• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir kadın olarak.....

bir kadın olarak kendi ''varoluşunuzu'' kendinizi ne kadar gerçekleştirdiğinizi düşüy

• eş ve anne olmak bana yetiyor...

OY: 12 15,0%
  • çalışan kadınım ya, önemli olan bu...

OY: 9 11,3%
  • eş,anne ve çalışan olmak dışında hayallerim var...

OY: 35 43,8%
  • kendimi gerçekleştiremiyorum...

OY: 24 30,0%

• Ankete Katılan
    80

Nil

KK Kro
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
8.822
106
363
İzmir
bir kadın olarak kendi ''varoluşunuzu'' kendinizi ne kadar gerçekleştirdiğinizi düşünüyorsunuz ?

İlk önce kendini bilmek lazım..
İnsanın kendini bilmesi..keşfetmesi..öğrenmesi lazım
Kadın olmayı bilmek lazım..
"Kadınlık" ve "hizmetkarlık" arasındaki farkı bilmek lazım
Kendi ruhumuzu doyurmanın..
Ve hatta erkeklere ilk önce kadın ruhunu doyurmanın gerekliliğini
Kadınlığı bilmek lazım..

Bence çok başka "kadın" olmak
Erkek değil, Çocuk değil, Kadın olmak :hooray:
daha bi gurur verici daha bir önemli benim lugatımda :asigim:
kadın olmak anne olmak, kadın olmak ayrıcalıklı olmak bi kere..
Kadın olduğum için değil kadınların gerçekten değerli oldukları düşündüğüm için söylüyorum
ayaklarının yere basmasıda ayrı bir konu...
Sevmekte, koca bir kalbe sahip olmakta kadına göre..
sadık olanda, sevende sahip çıkıp gerektiğinde cesur olanda ...
Hayallere gelince...
Okudum, çünkü ayakları yere basan kendine güvenen bir kadın olmak istiyorum
okumasamda aynısını yapardım..
Çalışmak istiyorum çünkü bu ülkede koşullar bunu gerektiriyor
bir kaç çocuğumda olsun isterim :icecream:
Kadın olmak çok ayrı yaa :asigim:

Ben bugüne kadar her sene "evet ya oldum ben" der..sonra da daha halen ham olduğumu keşfederdim.

Şimdi yine diyorum. Kadın olarak olabileceğim en üst seviyedeyim diyorum her anlamda.

Ama biliyorum bir sene sonra bugünü anımsadığımda diyeceğim ki "len daha ne çok şey varmış yapılacak, öğrenecek..peeh"

hiç birzaman tam olmayız ne kadın ne erkek olarak hayat herzaman yeni şeylerle çıkıyor karşımıza

:hooray:keşke kendimi varoluşum kadar yaşayabilseydim ama yaşayamıyorum .hayat diil çevrem bana izin vermiyor yaşamaktansa yaşatmayı bana veriyor ama ben artık dur dienilecek kadar güçlü hissediyorum ben benim hayat benim yaşamak bnm için nefes almak yada başkalarını mutlu etmekten ibaret diil artık yaşıyorsam nefes alamk için diil kendimi mutlu etmek için yaşayacağım üzülsemde eğer b
irgün ki bundan daha fazla ne kadar üzülebilirim bilmiyorum ama o zmana sadece kandime kızrım arkamda olmayanlara diil! ben beni artık daha çok seviyorum.....

hayatta hep istediğim şeyleri sevdiklerim uğruna erteledim..
koskoca bir 28 yıl geçti yapamadığım şeylerle dolu...
onları yapmaı çok isterim..
ama allah a şükür iyi bir evliliğim ve bitanecik pamuk oğlum var...

