bir kayınvalide vakası daha:(

autumnleaf

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2011
235
0
296
Manisa
Merhaba arkadaşalar,
Sizin fikirlerinizi almak istediğim bir konu var.Kısaca sorunumdan bahsetmek istiyorum.Ben bir yıllık evliyim,çocuğum yok,eşimin ikinci evliliği benim ise birinci evliliğim.Eşimle onların akrabalarından birinin vesilesiyle tanışıp evlendik.Eşim özünde iyi,saygılı,ahlaklı,evine bakan biri ama iş ailesine özellikle annesine gelince bambaşka biri oluyor.Onun ailesine verdiğim değer kadar bana değer veriyor,her seferinde ben annemi sana tercih ederim hissi uyandırıyor.(annesi nişanlıyken bana demişti ki eğer bu evde huzurlu olmak istiyorsan benimle iyi geçineceksin.O zaman ne demek istediğini şimdi tam anlıyorum.)Bir yıldır sürekli ailem için ben on tanesini boşarım dedi.Bu güne kadar daha çok şey yaşandı.Annesiyle nişanlıyken sorun yaşamadım ya da ben kadının nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu sorgulamadım,görmezden geldim.Evlendikten sonra beni eşimden kıskandığını iyice belli etmeye başladı.(dünyada iki kişiyi seviyorum.onlarda oğullarım diyor.Kayınpederim var ama onunla anlaşamıyor)Oğlunu evlendirdiği için çok mutlu gözükürken aslında oğlunun hayatında kendisinden başka bir kadının varlığını kabullenemiyor.Kendine öyle bir dünya yaratmış ki oğullarından başka iyi,düzgün insan yok.Oğlunun beni yemeğe çıkarmasını bile benim için büyük bir ayrıcalık gibi görüyor.Yani oğlu beni tabiri caizse yaşatıyor ama ben oğlunu hiçbir şekilde mutlu etmiyorum gibi düşünüyor.Daha üç aylık evliyim kardeşim bana gezmeye geldi 2 günlüğüne beraber alışverişe gidecektik kayınvalidem sırf gezmek olsun diye bizim o gün gezip yorulacaağımızı kendisinin de bize engel olacağını bilerek bizimle geldi.Tabi ben de bu duruma hosnutsuz olduğumu sanırım belli ettim.Ertesi sabah aradım gelmiyor musun kahvaltıya diye(kendisi her seyden alındığı,ben ailelemle,arkadasımla her seyi onunla yapmak zorundaymışım gibi düşüncede olduğu için)bana öyle bir bağırmaya başladı ki balkondan kuzenim sesine geldi."sen beni istmedin,sen kimsin de bana böyle davranıyorsun,o evde oturuyorsan kocanın sayesinde,gezmeye gidiyorsan kocanın parasıyla gidiyorsun"dedi.Eşime bunu söyleyince o sizin aranızdaki mesele ben karışmam dedi. Anlatılacak çok şey var kayınvalidemle ilgili fakat en son yaşanana geleyim.Cumartesi günü kpss sınavına gireceğim.Dün akşam eşim ve dedi ki Pazar günü bizimkileri kahvaltıya alalım.Ben de dedim ki ben bir nefes alayım haftaya çağırırız.Sonra tavırlarını değiştirdi eşim gece boyunca surat astı,benimle konuşmak istemediği havasını yarattı.Bende dedim ki bu konu için böyle davranmana gerek yok.Sonra biz tabi en başa döndük bana bağırmaya başladı.Sen benim ailemi istemiyorsun,aklını başına al kadın dedi bana.1 senede benim ailem toplasan üç kez evime gelmiştir.Onları geldiklerinde dışarıya çıkarmamı bile gözü götürmedi.Sürekli ailesinden sonra ben fikrinden o kadar çok sıkıldım ki artık evliğimizin çıkmaza girdiğini düşünüyorum.Sabah evden çıktı benim annemi aramış öyle bir bağırmış ki telefonda “kahvaltıya çağırdım annemleri kızın istemiyor, sen de suçlusun kızına bağırmıyorsun” demiş.Bu zamana kadar ailem tek laf etmedi onlara hatta hep benim alttan almamı kayınvalidemin dengesiz hareketlerini görmezden gelmemi söylediler.Ben 28 yaşımdayım nerde nasıl davranmam gerektiğini gayet iyi biliyorum ama eşim ailesi söz konusu olunca beni görmezden geliyor ve lafı kırıp bacağını oturmazsan geri gidersine getiriyor.Aradan süre geçince de yaptıklarına pişman oluyor ve ben seni bırakmam diyor.İnanın bir senedir yaşadıklarımdan dolayı kendimi yeni evli gibi hissetmiyorum.Eğer empati yapacak olursanız bu evliliği sürdürür müydünüz? Ya da nasıl bir tavır takınırdınız?
Zaman ayırıp derdime ortak olan herkese çok teşekkür ederim.

aradan zaman geçince ,pişman olunca yani siniri yatışınca konuşuyormusunuz hatalarını kabul ediyormu yoksa hep annesi ve kendisi mi haklı...

