Bir insan sadece bir kere mi aşık olur ?

Bukeycicekk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2016
138
61
98
Merhabalaarr, aklıma uzun zamandır takılan ve ilişkimde arada bir kafamda soru işaretleri yaratan bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum.
Ben aşkı çok özel bir şey olarak görüyorum ve bu yüzden de bir kere yaşanılacak bir şey olduğunu düşünüyorum ama erkek arkadaşım insandan insana göre değişeceğini, bir insanın birden fazla kez aşık olabileceğini düşünüyor. Ben de ona karşılık diyorum ki insanlar bir kere aşık olur diğer ikişkilerinde aşık olduğuny zannedebilir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu konuda biraz kendimi darlama sebebim erkek arkadaşımın zamanında bir kıza aşık olması ve yaklaşık 3 sene acısını çekmesi. Bu arada bana o ilişkisi için aşık oldum mu olmadım mı bilmiyorum dedi ama 3 sene unutamadığınız bir ilişki aşktır.
Not: Yanlış anlaşılması önceli hayatıyla onu yargılamam zaten aşık olmak yargılanacak bir durum değil ama insan aşık olduğu adamın Ona da aşık olmasını istiyor

Ben de 5 sene önce aşk acısı çekmiştim. O kişiyle evlenmedim. Şuan 2 senelik evliyim. Aklıma gelince bazen içim burkuluyor ama sevgiye dair birşey hissetmiyorum. Bi söz vardı, acı geçiyor ama acı çekmiş olmak geçmiyor. İnsan sevmese bile kendine yediremediği anıları olabilir. Ama eminim her acının bize kattığı birşey var. Örneğin ben kimseye acı yaşatmamam gerektiğini öğrendim. Beni olgunlaştırdığını düşünüyorum. Mutluluğun kıymetini biliyorum.

Ben de 5 sene önce aşk acısı çekmiştim. O kişiyle evlenmedim. Şuan 2 senelik evliyim. Aklıma gelince bazen içim burkuluyor ama sevgiye dair birşey hissetmiyorum. Bi söz vardı, acı geçiyor ama acı çekmiş olmak geçmiyor. İnsan sevmese bile kendine yediremediği anıları olabilir. Ama eminim her acının bize kattığı birşey var. Örneğin ben kimseye acı yaşatmamam gerektiğini öğrendim. Beni olgunlaştırdığını düşünüyorum. Mutluluğun kıymetini biliyorum.
İçim burkuluyo dedin ya şimdi ben kafaöda kurucam bunu aklına gelince içi burkuluyor mudur diye :( Bu düşüncelerimi de doğru bulmuyorum ama bunun bi kapatma tuşu yok ki ... Kurdum gece gece

İçim burkuluyo dedin ya şimdi ben kafaöda kurucam bunu aklına gelince içi burkuluyor mudur diye :KK43: Bu düşüncelerimi de doğru bulmuyorum ama bunun bi kapatma tuşu yok ki ... Kurdum gece gece

Kötü bişey demedim ki :) bazı insanlar hassastır, duygusal olarak bişey hissetmese bile olayı bir yenilgi olarak görür. Belki de gurur meselesi :) bence siz size olan ilgisine bakın, durduk yere kurmayın, geçmişte kalan adam bugününü yaşayamaz.

Ben de hayatta aşkın bir defaya mahsus olduğunu düşüncelerdendim. Birgün aşık olup evlenmiş sonra hayal kırıklığı yaşamış ve boşanmış 45 yaşlarında yaşanmışlıkları olan bi ablama sordum insan bir daha aşık olur mu sence🤔Hiç unutmam bana "kalp attığı sürece insan yine sever yine aşık olur demisti ".Bana pek inandırıcı gelmemişti ancak yaşayınca anlıyor insan. Yıllar sonra 2.kez yeniden aşık oldum çünkü :110:

