bir kayınvalide vakası daha:(

İnşallah Rabbim hayırlısıyla uzak biryere taşınmayı nasip eder size ve bizede. Açıkçası yaşadığım şehrin insanlarınıda çok sevmediğim için gitmek istiyorum. Eşim bazen eninde sonunda memleketinde yaşamak istediğini söylüyor ama şuan için duam Allahım hayırlısıyla gideceksekde çok ileriki zamanlarda olsun. Bende ailemi seviyorum özlüyorum ama benim için öncelik kendi ailemdir. Annemlerde saolsun ne kadar özleselerde siz mutlu olun yeter diebiliyor. Ben şuan gözlemliyorum eşimi, bakalım ben söylemeden nezaman götürecek beni annemlerin yanına. Tam 1 ay oldu bugün en son göreli. Ama haftasonu k.validemlerdeydik. Bazen diyorum kendi kızlarıda var, onda görsünler diye ama sonra anlayan şimdide anlardı diye boşuna o kızda çeksin istemiyorum. Yani kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum, kavgamızda tartışamamızda karışmazlar, eşim bana ailem için senden vazgeçerim gibi cümleler kullanmadı ama annesi yada babasıyla ilgili birşey söylediğimde, belki benim söyleme şeklimdendir, silahlarını kuşanır. O yüzden çok fazla şikayet etmemeye çalışıyorum. Benim tek derdim gittiğimiz zamanla yetinmeleri değilde, hep gelmemizi istemeleri.

Bu sebepten çok kavgam oldu. O yüzden evleneceklere tavsiyem mümkünse 6-7 saatlik uzakta yaşayın. Kimseye haksızlık olmasın 2 taraftanda. Ozaman birbirinize muhtaç oluyorsunuz, evlilik ozaman tam oluyormuş gibi geliyor. Eşimle nişanlıyken gezi planları yapardık, herhafta sonu biyerlere gidecektik, şimdi dönüp 1 seneme baktığım zaman bir 3gende geçmiş. %80 onun ailesi yanında. Bazen benim ailemde, bazende hiçbiyere gitmeden. Görümcem yaz tatili planlarını bizle yapıyordu. Ona sesimi çıkarmadım ama eşimle yalnız kaldığımız anda güzel bir dille bir tatilim var ondada onlarla gitmem dedim. Ama büyük konuştum galiba, görümcem kasım ayında evlenecek bizim izinde onun ev yerleştirmesinde geçecek. Olsun ama biz yinede bir tatil planlayıp başbaşa yine bişiler yaparız inşallah. :16:

Umarım her şey senin de gönlüne göre olur.Yazdıklarını okudukça yalnız olmadığımı hissediyorum.Eşinin ailesinin tutumunun bizimkilerin boyutunda olmaması işin sevindirici yanı.

cok sevmıs olabılırsın vazgecemıyor da olabılırsın
ama hıcbırsey senın hayatından hıssettıklerınden onemlı degıl ,
gereken sartları saglayamıyorlarsa sana mutsuzsan hıc durma
ayrılırken bır kere uzulursun bu sekılde hergun yenı bır olayla karsı karsıyasın
sana da yazık

Aynen dediğin gibi ben evliliğimi onun ailesini mutlu etmek ya da onların hayata baktığı gibi bakmak için kurmadım.Allaha şükür benim alnım pak,çirkeflik etmedim.Kendi ayaklarımın üzerinde duracak gücüm var.Eşim maddi açıdan çok iyi durumda.Kimsenin ne parasında ne de pulunda gözüm yok.İş oraya gelirse arkama bakmadan yoluma devam ederim.