Bir önceki eşiyle ayrılma sebebi yine ailesimiymiş cnm? birde nekdr zaman geçtikten sonra evlendiniz?

odur baska ne olacak kı
anne ogul aralarında kımseyı kabul edemıyorlar baksana
annesı ıcın 10 tanesını bosarmıs
kendıne es degıl annesıne gelın alıyor beyfendı ve onun ıcın ıyı es olman onemlı degıl ılk once ıyı bır gelın olacaksın

kusura bakma canım ama butun suc esının kı bunu sende bılıyosun bıraz aklını basına alsa butun hersey duzelır

Son düzenleme:
yani herşey belki kabullenilir,affedilir ama çocuk gibi annenizi araması ve bağırması hiç hoş değil.bu konuda kırgın olmanız doğal..ilk fırsatta iyi olduğunuz biranda,bu konuda yanlış yaptığını dile getirin..
boşanmak en son çare olmalı..eşinize ilgi sevginizi daha çok artırın,annesinden gördüğü ilginin fazlasını sizde görmeye başladığında anne-eş ilişkisini ayıırtetmeye başlar..eşinizin,sorunun sizden kaynaklanmadığını anlaması için bu süreçte kayınvalidenizle aranızı iyi tutun..biraz sabır edin,azmedin.Allah kolaylık versin..

odur baska ne olacak kı
kendıne es degıl annesıne gelın alıyor beyfendı ve onun ıcın ıyı es olman onemlı degıl ılk once ıyı bır gelın olacaksın

kusura bakma canım ama butun suc esının kı bunu sende bılıyosun bıraz aklını basına alsa butun hersey duzelır

gerçektwen bu şekilde erkekleri hiç anlayamıyorum benim çevremde böyle bir örnek var takı konusundan 8 aylık eşinden boşandı ve üzerinden 1 yıl geçmeden başka biriyle yine evlendi şimdi yeni eşiyle yine aynı sorunları yaşıyor. ah bu erkekler hiç akıllanmıyor...:27:

dilerim sınavı kazanırsın, kendi ayaklarının ustunde durursun ve istersen bu omur torpulerinden uzak kalırsın..

Evliliğin başlarında senin ailen,benim ailem tartışmaları malesef ki oluyor.

Erkekler genelde ailelerine ben evlendim ama sizi unutmam mesajları vermek için akıllarınca sürekli bir ailesiyle birarada olma telaşına düşüyorlar.Bu da malesef Türk toplumunun erkeklere verdiği kazak erkek olma görevi gibi bişey.

Kayınvalidenizde henüz oğlunun ayrı bir aile kurduğunun bilincine varamamış,ama zamanla anlar merak etmeyin.Anlattıklarınızdan yola çıkarak eşinizi değilde neden kayınvalidnizi suçladığınızı tam olarak anlamadım.Kayınvalideyle aynı evde yaşamıyorsunuz sonuçta problemlerinizi çözemesenizde bir süre sonra fazla takmamayı öğrenirsiniz.

Asıl sorununuz eşinizin ''ben ailem için 10 tane daha boşarım'' diyecek kadar ileri gitmesi bana göre.Eşimin ailesi olmasa güzel bir evliliğimiz var demişsiniz.Bende size diyorum ki;iyiki varmış eşinizin ailesi,sayelerinde eşiniz için ne kadar değerli olduğunuzu görmüşsünüz.

iş kocanda biter tatlım....
o halde kalsaymış anasının yanında ne halt yemeye evlenmiş...
ikinci kez evlenmiş hala aklı başına gelmemiş eşinin....
yazık...
kaynanana gelince çok fena bi kadına benziyo burdan bakınca...
dikkat et şekerim....

Bir önceki eşiyle ayrılma sebebi yine ailesimiymiş cnm? birde nekdr zaman geçtikten sonra evlendiniz?

evet canım ben şimdi öğreniyorum annesiyle ilk eşi de problem yaşamış.hatta 8 ay eve gelememiş annesi.Eşim de pek anlaşamamış.O kişi gazeteciymiş sık sık şehirdışına gidiyormuş.Eşim kendinin ve ailesinin isteklerine harfiyen uyacak birini istiyor hayatında.Biz bir yıl içerisinde nişanlandık ve evlendik.Zaten ben ve kayınvalidem aynı memleketteniz herkes şimdi söylüyor kadının kendini beğenmiş,dengesiz,herkese istediği gibi davranan biri olduğunu.Kendi akrabalarıyla bile geçinemiyor,kız kardeşiyle kavgalı.Herkesin hayatına müdehale ediyor çünkü.Eşim benle nişanlandığında teyzesi almış karşısına söylemiş.annenin sözünü bukadar dinlersen bu evliliğinde biter demiş.Eşim de yok ben artık nasıl davranmam gerektiğini biliyorum demiş.Ama biz hala aynı yerdeyiz.

