Bir kere bozulan nisan

Arkadaşım için açıyorum konuyu.
CevaplarınıZ cooook önemli .
Kızlar arkadaşım nisan attı . Sebep düğün takilariydi aileler baya birbirine girdi neredeyse mahkemelik olacaklardi . Çirkin laflar etti 2 taraf birbirine küfür olmasa da.
Nisan bozuldu .
Şimdi tekrar barıştilar .
Evliliğin mutlu devam etme şansı var mı ?
Mutlaka bir yerde patlar mi
Nasıl oluyor bu işler ? İstisnalar var mı ? Yani aşk her şeyin üstesinden gelir mi .
İflah olmazlar. Kendilerini bir parça Daha yipratir sonunda ayrilirlar.
Aileler her fırsatta laf sokar. En ufak tartismada senin ailen/ benim ailem lafları döner.
Zaten yeterince cirkinlesmiş, inceldigi yerden kopsun.

Ben aileme şerefsiz paragoz diyen insanların içine gelin diye giremezdim sanırım. Arkadasin bunu hazmedebilecek mi?
Bilmiyorum ki . O actirmadi konuyu aslında pek karışmıyorum ama devam etmelerini de pek istemiyorum arkadaşım erkek . Bu kızla uzun süreli ilişkisini aldatarak başladı kizi cok severdim bugun kiza denk geldim sosyal medyada hala atlatamamis garibim aldatılmayi . İki tarafta birbirine hakaret etti iki ailede

Küfürler ,hakaretler hava da uçuşmuş.
Üstüne mahkemelik olmuşlar.İşin tadı kaçmış.
İllaki bir yerden çıkar karşılarına.
Bir derede iki kere yıkanılmaz,barışmamaları bence daha hayırlıymış.

Kesinlikle unutulmuyor.
Karakterleri önemli burada, eğer unutamayıp en ufak birşeyi ortaya getiren insanlarsa (sadece karşı taraf değil, kendi aileside) yoktan huzursuzluk, kavga sebebi.
Kendi ailesini bilir, nişanlısı ve aileside farklı bi konuda huylarını illaki belli eder, gözlemlesin bakalım.

Hiç kimse bişey demese bile bi konu geçtiğinde kendi ailesi bişey söyleyecek kötü niyetli olmasa. Oda kırılacak.. Çare yok..

Evet aileler de karsti..soyle ki,aslnda olay onun ailesinin kiz isteme olayindan sonra burnunun ucunu bizmklere gostermemesyle basladi.Nisan icin oturup konusma yok,taki isleri konusulmadi,arayip nasilsinz diyen olmadi.bizimkler aradiginda hep bahaneler birseyler bulundu. Ceyizimi bile evime nisanlim,ben annem tasidik,o da sirket arabasiyla. Cunku babasinin arabasi bozukmus..dugun soyle olur va demediler konusulmadi hic bisey.kolayini bulmuslar,cocuklar halleder onlar bakar eder..Biz bakiyoruz ediyoruz da,siz uyun bari o da yok. Mobilya islerini esimin ustune yiktilar,sonra almis gibi hava cizdiler.Borclarimiz var vah tuh agladilar. Benim babam daha fazla harcamistr inanin.2tane incecik 13gramlik bilezik taktilar dugunde de,tamam..kuyumcu bile bu hediyeliktir diye satmak istemez mesela yakin yere gidecekseniz..
Bayramlarda ailemi aramadilar,annemle gelin buyrun dedikce kactilar.boyle boyle araya sogukluk girdi. Kv benle itisti,ev duzerken ben,oturdu kendne masa sandalye aldi,bize bisey almadilar..Babam yatak odasi mobilyalarini yatagini uyku setini vs herseyimizi aldi halbuki.Onun ailesine de duserdi birseyler.yapmadilar..Kavgaciklar surtusmeler oldu. Nisanlimla biz dik durduk bosverelm bize ne dedik falan. Sonra yavastan birbirmizi yemeye basladik.Nikahimdan 4gun once ziril ziril.agladm evlenmem ben diye,farkli sehirlerdeydik o ara,gorusme imkanimz da yoktu.hani konusup barisalim..Neyse nasil olduysa baristik nikahlandik falan..
10gun sonra dugun oldu .dugunde taki kesesini kapmaya ugrasti annesi vermek istemedm.zaten zarflari topladi millet bana veremeden.Taki kesesini anneme braktm almaya calisiyolar diye vay efendm kiz anasi almis oldu adi,olay cikti babasi bagirdi cagirdi muzik durdu ben odaya gittm agladm geri salona geldim herkes sok olmus.Borcum var diye bagiriyo adam,takidan odycekmis salonu.Halbuki salon borcu esimindi babasininda degil millete oyle lanse etti.Ayip etti.Bizimkiler karsilik verse yumruklu kavga cikardi heralde.bagirdigyla kalsn dedik..
Bana diyenler cok oldu kizim babanin evine don bu gece orda kal salaklasma napcaksin bu aileyle. Esimle birbirmize baktik,bu kadar gelmisiz donmeyiz dedik kendi evimize gittik..
Aramizi bozmaya cok ugrastilar..olmayica dugunde son hamle,basima gecirmeye kalktilar ama yilmadim. Evlendik..Su an esimle kusuz mesela.dun gece gene bu konular acildi kavgalar ettik ayri yattik..Ustelik hamileyim.1yil olacak evleneli iste daha yeni..Boyle..
Ha ailesiylede gorusmuyorum konusmuyorum.esim ufaktan zorlamaya basladi. Ama icim so gu mu yoooor. Istemiyorum suratlarini gormek falan.Yarin cocuk dogunca nolcak onu da hic bilmiyorum.