Sende ikili oynayacaksın:))
Kocanın yanında kaynanana öyle bir davranacaksın ki kocan şok olacak:))
Ama kocan gidince onunla onun dilinden konuşacaksın:))
Gezmeye gelmeyecek mi bağırdı mı tamam sen bilirsin o zaman ben naptım neden demek yok:))
Eşin sorarsa ben sordum ona istemiyor gibiydi annen gelmek istediğinde beni ara dedim de:)) aman neyse de geçiştir. Çok durma üzerinde..
İlla kahvaltıya mı gelsin annem diyo tamam gelsin de özenme normal size nasılsa öyle hazırla ama eşine söyle biraz geç gelsinler seninle keyif yapalım de:))
Sende ona oyna sen zaten eşinin önünde annesine hürmetini görünce bi zaman sonra şikayetlenen kaynanan olunca ister istemez eşinin gözüne batar:)
Biraz bu taktiği dene:)) Cilveli ol evde romantik akşamlar hazırla sinemaya gidelim diyecektim de:)Onun hoşlandığı şeylere ilgi duyuyormuş gibi göster:)
Taktikle kocanı feth kaynananı def et:))

Son düzenleme:
Benim kayınvaldem eşimi çok iyi yetiştirmiş. Adamım 10 numara insandır. Bana yardımcı olur. Elinden iş gelir. Suprizler yapar. Romantiktir. Aamaaaaaaa kaynanam sanki oğlunu kendi için yetiştirmiş. Benimle paylaşamıyor.
Allahtan uzak oturuyoruz ama bazen telefonla bile yetiştiği oluyor. En sevmediğim iki huyu:
1- ana oğul aralarında gizli saklı konuşuyorlar. KK'in klasik lafı bazı şeyler bizim aramızda kalır.(deliriyorum benden sır saklamasına kocamın. resmen aramızda gizlimiz saklımız yok cümlesini söyleyemiyorum.)
2- Benim yanımda kalabalıklar içinde ben yokmuşum gibi davranıyor. Sanki hayaletim. Gözükmüyorum. Cismim yok ortalıkta. örnek vereyim bir yıl sonra evime geldi kaynımla. Banyoda abdest alırken üstünü ıslatıyor ve kaynımdan havlu ıstiyor. Bu esnada benim evimdeyiz tabi. Kaynım nerden bilsin havluların yerini, adamda bana söylüyor annemin havluya ihtiyacı var diye. (ben zaten bostan korkuluğuyum evin içinde) Sabah çay demlenecek bende işe gitmeden açtım mutfak dolaplarının kapağını eşyaların yerlerini gösteriyorum ve diyorum ki anne burası sizinde eviniz istediğiniz gibi hareket edin eşyaların yerini göstereyim size.... Benim cümlem daha bitmeden KK başlıyor soru sormaya Şu nerde bu nerde. Ama soruları bana sormuyor kocama soruyor. İsmen kocama hitap ederek konuşuyor. Benimle göz kontağı kurmuyor...
Deli oluyorum beni hiçe saymalarını.
AAAAAaaaa bide unutuyordum. İki kişi yalnız olduğumuzda bana aşağılayıcı tavır takınıyor. Telefon ediyor örneğin ben işte iken ve eve gelen yatılı misafirimle ilgi olarak onlara ilgi gösterme çabuk gitsinler evinizden diyebiliyor. Ama oğlunun yanında inkar ediyor. Nezaman başbaşa kalsak allah diyorum şimdi bizey soyleyecek sonra inkar edecek.
Evimde kaldığı sürece sürekli ağzından aynı cümleler çıkıyor. Ben gelinimle ilişkilerimin daha sıcak olmasını istiyorum. Ben aramızı düzeltmek istiyorum.
Hımmmm neden aramızı düzeltmek istiyor ? Cünkü bir yıl önce diğer gelininin, gelininin annesinin ve gelininn ablasının gözü önünde yerindibine soktu. Eşimde bende utancımızdan masada şok geçirdik. Eşim bana annem yaşlı kadın görmeyeceksin duymayacaksın bu tür laflarını demişti ogünlerde.
Ama zaman geçti ve eşimin lafızasında herşey silindi. Annesi bir melekmiş gibi konuşuyor.
Allahımmmmm annesinin yaşlı, bunamaya başlamış ve beni horgören bir insan olduğunu kocanım idrak etmesini sağla yarabbim. Bana da tüm bunlara katlanma gücü ver allahım. Amin.

