Bir kadın aynı zamanda hem sevdalı, hem anne olamaz...

dimplehawk

Ensar'ım ; lokum paşammm
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2008
5.534
117
163
39
Arkadaşlar dün ünlü Düşünürlerin Kadınlar hakkındaki söylediği sözlere göz gezdiriyordum CADIARZU
birden bu söz dikkatimi çekiverdi;

"Bir kadın aynı zamanda hem sevdalı, hem anne olamaz... -Andre Maurois-" yasakkelime

Bu daha önce de çok tartışılagelen ve beni de düşündüren bir olgu.. fisfisfis
Sizce de, sizde de bu böyle mi? Merak ediyorum doğrusu..... :sm_confused:

:enbuyukkk:

ama olmalı bence.. her rolün getirdiği sorumluluk farklı olduğundan gerektiği şekilde davranılmalı..

"Bir kadın aynı zamanda hem sevdalı, hem anne olamaz... -Andre Maurois-"

Bir anne; en büyük sevdalıdır bana göre...

Kalbine, iki büyük aşkı sığdırabilmiştir...
Hem de hiç zorlanmadan...

Sevdalılığı daha da büyür:

"Çünkü artık sevdiği; hem aşık olduğu kişidir, hem de aşkının canlı kanıtı olan kişidir..."

Anne olduğu halde, deliler gibi seven yok mu; deliler gibi aşık olan eşine? :delphin:

ben bu büyük mucizeyi bana kazandıran adamı sevmeyeceğim de kimi seveceğim..bakkal amcayı mı?benneyaptımki
yok yok..
benim için geçerli değil..:delphin:
ben hem anneyim hem aşık..:asigim:

Bana görede hiç doğru bir laf değil

Ozaman eşlerimizede uyarlayalım Bir baba hem sevdalı hem baba olamaz:)

Neden olmasınki Hem çok Seviyorum seviliyorum hemde oğluma çok düşkünüm ikisinede aşığım ikiside Ömrüm benim

Sanırım yazan kişi bu ikisini bir arada yürütmeyi kendisi beceremeyen bir kişi

Biz önce 2 kişiydik sonra 3 kişi olduk Allahın izniyle birkaç ay sonra 4 kişi olacağız

Sonra yine 4 - 3 - 2 - 1de zaten iş bitiyor:)

Yine 2 kişi kalıp torunları seveceğiz elelede özendiğimiz yaşlılar gibi gezeceğiz inşallah..Allahım birbirini seven çiftlerin hepsini nazarlardan korusun

Onu daha çok severim bunu daha çok severim konusuda oldukça yanlış zira biri eşim biri oğlum Nasılki Annemle...Bir başkasını karşılaştırmak gibi::)

işte buna çokk sevindim arkadaşlar :lepi:
ben de inş. yakında annelik yollarına düşmeyi planlıyorum, bu nedenle fikirlerinizi merak ettim
ben de şahsen öyle bir anne modeli olmak istemem, ben hem bebişime hem eşime aşık olarak kalmak istiyorum :asigim: :asigim:

hepinizin mutluluğu, aşkı daim olsun :asigim:

işte buna çokk sevindim arkadaşlar :lepi:
ben de inş. yakında annelik yollarına düşmeyi planlıyorum, bu nedenle fikirlerinizi merak ettim
ben de şahsen öyle bir anne modeli olmak istemem, ben hem bebişime hem eşime aşık olarak kalmak istiyorum :asigim: :asigim:

hepinizin mutluluğu, aşkı daim olsun :asigim:

Aynennnn canım....

Hem anne hem kadın olmak isterim bende...

ınşallah öyle olabilirim....

Anne olmak kadınlığı bir tarafa bırakmak anlamına gelmezki...

Hem kocama hem yavruma hatta yavrularıma yeter benim sevgim,aşkım ayrı ayrı...

Anne olmadığım için henüz çok fazla tahminde bulunamıyorum ama anne aday adayı olarak düşüncelerim ve istediğim bunlar...

ınşallah....

fisfisfis bana çok anlamsız gelmedi. babalar için de geçerli bence...

çocuk mutlu bir evliliğe çok şeyler katacaktır, ama götürdükleri de olacaktır...

