bir kaç sorum var size dayakla ilgili

yudumaki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2010
275
1
46
İstanbul
Arkadaşlar fikirlerinizi merak ediyorm

1. Bir kez el kaldıran hep kaldırır mı (pişman olsa bile) ?
2. Dayak yememek için alttan almak gerekir mi?
3. Diğer huyları çok iyiyse, dayak yememek için susmalı mı kadın?
4. Karısını döven adam karısını seviyormudur? Sevme ihtimali varmıdır?
5. Çocukları olan kadın, ne olursa olsun ilk dayaktan sonra arkasına bakmadan gitmeli mi?

farkındayım da böyle düşünen okadar cok insan var ki... en iyi arkdasım bile 'sende az degilsin adamı sinir etmissindir' diyor... çogu ise bende üstüne gitsem bende dayak yerim, alttan al diyor...
eee bu mu evlilik yani??? yoksa ben mi cok bekledim evlilikten... ben ne susmasını bilirim nede alttan almasını... nerdeyim ben yaa.. :/// nerde sizin gibi modern görüşü insanlar...
çevremdekiler bana öyle bakıyor ki sanki yuva yıkan benmişim, alttan almam gerekiyormuş.. ve sizlerle konuşmasaydm acaba o insanlar haklı mi dicektim yani.. :/

Son düzenleme:
bu diğer huyları iyiyse durumunu ben gerçekten anlamıyorum yaakannehirakannehirakannehir
lamı cimi, öylesi böylesi mi var, yani bunu affetmek yada makul göstermek için bahaneler bunlar
kendine saygısı olan ve kendine saygı duyulmasını isteyen bir kadın hiçbir şekilde bunu kabul etmez

bazı sebeblerden kağıt üstünde bitmemiş olsa bile o evlilik bitmiştir aslında

5. Çocukları olan kadın, ne olursa olsun ilk dayaktan sonra arkasına bakmadan gitmeli mi?

1-Hiç dayak yemedim ama yiyenler öyle diyor,affetmeyin gerisi geliyor diyor.. Doğrudur bence huylarımızı ve alışkanlıklarımızı değiştirmek çok zor..:sm_confused:
2-Ayy bu çok komik..Sanki tüm erkekler potansiyel dövücü de biz dayak yemeyen kadınlar ezikmişiz gibi olmuş..:roflol:
Yazık ya nolmuş sizin psikolojinize böyle..:çok üzgünüm:
3-Nereye kadar susacaz yav? Neden susuyoz ki?
4-İnsan sevdiğinin canını yakar mı,ağlatır mı? Tabii ki sevmiyordur..:kızgın:
5-Çocuklar annesinin bir daha dayak yediğini görmesinler diye anne çekip gitmeli bence..:3:

1.bir kere el kaldıran bence tekrar el kaldırır ,el kaldırıp pişman olmayan bir adamsa zaten piskopattır,pişman olması çok önemli birşey değil..

2.dayak yememek için alttan almak ne demek anlayamıyorum.adam manyaksa sizde adama seni aldattım diyorsanız dövüyordur tahminim.. zaten böyle bir adamla evliliğinizin olmaması gerekir. ama sizin söylediğiniz manada ayy dövecek alttan alayım mantığı saçmsapan bir mantık.dayak yemeğe mecbumuşsunuzda tek kurtuluş alttan almak gibi..

3.dayak var ise diğer huyları b.ka batsın afedersin ama.. az önce suratıma yumruk atacak az sonra ayy karıcığım sana ne alayım dışardan ne istersin diyecek incelik yapacak. tınnn.... eli kırılsın inşallah sana vurduysa Allah'sız..!!

4.Karısı döven adam karısını sevmiyordur iddialı bir çıkarım olur ama.. kaybetmekten korkmuyordur ben bunu gebertsemde baa mahkum istediğimi yaparım hayatın stresini bundan çıkartırım diyordur.. bence sevmiyordur aynı şeyi evladını döven anneler için de düşünüyorum evladını döven annede yeterince sevmiyordur.

