• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kadinin dışarda işi var bile olsa aksam 8 de sokaga cikamaz mi?

Sokaklar ne yazık ki güvenli değil ben arabayla bile çok geçe kalınca tedirgin oluyorum .Eşimin bu konuda saat sınırı en geç 02:00 :KK76::KK76:
Genelde iç mekanlarda bu saate kadar duruyorum dış mekan olunca bu kadar geç kalamam çok korkuyorum
2 ile 3 ya da 4 ne farkı var ? Sadece merak ettim yanlış anlamayın. 2 geç bir saat çünkü.

Güvenliğimizi düşünürek yada istemediğimiz için yada bulunduğumuz semt nedeniyle çıkmayabiliriz. Eşimiz de bizi fark etmediğimiz tehlikelere karşı uyarabilir bunlarda sorun yok. İzin vermek çıkamazsın demek bunlar yanlış. Özellikle evliliklerde eşler birbirlerine yerlerini söylemeli ve tabiki eşinin rızası ile hareket etmeli fakat bu izin almak vermek olmaz. Kadınız kimse sahibimiz değil bizde kimsenin sahibi değiliz.

Dün gece yolculuktan döndüm uçakla. 00:30 da havaş taksimdeydi herkes dışarıdaydı. 1:30 da kadıköydeydim herkes dışarıdaydı. abim almaya geldiğinde 2:oo olmuştu ve öyle merkezi bir yerde taciz laf atmayı geç dönüp bakan olmadı.. siz korktuğunuzda kötü insanları çekersiniz hep özgüvenli hep dik durun..kör karanlıklara girmemeye çalışın yoksa çarşıda filan bir çığlığa bakar linç ederler laf atanı..16 yıldır istanbuldayım 18 yaşından beri ders veriyorum ve eve gelişim bazen 23:00ü geçiyor kışları bile. bir tek babamı kaybedince sanırım psikolojik karanlıkta bir yerlere gitmeye korkar olmuştum ama geçti. şimdi bazen eşim geç gelince yürüyüşe geç çıkıyorum kafam dağılsın diye. Allah yazmasn kötü şeyleri ama çıkıyoruz iş için de gezmek için de market bakkal için de.. keşke eşiniz babanız tepki vermeden siz olmayınca canım gelip alayım mı deseymiş..yok nerdesin vb diyene kadar adam olsunlar.

Dershaneye giderken eve akşam 10 da dönerdim. Eşim melül melül beni beklerdi garibim. Yıllarca ögleciydim akşam ezanından sonra gelirdim eve mecbur. Bir şey de olmadı. Bu adamlar nerede yaşayıp ne yiyip ne iciyorlar ay. Lafa bak çay demle yani. Oldu olacak kavanoza tikip kapağı da kapatın deseydiniz.

Terör bölgesi değil ise, mahrumiyet bölgesi değil ise her "insan" istediği saatte çıkar dışarıya.

Sorumluluk sahibi insanlar elbette ki gecenin bir vakti "dur bi hava alıp geleyim" demez (kadın ya da erkek farketmez) ama atıyorum akşam yemeği sonrası yürüyüşe çıkabilir, dondurma almaya gidebilir vs vs vs...

Nefret ediyorum kadınları bir kalıba sokmaya çalışan insanlardan.

Valla bana esim gece 10 da canın sıkıldıysa çık hava al ben çocuğa bakarim der. Yani saat 8 ne ki. Sen çıkma ben çıkmayım. Sonra sokakta gece kadın görünce millet şaşırır tabi. Sen insansın. En az erkeklerin hakkı olduğu kadar herseyde senin de hakkın var. Yetiskinsin. Seçme seçilme, mecliste söz sahibi olma gibi haklarin var. Düşün ki sen bu haklara sahipken evde 2 erkek sana saat 8de çıkamama kararını veriyor. Kendin istemezsin çıkmazsın ayrı amaaaa başka biri senin hakkında karar veriyorsa işte orda dur demek gerek

İşim olsun olmasın istediğim saatte çıkarım, istediğim saatte dönerim. Çevremdeki erkekler de "kadının o saatte ne işi var" kafasında değiller.

Evet çok güvenli bir ülkede yaşamıyoruz ama güvende olmanın tek yolu evde oturmak değil.
Dün bu konuyu okuduğumda saat sabah 5'e geliyordu, yeni gelmiştim eve. İş yeriyle ilgili halletmem gereken bir iş vardı, ortağım bıraktı eve.
Babamın beni mekan çıkışı çorbacıdan aldığı da oldu gecenin 2'sinde 3'ünde. Hiç de demedi "bu saatte ne işin var " diye. En fazla nasıl döneceğimi sorar. Endişeleniyorsa beni eve kapatmak dışında bir önlem alır olur biter. Araba kullanma sıkıntımı çözsem zaten bu gibi durumlara da gerek kalmaz.
Sonuç olarak bazı şeyler zihniyet meselesi. Kusura bakmayın ama buradan bakınca dışarı çıkmaması gerekenler babanız ve eşiniz gibi duruyor.

Ben kendi adima konusayim.hava kararinca disari cikmaya korkuyorum ne yalan soyleyeyim.biz de merkezi bir yerdeyiz ams bir yerden gelirken hava kararmissa icim titreye titreye eve geliyorum resmen .malesef duydugumuz haberler korkak yapti bizi.belki o anlamda söylemişlerdir ama itici itici kadin sokaga cikamaz diyorlarsa insan sinir olur gercekten

Bizimkiler öyle bende şikayetçi degilim. Kapı önüne çöp atmaya bile çıkmam hava kararınca. Malum insanoğlu hep aynı zaman degişiyor sadece Eşim ya da babam olacak.

Bizim ülkemizin sokakları geceleri erkeklere tapulanmıştır!!! Gece yanında erkeği olmadan dışarı çıkan kadın aranıyordur, tecavüz edilmelidir kendisine, NET! :kızgın:
Not: Yukarıda yazılanlar ironi içerir. (Taşlanmadan belirteyim de!)

Bizim ülkemizin sokakları geceleri erkeklere tapulanmıştır!!! Gece yanında erkeği olmadan dışarı çıkan kadın aranıyordur, tecavüz edilmelidir kendisine, NET! :kızgın:
Not: Yukarıda yazılanlar ironi içerir. (Taşlanmadan belirteyim de!)
Yeni sezona başlayamadım. Yine aklıma geldi.

Bence de erkeklerin 8 den sonra çıkmaması gerek. her türlü pislik onlardan çıkıyor çünkü. Onlar dışarda olduğu için kadınlar çıkmaya korkuyor ya zaten. Bir zahmet kendilerini eve kapatsınlar da sokaklar biraz da bize kalsın

Dun saat 20:30 da kizimi aldim kucagima, biraz turlayip geldik.
Cocuklarim yanimda olunca hic tedirgin olmuyorum ama tek basima olunca tedirginlik yasadigim oluyor bazen.

Back
X