çocuk olduktan sonra, bazı şeylerin değişmeyeceğinden emin değilim açıkçası ...
ikimiz için de dengeyi kuramama endişesi var bende... :sm_confused:

doğruyu söylemek gerekirse
anne olduktan sonra
eskiye nazaran kocamı sevemiyorum
sevemiyorum mu demeliyim aslında bilemiyorum
bu ara pek anlaşamıyoruzda

Çileğim o kişinin sözüne katılmıyorum..
Ben yaşamadım ama en azından yaşayanlardan gördüm.

Bir insanın kalbine bir ömür boyunca ne duygular sığıyor..
Bir kadının kalbine sevdalık ve annelik mi sığmayacakmış:delphin:
Sonuçta ikiside birbiri yerine geçebilecek duygular değil.
Bu teoriye inanırsam, kadın anne olduktan sonra etrafındaki kimseyi sevemez diye düşünürüm..

Aksine bu iki duygu kadının kalbine sığmaz değil, kadının kalbi büyür ikisinede yetecek kadar yer açılır...

bende anne olmadan önce hep bunu düşünürdüm çünki etrafımdaki çoğu kadında bu böyle çocukğunun sevgisi daha baskın çıkmış eşi pekte umrunda değil ben ikisi olmadan bir hayat düşünemiyorum onlarla varım

Bir anne; en büyük sevdalıdır bana göre...

Kalbine, iki büyük aşkı sığdırabilmiştir...
Hem de hiç zorlanmadan...

Sevdalılığı daha da büyür:

"Çünkü artık sevdiği; hem aşık olduğu kişidir, hem de aşkının canlı kanıtı olan kişidir..."

Anne olduğu halde, deliler gibi seven yok mu; deliler gibi aşık olan eşine? :delphin:

Ferzacım çok güzel anlatmış..Aynen katılıyorum...
sevgiler..

ben katılmıyorum buna..
hem eşimi hem çocuklarıma sevdalıyım..
sevadlı olmasam çocuk yapmam anne olmam..
bana göre öğle..

Katılmıyorum,ha neden dersek..
Bu dünya eşlerin birbirine ve onların en büyük en değerli varlığı olan,bütünlükle beraberliklerinin en vazgeçilmez meyvesi olan yavrularına duydukları sevda ve tutku ile döner..
Bie kadın eşine ne kadar aşıksa çocuğuna da o derece aşıktır,evladını sevdikçe yine ruhuna,hayat arkadaşına olan tutkusu artar sadakati katmerlenir ..

Ben kendi adıma konuşuyorum ki,bebeğimiz olunca eşime olan sevgim daha da tazelendi,coştu,yenilendi,keza eşim için de öyle olduğunu hissediyorum
Bu tabi karaktere de bağlı,çocuğumuz olunca eşimizle ilgilenmez ve dünyanın merkezini sadece o olarak görür,eşimizi arka plana atarsak,malesef işler birbirine karışır
bu sevdayı çok çok iyi dengelemek gerekiyor..Kadınlarda,bizlerde bu güç olduğuna can-ı gönülden inanıyorum

bence onu söyleyen hic sevilmeyen bir insan olmali , neden bir kadin hem sevladi hem anne olamasin ki ??? bizim kalbimiz bazi düsünürlerinkinden farkli carpiyor :-)

Arkadaşlar dün ünlü Düşünürlerin Kadınlar hakkındaki söylediği sözlere göz gezdiriyordum CADIARZU
birden bu söz dikkatimi çekiverdi;

"Bir kadın aynı zamanda hem sevdalı, hem anne olamaz... -Andre Maurois-" yasakkelime

Bu daha önce de çok tartışılagelen ve beni de düşündüren bir olgu.. fisfisfis
Sizce de, sizde de bu böyle mi? Merak ediyorum doğrusu..... :sm_confused:

:enbuyukkk:

olur olmazmı ben aşkımı sevmesem ondan çocuk yapmam anne olmam zaten her ikisinide pek güzel olurum evellallahyerimseniben:1hug:

Aynennnn canım....

Hem anne hem kadın olmak isterim bende...

İnşallah öyle olabilirim....

Anne olmak kadınlığı bir tarafa bırakmak anlamına gelmezki...

Hem kocama hem yavruma hatta yavrularıma yeter benim sevgim,aşkım ayrı ayrı...