5.ilk son sadece tokat sadece yumruk sadece saç çekme vs gibi görüyorsa zaten bu kadın ömür boyu çeker.
çocuk sahibi kadın hiçbir şekilde evliliği sürdürmemeli..
anneyi döven baba figürü her zaman nefret uyandırır. aile belli ki mutlu değil dayak varsa..

1-Pişman olan erkek daha el kaldırmaz diye düşünüyorum
2-Dayak değil de kavga etmemek için alttan alınabilir.Yani benim kocamla ben kavga etmemek için alttan alabilirim o anlık durumuna göre ama dayak sıfırdır ki olamazda zaten.
3-Şiddet için geçerli ne sebep olabilirki.Hiç bir şey yumuşatamaz bu durumu.
4-Bence sevmiyor,psikolojik sorunları olan hasta ruhlu diye görüyorum ben öyle erkekleri.
5-Bence gitmeli.Devamı gelir aynı aldatma gibi diye düşünüyorum.

1. bu kişiden kişiye değişebilir ama genelde nasıl olsa birşey olmuyor bari sinirimi atayım diyorlar
2. tabiki alttan almamak lazım her dediğine tamam demek kişiliğinden kendinden ödün vermektir evlilik iki kişi yaşanır ve herkesin söz hakkı vardır
3. dayak aldatma ve sen getir ben yiyeyim erkekler ne kadar iyi olursa olsun dayanılacak eziyet değillerdir.
4. bazıları sevgimden dövüyorum pişman oluyorum ama sinirliyim tarzı bahaneler uydursa da seven insan sevdiğinin kılına zarar veremez bırakın dayak atsın psikolojik probllemleri vardır.
5.bence ewet

dayak insana karşı yapılan en aşağılayıcı en onur kırıcı şeydir. hayvana bile şiddet uygulanmaz..
o yüzden bu şıklara cevap bile vermeye gerek görmüyorum ben.
..dayak varsa ilki yada sonrası olmaz. ilki bile olsa ,kabul edilemez..
can yakmak ,can acıtmak, normal insanın yapacağı şey değildir. nedeni ve niçinini kabul etmiyorum.

1. evet kaldırır.

2. maleesef evet. gerçi alttan alsan bile bazı aşırı psikopat erkekler sudan sebeplerle şiddet uygulayabilmekteler.

3. hayır. dayak attıktan yarım saat sonra "NOLUR BENİ AFFET NESRİN ÜHÜHÜ" diye hüngür hüngür ağlayan adamlar var ama dayak aşkı öldürür, sevgiyi siler, dostluğu bitirir.

4. seviyordur ama değer vermiyordur. ikisi farklı.

5. işte buna cevap veremem... yurtdışında eşinden şiddet gören bir kadın 1 yıl sonra tekrar evlenip mutlu bir yuva kuruyor, çocuklarını huzur içinde şefkatli bir üvey babayla büyütüyor. ama türkiyede ölene kadar bekar kalmayı tercih ediyor. "bir kez evlendim, etraftan laf ederler, koca istiyor bu kadın derler" vs gibi çevre baskısından ve namus kıskacından korkuyor. ama YUDUMAKİ, sen yunan asıllı olduğun için senin böyle bir sorunun yok bence.

ve son olarak:
vurmak için bahane çoktur.
"kötü bir gün geçirdim" der kimisi, kimisi "sinirlerim bozuktu" der, kimisi "içkiliydim", kimisi "sabrım taştı" der.
olmaz işte.
erkeklere sözüm şu:
1) sabrın çok taştıysa kapıyı çeker gidersin.
2) karın sana vurmaya mı başladı, bileklerini tutarsıni uzaklaştırırsın. ama VURAMAZSIN HAKKIN YOK. o senden güçsüz.

sinirleniyorlarmış.
kadınların sinirlenmek için çok daha fazla sebepleri var ona bakarsanız?
pms oluyorlar, regl oluyorlar, hormonları bozuluyor?
e biz de dinamitle patlatalım o zaman her yeri.