Sende ikili oynayacaksın:))
Kocanın yanında kaynanana öyle bir davranacaksın ki kocan şok olacak:))
Ama kocan gidince onunla onun dilinden konuşacaksın:))
Gezmeye gelmeyecek mi bağırdı mı tamam sen bilirsin o zaman ben naptım neden demek yok:))
Eşin sorarsa ben sordum ona istemiyor gibiydi annen gelmek istediğinde beni ara dedim de:)) aman neyse de geçiştir. Çok durma üzerinde..
İlla kahvaltıya mı gelsin annem diyo tamam gelsin de özenme normal size nasılsa öyle hazırla ama eşine söyle biraz geç gelsinler seninle keyif yapalım de:))
Sende ona oyna sen zaten eşinin önünde annesine hürmetini görünce bi zaman sonra şikayetlenen kaynanan olunca ister istemez eşinin gözüne batar:)
Biraz bu taktiği dene:)) Cilveli ol evde romantik akşamlar hazırla sinemaya gidelim diyecektim de:)Onun hoşlandığı şeylere ilgi duyuyormuş gibi göster:)
Taktikle kocanı feth kaynananı def et:))

Vallahi böyle davranabilseydim kayınvalidem çoktan sinir krizine girerdi.Zaten en ufak bir şeyde benim bütün hastalığım sinirsel diyor.Bundan sonra kendi sağlığım için onun davranışlarını ve sözlerini kafama takmamak,onun bana davrandığı gibi ikilikli davranmak olcak.Her seferinde kendime söz veriyorum bçyle davranmak konusunda ama yapı meselesi sanırım bir zaman sonra düşündüklerimi uygulayamıyorum.Bu konuda kendi aileminde bana destek olması gerekiyor.Daha önce de yazmıştım annem ilk önce başkaları ne der diye düşünür.Evlendiğimizden beri hep alttan aldı, k.v davranışlarını göre göre aman huzursuzluk çıkmasın diye sesini çıkartmadı.Kayınvalidem herkese istediği gibi davranan bir kadın yani canı isterse iyi davranır canı istemezse burnu bir karış havada yaklaşım sergiler.Haliyle hem bana karşı hem de aileme karşı olan bu tutumu beni çileden çıkarttı.Yapacağını yapıyor sonra da ben kindar değilim deyip söyledği şeyi anında unutuyor.Bu da bana ters, ister karşısındaki çocuk olsun isterse yetmiş yaşında biri,bir insan uslubuna göre davranacak.
Söylediklerini dikkate alacağım,öğrenmem gereken çok şey var daha,teşekkür ederim.

