Yok yav düşünenlere bakma sen,bazı iler var köle arıyor izn yok haftalık,bazısı var 12-16 saat çalışıyosun,bazı yerler dayanamadı battı bi sürü işsiz kaldı.
Heryere üni,avm,yerine fabrika,işyeri açılsaydı ve çalışanların hakkı korunsaydı iş saati,ücreti vs bu şekilde olmazdı.[
Bizde de durum böyle sene oldu iş yok fabrikal ara her yere gidiyor araya birilerini sokuyoruz ese dosta soyluyoruz fakat yok yani artık ben bile çağırıyorlar sen mi gitmiyorsun diyorum bu seferde tartışma çıkıyor huzursuzluk oluyo ne düşüneceğimi şaşırdımEşimin kardeşi; 8 aydır işsiz. İlk başlarda dinlensin, işsizlik maaşı alıyor zaten, bu arada iş de bulur dedik. Bulamadı, dek gelmedi, şartlar uymadı vs vs.
Lakin 8 ay oldu.Bizim bakışımız değişti maalesef.
Dediğiniz gibi;
bize şuan tembel iş seçiyor gibi gelmeye başladı artık..
evet; şuan ülkede çoooook ciddi bir işsizlik durumu var zaten.
Ama onunla beraber işsiz kalan arkadaşlarının neredeyse tamamı iyi kötü part full vs bir işte çalışıyor.
İş için çağırdıkları halde gitmiyosa onda bi sıkıntı var o zaman beni nereye çağırsalar part tıme full tıme gidiyorum,sonrasında gel başla derlerse başlıyorum ama tabi hakkımı vermezlersede ayrılırım orası ayrı.Bizde de durum böyle sene oldu iş yok fabrikal ara her yere gidiyor araya birilerini sokuyoruz ese dosta soyluyoruz fakat yok yani artık ben bile çağırıyorlar sen mi gitmiyorsun diyorum bu seferde tartışma çıkıyor huzursuzluk oluyo ne düşüneceğimi şaşırdım
Yok çağır salar gitmem mi yalan mı söylüyorum yok işte diyor ama artık ben inanmıyorum işte çünkü bu kadarda olmaz diye düşünüyorumİş için çağırdıkları halde gitmiyosa onda bi sıkıntı var o zaman beni nereye çağırsalar part tıme full tıme gidiyorum,sonrasında gel başla derlerse başlıyorum ama tabi hakkımı vermezlersede ayrılırım orası ayrı.
Sen haklısın.. Ama yapacak birşeyde yok gibi..Bizde de durum böyle sene oldu iş yok fabrikal ara her yere gidiyor araya birilerini sokuyoruz ese dosta soyluyoruz fakat yok yani artık ben bile çağırıyorlar sen mi gitmiyorsun diyorum bu seferde tartışma çıkıyor huzursuzluk oluyo ne düşüneceğimi şaşırdım
Kendimden örnek veriyim tezgahtarlıkta dahil iş seçmeden başvuru yaptım görüşmeye gittim. İşletme lisans mezunuyum. Sonuç; geri dönüş yapılmadı. Ben artık bu işlerde şans faktörünün önemli olduğunuda düşünüyorum.Merhaba arkadaşlar ya bir insan ne kadar süre işsiz kalır iş bulamazlum 3 ay 5 ay 2 sene misal yani bu kadarı saçma değilmi ben mi yanlış düşünüyorum ha ahım şahım işler den bahsetmiyorum sıradan ne iş olursa ama yok yada bu kişi için tembel iş seciyodur diye mi düşünürsünüz.
Valla işsiz o kadar çok ki bide kadın olunca iş arayan tabi patronların bi kısmı artık kendi göz zevkine,ya da daha başka niyetlerle de seçiyo olabilirler ne ilanlar gördüm çünkü adam kendine kadın mı arıyo eleman mı belli değil.Kendimden örnek veriyim tezgahtarlıkta dahil iş seçmeden başvuru yaptım görüşmeye gittim. İşletme lisans mezunuyum. Sonuç; geri dönüş yapılmadı. Ben artık bu işlerde şans faktörünün önemli olduğunuda düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?