Son düzenleyen: Moderatör:

Benim yazmayı düşündüklerimi zaten arkadaşlarım yazmış....
Ama yazacaklarımı yazmamışlar....
Çünkü arkadaşlarımın yazdıkları ve benim yazmayı düşündüklerim senin işine yaramayacak...
Bu soruları mantıklı sorularmış gibi alt alta sıralayabildiğine seni döven adama öfke kusmadığına, sanki adam dövmemiş te haber vermeden maça gitmiş gibi normalleştirerek konu açtığına göre benim yazacaklarımdan önce yazılanlar senin hiçbir işine yaramayacak... Çünkü sen sana uygulanan şiddete karşı çıkmak için cesaret değil, bunu kabullenebilmek için destek istiyorsun....
İşte destek:
1. Tabii ki bir daha vurmaz, pişman olduysa bir daha vurmaz, hem vrsa bile ne olur ki, sevdiğinin vurduğu yerde gül bitermiş...
2. Evet dayak yememek için alttan almak gerekir, asla kocana karşı gelmemeli, onun istediği gibi bir kadın olmalısın, o zaman belki insafa gelir de dövmez...
3. Amaaan dayk dediğin ne ki.. O kadar kusur kadı kızında da olur.. Diğer huyları iyiyse dayak atmasının ne önemi var ki...
4. Tabii ki seviyordur.. Kocadır, hem sever hem de döver....
5. İlk dayak mı.... İnsan hiç daha ilk dayakta kocasını terkeder mi, hele de çocukları varsa.... Dul olmak kolay mı bu zamanda bu devirde... Çocuklu ve dul bir kadın olarak zor bir hayat seni bekler... Sakın ama sakın terketme kocanı...

Sen onun her dediğine he de geç... O zaman fazla dövmez, zaten dövse de sevdiğinden dövüyordur....

Soruları sorarken amacınız neydi acaba?
Bu sorularınızın hiç bir olumlu cevabı yok, cevapları gayet açık.
Her sorunuzun cevabı ,
Bir kere de olsa dayağı hiç bir insan, hele de bir kadın haketmez.

1.) Yok canımmm olur mu hiç öyle şey. Bir kereden birşey olmaz hem..
2.) Tabiki de. Aman paşam, ağam paşam diyeceksiniz. Size kaldırdığı eli öpmek için hamle yapacaksınız. Adam ana avrat düz gitse anamı andı diye sevinmelisiniz.
3.) Kesinlikle susmalı. Bu devirde hem seven, hem saygı duyan, hem iyi bir baba olan, hem kadına insan gibi davranan koca nerdeeee. Varsın vursun iki tane nolacak. İçkisi, kumarı olmasın yeter.
4.) Ayı yavrusunu severken öldürümüş :delphin:
5.) Kesinlikle gitmemeli. Çocuğunu dayak olan bir ailede büyütmeli ki hayatın gerçeklerine alışsın evlatçık.

Kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaksa buyurun size olumlu cevaplar. Dönüp dönüp okuyun..

Arkadaşım dayağın ne özrü nede bahanesi olabilir...
o yüzden şıklara cevap vermedim.
İnci Yeşilyurt'un Kocacığım İstersem Kölem Olursun Kitabını okumanı tavsiye ederim..
Sorularının yanıtları var ..

, dayağa maruz kalmış, ama hala eşini deli gibi seven , belki çocukları belki de içinden söküp atamadığı sevgisi nedeniyle çıkmazda kalmış bir kadın var burada beLLi.. Allah yardımcın olsun :gitme:

Sorular zaten soruluş biçiminden olayın gidişatını ve sizin çaresizliğinizi belli etmiş... a.s
Size diyeceğim tek şey var:
'ERKEKTİR, DÖVER DE SEVER DE...!'
Siz bunu duymak istiyorsunuz diye söyledim ki rahatlamış olun manevi olarak... akannehir

1. evet kaldırır. ben sinirlenince eşya kırma huyumdan 21 senedir vazgeçemedim o da sinirlenince sana vurma huyundan vvazgeçmeyecektir. vurmasa bile üzerine yürüyecektir, "bak tek kelime daha edersen beynini dağıtırım" vs diyecektir.

