Bir kaynana sorunu daha

toprak43

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
122
59
48
36
Anlatacak cok sey var ama soyle soyleyim Kaynanam oğlunun benimle evlenmesini istemedi.kendi istediği biri olsun istiyordu.neyse bu yönetici gibi zaten dugun dernek işlerinde hiç kayinpederimin sesi cikmadi.hep kayinvalidem yonetti.bize ne alınacak ne edilecek diye sormadilar bile.nisanda dugunde hep surati asıktı.bütün evin esyasini esim kredi çekip aldı .beyaz eşyaları ve mutfak esyasini biz aldık. Kayinvalidem sadece bilezik aldı okadar.bide iki hali ve evindeki kendi halilarindan verdi. Dugun paralarını da bize vermedi. Esim 2 yildir calismasina ragmen birikim yapamadi ailesine gonderiyordu.krediyle dugun yaptk.Ilk gun eve gittigimzde cebimizde 5 kuruş paramız yoktu. esimde bana bilezikleri satip harcayalim dedi.Bende kızdım zorla 3-5 altın aldı annesinden.anca maaşa kadar yemeye yetti.maddi durumdan balayını iptal ettik bu yılda biyere gidemedik hala borcumuz var.bileziklerde bi sekilde satilip harcandi mecbur kaldigimiz yerde.okadar skılıyorumki maddi sknti çektikçe o kadın aklıma geliyor.ettiği laflarda cabası. Bi kere teyzesinin yanında başkasının üstünden bana laflar edio.bana dioki seni oğlum almasaydi kimse almazdı dio.hic birşey de yapmiorm bu laflarına karşılık bile vermiorm.kendi kizina baski yapmiyor onun kiligina kiyafetine karismiyor benmkine laf ediyor.esimin bana baski yapmasini istiyor.esimde bi kere bu hataya dustu buyuzden surekli kavga edioruz. zaten suan gurbetteyiz gidecek bi yer yok skntidan birbirimizi yiyoruz.hem maddiyat hem bu sıkntilar bizi mafediyr. Birde diyorki en son gittigimzde Ben kilo verdim bana diyoki evlilik zayiflatti seni .evlilikmi guzel bekarlikmi guzel diye soruyo.ne demek istiyosa.daha bir suru laf soyledi.soyledigi laflari eşime söyledim uyardı.artik pek fazla laf etmiyor ama ben bi kere sinir oldum hala kinliyim sizce abartiyormuyum.ayrıca suan issizim bulunduğum şehirde iş imkanida yok .herşey üstüste geldi gibi çok şanssız hissediyorum kendimi

Evlenmeden önce bunları konuşmuyor musunuz? Nasıl geçiniriz, ailenle ne kadar muhatap olurum, takıları nerede saklayacağız gibi? Bence evlenmeden önce çocuğumun ismini ben koyarım a kadar konuşulmalı. Siz geç kalmışsınız. Ben de bundan sonra evlenecekler için yazıyorum.

Alın karşınıza eşinizi konuşun, şikayetçi olduğunuz konuları çözülürse ne ala. Çözülmezse ayrılacaksınız ayrılın ya da çilem deyip çekin. Karar sizin. Bir de hamile kalmayın.

Haksiz degilsin.kv sana boyle ters seyler soylediginde sen de cevap verebilirsin sessiz kaldikca daha cok ustune geliyor.esin ilk zamanlar ailesine para gondermis sanirim buna devam ediyorsa sakin izin verme siz ayri bir ailesiniz onlara para gondermek zorunda degilsiniz

Ne kadar onu ciddiye almazsan okadar kıymetli vede huzurlu olursun konuşsun rahatlasın kendisince senin umurunda olmadığını görünce 1 gün susar aslında seni değil kendi kendini rezil eder ....

Hem kredi çekip düğünü siz yapmışsınız hem de toplanan paraları altınları vs. eşinizin ailesi almış. Bu ne saçmalık. O hediyeler size geliyor. Biz de eşimle herşeyimizi kendimiz yaptık kredi çektik ama ailesi paraları altınları olduğu gibi bize verdi biz de borçlarımızı kapattık. Bizim buralarda böyle oluyor genelde mesela bi arkadaşım da evlenirken düğün masrafları ev eşyaları herşeyi kv kp aldı. Toplanan paraları altınları da kv kp e verdiler borçları ödesinler diye. Sadece bilezikleri ve takı seti arkadaşımda kaldı. Sizinkiler gerçekten biraz tuhaf gibi ama eşinin de hatası var evlenmişsiniz sizin de artık kendinize ait eviniz var hala ne diye ailesine para gönderiyor onu da anlamadım. Ayrıca biraz ağırlığını koy kv öyle ağzına her gelen lafı sana rahatlıkla söyleyemesin.

