Bir İzmir Meselesi

Esasen Arabistanlı olup Adana da doğup büyümüş , Izmirde üniversteye gitmiş arkadasim izmirliyim diyor. Ben de yaz okuluna gitmiştim 2 aylığına bende izmirli olabilir miyim? Gerçi Gayserinin yillisi olmak çok eğlenceli lakin herkes İzmir diyorsa vardır bişey

Sonuç ne yani? İnsanlar ne demeli onu idrak edemedim.
Nereye bağlamalıyız bunu? Yalan söylemiş, saçma bir yalan. İyi güzel de ee?
Yani saçma geldi bana da. İnsanlar konuyu çok başka yerlere çekmiş ( Sizin için söylemiyorum) Yalanını nasıl çıkarabilirim diye de merak etmiştim aslında. Neyse,iyi akşamlar sağolun yine de emek harcayıp yorum yaptınız...

Yani saçma geldi bana da. İnsanlar konuyu çok başka yerlere çekmiş ( Sizin için söylemiyorum) Yalanını nasıl çıkarabilirim diye de merak etmiştim aslında. Neyse,iyi akşamlar sağolun yine de emek harcayıp yorum yaptınız...
Kız kıyamam ya :anne: sksksks
Valla kusura bakma dayanamadım, yaşın da küçükmüş
Ama “ee” lik bir durum yani, saçma sapan bir yalan söylemiş de napasın, napalım?
Boşver takma bile

Valla 17 senedir izmirdeyim belki daha fazla ama hiç izmirliyim demedim ne varmış izmirde :deli: güzel tamam da izmirliyim diyecek kadar bir durum yok rizeliyim :KK76::KK76:

Son düzenleme:
Bir izmirliler bir de selanik gocmenleri bitmek bilmedi :)

Ben de turkiyeye geldim geleli kimse sorsam bu yanitlar. Sanirsin her izmirli 10 cocuk yapmis da bu kadar cok izmirli var :)

Ben sarisim mavi gozluyum. Her goren aaa selanik gocmeni misin izmirli misin diye soruyor. Ikna da olmuyorlar. Ama kesin vardir bir yerden gocmenlik diye. Bi tuhaf mesele.

Kız kıyamam ya :anne: sksksks
Valla kusura bakma dayanamadım, yaşın da küçükmüş
Ama “ee” lik bir durum yani, saçma sapan bir yalan söylemiş de napasın, napalım?
Boşver takma bile
Rica ederim, nazik bir insansınız. Teşekkür ederimm:) Ve evet haklısınız sanırım. Takmamak gerek.

18 deyken memleketlerini yanlis söylüyorlar, 30yasinda da mesleklerini bosver takilma...

Ayyy bu arada bu memleket konusunda en muzdarip benim bence. Avrupada Batililarin pek sevilmedigi bi sehirdeyim ve memleketimi duyan herkes önce böcek gibi bakip :olamaz:sonra sehrimin ismini heceleyerek söylüyor deli oluyorum. Bigün birisinin üzerine benzin dökücem ama hayirlisi...:kızgın:

Merhabalar. Bir arkadaşım var geçen sene konuşuyorduk. Biz İzmir kökenliyiz.Konu açıldı. Ben İzmirli olduğumu söyledim. Arkadaşım şaşırdı " Aaa sen İzmirli misin? Ben İzmirlileri tanırım, iyi insanlardır" vs. dedi. Bu konuşmayı adım gibi hatırlıyorum. Zaten bu arkadaşım başka bir memleketten.(Şehrini söylemeyim,sadece İzmirli olmadığını belirtmek için yazdım) Her neyse bundan aylar önce bu arkadaşımı bir başka arkadaşa şöyle derken duydum : "Ben İzmirliyim. " O an şok oldum ve bozmadım orada. O günden beri hep ben İzmirliyim demeye başladı. Geçen gün bir öğretmenimiz aranızda İzmirli var mı diye sordu. Ben daha sesimi bile çıkaramadan bu arkadaş direkt atıldı. Ben İzmirliyim diye. Ben de artık ne diyeyim, ben de İzmirliyim dedim. Bir de o zaman bana dönüp, Aaa sen de mi İzmirlisin dedi. Sanki bilmiyor. Nereli olduğumuzun önemi yok tabii,önemli olan insan olmak. Ama bir insan niye yalan söyler ki bu konuda
Siz niye takıldınız bu konuya bu kadar çok onu anlamadım, izmirliyim deyince mutlu oluyor anlaşılan, bende çok bilirim ana baba tüm kütük antepli ama İzmirde doğdu diye ben İzmirliyim diye gezineni, ama belli oluyor:KK45:

okuyunca hatirladim lisedeyken benimde oyle bir sinif arkadasim vardi. okulun ilk haftasi falan tanisma gunu. kiz aslen orduluydu sanirim tam hatirlayamadim ama karadenizliydi. bir sene izmirde yasamis bana demisti. hocalar nerelisiniz falan diye sorunca hepsine izmirliyim izmirliyim diyordu:))) benimde tuhafima gitmisti kac sene gecmis ama bilincaltimda kalmis bak okuyunca hatirladim:)) bazilari cok izmir asigi olabiliyor fazla takma amaaaan diyip gec:))

Allahıma şükür Ankaralıyım ama gönlün nereli deseler İzmir derdim. Aklıma da fikrime de orası uyuyor çünkü. belki o da kendini İzmirli gibi hissediyordur. bırak kim ne derse desin..
Ta yillar once okumaya gitmistim.
Gercekten insani kendine asik ediyor o sehir.yillarca ozlemini cektim.baska sehirde baska univ.okudum.hala ozluyordum.taaki evlenip esimle esk.e yerlesince unuttum.
Yani zor oluyormus izmir i unutmak

Mın kütüğü kimseyi ilginekdirmez, bir insan bir şehir de doğdu veya büyüdüyse oralıdır, o kültürü alır çünkü. Türkiye de daha nerelisin, oranın neresindensin soruları hep etnik kimlik ve mezhep testisi için kullanılır da ondan didik didik ederler. Büyükşehir adı verince çıkaramaz kolay kolay, ondan aslen nerelısın, oranın neresi vs vs . Kimliklerde doğduğun yer bılgısı olmamaması da guzelmıs :)

Niye İzmirliler üstün ırk mı? Arkadaşınızın aşağılık kompleksi var sanırım, İzmirli olmanın da diğer memleketlerden bir farkı olduğunu sandığı için böyle bir yalan söyleme gereği duymuş sanırım.

Back
X