2. maleesef evet. gerçi alttan alsan bile bazı aşırı psikopat erkekler sudan sebeplerle şiddet uygulayabilmekteler.

3. hayır. dayak attıktan yarım saat sonra "NOLUR BENİ AFFET NESRİN ÜHÜHÜ" diye hüngür hüngür ağlayan adamlar var ama dayak aşkı öldürür, sevgiyi siler, dostluğu bitirir.

4. seviyordur ama değer vermiyordur. ikisi farklı.

5. işte buna cevap veremem... yurtdışında eşinden şiddet gören bir kadın 1 yıl sonra tekrar evlenip mutlu bir yuva kuruyor, çocuklarını huzur içinde şefkatli bir üvey babayla büyütüyor. ama türkiyede ölene kadar bekar kalmayı tercih ediyor. "bir kez evlendim, etraftan laf ederler, koca istiyor bu kadın derler" vs gibi çevre baskısından ve namus kıskacından korkuyor. ama YUDUMAKİ, sen yunan asıllı olduğun için senin böyle bir sorunun yok bence.

ve son olarak:
vurmak için bahane çoktur.
"kötü bir gün geçirdim" der kimisi, kimisi "sinirlerim bozuktu" der, kimisi "içkiliydim", kimisi "sabrım taştı" der.
olmaz işte.
erkeklere sözüm şu:
1) sabrın çok taştıysa kapıyı çeker gidersin.
2) karın sana vurmaya mı başladı, bileklerini tutarsıni uzaklaştırırsın. ama VURAMAZSIN HAKKIN YOK. o senden güçsüz.

sinirleniyorlarmış.
kadınların sinirlenmek için çok daha fazla sebepleri var ona bakarsanız?
pms oluyorlar, regl oluyorlar, hormonları bozuluyor?
e biz de dinamitle patlatalım o zaman her yeri.

kaydirigubbakcemile5 aynen katılıyorum

oohh çok şükür.. süpersiniz valla!
hyr tam tersine olumsuz cevaplar duymak istedim.. süpersiniz :D
olumlu cevap verenlerede diycek birşeyim yok...
allahtan hala benim gibi düşünenler var... artık yok diye endişe ediyordum..cünkü benim cevrem geri kafalı insanlarla dolu

ya en iyi arkadasıma gidiyrm dertleşmeye bana ne diyor :
ama yudum senide biliyrm az degilsen sen adamın damarına basıyrsn..
ODA BENİM DAMARIMA BASIO DİYE ATLİİM OZAMAN ÜZERİNE???

görümcem : çocukların için katlan alttan al..
COCUKLARIM MUTSUZ ORTAMDA MUTLU OLAMAZ ZATEN

eltinim : bence mücadele et ..
PEKİ BU MÜCADELE NEZAMAN BİTİYOR* HASTANELİK OLUNCA MI ACABAA??

teyzem : cok üstüne gitmiceksin suscaksın gerektigi yerde

allahım nerdeyim ben diyorum... ha etkilenmedim degil tabi ama resmen beyin yıkaması...

insanların benle hemfikir olması güzel...

