Bir kedicik daha hayata doymadan gitti.

Ayy ne güzel yaa... Bizim burdakiler de canavar... Benim bahçede de hamile kedi vardı senelerdir doğurup duruyor.. şuan ortada yok.. bende kedi evi yapıp bahçenin bi köşesine koymak istiyorum ama nerdeee binadakiler iki ayaklı canavar..

Evet bende geç kaldım kısırlaştırmakta. Yavrularını dünyaya getirsinler kısırlaştıracağım kedileri.
Ölen kedicik için çok üzüldüm. İşte ne diyeceğimi bilemiyorum. En azından başka canlar için uğraşıyorsunuz. Yaptığınız çok güzel bir davranış. İnşallah yavrulara yuva bulabilirsin. Benim evde birden fazla kedim var. Kalabalığız. Gayette güzel yaşayıp gidiyoruz. Ama bahçeli bir ev istiyorum. O zaman bahçeyi telle çevreleyip kedilerime güvenli bir alan oluşturabilirdim. Gezinip ağaçlara tırmanırlardı. Arabalarda zarar veremezdi.

Nerede yaşıyorsun. Tek hayalim bahçeli bir ev..
Kardeşim hep dalga geçer benimle yakında kedilere bakan dul kadınlar gibi olucan diye

Allah ıslah etsin onları. Kendilerinden başka kimseyi sevmeyen insanlar onlar. Varsa yoksa kendi çocukları, kendi menfaatleri. Bir kadının bahçesi var. Eviyle bakçenin arasında bir ağaç var. Bir gün baktım bir adam getirmiş sğacı kestiriyor. Çok üzüldüm tabi. Neden kesiyorsun sğacı diye sorduğumda, penceremden bakınca bahçemi göremiyorum, önümü kesiyor dedi. Onun bahçesindeki portakal ağacı kıymetli çünkü satıp para kazanıyor. O güzelim ağacın değeri yok! çünkü cüzdanını doldurmuyor. Sadece göğe uzanmış yeşil dallar.kendisi oksijenle solumadığı için! Ağaç sevgisi gelişmemiş.

Nerede yaşıyorsun. Tek hayalim bahçeli bir ev..
Kardeşim hep dalga geçer benimle yakında kedilere bakan dul kadınlar gibi olucan diye
Trabzon da yaşıyorum. İş yerime yakın bir yerde bulabilsem bahçeli bir ev hiç düşünmeyeceğim de ama yok.

Benimde kaynim , hiç bir işe yaramayan boş boş gezen surekli bahceyi kaldırıp indiren biri. Benimde karşı tarafımda bir ev var bahçe arada kalıyor. Yani benim ev bahçeye bakıyor. Geçen sene bi tane ağacı kökünden kesti..ağzıma geleni saydim cama çıkıp. İki gün önce başka bir ağacın dallarıni kesti. Tam o ağacın altında odunlar faln yığıliydi kediler hep oraya gelir galiba içinde de yatiolardi.. Allahın belası attı bütün odunları. .. yaa pisi pisi demem yetiodu o hamile kedi hemen geliyodu.bebekligini biliodum... Şimdi yok ortada diğer buyumus yavruları gelio arada o yok... Bide ben 3.kattayim... Bahçeye inemiyorum dusun yanii.. bende iple camımdan bitane kap uzattim aşağı yoğurt su falan veriodum minislere..
Bigun dur su doldurayim dedim.. aaa bi baktım ipi kesmiş gerizekali... Cama çıktım ağzıma geleni saydim. Ama laftan anlamayana boş.
Ne kadar karişik yazmisim

Karışık yazman çok doğal zaten durum karışık. Nasıl ifade edeceksin ki doğru düzgün. İndanın sinirleri yıpranır. ayvan sevmiyorsun bari insanı sev de sevdiği şeye saygı duy ki incinmesin. Hamile kedi işallah bebeklerini doğurduğu için gelmiyordur. Bir süre ayrılmıyorlar bebeklerinin başından. İnşallah öyledir.

İnşaallah inşaallah.

