bir insan günün 24 saati temizlik düşünürmü ??

Evımın resumlerını cogu yerde paylaştım belkı bulup bakabılırsın
Yardımcı evıme Mayıs'ta tasındumda almıştım ama kadının temızlıgı hiç ıcıme sınmedı sonralarıda genel temızlıklerde gunlüjcü alıyorum
Kılom ıs yapmaya engel olacak kadar degıl
Benım püf noktam aldımı aldığım yere koymak dağınık degılız aılece

evinin resimlerine rastlamadım açıkcası ben ayda bir alıyorum kadını günlük olrak bende beyenmedim benim kilom fazla sizi blemem kilodan dolayı dizim rahatsız zorluyor beni bendede dağınıklık sorunu yok sil süpür sorun bitmiyor bir türlü...

Temizlik takıntısı insan hayatını çok zorlaştıran bir şey, bir dönem yaşadım. Sabah gözümü açtığım açtığımda yapacağım işlerin listesi aklımda uyanıyordum. Her şeyi yıkama isteğim vardı, halılar,perdeler,nevresimler, evde hep bir deterjan kokusu olsun istiyordum. Her şey düzenli olsun, simetrik olsun. Doktora gitmedim ama yavaş yavaş kontrol etmeye çalıştım. Kendi kendime perdeleri bu hafta yıkamıycam haftaya yıkarım demeye başladım, düşünmemeye çalıştım. Sonra kedilerim olunca bu takıntıdan kurtuldum. Çünkü her şeyi düzgün tutmanın imkanı kalmadı. Bir tek nevresimlere olan takıntımı yenemedim, çamaşır makinama hiç rahat yok.

Ben çok üzülüyorum böyle arkadaşlarıma. Ilerde bel fıtığı olacaksın o zaman napıcaksın diyorum, yazık etme kendine, eşine çocuğuna vakit ayır diyordum. Bir arkadaşım Sabah 5 te kalkıp camları falan silip öyle işe gelirdi, akşam tabi devam temizliğe, bazen eşi gelmeden uyuyormuş yorgunluktan.

Çocuk yapın meşguliyet olabilir çok ileri dozda değilse rahatsızlığınız, ama değişmeyen, çocuk olunca da değişmez.

Bunun tedavi yöntemlerinden biri ertelemektir. Her aklınıza geldiğinde ertelemeye çalışın yapacağınız işi, şimdi biraz oturayım yada bir saat sonra yaparım yada bugün arkadaşa gideyim yarın onu yapayım falan diye... . Tabi yardım alırsanız daha kolay.

Her şey dozunda güzel

Bu psikolojik bir sorun, temizlik sizde takıntı haline gelmiş. Temizlik takıntısı çok görülen, bildiğim kadarıyla çok uç noktalara varabilen, evlilik düşmanı bir takıntıdır. Ama çözümü de vardır :))

Önce kendinizi tutmayı deneyeceksiniz, ufak ufak... Olmazsa geç olmadan psikolojik destek alacaksınız.

Bende de bir dönem başlamıştı. O kadar ki evin içinde ışık düğmelerine kadar domestosla sile hale gelmiştim. Zararlı olduğunu bilmesem meyve-sebzeleri domestosla yıkamak isterdim. Kapı kolu, market arabası, merdiven trabzanı... hepsi iğrençti. Kendi kullandığım kalemleri de her gün antibakteriyel mendille silerdim. Bu ve bunun gibi sürekli değişen temizlik huylarım vardı. Bir gün kendi kendime dur dedim. Psikolojik yardım almadım. İradeli davrandım ve bir kaç ayda normal alışkanlıklarıma döndüm. Şimdi kalan (ve aslında vazgeçmek istemediğim) tek huyum, gelen misafir tuvaleti kullandıysa gittikten sonra tüm banyoyu dezenfekte etmek. İçim ancak öyle rahat ediyor.

arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun cevap vermişsiniz hepsini tek tek okudum.Bana çalışın diyen arkadaşlar olmuş.Zaten çalışıyorum sadece haftasonum tatil yalnız bu alışkanlıklarımdan kurtulamıyorum.Evde sadece 2 kişiyiz.Anlayacağınız evim okadar dağılmıyor.Yalnız yere düşen bir saç teli bile beni saatlerce sıkıntıya sokmaya yetiyor.Mutfakta kızartma bile yapamıyorum arkasından hertarafı silmemek için. Biliyorum içim rahat etmeyecek çünkü..Umarım anlatabilmişimdir.temizlikte detaylara çok takılıyorum buda beynimi sürekli meşgul ediyor. Doktora gitmeyi bende düşündüm.Ancak vereceği ilaçlar beni ürkütüyor kilo almak istemiyorum yada ne bileyim dikkat gerektiren bir iişim var gündüzleri uykulu dolaşmamı sağlayacak ilaçlar verecektir doktor.Antidepresanların geneli böyledir çünkü. Sadece terapinin yetmeyeceğini ilaçlada desteklenmesi gerektiğini duydum

Bir arkadaşım var aynen anlattığın gibi artık evine gidince diken üstünde oturuyorum çocuğunun bir arkadasi geldi cocuklar çıkınca ayy gordunmu ayakkabilarinin kirini o corapla girdi dedi kalktı sildi yerleri. Dedim sen bana da yapiyosundur ayagima bakiyosundur dedim ben takintiliyim valla öyle bakarım dedi.