Sorular zaten soruluş biçiminden olayın gidişatını ve sizin çaresizliğinizi belli etmiş... a.s
Size diyeceğim tek şey var:
'ERKEKTİR, DÖVER DE SEVER DE...!'
Siz bunu duymak istiyorsunuz diye söyledim ki rahatlamış olun manevi olarak... akannehir

hmm... evet çok yardımcı oldun allah razi olsun

Benim yazmayı düşündüklerimi zaten arkadaşlarım yazmış....
Ama yazacaklarımı yazmamışlar....
Çünkü arkadaşlarımın yazdıkları ve benim yazmayı düşündüklerim senin işine yaramayacak...
Bu soruları mantıklı sorularmış gibi alt alta sıralayabildiğine seni döven adama öfke kusmadığına, sanki adam dövmemiş te haber vermeden maça gitmiş gibi normalleştirerek konu açtığına göre benim yazacaklarımdan önce yazılanlar senin hiçbir işine yaramayacak... Çünkü sen sana uygulanan şiddete karşı çıkmak için cesaret değil, bunu kabullenebilmek için destek istiyorsun....
İşte destek:
1. Tabii ki bir daha vurmaz, pişman olduysa bir daha vurmaz, hem vrsa bile ne olur ki, sevdiğinin vurduğu yerde gül bitermiş...
2. Evet dayak yememek için alttan almak gerekir, asla kocana karşı gelmemeli, onun istediği gibi bir kadın olmalısın, o zaman belki insafa gelir de dövmez...
3. Amaaan dayk dediğin ne ki.. O kadar kusur kadı kızında da olur.. Diğer huyları iyiyse dayak atmasının ne önemi var ki...
4. Tabii ki seviyordur.. Kocadır, hem sever hem de döver....
5. İlk dayak mı.... İnsan hiç daha ilk dayakta kocasını terkeder mi, hele de çocukları varsa.... Dul olmak kolay mı bu zamanda bu devirde... Çocuklu ve dul bir kadın olarak zor bir hayat seni bekler... Sakın ama sakın terketme kocanı...

Sen onun her dediğine he de geç... O zaman fazla dövmez, zaten dövse de sevdiğinden dövüyordur....

ne alaka? bunlar sadece çevreden duyduklarım ..ben buyüzden sizlerin fikirlerinizi merak ettim.. cünkü inanılmaz bir durum.. dayagı kabullenen okadar insan var ki.. hata dayak yiyen kadın evi terkedince yuva yıkan kadın oluyor.. bu ne saçmalık

ne alaka? bunlar sadece çevreden duyduklarım ..ben buyüzden sizlerin fikirlerinizi merak ettim.. cünkü inanılmaz bir durum.. dayagı kabullenen okadar insan var ki.. hata dayak yiyen kadın evi terkedince yuva yıkan kadın oluyor.. bu ne saçmalık

saçmalık diyorsanız burada çok normal bişey soruyormuşçasına madde madde sorular sıralayacağınıza bir boşanma avukatı bulun.... Zira dayak asla kabul edilebilicek, katlanılabilecek sevgiyle bağdaştırılabilecek bir durum değildir.... Ne çocuklar ne de başkabişey için alttan alınamaz...

yazmayacaktım ama daynadım buda benim bakış açım.
1. kaldıramaz çünkü kaldırcak eli kalmaz.
2.evet ama sözle değil ayağının altındakini çekerek tepetakla olsunda aklı aşına gelsin diye.
3.tabi hatta ses tellerini aldırmalı ömrü boyu konuşmasın.
4.çooookkkkk hatta aşkından ölüyodurda onda yapıyodur bunu kimse güzelliğini göremesin diye bir kaç morarıklıkla gizliyodur.
5.bu soru biraz çelişkili. bence önce çocukları yollayıp herifi uyuttuktan sonra gitmeli tabi önce icabına bakmalı.
:1: kusura bakmayın biraz muzipçe yaklaştım olaya ama eşime her zaman söylediğim bi söz vardır olaki günün birinde öle bi hataya düşersen evet ayıkken gücüm yetmez ama uyurken burnuna eter dayar seni hadım eder sonrada bırakır giderim derim.neden hadım ediyosun diceklerede şimdiden cevap vereyim. ben erkeğim döverimde severimde diyemesin diye kaydirigubbakcemile3

Back
X