Bu aralarındaki tek kavga olarak kalsaydı bir şans olabilirdi.

Ama olmayacak. Çeşitli sorunlar çıkacak ve hep o güne varacak tartışma.
Siz zaten şöyleydiniz böyle demiştiniz. Salak kafam nerden barıştım:KK14:

Aşk her şeyi çözmüyor maalesef..

Takı yüzünden birbirine giren aileler ve ailelerine uyan taraflar varken bence olmaz bu iş.
Çünkü bu tarz aileler evlendikten sonra da herşeye karışıp rahat vermiyorlar.
İnsan ailesini seçemiyor tabi saçmalayabiliyorlar ama çiftler karıştırmaması gerekirken onlar da gidip birbirlerine çok kötü şeyler söylemişler.
Bu tarz şeyleri de gelenek görenek adı altında görgüsüzlük olarak görüyorum ben. Benim de ablam evlendi
geçenlerde mesela ne ablam ne biz kimseye şunu alın bunu alın diye tek kelime etmedik.
İkisi ne istiyorlarsa nasıl istiyorlarsa öyle yaptılar.

Bir taki yuzunden aileler mahkemelik olmanin kiyisindan donduyse gencler ne kadar barissalar da ilerde patlak verecektir. Illka ki aileler bir araya gelecek . Bunun nisani var, nikahi dugunu var, ev gormesi var, dogumu var. hem gencler de tamamen unutamaz olanlari. Ben kayinvalide/kayinpeder/gorumce/kayin yuzlerine baktigimda yapilan cirkefligi unutamam. Samimi davranamam, mesafemi korurum. Genclerin sevgisi aski zamanla normal boyutlara indiginde bu sorunlar gun yuzune cikacak ve her tartismada 'senin ailen bunu yapti, seninkiler de bunu yapti' konusmalari yasanacaktir. Evlilik yolunda atilan adimlarda pruz cikiyorsa bunlar birer isarettir. Benim nisan oncesinde de biz esimle sorun yasadik, yuzugu cikardim. Ama esim ikna etmisti, evlendik. Keske dikkate alsaymisim. Demem odur ki baxen disaridan birinin soylemesi fayda etmez. Arkadasinin ikna olabilmesi icin bizzat yasamasi, ders almasi gerekir. Su da var ki, hayat tecrube etmek icin , sifirdan baslamak icin de cok kisa. Arkadasin nisanlisinin tum eksi ve artilarini yazsin hatta ailesinin de. Ailelerinin denk olmasi cok onemli. Sonra otursun karar versin. Ama onsuz olamam, o giderse kimseyi bulamam, onu unutamam filan demesin. Her sey unutuluyor su dunyada, romantik duygular oyle bir gidiyor ki...

kisilere göre değişiyor bence
bazıları o kadar lafı duyuyor ama bir özürle her şey güllük gulistanlik gibi devam ediyorlar
ama ben olsam aşırı kinci oldüğüm için asla unutup devam etmem
devam etsem bile sadece zamanı gelince intikam almak içindir

Arkadaşım için açıyorum konuyu.
CevaplarınıZ cooook önemli .
Kızlar arkadaşım nisan attı . Sebep düğün takilariydi aileler baya birbirine girdi neredeyse mahkemelik olacaklardi . Çirkin laflar etti 2 taraf birbirine küfür olmasa da.
Nisan bozuldu .
Şimdi tekrar barıştilar .
Evliliğin mutlu devam etme şansı var mı ?
Mutlaka bir yerde patlar mi
Nasıl oluyor bu işler ? İstisnalar var mı ? Yani aşk her şeyin üstesinden gelir mi .
Hiç yok hayat boyu sinir krizi net!!!!

Back
X