O çocuklar ne çekiyor oyuncaklari var kizin dokup de oynayamiyor yazik. Ben diyorum kendine ediyorsun günah canina diye anlamiyor tabii ama bir gör yaşından büyük gösteriyor yipranmaktan. Temiz olmak lazım ama abartisi hastaliga gider. Esinin de sabrı tükenir yapma öyle. Başka bir uğraşı bulabilirsin hic olmadı O anda dışarı cik bir komsuna arkadasina git ne bileyim.

nereden biliyorsun antidepresan kullandın mı?

kendi mutluluğunu kendin çalıyorsun

eğer karaciğerin hastalansaydı ve ilaç uyku yapsaydı kullanmayacak mıydın

bu yuzden aldatılırsan mesela o zaman ne olacak?

duydum diyorsun kızdım şimdi sana.

çünkü aynı konudan muzdarip daha doğrusu okb teşhisi konulan bir yakınım var kendisi tedavi görüyor oda ilaç tedavisi istemedi ama doktoru kati suretle ilaç tedavisinin olması gerektiğini dile getirmiş bu sebeple doktora gitmek istemiyorum benm durumum da ondan farklı değil.

Uzun zamandır bu kadar içten gülmemiştim
9 ay çalışmadım-tüm dünyayı temizlemeye talip olacağım diye aklımı yitiriyordum
Bir uğraşı yoksa insanın ve düzeni tertibi temizliği seviyorsa temizlikle sıyırıyor, ben neyseki ucundan döndüm, çalışmaya başladım temizliği bıraktım

Öyle duydum demekle olmaz.
'Obsesif kompulsif bozukluk'un altında aslında sizin kafanıza taktığınız başka bir problem yatıyor.
O problemi çözemediğiniz için temizliğe sığınıyor, takıntı derecesinde onu düşünüyorsunuz.
Bu anormal bir durum.
Gidin bir görüşün doktorla.
Bir sürü terapi yöntemi var. Çok etkili yöntemlerle kısa zamanda kurtulabiliyorsunuz hem de.
İyi bir doktor bulmak önemli olan.

Dağınık ve pasaklı olduğum için kendimi şanslı hissetmeye başladım.
Her hafta koltuk çekmeye normal demiş kaç kişi.
Ben o koltukları anca iki ayda bir çekerim, camlar desen annemin zoru olmasa hayatta silmem.
Her gün süpürgeyi açmam için evde on kişinin falan yaşaması lazım.
Banyo, tuvalet temiz olsun yeter.

Içim çok rahat, çok da mutluyum böyle

Aynen :) Derin oh çektim içimden.. Temizlik takıntılı olmak istemem hiç. Ben zaten üşengecim biraz ondan da yapmıom Bütün gün evdeyim ama temizlik aklımın ucundan geçmez.. Dağınıklık varsa toparlarım o da bazen.. O kadar

o kadar özendim ki sana şu anda

canım bu kadar kafa yormasan keşke ,ilerde maalesef hastalık olarak sana geri dönecek bu takıntılar yazık
hayatını yaşa gez toz,kocanla güzel zamanlar geçir ne bilim diyorum ama çözüm ne onu da bilmiyorum..

Bende ayda 5-6 kez koltıukları çekip arkalarını temizler silerim .. :) çok seviyorum temizlik yapmayı. . Tabi küçük çocuk olunca anında kirleniyor yaptığın yerler. .Çalışıncada ancak haftasonları detaylı yapabiliyorum. .

Ama siz 2 kişisiniz çocukta yok zamanın kıymetini bil. . Bir düzen oturt kendine. 10 günde bir detaylı temizlik yap . . 4 gnde bir elektrkli süpürge ile süpür sadece . .Diğer boş zamanlarnda kitap oku gezmeye git yemek yap

Annemde sizin gibi .
Misafir gelsin gelmeden 5 kere süpürttürür sildirir .
Gittikten sonra tekrar aynısı .
Lavaboları günde 5 kere yıkar mı bir insan yıkıyor .

ben de cok titiz ve duzenliyim takinti boyutunda.ama ben mutluyum etraf tertipli ve temiz olunca ictigim kahve bile ayri zevk veriyo,hatta disari cikarken mutlaka evimi toplar oyle cikarim ve disarida daha huzurlu vakit geciriyorum.sen bu durumdan rahatsizlik duyuyorsan bir uzmandan destek al ama kim nasil mutluysa oyle yasamali.ayrica temizlik yapmak insani hasta etmez bunu kafana takip dert haline donusturduysen hasta olursun ancak!

tamda beni tarif ettin

temizlik yaptığımda o evde içtiğim kahvenin yada dışarıya çıkıp gezmenin herşeyin tadın ayrı bir güzel geliyor..

bende biraz takıntılıydım ama arada sırada aman bırak kalsın sabah yaparım diyebiliyorum

ama genel olarak evim derli toplu düzenli olursa ben mutlu oluyorum öteki türlü huzursuz oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…