Son düzenleme:
Bir milyon tane sevgilim oldu flörtüm çok sevdiklerim de oldu aralarinda ama bir kere aşik oldum ben de hala o kişiye duygularim hisselerim bitmedi.
Not; 19 aydir ayriyiz aşk bir kez olabilir

Zamanında eşimle ilk başladığımızda bunu çok düşünmüştüm.ondan önce 4 sene boyunca aşık olduğum anlaşamayıp binbir sorun ve kazıkla ayrıldığım biri vardı.eşimle çok güzel zaman geçirmeye başladık muhteşem gidiyordu ama ben diyordum ki ya insan bi kere aşık olur Nası olacak ?
Sonra gördüm ki o Gözümde büyüttüğümüz hislerim aslımda hep sorunla perçinleşmiş meğer ulaşamazsın aşk olur derler ya.sağlıklı bi ilişkide o kadar inişli çıkışlı coşkulu değildi belki hissettiğim şeyler çünkü sorun yoktu başta bunu aşk değil sandım ama salakçaymış yaşım da küçüktü zaten sevgi bağlılık da kat kat fazlaydı ve ben sonradan eşime de aşık olduğumu farkettim omu çok özlerken çok arzularken.aşk farklı kişilerle aynı yaşanmıyor diye bağladım sonra bu konuyu.her ilişki her aşk kendine özel kıyaslamamak lazım ❤️
Şimdi eşimle 10 yıldır birlikteyim arada bir aklıma geliyor ama hiç yaşanmamış gibi sadece kendi duygularımı hatırlıyorum gençlik hatası diyip geçiyorum gerçek aşk olumsuzluklardan acılardan değil güzelliklerden beslenince oluyormuş 🙏🏼

Zamanında eşimle ilk başladığımızda bunu çok düşünmüştüm.ondan önce 4 sene boyunca aşık olduğum anlaşamayıp binbir sorun ve kazıkla ayrıldığım biri vardı.eşimle çok güzel zaman geçirmeye başladık muhteşem gidiyordu ama ben diyordum ki ya insan bi kere aşık olur Nası olacak ?
Sonra gördüm ki o Gözümde büyüttüğümüz hislerim aslımda hep sorunla perçinleşmiş meğer ulaşamazsın aşk olur derler ya.sağlıklı bi ilişkide o kadar inişli çıkışlı coşkulu değildi belki hissettiğim şeyler çünkü sorun yoktu başta bunu aşk değil sandım ama salakçaymış yaşım da küçüktü zaten sevgi bağlılık da kat kat fazlaydı ve ben sonradan eşime de aşık olduğumu farkettim omu çok özlerken çok arzularken.aşk farklı kişilerle aynı yaşanmıyor diye bağladım sonra bu konuyu.her ilişki her aşk kendine özel kıyaslamamak lazım ❤
Şimdi eşimle 10 yıldır birlikteyim arada bir aklıma geliyor ama hiç yaşanmamış gibi sadece kendi duygularımı hatırlıyorum gençlik hatası diyip geçiyorum gerçek aşk olumsuzluklardan acılardan değil güzelliklerden beslenince oluyormuş 🙏🏼
Ne güzel yazmışsınız, her kelimesine katılıyorum..

