"kendini gerçekleştirmek" ne demek bunu pek anlayamadım açıkçası...
kadın olarak varoluşuma gelince, kadın olmaktan önce insan olmak önemli benim hayatımda. Bu hayattaki amacım eş olmak, anne olmak, çalışan kadın olmak gibi 3 şeyle kısıtlı değil. Bunlar çok mu önemsiz peki? kesinlikle hayır, anne olmak gibi dünyanın en güzel rolüne sahip olmak önemli. bir eş olup sevmek sevilmek de önemli, çalışan biri olup hayatımı idame ettirmek de.... peki yeterli mi, hayır....
karakteri oturmuş biri olmalıyım, yanar döner değil, her rüzgarla savrulan değil. güven veren biri olmalıyım, insanlar gözü kapalı güvenebilmeli bana. kalbimi hep temiz tutmalıyım, onun bunun arkasından konuşup yüzüne gülmemeliyim, fesatlanıp milletin arkasından iş çevirmemeliyim. insanlar benim arkamdan kötü söz söyleyememeli ( benden kaynaklanan sebeplerle). Sürekli öğrenmeliyim, bu öğrendiklerimi diğerleriyle paylaşmalıyım.
işte bu noktada insan olmak daha önemli benim için. Bu saydıklarıma da sahip olduğumu düşünüyorum. Ama hiçbir zaman "evet ben oldum" diyemem.. çünkü geçen zamanın, kazandığım tecrübenin bana sürekli katacağı şeyler olacak. "Oldum" demek insanı gelişime kapatacaktır diye düşünüyorum.