- Konu Sahibi autumnleaf
İnşallah Rabbim hayırlısıyla uzak biryere taşınmayı nasip eder size ve bizede. Açıkçası yaşadığım şehrin insanlarınıda çok sevmediğim için gitmek istiyorum. Eşim bazen eninde sonunda memleketinde yaşamak istediğini söylüyor ama şuan için duam Allahım hayırlısıyla gideceksekde çok ileriki zamanlarda olsun. Bende ailemi seviyorum özlüyorum ama benim için öncelik kendi ailemdir. Annemlerde saolsun ne kadar özleselerde siz mutlu olun yeter diebiliyor. Ben şuan gözlemliyorum eşimi, bakalım ben söylemeden nezaman götürecek beni annemlerin yanına. Tam 1 ay oldu bugün en son göreli. Ama haftasonu k.validemlerdeydik. Bazen diyorum kendi kızlarıda var, onda görsünler diye ama sonra anlayan şimdide anlardı diye boşuna o kızda çeksin istemiyorum. Yani kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum, kavgamızda tartışamamızda karışmazlar, eşim bana ailem için senden vazgeçerim gibi cümleler kullanmadı ama annesi yada babasıyla ilgili birşey söylediğimde, belki benim söyleme şeklimdendir, silahlarını kuşanır. O yüzden çok fazla şikayet etmemeye çalışıyorum. Benim tek derdim gittiğimiz zamanla yetinmeleri değilde, hep gelmemizi istemeleri.
Bu sebepten çok kavgam oldu. O yüzden evleneceklere tavsiyem mümkünse 6-7 saatlik uzakta yaşayın. Kimseye haksızlık olmasın 2 taraftanda. Ozaman birbirinize muhtaç oluyorsunuz, evlilik ozaman tam oluyormuş gibi geliyor. Eşimle nişanlıyken gezi planları yapardık, herhafta sonu biyerlere gidecektik, şimdi dönüp 1 seneme baktığım zaman bir 3gende geçmiş. %80 onun ailesi yanında. Bazen benim ailemde, bazende hiçbiyere gitmeden. Görümcem yaz tatili planlarını bizle yapıyordu. Ona sesimi çıkarmadım ama eşimle yalnız kaldığımız anda güzel bir dille bir tatilim var ondada onlarla gitmem dedim. Ama büyük konuştum galiba, görümcem kasım ayında evlenecek bizim izinde onun ev yerleştirmesinde geçecek. Olsun ama biz yinede bir tatil planlayıp başbaşa yine bişiler yaparız inşallah.![]()
Umarım her şey senin de gönlüne göre olur.Yazdıklarını okudukça yalnız olmadığımı hissediyorum.Eşinin ailesinin tutumunun bizimkilerin boyutunda olmaması işin sevindirici yanı.