Bir insan neden sürekli aldatılıyormuş gibi düşünür ve hisseder?

SORU Eşimin sürekli beni aldattığını düşünüyor gereksiz kaprisler yapıyorum, bundan kurtulmak istiyorum. CEVAP Bu kısa anlatımdan gerçekte böyle bir şey olmadığı halde, sizin zihninizde bu tür düşüncelerin olduğu anlaşılıyor. Böyle bir düşünce takıntı olarak görülebilir. Bu takıntıların çeşitli nedenleri olabilir. Başlangıcı eşinizin ilgisizliği, eve bağlı olmaması, soğuk davranması gibi nedenler olabilir de, olmayabilir de. Bu durumu takıntı olarak görüyorsanız, bir psikiyatriste başvurmanız, gerekirse eşinizle birlikte giderek durumu birlikte değerlendirmeniz uygun olur. Takıntı olarak görmüyorsanız, sizi bu düşünceye sevk eden ipuçları ve nedenler gözden geçirilmelidir. Netten alinti . Burda ben gibisi de varmış. doktorun dedigi gibi ilgiyle alakali

Evlenmeden omce psiytri oyle dedidi obsesifmisim duzelmisti ama benim her kim icin ne dusunursem cikiyor oluyir bazen:/ ah bacim ah sevgililik gibi olsa nerde
Ben sevgilinden bahsediyorsun sanmıştım da sen bildiğin halkayı geçirmişsin hayatına :)) aman be sanki o da zor iş :) yalnız bana kuruntu yapıyorsun gibi geldi . Eşini al karşına ,problemlerden ve beklentilerinden bahset .çözülemeyecek birşey gibi değil seninki .detay da bılmıyorum ama

Ortada iyle delil birakacak birsey de yok hersey normal tek anormal ilgisizlik acep ondan mı düşünüyorum , yoksa obsesiflikten (takıntı) mı?
Bazen işten dolayı o kadar yoruluyorumki eşime hiç ilgi göstermiyorum şimdi aldatmış mı oluyorum:) rahat ol canım gizli gizli telefonla uğraşmıyosa falan korkma

Acaba geçmişten acı bir tecrübe mi var? Karşı tarafa bir güvensizlik?
Yoksa yüksek doz bdv mi?
Ben buralarda biraz fazla takılınca sebepsiz nişanlıma bileniyorum öyle bir şey mi ki

Aynı kaderi paylaşanlardanız ne yazık ki ..
Nişanlımla sürekli beraberiz nereye gittiğini ne yaptığını bilirim. Ama önceden yaptığı eşşekliklerinden(!) dolayı ona karşı güvenim sıfırlandığından her söylediğinde yalan,her yaptığında bir aldatılma hissi oluştu bende. Sanki dünyadaki her kızla beni aldatıyor gibi hissediyorum.

bu durum bazen bana da oluyor.eşimin telefon dökümüne sürekli baktığım halde sanki benden birşeyler saklıyor gibi geliyor.elle tutulur birşey yok bir kere gece telefonu çaldı.sabah farketti.sabah aradı bayan yanlışlıkla aramışım dedi hopörlörü açarak konuştu.birdaha dökümlerden baktım o numara ile konuşulmuş mu diye mesaj konuşma yoktu fakat hala kafama takılır ve herşeyden anlam çıkarır oluyorum bazen
hele burada aldatılma konularını okuyunca bütün gün kurup kurup duruyorum

Yok kiz karsina gecip konusuyirsun dinliyor sadece

Haklisin bende ayniyim hatta daha kotu derdim ki yanlislikla aradi anladim ama sanki mahsus hoporlore almis gibi gissederim ayri psikopatim ben

Ay aynı evet :/

Muhtemelen psikolojik. Buradaki bdv konularını çok okumayın ben de bi aralar burayı okuya okuya psikopata bağlamıştım herkesin bana yalan söylediğini falan düsünüyordum rüyamda olmayan kv ile tartışıyordum falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…