esınde bu akıl kaynananda da bu tavır oldugu surece sen daha cok uzulursun canım yaa:51:

Eşim tamam diyor haklısın ama aradan üç beş gün geçiyor yine aynı sorunu yaşıyoruz.Artık bu evliliğe dair inancımı günden güne yitiriyorum.Ben çocuk sahibi olmak istiyorum ama böyle bir evilil yaşarken buna asla cesaret edemiyorum.

evet ben de bunu merak ettim. boşanma nedeni önemli. ve sen bu insanı ne kadar süre tanıdıktan sonra evlenmeye karar verdin? bir de tavsiyem hemen çocuk sahibi olma.

aradan zaman geçince ,pişman olunca yani siniri yatışınca konuşuyormusunuz hatalarını kabul ediyormu yoksa hep annesi ve kendisi mi haklı...

daha yeni yeni bana hak veriyor.7 8 ay hep annesi yüzünden tartıştık baştaki tutumu benim annem böyle sen kabullenmek zorundasın tarzındaydı.Şimdi beni anlamış gibi gözüksede en ufak şeyde gene aynı şeyi yaşatıyor.

Eşim tamam diyor haklısın ama aradan üç beş gün geçiyor yine aynı sorunu yaşıyoruz.Artık bu evliliğe dair inancımı günden güne yitiriyorum.Ben çocuk sahibi olmak istiyorum ama böyle bir evilil yaşarken buna asla cesaret edemiyorum.

canım benım esını ıkna edıyosun tamam dıyor ama karsısında kı aynı anne
onların ıkısıde duzelecek kı sorun cozulsunn

cocuk olursa emın ol daha cok uzulursun daha cok karısacak herseye ve esınde buna ızın verecek
sen kendı ıstedıgın gıbı buyutmek ısteyeceksın kayınvalıden de kendı ıstedıgı gıbı
esınde dıyecek ne var yanı torunu tabıkı karsıacak buyutecek fılan

bu ıs uzayıp gıder boyle

odur baska ne olacak kı

çok haklısın canım sana kesinlikle katılıyorum.Eşimin bana hak vermesi değil önemli olan annesine de bir şeyleri hissettirmesi.Eşim diyor ki bak ben kendimi düzeltiyorum ama annesinin yanında yine aynı adam.Kayınvalidemi size nasıl anlatsam ki ne yazık ki bazı şeyler evlendikten sonra gün yüzüne çıkıyor.

ılk takıldıgım konu..
annene telefon acıp bagırıp cagırması ve akıl vermesı oldu..
kendısı senden saygı beklerken..
bu nedır şimdı..
eger soylenecek bırşeyler beklıyorsa şayet..
ılk once terbıyesınden başlamak gerekır..
dıger konulara gelınce.
ben olsam olan bıten hıcbırşeyı eşime anlatmaz..
teke tek hallederım..
oldukı ogluna soyledı..
sende karar ver, sana soyledıgımde sızın meselenız dıyorsun..
annemmm(onun annesı oluyor):) soyledıgınde senın meselen oluyor..
lutfen ıkı tarafada eşit mualame derım..
ve susarım..
bırde asla kusme kayınvalıdenle ,uzerınede duşme ..
bellıkı kıskanıyor..
olsun huyu demekkı..
denemelerle evlılıgını nasıl yurutecegını ,eşinin sana nasıl hak verecegını anlayacaksın bırgun..
tek yapman gereken huzurlu bır ortam vermen eşine..

yani herşey belki kabullenilir,affedilir ama çocuk gibi annenizi araması ve bağırması hiç hoş değil.bu konuda kırgın olmanız doğal..ilk fırsatta iyi olduğunuz biranda,bu konuda yanlış yaptığını dile getirin..
boşanmak en son çare olmalı..eşinize ilgi sevginizi daha çok artırın,annesinden gördüğü ilginin fazlasını sizde görmeye başladığında anne-eş ilişkisini ayıırtetmeye başlar..eşinizin,sorunun sizden kaynaklanmadığını anlaması için bu süreçte kayınvalidenizle aranızı iyi tutun..biraz sabır edin,azmedin.Allah kolaylık versin..

katılıyorum bende sen öyle bi ilgi göstermelisin ki seninle hep başbaşa kalmak istesin senden vaz geçemesin yani bence bu senin elinde.kayınvalidenle açıktan savaşma eşine herşeyi anlatma bırak annesi seni şikayet etsin eşine karşıda annesini kötüleme eşin neyi çok seviyorsa onu yap kayınvaliden gelince izlemle nasıl davranıyorsa bir sonraki görüşmelerde ondan önce gerekeni yap zorlu süreç seni bekliyo ama savaş bırakma derim

çok teşekkür ederim gayet akılcıl tavsiyelerde bulunmuşsunuz.

Back
X