bir kaç sorum var size dayakla ilgili

neolursa olsun dayağın bir açıklaması olamaz insanın onurunu gururunu kıran büyük şeydir.
kadın neden susup herşeyi alttan alsın ki hiçbir bayan evlendi diye hiçbir erkeğin kölesi değildir.
çocuklar öyle bir ortamda yetişip psikolojısı bozulacağına ayrılmak en iyisi
seven insan sevdiğine asla kıyamaz değil dayak söylediği lafla dahi üzdüğü için üzülür

Arkadaşlar fikirlerinizi merak ediyorm

1. Bir kez el kaldıran hep kaldırır mı (pişman olsa bile) ?
2. Dayak yememek için alttan almak gerekir mi?
3. Diğer huyları çok iyiyse, dayak yememek için susmalı mı kadın?
4. Karısını döven adam karısını seviyormudur? Sevme ihtimali varmıdır?
5. Çocukları olan kadın, ne olursa olsun ilk dayaktan sonra arkasına bakmadan gitmeli mi?

1.kişiye göre değişebilir,ama genelde bir kere yapan tekrarlar,

2.böyle bir kavram bilmiyorum,her iki tarafta alttan almayı bilmeli yeri geldiğin de,ama dayak yememek için diye birşey olamaz.

3.ikinciyle aynı sayılır,

4.sevse bile saygısı yoktur,

5.mutsuz ve şiddet olan bir ailede çocuk yetiştirmek çocuğa en büyük zarardır,

5. Çocukları olan kadın, ne olursa olsun ilk dayaktan sonra arkasına bakmadan gitmeli mi?

1- pişmansa bir daha sesini bile yükseltmez sürekli affedilmeye çalışır o anı telafi etmeye çalışır.

2- dayak yenilmez zaten böyle birşey olamaz. dayak atmak diye birşey yoktur. şiddete başvuran erkek - adam- koca- yada bir anne bile olsa yersizdir yanlıştır!
tartışmamak adına o anı geçiştirebilirim ama asla alttan almam.

3- dayak atan adamın diğer ne iyi huyu olabilir ki. içki kumar ise erkeklerin çoğunda yok bu. karı kızda aynı şekilde. açıkça rahatımı bozmiyim dayaksa yer uyurum modunda iseniz hafifletici birçok neden bulunur.

4-karısını sevdiğini söylüyorsa ya büyük bir yalancıdır yada şizofrenidir.

5- çocukları olan kadın özellikle gitmeli zaten. çocuksuz bayana göre iki kat daha bayandır annedir diğer çocukların hakkınıda savunmalıdır o yüzden işinmn boyutuna gre karar vermelidir.

henüz çocuğum yok ama 2 köpeğim var eşimle evde tartışmamız olmaz o birilerine kızığ bağırarak anlatıyorsa yada dışarıda köpeklerimiz için bile bağırarak kavga etse hemen kızarım. köpüşlerin psikolojisini bozuyorsun derim.dikkat etmesini isterim kaldı ki çocuğum olacak....alsanaalsanasmile

1.birkez el kaldıran adam her zaman kaldırır. 2.dayak yememek için alttan almak gerekırmı dıye bırsey yok.ne kadar suclu olursan ol dayak yemeyı hak etmezsın. 3.bır ınsan melek olsa sıddet huyu varsa melekliği kalmaz.kadın eger haklıysa asla susmamalı.kendını ezdırmemelı.. 4.karısını doven adam sevmıyodur.seven sevdıgıne kıyarmıya 5.evet gıtmelı bence.hem kadın ıcın hem çocuklar ıcın.cocuklar şiddet ıcınde buyuTmemelı..... BENDE SIDDET ARASINDA BUYUDUM.INANIN HALA ICIMDE DERIN IZLER KALMISTIR.SIMDI ANNEME COK KIZIYORUM.DIYOIRUM ANNE KESKE ZAMANINDA CEKIP GITSEYDIN DYORUM.RUH SAGLIĞIM SUREKLI BOZUKTU.HERZAMAN PSIKIYATRI SERVISINDE YATIYORDUM.BENIM NE SUCUM VARDI ANNE DIYORUM.GERCEKTEN COCUKLARIN NE SUCU VAR?

