Bir Kaç Öneriye İhtiyacım Var....

sevdicegim

Narsist'im :)
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2011
1.019
18
358
İstanbul
merhaba arkadaşlar.. ben hepinizden birkaç konuda fikir almak istiyorum... çok güzel giden bir ilişkim var :nazar: arada ben onlara gidiyorum o bize geliyor.. onun ailesi (anne-baba-kardeş) bana çok iyi. çok seviyorum.. benim ailem de (annem-ablam)erkek arkadaşıma karşı çok iyi.. biz bu sene işi ciddileştirmek istiyoruz ancak önerilerinize ihtiyacım var.. bu arada sözlü olan ablam bu sene mayıs ayında nişanlanacak.... bunu belirtmem lazım....
yaza doğru aileler tanışsın istiyoruz.. ancak ne şekilde olmalı... ilk tanışmada babası da gelmeli mi? (benim babam yok vefat etti) tanışmadan sonra bizim iade-i ziyaretimiz nasıl olmalı? sonraki aşamada yüzük takalım diyoruz... benim planım önce söz bir sene sonra nişan yapmak... ancak ailesi söz-nişan bir arada yapabiliriz uygunlarsa diye konuşulmuş.. aynı sene içerisinde hem ablam hem ben nişanlanacak olmamız anormal olmaz mı? o 2. üniv. için mimarlık okuyacak.. yaklaşık 3 sene sonra okulu bitip kısa dönem askerlik yapılacak.. yani 3,5 seneyi bulacak evlenmemiz... bu süre içerisine söz-nişan dağılımı yapmak daha mı mantıklı yoksa? teşekkür ederim okuyup zaman harcayan arkadaşlarıma...

Söz-nişan bir arada olacaksa nişan süreniz uzun olacak gibime geldi. 3 seneye yakın nişanlı kalmış olacaksınız. Nişan evresinin çok uzaması seni de sevgilini de yıpratır bence. Sözle nişanı ayrı ayrı yapmanız bana daha makul gibi geldi. Bu konuda sevgilinle konuşmalısın, isteğini kabul ettirebilirsin bence çünkü daha mantıklı görünüyor.
Baban konusuna gelince de, başın sağolsun öncelikle. Peki tanışmada baban yerine deden, dayın, amcan falan biri var mı katılabilecek? Çünkü babasının katılmaması olmaz bence, ama karşı taraftan ona denk biri de olmalı. Sevgilin ne diyor bu duruma? Eğer senin ailenden de katılabilecek yakın biri yoksa, babası açısından da sizin açınızdan da biraz sıkıntılı olur. Tabi eğer konuşkan, girişken bir adamsa sevgilinin babası kimse olmasa da sıkıntı olmaz.

Söz-nişan bir arada olacaksa nişan süreniz uzun olacak gibime geldi. 3 seneye yakın nişanlı kalmış olacaksınız. Nişan evresinin çok uzaması seni de sevgilini de yıpratır bence. Sözle nişanı ayrı ayrı yapmanız bana daha makul gibi geldi. Bu konuda sevgilinle konuşmalısın, isteğini kabul ettirebilirsin bence çünkü daha mantıklı görünüyor.
Baban konusuna gelince de, başın sağolsun öncelikle. Peki tanışmada baban yerine deden, dayın, amcan falan biri var mı katılabilecek? Çünkü babasının katılmaması olmaz bence, ama karşı taraftan ona denk biri de olmalı. Sevgilin ne diyor bu duruma? Eğer senin ailenden de katılabilecek yakın biri yoksa, babası açısından da sizin açınızdan da biraz sıkıntılı olur. Tabi eğer konuşkan, girişken bir adamsa sevgilinin babası kimse olmasa da sıkıntı olmaz.

yorumun için teşekkür ederim.. bende aslında söz, bir zaman sonra nişan olması taraftarıyım.. hem önümüzdeki zaman açısından, hem de ablamla arasında birkaç ay olmaması adına...

dayım var 2 tane.. ancak onlar sert mizaçlı insanlar.. yani tanışma olayına yapıları gereği müsade etmezler (saçma tabi ki..) ablamda söz günü tanıştılar hatta düşün yani... onun dışında erkek olarak temsilen birisi yok.. amcam var bir tane o da almanyada yaşıyor türkçe dahi bilmiyor... senede 1 gelirse öpüp başımıza koyuyoruz... ben annesi teyzesiyle gelir annemle tanışır, sonra da babası ile de bir sefer gelirler diye düşündüm ama etikliğini bu işin raconunu bilmiyorum uygun olur mu diye 2 kere o taraf gelmiş olacak çünkü:44:

canım bence erkek arkadaşın ailesiyle bi defa konuşsun söz ve nişanı ayrı yapabilme hususunda ikisinin ayrı yapılması çok daha uygun olur

daha ewlenmenıze 3.5 yıl varmıs bence aileler arası bi yüzük tamamdır büyük nişana gerek yok tekrardan gereksız bence bekar dugunu derız bız nısana :37:

Back
X