Anormal bir kayınvalideniz var..
Eşiniz de sinik biri galiba..
O bişey demiyor mu?

• Beğen
Reactions: anu
Düğün altınlarını alacak kadar düşmesi notunu hemen verirdi canım. Mümkün oldukça az görüş. Eşin yokken bağrışma vs olmadan ver cevabını. Alttan aldıkça üstüne çok çıkar... Allah sabır versin. Kaynana da akıl fikir.

Evlenmeden önce bunları konuşmuyor musunuz? Nasıl geçiniriz, ailenle ne kadar muhatap olurum, takıları nerede saklayacağız gibi? Bence evlenmeden önce çocuğumun ismini ben koyarım a kadar konuşulmalı. Siz geç kalmışsınız. Ben de bundan sonra evlenecekler için yazıyorum.

Alın karşınıza eşinizi konuşun, şikayetçi olduğunuz konuları çözülürse ne ala. Çözülmezse ayrılacaksınız ayrılın ya da çilem deyip çekin. Karar sizin. Bir de hamile kalmayın.
Inanın bende sizin gibi dusunuyorum.konuştum cocugumun ismine kadar hatta .esim beni çok seviyordu kaybetmek istemediği için böyle oldu zaten.bana ayak uydurur gibi yapms hep.ben bi konu actigimda zamanı gelince konuşuruz diyordu yada .evlenince beni istedigi gibi yapabilecegini dusunmus.şimdi eşime diyorum zaten ben seni zorla nikah masasına oturtmadim diye.o onun için herşeye katlanmamamı bekliyor. bisey deyince beni bencillille sucluyordu bende vicdan yapiyordum.Krediyle dugun yapmam dedim ama yaptık sürekli para biriktirmesini söylüyordum evlenmeden önce anneme gönderiyorum o biriktiriyor diyordu ama annesi kendine biriktirmiş.iki kez kredi çekmiş ilkinden haberim vardı ama ikincisinden evlendikten sonra haberim oldu. ailem cok sessiz kaldi bu konuda..Esim çok iyi biri ama anlasamadgmz çok şey var.bende yeni evleneceklere aynen herşeyi baştan Ciddi ciddi konusmalarini öneriyorum.

Sana tavsiyem sabret, eşinle iyi geçin.Bu sıkıntılı zamanlar geçer ,kitap oku, el işi yap kendini oyala .....asla ama asla eşine annesini şikayet etme ,eninde sonunda sen haksız çıkarsın,kv yalnızken yada farklı ortamlarda cevabi yapıştır altta kalma.:sinirli:

Anormal bir kayınvalideniz var..
Eşiniz de sinik biri galiba..
O bişey demiyor mu?
Ailesine laf ettirmiyor. Ben hiç paramız olmadığını duyunca eve gittigimzde çok kızdım o boşver ailem sksmasin dedi .ne paramiz ne evimizde yiyecek biseyimz vardi.benm ailem gelip dolabi doldurdu.sonra ben zorla duun paralarindan istetdim eşime 3-5 küçük altn verdi sonra isteyince. Anneside babasida maasli.düğünden sonra bütün beyaz eşyalarını yeniledi üstüne bir araba degistrdiler.hatta annesinin o kadar laf ettiğini bildiği halde bana diyorki annem seni kendi kızından daha çok seviyor diyor.