Kadınlığımı seviyor ve onu kucaklıyorum...
Kadın güçlüdür, kadın kuvvetlidir bu yüzden sindirilmiştir yıllar yılı...
Yaratır kadın doğurganlıkta bu yüzden kadına verilmiştir...
Yeniler kendini...
Tabiat ana denir mesela sonsuzluk kadınla başlar...
Bunu farkına vardığımda başladı benim kadınlığım...
Ve kendimi kendimden yaratmış bir kadınım ben...

cok caliskan bir insanim surekli herseyin fazlasini yapmak isterim

önce kadın gibi kadın olmalıyım her yönünden bunun hakkını vermem lazım..
sonra iyi bir iş bir kariyer bunu hayatıma iyice oturtmalıyım..
sonra sağlam temelleri olan mutlu bir evlilik kurmak çocuklarla bu evliliği süslemek...
vee daha sonra gerçekleşmeyi bekleyen bir sürü hayal.. her zaman daha fazlasını isterim bunun sonu yok bence..

çok sağlam basmıyorum aslında, hani kadın güçlüdür vs diyorsunuz ya,
güçlü değilim aksine çok narinim.
ama kadın olduğumu istediğime istediğim şekilde hissettirebiliyorum, baş döndürebiliyorum.
aynı şekilde kadın olduğumu bana hissettiren insanlar da var hayatımda.

Kadınlığımı seviyor ve onu kucaklıyorum...
Kadın güçlüdür, kadın kuvvetlidir bu yüzden sindirilmiştir yıllar yılı...
Yaratır kadın doğurganlıkta bu yüzden kadına verilmiştir...
Yeniler kendini...
Tabiat ana denir mesela sonsuzluk kadınla başlar...
Bunu farkına vardığımda başladı benim kadınlığım...
Ve kendimi kendimden yaratmış bir kadınım ben...

altına ben de imzamı atabilir miyim ? :kedi: :1rolleyes: :hooray:

Kadın olduğum için mutluyum,
Umutluyum kadınlığın geleceğinden,
Elleri bağlanmasın siyah kuşaklarla diye,
Mutlaktır mücadelemiz ebedidir ve ezelden...
:lepi:

bu hayatta yapabileceğimin en iyisini yapıyorum mutluyum huzurluyum opuyorumnanaktan ee tabi heran insan kendini yeniler ve geliştirir bazen ben kendime vay be bunuda yaptınya tamamdır bu iş derim :kedi:

"kendini gerçekleştirmek" ne demek bunu pek anlayamadım açıkçası...

kadın olarak varoluşuma gelince, kadın olmaktan önce insan olmak önemli benim hayatımda. Bu hayattaki amacım eş olmak, anne olmak, çalışan kadın olmak gibi 3 şeyle kısıtlı değil. Bunlar çok mu önemsiz peki? kesinlikle hayır, anne olmak gibi dünyanın en güzel rolüne sahip olmak önemli. bir eş olup sevmek sevilmek de önemli, çalışan biri olup hayatımı idame ettirmek de.... peki yeterli mi, hayır....

karakteri oturmuş biri olmalıyım, yanar döner değil, her rüzgarla savrulan değil. güven veren biri olmalıyım, insanlar gözü kapalı güvenebilmeli bana. kalbimi hep temiz tutmalıyım, onun bunun arkasından konuşup yüzüne gülmemeliyim, fesatlanıp milletin arkasından iş çevirmemeliyim. insanlar benim arkamdan kötü söz söyleyememeli ( benden kaynaklanan sebeplerle). Sürekli öğrenmeliyim, bu öğrendiklerimi diğerleriyle paylaşmalıyım.

işte bu noktada insan olmak daha önemli benim için. Bu saydıklarıma da sahip olduğumu düşünüyorum. Ama hiçbir zaman "evet ben oldum" diyemem.. çünkü geçen zamanın, kazandığım tecrübenin bana sürekli katacağı şeyler olacak. "Oldum" demek insanı gelişime kapatacaktır diye düşünüyorum.

feminist değilim hümanistim ...kadın olmak değil insan olmak derdim ...kadınlığın değil insanlığın varoluşuyla ilgileniyor ,bir insan olarak varolabilmişmiyim bununla kafamı daha çok meşgul ediyorum ...

Çalışan kadınım ya önemli olan bu

Ama bunun haricinde de hayallerim var. Gerçekleştiricem de :31:

Back
X