Benim kayınvaldem eşimi çok iyi yetiştirmiş. Adamım 10 numara insandır. Bana yardımcı olur. Elinden iş gelir. Suprizler yapar. Romantiktir. Aamaaaaaaa kaynanam sanki oğlunu kendi için yetiştirmiş. Benimle paylaşamıyor.
Allahtan uzak oturuyoruz ama bazen telefonla bile yetiştiği oluyor. En sevmediğim iki huyu:
1- ana oğul aralarında gizli saklı konuşuyorlar. KK'in klasik lafı bazı şeyler bizim aramızda kalır.(deliriyorum benden sır saklamasına kocamın. resmen aramızda gizlimiz saklımız yok cümlesini söyleyemiyorum.)
2- Benim yanımda kalabalıklar içinde ben yokmuşum gibi davranıyor. Sanki hayaletim. Gözükmüyorum. Cismim yok ortalıkta. örnek vereyim bir yıl sonra evime geldi kaynımla. Banyoda abdest alırken üstünü ıslatıyor ve kaynımdan havlu ıstiyor. Bu esnada benim evimdeyiz tabi. Kaynım nerden bilsin havluların yerini, adamda bana söylüyor annemin havluya ihtiyacı var diye. (ben zaten bostan korkuluğuyum evin içinde) Sabah çay demlenecek bende işe gitmeden açtım mutfak dolaplarının kapağını eşyaların yerlerini gösteriyorum ve diyorum ki anne burası sizinde eviniz istediğiniz gibi hareket edin eşyaların yerini göstereyim size.... Benim cümlem daha bitmeden KK başlıyor soru sormaya Şu nerde bu nerde. Ama soruları bana sormuyor kocama soruyor. İsmen kocama hitap ederek konuşuyor. Benimle göz kontağı kurmuyor...
Deli oluyorum beni hiçe saymalarını.
AAAAAaaaa bide unutuyordum. İki kişi yalnız olduğumuzda bana aşağılayıcı tavır takınıyor. Telefon ediyor örneğin ben işte iken ve eve gelen yatılı misafirimle ilgi olarak onlara ilgi gösterme çabuk gitsinler evinizden diyebiliyor. Ama oğlunun yanında inkar ediyor. Nezaman başbaşa kalsak allah diyorum şimdi bizey soyleyecek sonra inkar edecek.
Evimde kaldığı sürece sürekli ağzından aynı cümleler çıkıyor. Ben gelinimle ilişkilerimin daha sıcak olmasını istiyorum. Ben aramızı düzeltmek istiyorum.
Hımmmm neden aramızı düzeltmek istiyor ? Cünkü bir yıl önce diğer gelininin, gelininin annesinin ve gelininn ablasının gözü önünde yerindibine soktu. Eşimde bende utancımızdan masada şok geçirdik. Eşim bana annem yaşlı kadın görmeyeceksin duymayacaksın bu tür laflarını demişti ogünlerde.
Ama zaman geçti ve eşimin lafızasında herşey silindi. Annesi bir melekmiş gibi konuşuyor.
Allahımmmmm annesinin yaşlı, bunamaya başlamış ve beni horgören bir insan olduğunu kocanım idrak etmesini sağla yarabbim. Bana da tüm bunlara katlanma gücü ver allahım. Amin.

Evet bütün mesele bu onlar çocuklarını doğurdular,ne şartlarda büyüttüler sanra elin kızı aldı,ailesinden oğlunu kopartmaya çalışıyor.Tek lafı oğlum bana çok düşkündür,benden çok korkar,benim istemediğim şeyi asla yapmaz.Resmen gelinlerle yarışa giriyorlar.Ben bir gün dedim k.v me sen bizim üzerimizde hakimiyet kurmaya çalışıyorsun diye.Bana ,sen .........a daha yer yapmadan sen mi hakimiyet kuracaksın dedi.işte bu kadar da çirkin tavırlar içine giriyor sinirlendiği anda.Sonra bana diyor ki benim sinirlerim çok yıprandı,böyle davranmamı doğal karşıla.Her şeye kılıf uydurmaya çalışıyor.O kadar çok soğuttu ki kendinden beni,şimdi sadece onunla görev gibi görüşüyorum.