1.birkez el kaldıran adam her zaman kaldırır. 2.dayak yememek için alttan almak gerekırmı dıye bırsey yok.ne kadar suclu olursan ol dayak yemeyı hak etmezsın. 3.bır ınsan melek olsa sıddet huyu varsa melekliği kalmaz.kadın eger haklıysa asla susmamalı.kendını ezdırmemelı.. 4.karısını doven adam sevmıyodur.seven sevdıgıne kıyarmıya 5.evet gıtmelı bence.hem kadın ıcın hem çocuklar ıcın.cocuklar şiddet ıcınde buyuTmemelı..... BENDE SIDDET ARASINDA BUYUDUM.INANIN HALA ICIMDE DERIN IZLER KALMISTIR.SIMDI ANNEME COK KIZIYORUM.DIYOIRUM ANNE KESKE ZAMANINDA CEKIP GITSEYDIN DYORUM.RUH SAGLIĞIM SUREKLI BOZUKTU.HERZAMAN PSIKIYATRI SERVISINDE YATIYORDUM.BENIM NE SUCUM VARDI ANNE DIYORUM.GERCEKTEN COCUKLARIN NE SUCU VAR?

Evet haklısın bende hep bunu savunuyrm , çocuklar için daha kötü diye... 'çocukların var yuvanı yıkma' bıktım artık bu sözlerdenn.. artık konuşmuyrm bile kimseyle çünkü herkes ben anormalmişim gibi bakıyor...
bende 5 yaşıma kadar hep dayak yedim çok iyi bilirim ne oldugunu... insanlar diyor ki 5 yaşını hatırlaman mümkün değil.. ama dayagı insan öyle bir hatırlıyor ki.. ömür boyu sırtında taşıyor

1. cok pisman bile olsa yapar cünki artik affediliceginide biliyor öyle bir korkusuda kalkiyor otadan
2. dayak yememek icin alttan almak degilde anlasamiyorsaniz fikir farkliliklari varsa hic dayak yemeyi beklemeden ayrilmak daha dogru bir davranis yapabilene tabi..
3.diger huylari cok iyiysede dayak atiyor olmasini degistirmez zeminde bir problem var
ya öyle görmüs ailesinden yada piskolojisi bozuk
4.valla bunu bilemem bazi erkeklerin anlayisi bu cok seviyordur diyemem ama hic sevmiyodur demekte yanlis olur bence
5.evet cocuklarin piskolojisi acisindan en dogru olani budur bence

bunun modernliklede bir alakasi yok erkegin karisina degil dayak atmak el bile kaldirmamali

bu ne ya madde madde.Bence siz eşinizin kabahatıne kılıf arıyorsunuz.Birileri burdan desin bi kere vuran bir daha vurmaz vs.sizin de içiniz rahatlasın.

Bu senin yediğin ilk dayak değil ki
daha önce ki konunda kocam bana simdiye kadar 10 keez el kaldırdı.. ve kıyasladıgım zaman herseferinde daha kötü diyorsun.Yani sende ardı arkası kesilmeyeceğini pekala biliyorsun

1- bir kezle start vermiş olur sadece...bir kez kaldırmışsa o eli, birden fazla da kaldırabilir... pişman olması hiç bişeydir benim pişmanlığımın yanında...
2- hayır üste çıkmak gerekir... dayak yememek için ayrıca bir şey yapmanız gerekmez, insan olmanı yeterlidir...
3- diğer huydan kastınız ne bilmiyorum... kalkan eli indirmeyi bilmeli, indiremmişse gitmeyi bilmeli kadın...
4- dayağın sevgiyle uzaktan, yakından hiç bir ilgi ve alakası yoktur...
5- iş dayağa gelmeden çok önce gitmeli hem de...

ne hakkı var ya erkeğin dayak atmaya? bir suçlu düşünün, en adi suçtan olsun suçu, halk onu galeyana gelip linç bile etmek istese, devlet, polis buna izin vermiyor. ne demek dayak yemek

Yuduuum burdadamı seeen:)Kız başına gelmeyen kalmamış,sevgili 5 e 10 enişte dun yınemı bısey yaptı sana dun eklemıssın bu konuyuda?

