Merhabalar herkese. Bir konuda sizlerin fikirlerini merak ediyorum ve önemsiyorum. Çalışan çalışmayan, çocuğu olan her kadın kaynanasına veya birilerine muhtaç mıdır ? Çocuk olunca illa birileri olması gerekir mi ? Tek başımıza bakamaz mıyız ? Eşimizle beraber tek bakamaz mıyız ? Çalışan her kadın illa büyüklere mecbur mu ? Çalışmayanda mecbur mu ? Çocuk büyütmek bu kadar zor mu ? Bazı büyüklerimden bunları duyuyorum... birlik beraberlik içinde olmak gerektiğini, birbirlerine yardımcı olduğunu vs söylüyor. Fakat bana göre işler her zaman öyle göründüğü gibi gitmiyor. Bu noktada sizler ne düşünüyorsunuz ? Her koşulda birilerine muhtaç mıyız ? İnsan olarak tabiki yardıma ihtiyaç duyabiliriz ama sırf menfaat için çoğu şeye boyun eğmekte normal midir ? Çevremde eş ailesiyle anlaşamayan görüşmeyen çok insan var. Kendi ailesiyle bile görüşmeyenlerde var... o insanlar nasıl yapıyor peki.
Allah kimseyi kimsenin insafina mecbur birakmasin diyeyim önce.
Yapim gereği belki bilemiyorum genç yaslardan beri kendi işini kendim yapmayi seven, başkasının müdahalesi ile ne ile mesgulsem o isten soğuyan birakan biriyim.
Mucadeleyi seviyorum bu surekli zorluklar ile karsilastigimdan ve sabırla üstesinden gelmeyi bildiğimden belki..
Is hayatında da keza hep tek calistim, takım calismasi nedir cok bilmem bu yüzden de ayak uyduramam saniyorum..
Hamileyim ve cocuguma tek basima ailelerden bir cöp yardim dahi beklemeden kendim bakmak için emeklilik şu bu geçim derdi düşünmeden işten ayrildim.
Gorumceme kalirsa bebege o bakacak ben calisacaktim.
Ne münasebet??
Benim yerime karar aldığı gibi emrivakisi de cabası..
Her şeyimi kendim aldım, bi corap dahi sorana eksigim yok fazlam var sağolun ihtiyacim yok şükür dedim.
Ailelerin içine dahil olduğu herşey çorba olur, her kafadan ses çıkar tahammül edemem diye en ufak şeyde dahi fikirlerini sormadim.
Yarinda Allahin izniyle kizimi kimseye muhtac olmadan büyütmeyi nasip etsin Rabbim.
Arkamdan hic biseyine karistirmadi surat asti desinler ama onu biz yaptik şunu ben dedim oldu demelerine binlerce kez tercih ederim.
kafam dinç huzurum yerinde..