• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kadinin dışarda işi var bile olsa aksam 8 de sokaga cikamaz mi?

İşim olsun olmasın istediğim saatte çıkarım, istediğim saatte dönerim. Çevremdeki erkekler de "kadının o saatte ne işi var" kafasında değiller.

Evet çok güvenli bir ülkede yaşamıyoruz ama güvende olmanın tek yolu evde oturmak değil.
Dün bu konuyu okuduğumda saat sabah 5'e geliyordu, yeni gelmiştim eve. İş yeriyle ilgili halletmem gereken bir iş vardı, ortağım bıraktı eve.
Babamın beni mekan çıkışı çorbacıdan aldığı da oldu gecenin 2'sinde 3'ünde. Hiç de demedi "bu saatte ne işin var " diye. En fazla nasıl döneceğimi sorar. Endişeleniyorsa beni eve kapatmak dışında bir önlem alır olur biter. Araba kullanma sıkıntımı çözsem zaten bu gibi durumlara da gerek kalmaz.
Sonuç olarak bazı şeyler zihniyet meselesi. Kusura bakmayın ama buradan bakınca dışarı çıkmaması gerekenler babanız ve eşiniz gibi duruyor.
Bence de:super:

Tabiki çıkabilir.
Hatta şuanda çıkmak üzereyiz,yürüyerek istasyona gidicez,birşeyler alıp döneceğiz :)
Ben korkmam öyle,bıçak,çakı biber gazı kombinasyonuyla gezdiğim için,çok birşey olacağını sanmıyorum.
Gecenin 4-5'inde eve döndüğümü,sabaha karşı sahilde sabahladığımı bilirim.

Tesetturluyum (bunu muhafazakar kesimin bu konularda baskıcı olduguna karşı gelişen kısmi önyargı sebebiyle belirtiyorum-hani, ilk bakışta insanların en çok kısıtlandığını dusunecekleri kisilerdenim) ve en sevdiğim şey gece yürüyüşleri. Ailemin yanına gittigimde genelde akşam 10'dan sonra dışarı çıkıp 12-12.30 gibi dönerim. Sabah 5'te çıkarım yürürüm bazen.. Sağolsun babam da yeterince büyüdüğüme kanaat getirdikten sonra sanirim, hiç engel olmadi. Bu, ergenligimin sonlarına yaklaşırken hem onlardan bekledigim güven duygusunu hissetmemi sağladı hem de kendimi koruma, tetikte olma konusunda icgudulerime katkıda bulundu. Haber verdikten, aradıklarında ulasabildiklerinden ve ortam gerçekten tehlikeli olarak addedilen bir yer olmadiktan sonra.. Neden çıkmanıza engel olsunlar ki? (Soru size degil onlara yonelik aslinda) Yavaş yavaş alıştırmayı deneyebilirsiniz sanirim şimdiden sonra.

Evet dün aksam birsey için dışarı 15 dk cikmam gerekti, eve gelince de esim bi yandan babam bi yandan bi kadin hava karardıktan sonra sokağa cikamaz diye burnumdan getirdiler, nerdeyse tecavüze ugrar demeye getirdiler, sinir oldum varmi sizdede boyle erkekler (bu arada saat 8 di mekezi bir yerde yasiyoruz)
Ah tatlım toplumumuz hala çok geri

Eger sen ayda 3-4 bin kazandigin bir isin mesaisinden donuyor olsaydin bence kimse agzini bile acmazdi. Boyun egme! Taviz tavizi dogurur

Bazen kızımı babasına postalayıp, arkadaşlarımla kız kıza dışarı çıkarız. Sabaha karşı eve geldiğim çok olmuştur. Evcimen bir yapım var öyle sık olmuyor bunlar, hele hamilelikte hiç olmuyor tabi. =) Durak taksisi kullanırım, plakayı eşime gönderirim, tenha yerlerde takılmayız, gittiğimiz mekanlar bellidir, çantamda biber spreyi var, telefonumda panik butonu programı var. Evet, dünyada kötü şeyler oluyor ama bunun çözümü kadınları eve kapatmak değil; en güvenli bulduğunuz yollarla hayatınıza devam etmek...

Şaka mı bu?
19 yaşında üniversiteye başladığım yıllarda bile eve bazen gece 11-12 de geliyordum, anne, baba şurdayım şu saatte gelirim derdim olay biterdi.
Nefret ediyorum bu zihniyetten.

Evet dün aksam birsey için dışarı 15 dk cikmam gerekti, eve gelince de esim bi yandan babam bi yandan bi kadin hava karardıktan sonra sokağa cikamaz diye burnumdan getirdiler, nerdeyse tecavüze ugrar demeye getirdiler, sinir oldum varmi sizdede boyle erkekler (bu arada saat 8 di mekezi bir yerde yasiyoruz)
endişelerinde semte göre haklılar, ben yaşadığım semtte gece 3 te bile dışarda işim varsa çıkarım, hiçbirşey olacağını sanmıyorum.

Back
X