Bu senin yediğin ilk dayak değil ki
daha önce ki konunda kocam bana simdiye kadar 10 keez el kaldırdı.. ve kıyasladıgım zaman herseferinde daha kötü diyorsun.Yani sende ardı arkası kesilmeyeceğini pekala biliyorsun

Bak senna ne yazmıs sana bıde dıyodunkı dun cocuklarım ıcın katlanıyorum ama bır daha katlanmıcam dıye e katlanmıssın ıste be gulum 10kere bunu yemıs oturmussun asagıya daha ne soruyon dayak solemı bolemı dıye senın yasayacaklarının sınyalını yasadıkların verıyor zaten..:gitme:

evet ilk degil gercktn de hep kötüye gitti ama hic bi zmn da ciddi evi terkedicem hisi vermedim ona.. acaba bu sefer gercktn birdaha el kaldırmaz mı diye ümidim var.. eger gidicegimi bile bile el kaldırıosa ozaman gercktn bundan bi bok olmaz derim ve ceker giderim bu saatten sonra

dayağın nesi alttan alınacak ya.bir vuran bidaha vurur ve arkası kesilmez.benim eşimnde şaka yapar güya ama ben buna bile tahammül edemiyorum.neyse allah yardımcın olsun.

eşin senin üstüne gelip sinir edince sende onu döv ozaman.alttan al,sinirliyken konuşma işte kadınlar böyle pohpohluyor erkeklerde onlara sunulan bu nimetten sonuna kadar faydalanıyorlar

farkındayım da böyle düşünen okadar cok insan var ki... en iyi arkdasım bile 'sende az degilsin adamı sinir etmissindir' diyor... çogu ise bende üstüne gitsem bende dayak yerim, alttan al diyor...
eee bu mu evlilik yani??? yoksa ben mi cok bekledim evlilikten... ben ne susmasını bilirim nede alttan almasını... nerdeyim ben yaa.. :/// nerde sizin gibi modern görüşü insanlar...
çevremdekiler bana öyle bakıyor ki sanki yuva yıkan benmişim, alttan almam gerekiyormuş.. ve sizlerle konuşmasaydm acaba o insanlar haklı mi dicektim yani.. :/

merhaba arkadasim, erkegin gururunu inciticek bir sey soylemedigin surece el
kaldirmayi birak, sana vurmayi dusunmesi bile cook buyuk yanlis.
Tarti$mak, bagirmak, cagirmak bana gore cok dogal ama dayaga gelemem.
Bende hic alttan almam, alttan almayida bilmem, annasina babasina, kufur etmedigim
surece onun erkekligine laf soylemedigim surece dayagi hak etmedigimi dusunuyorum :lepi:
sende ne tur kavgalar sozler soyleniyor, orasini bilemem, ama sana vurdugu zaman,
bunu ertesi gun unutma, sana vurmamasini dokunmamasini ustune basa basa tekrarla.
Ailesinden oyle gormus, ve dayagi normal gorebilir, ama sen normal olmadigini anlatabilirsin.
Ben bunlari ya$adim, ya$amadim degil, seviyeli tarti$ma var...
seviyesiz kufurlu terbiyesiz kavga var. seninki hangisi??? alsanaalsanasmile

merhaba arkadasim, erkegin gururunu inciticek bir sey soylemedigin surece el
kaldirmayi birak, sana vurmayi dusunmesi bile cook buyuk yanlis.
Tarti$mak, bagirmak, cagirmak bana gore cok dogal ama dayaga gelemem.
Bende hic alttan almam, alttan almayida bilmem, annasina babasina, kufur etmedigim
surece onun erkekligine laf soylemedigim surece dayagi hak etmedigimi dusunuyorum :lepi:
sende ne tur kavgalar sozler soyleniyor, orasini bilemem, ama sana vurdugu zaman,
bunu ertesi gun unutma, sana vurmamasini dokunmamasini ustune basa basa tekrarla.
Ailesinden oyle gormus, ve dayagi normal gorebilir, ama sen normal olmadigini anlatabilirsin.
Ben bunlari ya$adim, ya$amadim degil, seviyeli tarti$ma var...
seviyesiz kufurlu terbiyesiz kavga var. seninki hangisi??? alsanaalsanasmile

hyr cnm küfür yok bende zaten... ama kavga ettigimizde onu cok sinirlendiriyorum, ama o da beni sinirlendiriyor. ama ben gidip onun üstüne atlamıyorum :D

büyük kavgalar her evlilikte olur bence... ama dayak olması çok kötü.

hyr cnm küfür yok bende zaten... ama kavga ettigimizde onu cok sinirlendiriyorum, ama o da beni sinirlendiriyor. ama ben gidip onun üstüne atlamıyorum :D

büyük kavgalar her evlilikte olur bence... ama dayak olması çok kötü.

sana vurmasinin cok yanlis oldugunu soyluyormusun ona? her kavgada
nasil KASITLI olarakmi sinirlendiriyorsun veya farkinda olmadanmi?

Sen bu dayak olayina nasil kar$ilik veriyosun?

Back
X