Çok üzüldüm ben de çok görüyorum otobanda ezilmiş kedicikler çok üzülüyorum kalbim ağrıyor sizi çok iyi anlıyorum.Allah sabır versin.

Aslında kedi, köpek, ağaç sevmeyenlerle zıt gitmemek lazım. Çünkü innatlaşıyorlar bu sefer. Ben elimden geldiğince kafaya almaya çalışıyorum. Siz bağırdıkca o da daha kötü olacaktır.

Peki, o kedi ne zamandır yok? Bir kaç gün oldu mu gelmeyeli

Haftasonundan bu yana gormedim..
Kesin yerini değiştirdi diye dusunuyorum

başlığı okuyunca aklıma bam başka bir kedicik geldi sabah sabah ne alakaysa

yollarda hep hayvan ölüleri zaten kedi,köpek..sürücüler mi dikkatsiz nedir anlamıyorum.
Bazan sürücünün de kabahati olmuyor. Atlıyorlar tekerin önüne. Gözümün önünde oldu bir defa. Araba giderken arka tekerin önüne atladı. Sürücü benim çığlığımla durdu, görmemişti bile kediyi. Şehirler, yollar onlara uygun değil. Gerçi her halükarda ekolokik dengenin kurbanı olacaklardı. Araba değil de doğal bir ortamı olsa bu sefer çakal ya da köpek boğacaktı. Dünya böyle kurulmuş. Vahşice de olsa tabiat ananın nüfs planşaması böyle. Sen üre üreyebildiğin kadar ben gereğini yaparım diyor.

Okullarda çocuklara çevre ve hayvan sevgisi aşılanmalı. Sadece soru çözmeyi öğretiyorlar. Halbu ki bu öğrenmek değil bence. Sadece anı kurtarmak. İnsan olmayı, hoş görüyü, iyiliği esas bunları öğretmeliler. Şimdi kedilerin doğurma zamanları geliyor, bütün dişiler hamile neredeyse. Yavrular kimi orda kimi burda çocuklar elleyecek. Oyuncak gibi alıp gidecek. Bezince bir köşeye atacak. Of of..geçen sene bu zamanlar böyle kaç tane sahipsiz yavru kedi gördüm. Hepside çocuklar yüznden yuvalarondan alıp ordan oraya taşımışlar. Sadece bir tanesinin annesini bulabildim. Diğerlerini sahiplendirmeyi başardım. Bu sene ne olacak bakalım?

Ahh keşke herkes sokaktan bi can sahiplense de bu yavrucaklar böyle ezilip gitmese.. benim de 3 tane (2 tanesini sokaktan sahiplendim) kedim var ve sokakta her ezilen kedi köpek gördüğümde gözlerimden yaşlar süzülür engel olamam.. Özellikle de evde hayvan beslemeye başladıktan sonra çok daha hassaslaştım bu konuda.. sürücülerin de yeri geliyor yapacak birşeyleri olmuyor ne yazık ki atlayıveriyorlar yollara (

Bir şey olunca hep peşpeşe oluyor sanki. bir kediye yine araba çarpmış. Arkadaşım ona yesin diye tavuk budu uzatmış. Kedi budu kapıp yola atlayınca araba çarpmış. Ezmemiş ama fırlatmış kediyi. Yazık ağzındaki but düşmüş. Bir saat öncesine kadar kediyi arıyorduk. İki tame genç de bize yardım etti ama bulamadık. O kadar uzaklaşabildiğine göre iyidir belki.

Yaaa kıyamam çok sevimlisin. Günahsız güzel prensesle cennette kavursun inşallah. Melekleri de doğmuş olur belki. Kurtdu bu dünyadan. Tekmeleyerek eziyet edilerek ölmediği icin şanslı sayılırız. Kurtuldu kötü insanlardan

Ah kuzum benim.. Konu açıldığından beri görüyorum ama girip okumaya cesaret edemiyordum dayanamadım okudum az önce. Çok üzgünüm. 2 tane minnoş evimde var, bir de sokaklarda baktıklarım var. Benim sokaktaki minnoşların da başına geliyor o kadar iyi anlıyorum ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…