlar seviyor nasıl da sahipleniyor diye düşündürdü bana.
Herkese merhaba. Ne yapacağımı, ne anlatacağımı kimden beni tutup silkeleyip kendime getirmesini isteyebilirim bilmiyorum. Bu yaşıma kadar istediğim, inandığım, savunduğum ne varsa tersi bir durumdayım, psikolojik ve fiziksel olarak tükendiğimi hissediyorum. 1.5 senelik bir erkek arkadaşım var. 2 gün mutluysam 10 gün ağladığım bir ilişki. Daha dışarıya çıktığımız ilk gün birine uzun uzun bakmamı yakaladığını iddia ettiği, sonrasında da asla ardı arkası kesilmeyen ithamlarda bulunduğu ve 2 senedir iş yerindeki çalışana taktığı rezil, dışarıdan duysam anlatana zerre saygı duymayacağım iğrenç bir durum var sadece ortada.
Birlikte çalışıyoruz. Kahve alsam o adam var diye ordan aldın bu saatte kahve içmezsin, fotokopi çeksem sen mi kaldın fotokopi çekecek onun için burda sürtüyorsun, bakışlarından mı tahrik oluyorsun, adamı süzerek mi tatmin oluyorsun vs vs bir sürü rezillik. Kıyafetim adam için, tuvalete gitsem ona mı denk getirdin, rujum o öper diye, dışarıda otobüse binsem kimi süzdün sen ve tabiiki senin ruhun oro.. u. Ben de hırs yaptım galiba o dedi odamdan çıkmadım, kendimi kanıtlamaya çalıştım aptal gibi olmadı inat ettim bak bir şey yok diye adamın içine girdim olmadı, fırsat kolluyorsun dedi.. Giderek hakaretler başladı, şimdi de küfür canım gibi bir şey oldu. Ve ben artık üzülmüyorum bile, aşırı yorgun ve tükenmiş hissediyorum.
10 gün önce yine adamın arkasından odadan çıktığımı görünce seke seke peşinden neyine koşuyorsun diyince kavga ettik engellemişti, döndü özür dilerim dedi 1 gün sonra artık seni kucağında da görsem benden bir şey çıkmaz, beklentin olmasın dedi ve yine onun için etrafta gezdiğimi ima ederek milyonuncu kez ayrıldı. Her yerden engelledim ama hiçbir şey hissetmemek beni korkutuyor. Söylediklerini duymuyormuşum gibi artık tepki bile vermiyorum. Her türlü küfür edildi, imalar laflar mide bulandırıcı.
Nasıl bir insanım bilmiyorum, neden izin verdim ne tuttu bu kadar bu adamda beni bilmiyorum ve kendimden iğreniyorum mesajları okuyunca. Normal bir insan susmazdı diyorum bunlara, kendimde arıyorum sürekli hatayı, o küfrediyor ben özür diliyorum. Yardım alacağım ama bu yaşadıklarım ve pişmanlıklarım nasıl geçecek, ya da geçecek mi? hata mı bunlar
Göre göre mi yaptım inat mı, hırs mı bilmiyorum. Ve giderek onun söylediği gibi biri olduğumu düşünmeye başlıyorum. 2 senedir kimseye anlatamadım, içimi dökmek istedim sadece..

Back
X