Evet aynen söylediğin gibi benim annem.Babam da sessiz sakin biridir.Benim arkamda kimse yok zannettiler.Biz terbiyesizlik etmemek için bu zaman kadar sustuk.Annesi hep bizimle gitsin gezsin istiyor.Eşim ve ben benim memleketime gidecektik annesi zaten hemen atladı.Annesi de benimle aynı memleketten tamam araba var sırtımda götürmüyorum ama gelince de herkesten özel muamele bekliyor.Beni çıkdırtan da bu.Neyse o gittiğimiz gün de benim arkadaşımın mevlütü vardı eşyalarımı bırakıp çıkacaktım hemen.Benim annem de çalışan bir bayan o hafta hazırlık yapamamış her zaman yemeğinden tatlısına pasta böreğe kadar hazırlanır.Geçtik bize ben çıkmaya hazırlanıyorum(annem de gelecekti benimle k.v düşüncesiz olunca kaldı öyle)bir sinirlendi bağırıyor. Eşime kalk kalk ...X dedi.Götür beni zaten kayınvalideler ölsün diye bağırmaya başladı apartmanın içinde.Alınmış k.vdem ben onu çağırmamışım hem mevlüte hem de benim amcamın oğlunun düğünü vardı ertesi gün.Arkasından anneme telefon açtı ama yine bağırınıyor.Senin kızın şöyle böyle terbiyesiz diye.Ben bütün gün yatıyormuşum.Evet ben gezmeyi çok fazla sevmiyorum onun gibi ben her gün bir yerlerde değilim.Evimin işini asla aksatmam,Düzenli,tertipliyimdir,İstesem eve yardımcı bir kadın bile alabilirim maddi anlamda buna gücümüz var.Ama ben daha bir defa temizlik için birini çağırdım.Yani onun gözündeki gibi yiyip içip para harcayıp yatan biri değilim.Anneme dönmüş sonra demiş siz nasıl insanlarsınız sizin koycak bir tas çorbanızda mı yok demiş.Annem şok oldu ağzını açamadı bir çirkef ki ancak onun gibi biri lazım onun hakkından gelmek için.Sonra hastalanmış akrabalarında yatıyor.Herkes duymuş anneme bağırışlarını.Sonra eşim beni aldı gittik yanına bana neler yaptı yüzüme bakmıyor,özür diledim o aksam yine hastalanır diye onun yanında kaldık.Ertesi sabah da amcamın oğlunun düğününe gidemeden geri geldik.Herkesi elinde oynatmak istiyor.Bizi de sessiz sakin gördü iyice tepemize çıktı.Ama artık annem de anladı çirkefliğini.Eşim sabah annemi aradığında annem demiş üzerine yürümüşşün ailen söz konusu olduğunda gözün dönüyor demiş eşime,eşim de anneme benim için döverim bile demiş.Annem de o dakika kızım geri gelir demiş.Madem benim kızım bu kadar kötü gelsin geri demiş.Sonra annemi tekrar arayıp siz beni yanlış anladınız demiş.Sonra eşim eve geldi özür diliyor beni sevdiğini söylüyor.Bu ne biçim sevgi.Her gün huzursuzluk.

yani çok üzülüyorum ben bu tip konuşmaların olmasına :19:

hiç mi saygısı olmaz bi insanın hadi seninle bi kavga sırasında sinirle söylemiş olsa anliiicam ama

telefonda annene böyle söylemesi çok terbiyesizce:19:

bir de dikkatimi çekti bişeye sinirlenince gerek eşinin gerekse k.v. nin anneni arayıp

şikayet etmesi çok saçma:37:

kimle problemin varsa alırsın karşına konuşursun başkalarını araya katmazsın:31:

buarada biz böbrek nakli olduk eşime böbregimi verince hiç sesi çıkmıyor 2 yıldır

böbreğini verince mi aklı başına gelmiş :1:

olsun bu da bişeydir mutluluğunuz daim olsun inşallah

ulen erkekler madem bu kadar mutlusunuz annenizle neden evlenip milletinbaşını yiyosunuz.ana kuzuları evlenmesin arkadaş,kadın milleti de biraz sert olsun sözünü geçirsin,al karşına konuş benimhuzurum falan kalmadı anneni at demiyorum ama senin bir yuvan varönce o yuva gelir dinimizde bile böyle anne baba sevilir sayılır amaonlar içinyuva heder edilmez.değişmezsen ben seni boşarım de...ilkinde kesin anası yüzünden boşanmış.benimeşimde anasına kardeşlerine hatta arkadaşlarına o kadar düşkün ki resti çekiyorumabartınca özür diliyo falan sonra yine aynı tas aynı hamam.