Anne olmadığım için henüz çok fazla tahminde bulunamıyorum ama anne aday adayı olarak düşüncelerim ve istediğim bunlar...

İnşallah....

inşaallah nevinimm kaydirigubbakcemile5
bencede saçma hem anne olmalı hem aşıkk

bende öyle olucam allahın izniyle....
inşaallah öyle olucaz :lepi:
fisfisfis bana çok anlamsız gelmedi. babalar için de geçerli bence...

çocuk mutlu bir evliliğe çok şeyler katacaktır, ama götürdükleri de olacaktır...

çocuk olduktan sonra, bazı şeylerin değişmeyeceğinden emin değilim açıkçası ...
ikimiz için de dengeyi kuramama endişesi var bende... :sm_confused:
çevremdeki bu denge kuramama baskısını bende hissediyordum ve canımı sıkıyordu
bazı annelerin bebeklerine kavuştuktan sonra adeta eşini unuturcasına bi rol çizdikleri açıktı
ama şimdi buradaki arkadaşlardan böyle güzel yorumlarr duydukça çok mutlu oldumm yerimseniben
doğruyu söylemek gerekirse
anne olduktan sonra
eskiye nazaran kocamı sevemiyorum
sevemiyorum mu demeliyim aslında bilemiyorum
bu ara pek anlaşamıyoruzda
altında yatan başka nedenler olabilir
umarım en yakın zamanda herşey daha güzel olur sizin için yerimseniben
Çileğim o kişinin sözüne katılmıyorum..
Ben yaşamadım ama en azından yaşayanlardan gördüm.

Bir insanın kalbine bir ömür boyunca ne duygular sığıyor..
Bir kadının kalbine sevdalık ve annelik mi sığmayacakmış:delphin:
Sonuçta ikiside birbiri yerine geçebilecek duygular değil.
Bu teoriye inanırsam, kadın anne olduktan sonra etrafındaki kimseyi sevemez diye düşünürüm..

Aksine bu iki duygu kadının kalbine sığmaz değil, kadının kalbi büyür ikisinede yetecek kadar yer açılır...
kesinlikle nehirim a.s
en azından kendi açımdan öyle olacak Allahın izniyle :asigim:
bende anne olmadan önce hep bunu düşünürdüm çünki etrafımdaki çoğu kadında bu böyle çocukğunun sevgisi daha baskın çıkmış eşi pekte umrunda değil ben ikisi olmadan bir hayat düşünemiyorum onlarla varım
Ferzacım çok güzel anlatmış..Aynen katılıyorum...
sevgiler..
ben katılmıyorum buna..
hem eşimi hem çocuklarıma sevdalıyım..
sevadlı olmasam çocuk yapmam anne olmam..
bana göre öğle..
Katılmıyorum,ha neden dersek..
Bu dünya eşlerin birbirine ve onların en büyük en değerli varlığı olan,bütünlükle beraberliklerinin en vazgeçilmez meyvesi olan yavrularına duydukları sevda ve tutku ile döner..
Bie kadın eşine ne kadar aşıksa çocuğuna da o derece aşıktır,evladını sevdikçe yine ruhuna,hayat arkadaşına olan tutkusu artar sadakati katmerlenir ..

Ben kendi adıma konuşuyorum ki,bebeğimiz olunca eşime olan sevgim daha da tazelendi,coştu,yenilendi,keza eşim için de öyle olduğunu hissediyorum
Bu tabi karaktere de bağlı,çocuğumuz olunca eşimizle ilgilenmez ve dünyanın merkezini sadece o olarak görür,eşimizi arka plana atarsak,malesef işler birbirine karışır
bu sevdayı çok çok iyi dengelemek gerekiyor..Kadınlarda,bizlerde bu güç olduğuna can-ı gönülden inanıyorum
bence onu söyleyen hic sevilmeyen bir insan olmali , neden bir kadin hem sevladi hem anne olamasin ki ??? bizim kalbimiz bazi düsünürlerinkinden farkli carpiyor :-)
arkadaşlarr harikasınızz :lepi:
öyle güzel dile getirmişsiniz ki
düşünürümüzün tezii çürütülmüş oldu böylece zemuszemus
teşekkürlerr aşık anneciklerimm alkisalkisalkis
sevgilerr a.s.

Back
X