Sana tavsiyem sabret, eşinle iyi geçin.Bu sıkıntılı zamanlar geçer ,kitap oku, el işi yap kendini oyala .....asla ama asla eşine annesini şikayet etme ,eninde sonunda sen haksız çıkarsın,kv yalnızken yada farklı ortamlarda cevabi yapıştır altta kalma.:sinirli:
Ayenn kotu olan ben oldum

Haksiz degilsin.kv sana boyle ters seyler soylediginde sen de cevap verebilirsin sessiz kaldikca daha cok ustune geliyor.esin ilk zamanlar ailesine para gondermis sanirim buna devam ediyorsa sakin izin verme siz ayri bir ailesiniz onlara para gondermek zorunda degilsiniz
Zaten istesekte gonderemeyiz. durumumuz yok.dugun olana kadar verdi ailesine. ama evlendikten snra kardeşi okuyordu o istiyordu sürekli son 100 tlmiz kalsın mesela 50 tl sini ona gönderiyordu .ablasida çalışıyor bekar ona istemiyorduda neden abisine istiyor onu anlamıyorum. yeni dugun yaptığımızı bildiği halde.ailesinin durumuda kötü olmadığı halde gelip gelip bize istiyordu.

Ailesine laf ettirmiyor. Ben hiç paramız olmadığını duyunca eve gittigimzde çok kızdım o boşver ailem sksmasin dedi .ne paramiz ne evimizde yiyecek biseyimz vardi.benm ailem gelip dolabi doldurdu.sonra ben zorla duun paralarindan istetdim eşime 3-5 küçük altn verdi sonra isteyince. Anneside babasida maasli.düğünden sonra bütün beyaz eşyalarını yeniledi üstüne bir araba degistrdiler.hatta annesinin o kadar laf ettiğini bildiği halde bana diyorki annem seni kendi kızından daha çok seviyor diyor.

Kabahatin büyüğü kocanızda..

Zaten istesekte gonderemeyiz. durumumuz yok.dugun olana kadar verdi ailesine. ama evlendikten snra kardeşi okuyordu o istiyordu sürekli son 100 tlmiz kalsın mesela 50 tl sini ona gönderiyordu .ablasida çalışıyor bekar ona istemiyorduda neden abisine istiyor onu anlamıyorum. yeni dugun yaptığımızı bildiği halde.ailesinin durumuda kötü olmadığı halde gelip gelip bize istiyordu.
Allah bilir kv soyluyordu.ne anlayissiz aileler var

Inanın bende sizin gibi dusunuyorum.konuştum cocugumun ismine kadar hatta .esim beni çok seviyordu kaybetmek istemediği için böyle oldu zaten.bana ayak uydurur gibi yapms hep.ben bi konu actigimda zamanı gelince konuşuruz diyordu yada .evlenince beni istedigi gibi yapabilecegini dusunmus.şimdi eşime diyorum zaten ben seni zorla nikah masasına oturtmadim diye.o onun için herşeye katlanmamamı bekliyor. bisey deyince beni bencillille sucluyordu bende vicdan yapiyordum.Krediyle dugun yapmam dedim ama yaptık sürekli para biriktirmesini söylüyordum evlenmeden önce anneme gönderiyorum o biriktiriyor diyordu ama annesi kendine biriktirmiş.iki kez kredi çekmiş ilkinden haberim vardı ama ikincisinden evlendikten sonra haberim oldu. ailem cok sessiz kaldi bu konuda..Esim çok iyi biri ama anlasamadgmz çok şey var.bende yeni evleneceklere aynen herşeyi baştan Ciddi ciddi konusmalarini öneriyorum.
Siz hiç bir konuda anlamamışsınız ki. Zamanı gelince konuşuruz diye eşiniz oyalamış sizi. Restinizi çekin.

Şu kayınvalideler de gelin oldu.
Neden bu tuhaf halleri bi turlu anlayamadım.

Kocanızda bu kafayla hiç birşey olmaz.
Yazık etmişsiniz hayatınıza, geçmiş olsun...
Aynen yazık ettim ben hala fedakarlık yapıyorum muhendisim eşimin çalıştığı yerde bana iş imkanı yok evde kendimi paraliyorum.tahsilim var ama ne fayda evlilik 10 kez düşünülmesi gereken birseymis.işin içinden çıkamıyorum.

Siz hiç bir konuda anlamamışsınız ki. Zamanı gelince konuşuruz diye eşiniz oyalamış sizi. Restinizi çekin.
Hangisine resti cekeyim. Ne yapacağımı bende şaşırdım .eşimle defalarca konustum hiç beni anlamıyor.ailesine bisey desem ben suçlu olurum.ne yapacağımı şaşırmış durumdayim

Back
X