hiç mi saygısı olmaz bi insanın hadi seninle bi kavga sırasında sinirle söylemiş olsa anliiicam ama

bir de dikkatimi çekti bişeye sinirlenince gerek eşinin gerekse k.v. nin anneni arayıp

kimle problemin varsa alırsın karşına konuşursun başkalarını araya katmazsın:31:

Kayınvalidem sinirlenince kendini kaybeden bir insan.Gözlemliyorum tavırları herkese karşı aynı.Ben bilirim,ben doğruyum,ben dürüstüm,ben Allah yolunu bilen insanım,beni Allah dört dörtlük yaratmış...O kadar sıkıcı,o kadar yapmacık ki artık onunla bir şey paylaşmak istemiyorum.O gün annem aramıştı onu sözde hastalanmıştı ya nasıl oldun diye sormak için, o da terbiyesizliğini bir kere daha belli etti işte.

ulen erkekler madem bu kadar mutlusunuz annenizle neden evlenip milletinbaşını yiyosunuz.ana kuzuları evlenmesin arkadaş,kadın milleti de biraz sert olsun sözünü geçirsin,al karşına konuş benimhuzurum falan kalmadı anneni at demiyorum ama senin bir yuvan varönce o yuva gelir dinimizde bile böyle anne baba sevilir sayılır amaonlar içinyuva heder edilmez.değişmezsen ben seni boşarım de...ilkinde kesin anası yüzünden boşanmış.benimeşimde anasına kardeşlerine hatta arkadaşlarına o kadar düşkün ki resti çekiyorumabartınca özür diliyo falan sonra yine aynı tas aynı hamam.

Son geldiğim nokta bu zaten aynı tavırlarında giderse anne oğul mutlu mesut yaşayacaklar.Benim kayınvalidem oğlunu evlendirmeye çok meraklıydı.Şimdi diğer oğlu için çok üzülüyor evlenemediği için ama yarın öbür gün aynı şeyleri o gelen kişiye de yaşatacak.Öz eleştiri yapamıyor,etrafında olup bitene bakamıyor neden kandie ait üç kişilik bir dünyası var onun!

Son geldiğim nokta bu zaten aynı tavırlarında giderse anne oğul mutlu mesut yaşayacaklar.Benim kayınvalidem oğlunu evlendirmeye çok meraklıydı.Şimdi diğer oğlu için çok üzülüyor evlenemediği için ama yarın öbür gün aynı şeyleri o gelen kişiye de yaşatacak.Öz eleştiri yapamıyor,etrafında olup bitene bakamıyor neden kandie ait üç kişilik bir dünyası var onun!

Özeleştiriyi sağlıklı insan yapar, sağlıklı insan zaten butür şeyleri yapmaz. Senin k.v sağlıklı değilki anlaşılan. Sende saygılı düzgün bi insansın ama butür insanların hakkından kendileri gibiler gelir. Sende bendede öyle özellikler yok, ozaman kaynananın hakkından gelmeyi düşünmiceksin. Kocanı elde tutmayı becereksin. Onu yapmakda biraz ikili oynamaktan geçiyor. Mümkün olduunca kaynanana iyi davranacaksın, özellikle kocanın yanında, hürmet ediceksin. Çok canına tak eden bişi olursada teke tekken hallediceksin. Ama uzman yardımı konusunu da es geçme bence. Benim yaşadıım yerde butür şeylere rastlamadım ama bir süre sonra bende düşünüyorum. Kendim için ihtiyacım var. Farklı bakış açıları geliştirmek adına.

