Eşiniz annenizi arayıp da bağırma hakkını nereden buluyor?
Bu sizin aranızda ki mesele... Terbiyesizliğe bak... Hiç kusura bakmayın..
Eminim anneniz, sessiz, sakin, anlayışlı, güler yüzlü bir bayan.. Ve sırf böyle olduğu için zaten bunları hakettiği düşünülüyor ya.. Azıcık kayınvalideniz gibi olsa, sıkardı aramak...
Ailenize yaptığı başka bir terbiyesizlik var mı, onu düşünmeniz gerekiyor... Zira, eğer varsa... Bu durumda eşiniz "anne hürmetini bildiği için" değil... Tamamiyle "Anne tarafından kumanda edildiği için" annesine sahip çıkıyor...
Sizinle ilgili bir sorunda eşiniz annenizi arayıp "X bana böyle yapıyor anne.. çare bulamıyorum.. sen konuşsan mı bir de.." dese.. anlayacağım... Belki buraya bir şeyler de yazmak isteyeceğim... Ama kendi annesiyle ilgili bir durum için, senin anneni arayıp haşlayamaz...
Tavrını koy... "Bir daha anneme bu şekilde dönersen... Bak ben sana neler yapıyorum o zaman" de... Gözünü korkut.. Sinme... Uzatma da.. bunu söyle, konuşmasına tartışmasına fırsat vermeden gir banyoya, duşunu al... Kendi düşünsün senin neler yapabileceğini... Ailene kalkan ol.. Aranızda ne geçerse geçsin, sabır et istersen, istersen güçlü ol, istersen alttan al... Ama ailene uzattırma eşinin elini... Uzatırsa da, kır... O nasıl yapıyorsa, sen de öyle yap...
Allah yardımcın olsun,