bir kaç sorum var size dayakla ilgili

sana vurmasinin cok yanlis oldugunu soyluyormusun ona? her kavgada
nasil KASITLI olarakmi sinirlendiriyorsun veya farkinda olmadanmi?

Sen bu dayak olayina nasil kar$ilik veriyosun?

tabiki cok ta agladım benim cok üzüldügümü gördü yani .

kasıtlı olarak degil ama zaten sinirlendirdiigm zaman dayak yiycegimi biliyrm artık.. ama bu gerçek beni susturmaz.. niye alttan aliim ki dayak yememek icin? kocamı üzmememk icin bazen alttan alabilirim, ama dayak yememek icin asla alttan almam.

dayak yedigim zaman kücük bebek gibi aglıyorum :/ ona vurmaya cesaretim yok zaten cunku ben 1 yaparsam o bana 10 katını yapıo gücüm yetmio.. öylece aglıyorum gururm cok eziliyor..

ama bugn boşanma kararı aldım... artık iyi huyları sevgi sözcükleri bana sökmez. batsın böyle sevgi!
alsanaalsanasmile

kasıtlı olarak degil ama zaten sinirlendirdiigm zaman dayak yiycegimi biliyrm artık.. ama bu gerçek beni susturmaz.. niye alttan aliim ki dayak yememek icin? kocamı üzmememk icin bazen alttan alabilirim, ama dayak yememek icin asla alttan almam.

dayak yedigim zaman kücük bebek gibi aglıyorum :/ ona vurmaya cesaretim yok zaten cunku ben 1 yaparsam o bana 10 katını yapıo gücüm yetmio.. öylece aglıyorum gururm cok eziliyor..

ama bugn boşanma kararı aldım... artık iyi huyları sevgi sözcükleri bana sökmez. batsın böyle sevgi!
alsanaalsanasmile

kac yasindasin? kac senedir evlisin?
sana tavsiyem, fazla aglama erkegin yaninda seni oyle aciz, caresiz gormesin.
ne gibi sozlerine sinirlenip sana vuruyor?
cokmu agresif kocan?

1. Bir kez el kaldıran hep kaldırır mı (pişman olsa bile) ?
2. Dayak yememek için alttan almak gerekir mi?
3. Diğer huyları çok iyiyse, dayak yememek için susmalı mı kadın?
4. Karısını döven adam karısını seviyormudur? Sevme ihtimali varmıdır?
5. Çocukları olan kadın, ne olursa olsun ilk dayaktan sonra arkasına bakmadan gitmeli mi?

1. Bir kez vurdugu zaman zaten sinirden vurmustur ve kontrol edemiyordur. Pişman olsa dahi bu duyguyu kontrol altına alması imkansız gibidir.

2. İlişkide her iki tarafta alttan almalıdır zaman zaman. Her insanın bir eşref saati var eşşek saati var demişler. :delphin:

3. Hayır. Susmamalı. Dayak varsa ortada bu ciddi birşeydir.

4. Bazı insanlar sinirlerini kontrol edemezler buda psikolojik bir rahatsızlıktır. Evet sevebilir.

5. Gitmeli.

deliricem ya :oklava::oklava::oklava::oklava::oklava:
deliricem
senin kocan nasıl bir sadist nasıl bir psikopattır
senin o halde bebek gibi ağladığını göre göre dövmeye devam eder
:oklava::oklava::oklava:
sinirlenmemek elde değil!

1-Hiç dayak yemedim ama yiyenler öyle diyor,affetmeyin gerisi geliyor diyor.. Doğrudur bence huylarımızı ve alışkanlıklarımızı değiştirmek çok zor..:sm_confused:
2-Ayy bu çok komik..Sanki tüm erkekler potansiyel dövücü de biz dayak yemeyen kadınlar ezikmişiz gibi olmuş..:roflol:
Yazık ya nolmuş sizin psikolojinize böyle..:çok üzgünüm:
3-Nereye kadar susacaz yav? Neden susuyoz ki?
4-İnsan sevdiğinin canını yakar mı,ağlatır mı? Tabii ki sevmiyordur..:kızgın:
5-Çocuklar annesinin bir daha dayak yediğini görmesinler diye anne çekip gitmeli bence..:3:
katiliyorum size bu arada ........

Arkadaşlar fikirlerinizi merak ediyorm

5. Çocukları olan kadın, ne olursa olsun ilk dayaktan sonra arkasına bakmadan gitmeli mi?

1- İnsan bazen yaptığı hatanın farkına "Gerçekten" varabilirse bu hatayı tekrarlamaz. Yani bu kişiliğe ve kişinin bu durumdan duyduğu derin üzüntüye bağlıdır. Yani kesin olarak ne yapar ne yapmaz denilebilir. Buna karar verebilecek olan onu en iyi tanıyan sizsiniz. Çünkü iki duruma da çok fazla örnek mevcuttur.

2-Dayak yememek için değil ama bazen huzuru sağlamak için çok sinirli olunan br ortamda alttan alınılması ve daha sonra uygun bir dille olayların çözüme ulaştırılması ve tarafların uzlaşması için konuşulması taraftarıyım.