Hiç mi saygısı olmaz bi insanın hadi seninle bi kavga sırasında sinirle söylemiş olsa anliiicam ama

Bir de dikkatimi çekti bişeye sinirlenince gerek eşinin gerekse k.v. Nin anneni arayıp

Kimle problemin varsa alırsın karşına konuşursun başkalarını araya katmazsın:31:

böbreğini verince mi aklı başına gelmiş :1:

Olsun bu da bişeydir mutluluğunuz daim olsun inşallah

nakil olunca eşime demişki bu böbrek verdim diye şımarıklımı yapıyo bide eşimin odasına kimse girmicek dedi dr girsede maske takacak allah göstermesin enfeksiyondan ölebilirde ama bizimkiler napsa begenirsiniz kaynımla beraber adamın burnunn dibine yattılar kaldıramadım demesinmi oglumu benden daha mı çok düşünecen diye dr lara söledim böle böle yapıyolar diye yokk anam dr bile dinlemediler nasıl sinir oldum anlatamam neyse ertesi gün hepsini gönderdim 2 gün kaldılar allah var yukarda kendime ve eşime baktırmadım paşalar gibi baktım onada kendimede allah güç verdi 33 gün kaldık beraber eşimle egede 5+6 ay sonra baya büyük kavga ettik ondan sonra degişti yeter artık dedim 9 yılın dolmuşlugu var bırakın bizi rahat dedim ikimizde yarımız hee bu arada kaynımı kenara çekmiş nakilden önce oglum sen verme böbregini bi saglam oglum sen kaldın demiş yaa daha neler neler içim dertle doldu 10 yıl boyunca :14::14: Ama sonunda ben kazandım eşim benden geçmiyo hani bir şarkı varya ( kaynana kaynana oglunla biz yannana sen dışarı kaynana ) aynen öle valla :8::21::48::48::38:

nakil olunca eşime demişki bu böbrek verdim diye şımarıklımı yapıyo bide eşimin odasına kimse girmicek dedi dr girsede maske takacak allah göstermesin enfeksiyondan ölebilirde ama bizimkiler napsa begenirsiniz kaynımla beraber adamın burnunn dibine yattılar kaldıramadım demesinmi oglumu benden daha mı çok düşünecen diye dr lara söledim böle böle yapıyolar diye yokk anam dr bile dinlemediler nasıl sinir oldum anlatamam neyse ertesi gün hepsini gönderdim 2 gün kaldılar allah var yukarda kendime ve eşime baktırmadım paşalar gibi baktım onada kendimede allah güç verdi 33 gün kaldık beraber eşimle egede 5+6 ay sonra baya büyük kavga ettik ondan sonra degişti yeter artık dedim 9 yılın dolmuşlugu var bırakın bizi rahat dedim ikimizde yarımız hee bu arada kaynımı kenara çekmiş nakilden önce oglum sen verme böbregini bi saglam oglum sen kaldın demiş yaa daha neler neler içim dertle doldu 10 yıl boyunca :14::14: Ama sonunda ben kazandım eşim benden geçmiyo hani bir şarkı varya ( kaynana kaynana oglunla biz yannana sen dışarı kaynana ) aynen öle valla :8::21::48::48::38:

Sabretmişsiniz ve kazanan siz olmuşsunuz. Bazen diyorumki hemen boşanda keyfine bak demek nekadar doğru? Evet zorluk yaşıyor olabilir, belki eninde sonunda oraya varacak iş ama ya sabredip kazanmak varsa. bunun için boşanmak bir çözüm gibi gelmiyor bana. Bir çıkış kapısı, artık yapılacak bişi kalmadıında. Ama sonuna kadar dayanmak gerekiyor. Butür konularda kadınlara daha çok iş düşüyor. Çabalamak gerekiyor daha fazla. Ama her zorluun ardından bir ferahlık veriyor Rabbim.

Belki yaşananları bilmediğim için sabret demek bana kolay geliyor böyle diyen arkadaşlar çıkacaktır ama kolayca bu böyle gitmez boşan demekde iyi bişi değil. Eğer eşinin sevgisinden eminsen, bir çözüm bulmaya çalıştığını görüyorsan sabret derim konu sahibi arkadaşa. Uzman yardımı konusunda ısrarcıyım ben. İstanbulda yaşasaydım ve imkanım olsaydı ben yaşadıklarımla çoktan gitmiştim bir uzmana. Şimdilik kitaplarla yetiniyorum ama elimden geleni yaptıkça bişiler değişiyor eşimdede.

Back
X