Mutluluğunuz daim olsun🙏

Merhabalaarr, aklıma uzun zamandır takılan ve ilişkimde arada bir kafamda soru işaretleri yaratan bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum.
Ben aşkı çok özel bir şey olarak görüyorum ve bu yüzden de bir kere yaşanılacak bir şey olduğunu düşünüyorum ama erkek arkadaşım insandan insana göre değişeceğini, bir insanın birden fazla kez aşık olabileceğini düşünüyor. Ben de ona karşılık diyorum ki insanlar bir kere aşık olur diğer ikişkilerinde aşık olduğuny zannedebilir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu konuda biraz kendimi darlama sebebim erkek arkadaşımın zamanında bir kıza aşık olması ve yaklaşık 3 sene acısını çekmesi. Bu arada bana o ilişkisi için aşık oldum mu olmadım mı bilmiyorum dedi ama 3 sene unutamadığınız bir ilişki aşktır.
Not: Yanlış anlaşılması önceli hayatıyla onu yargılamam zaten aşık olmak yargılanacak bir durum değil ama insan aşık olduğu adamın Ona da aşık olmasını istiyor
Ya bence cokta abartilacak birsey degil cogu insan tek insanla yaslanmak ister ama bir yerden sonra gemiler yürümez ve biter sonra baska biri cikar eger enerjisini verirse ve iki tarafta birbiriyle uyumluysa yine aşık olur... Bence aşk denen şey icinizde yasattiginiz o duygunun enerjisine bağlı. Bazen aşk bizi o kadar yipratir ki beynimiz bir cicege bile aşık olmaktan korkar. Sizin unutamadiginiz ask degil o insana dair anılarınız belki bir daha sansiniz olsa artik o insani öyle sevemeyeceksiniz sadece yasanmasi mümkünken yasayamadiklariniz icinizde ukte kalır.

Bence olay şu. Ben de daha önce 5 sene biriyle sevgililik yaşadım. Ama sana şu kadarını diyeyim ayrılırken en ufak bir acı hissetmedim. Umrumda olmadı o kadar bıktırmış ki. Bazen insan kendini aşık zanneder ama aslında aşık değildir. Sadece alışkanlıklarını kaybetmek zordur. Ama şuan evlendiğim insanla sevgiliyken içim titrerdi kaybetme korkusundan. Kalbini en ufak incitirsem diye ödüm kopardı. Keza hala öyle. Bence seninle sevgili olabiliyorsa o kıza aşık olmamıştır alışkanlık olmuştur sadece.

Sevgilinin önceki ilişkisine takılma insan birden fazla kez aşık olabilir her insan aynı değil farklı insanların aşık olunucak farklı yönleri olabilir

21 yaşımdayım 6 kere büyük aşık oldum beni basit görmeselerdi evlenir kıryıl yaşardım

hepsinden ayrıldığımda aylarca ağladım ama geçti canlatı sağolsun mutlu olsunlar

1 tanesi geçen sivasta ailecek cinayete kurban gitti saatlercw ağladım eaki aevdiğim adam öldü ama en çok karısı hamileyken öldü diye üzüldüm

aşk birini mükemmel algılamaktır

hatasını bile sevmektir

Nasıl güzel anlatmışsınız. Bir şey hissetmese de insan yaşananlar, çekilen acı ne kadar zaman geçerse geçsin insanın içini acıtabiliyor.

21 yaşımdayım 6 kere büyük aşık oldum beni basit görmeselerdi evlenir kıryıl yaşardım

hepsinden ayrıldığımda aylarca ağladım ama geçti canlatı sağolsun mutlu olsunlar

1 tanesi geçen sivasta ailecek cinayete kurban gitti saatlercw ağladım eaki aevdiğim adam öldü ama en çok karısı hamileyken öldü diye üzüldüm

aşk birini mükemmel algılamaktır

hatasını bile sevmektir

Allah rahmet eylesin... 21 yasinda 6 ask kac yaşında basladin aşık olmaya..

Tekrar aşık olunabilir mi bilemiyorum ama ilk aşkın hiçbir zaman unutulmayacağı düşüncesindeyim.. Ama bu ona hala aşık olunduğu anlamına gelmez tabi ki.. Ayyy ne bilim mutlaka kalır bi yerlerde unutulmaz.. Ya yaşanan acı kalır ya pişmanlık ya da ne bilim herhangi birşey işte. Ama sen hastalıklı düşünüp bunu sorun edersen ooooo : ) Kafaya takılacak birşey yok bunda yani umarım anlatabildim.. Senin hiç mi unutamadığın bir anın yok?? Şuan hayatında değil sonuçta ne kadar etkili senin için düşün işte..

Back
X