3-Diğer huyları iyiyse bazen eşi idare etmek gerekir. Yani insanlar durup dururken şiddet uygulamazlar. Ortada iki tarafın haklı yada haksız olmasına bakılmaksızın bir kavga ortamı varsa ve bu kötü sonuçlar doğuracaksa bu tür ortamların oluşmaya başladığını anladığınız anlarda daha yumuşak davranabilir ve böyle bir olay hiç meydana gelmeden durumu ortadan kaldırabiilirsiniz. Ama bu yazdıklarım hep susup sindirmeniz için değil sadece uygun şekilde konuşmayı öğrenmek anlamındadır. Kavgalı ortamda susup sakin ortamda tatlı dille sorunlarınızı anlaşamadığınız noktaları dile getirmek belkide tüm sorunlarınızı çözecektir. Bunu erkekte kdın için yapabilir. Ama eşiniz yapmıyorsa ve siz de onu çok seviyorsanız yuvanız için bu yönde gayret edebilirsiniz.

4-Sürekli döven bir adamın karısını sevdiğini çok düşünmüyorum ama bir kere sinirine yenilerek bir adamın şuanki durumu karısını sevip sevmediğini gösterecektir.

5-Eğer ilk dayaktan sonra eş pişman değilse ve hakettin tarzı davranmaya devam ediyorsa evet çekip gitmelidir. Ama eş pişmansa ve bunu tekrarlamayacağını vaat ediyorsa şans verilmelidir.

erkekler insan gerisi köle değil yaaa.
ne alttan alıyorsunuz.
bu bayanları anlamıyorum. erkekleri yetiştiren bizleriz.
eee güzel yetiştirelim o zaman :)
aaa çok sinirlendim bu konuya

3. maddeye şunu eklemek istiyorum bu olay bir defa olmuşsa diğer yazdıklarım geçerki defalarca olmuşsa tabiki idare edilmez.

farkındayım da böyle düşünen okadar cok insan var ki... en iyi arkdasım bile 'sende az degilsin adamı sinir etmissindir' diyor... çogu ise bende üstüne gitsem bende dayak yerim, alttan al diyor...
eee bu mu evlilik yani??? yoksa ben mi cok bekledim evlilikten... ben ne susmasını bilirim nede alttan almasını... nerdeyim ben yaa.. :/// nerde sizin gibi modern görüşü insanlar...
çevremdekiler bana öyle bakıyor ki sanki yuva yıkan benmişim, alttan almam gerekiyormuş.. ve sizlerle konuşmasaydm acaba o insanlar haklı mi dicektim yani.. :/
1-evet
2- hayır
3-hayır
4-hayır sevmiyordur
5-evet gitmelidir..

Son düzenleme:

alsanaalsanasmile

sizin için en hayırlısı...

ne kadar sinirlendirsen sinirlendir dayağı haketmemişsindir.şimdiye kadar gitmemiş olman hata.o çocukların gözü önünde dayak yiyorsan daha büyük hata.çocuk annesini model alır,onu tehlikelerden koruyacak olan annedir.annenin kendisi tehlikedeyse çocuk bunu görürse güven ortamı oluşmaz.sen kocanı boşa,çocuklarıda psikoloğa götürmeye başla.

"Dayak" yazması ve okuması bile çok itici.. Maddeler halinde sorup cevaplamaya gerek yok. Uzlaşma yolunu şidddetten yana kullanan bir insanın insan olabileceği konusunda bile şüpheliyim. Çok incitici bir davranış şekli ve niyesi, niçini, nedeni olamaz...

ben yemedim ama bi arkadaşımın eşi burnunu kırmıştı ağlamış bi daha yapmıcam demiş ama bi süre sonra yine yapmış kendime hakim olamıyorum sende üzerime gelme diye bir bahanesi varmış arkadaşım düşündükçe ondan nefret ettiğini söyler hep ve eskiye göre de psikolojisinin bozulduğunu gözlemledim bu işi bi kere yapan yine yapar diye düşünüyorum

1. Hiç dayak yemedim ama, pişman olsa bile bir kez el kaldıran adam arkasını getirir diye düşünüyorum, hele ki kadın sesini çıkarmaz, tepki vermez ya da verdiği tepkiyi zamanla unutursa

2. Alttan almayıp, adamın burnunun dibinde vıdı vıdı yapmak adamı tahrik etmektir aslında. Ama bazı adamlar günün stresini atmak için hanımını dövüyor. Yani kadın dayağı yiyecekse alttan alsa da yiyor

3. Hayır, kadın asla kendini ezdirmemeli. Adam sinirliyse, daha çok üstüne gidip kavga başlatmamalı ama adamın siniri geçince kadın haklı ise hakkını mutlaka savunmalıdır, susmamalıdır.

4. Dayak attığı noktada sevgiden söz edilemez.

5. Evet, çocuklarının da ruh sağlığı için kesinlikle gitmeli

Son düzenleme:
Back
X