bir kere bozulunca birdaha düzelmiyor..

selenahmet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
15
1
36
Diğer
5 yıl önce tam bugün evlendik ne hayallerle ama olmayınca olmuyor işte
onun dediği gibi olursa iyisin ama birşeye itiraz edersen senden kötüsü yok eşim herşeyi kendi dediği gibi kabul eder hep kendini doğru ve haklı görür fikrisabit bir insan 5 yıl içinde çok konuştum eşimle ama değiştiremiyorum
nişanlıyken ayrımak istedim olmadı çocuk olmadan ayrılmak istedim olmadı en son 8 ay önce tekrar denedim gene olmadı.. ailem istemedi, hep onun değişeceğini söylediler onları suçlu buluyorum ama bende cesaret edemedim biraz daha kendime güvenseydim keşke
sürekli kavga ediyoruz ben ağlarım o gider tv izler kırıldımmı üzüldümmü hiç umurunda değil genelde ben giderim barışmaya ama olmuyor işte yürümüyor birgün iyisek birgün kötüyüz dün gece gene tartıştık
çok nadir kullandığımız halı yıkama makinamız var eşim satalım deyip duruyordu bende onu elden çıkarmak istesetm satmam anneme veririm dedim 'kendi paramla aldığım eşyayı senin annene vermem dedi' çok zoruma gitti ben onun aileseine elimden geldiğince destek olmaya çalıştım paramız yok dediler cebimden çıkardım verdim iki görümcem evlendi 2.000 tl lik eşya aldık düğünlerinde bilezik taktık bilgisayar gönderdik hiç gocunmadım bunlardan şimdi eşimin böyle konuşması çok kırdı beni.
maaşımın byük kısmı eşimin hesabında birikiyordu bana az bir miktar kalıyordu bende madem ayrı gayrı var bende maaşımı vermiyorum dedim.
senin psikolojin bozuk tedavi olman lazım delisin ,nerden evlendim seninle,durduk yere olay çıkarıyorsun dedi.bugünde işe gitti aramış evlilik yıldönümümüzü kutluyor bende onunkini kutladım kapattık.ben büyüttümmü yoksa haklımıyım bilemiyorum dediğim gibi bu ilk kavgamız değil çok kırılmışlıklarım var.ertık kaldıramıyorum.ayrılmayı çok düşündüm ama cesaret edemiyorum.bizim ailede çok boşanma var annem her telefonda kızım iyi geçinin diyor anne biz kötüyüz diyemiyorumki sadece buraya yazabiliyorum...

Kolay değil yuvayı kurmak..Bozmak da aynen o şekilde kolay değil..
Kurtarılabilir mi durumunuz düzelecek şeylerse çabalayın ama değilse beyhude...

Birkere siz soğumuşsunuz eşinizden
ne yapsa sizi rahatsız ediyor galiba ve artık gerçektende düzelmez
ya bu şekilde devam edeceksiniz yada yolları ayıracaksınız
çocuk yoksa en mantıklısı şimdi yapmak,çocuk olunca çok daha zor oluyor herşey inanın

ortada boşanma gerektirecek bir durum göremedim
bir de çocuğunuz var üstelik..

eşinizle sorunlarınızı güzelce konuşun yeri geldikçe
zamanla çözülür, oturur bazı şeyler yerine

bugün canınızı bunlarla da sıkmayın
evlilik yıldönümünüzün keyfini çıkartın

sonra üzerine düşünürsünüz gerekirse

Son düzenleme:
şimdi ben şurayı anlamadım;
maaşımın byük kısmı eşimin hesabında birikiyordu bana az bir miktar kalıyordu bende madem ayrı gayrı var bende maaşımı vermiyorum dedim.
senin psikolojin bozuk tedavi olman lazım delisin ,nerden evlendim seninle,durduk yere olay çıkarıyorsun dedi.bugünde işe gitti aramış evlilik yıldönümümüzü kutluyor bende onunkini kutladım kapattık.ben büyüttümmü yoksa haklımıyım bilemiyorum

sen bunu söyledikten ne kadar süre sonra evlilik yıldönümünü kutladı?

Keşke,iyi geçinin demeyle geçim olsaydı.Sen ne yaparsan yap,ne kadar iyi olursan ol karşındaki kişi bunu anlamıyorsa kendini yersin sadece sorunlarla.İnsanları değiştiremiyoruz malesef,çoğu gerçek yüzünü evlendikten sonra gösteriyor.Evlilik gerçekten çor zormuş...

dün gece tartıştık bugün evlilik yıldönümümüz

seni bankamatik gibi mi görüyor acaba?

parayı vermeyeceğini anlayınca nasıl dönmüş?
sen de o zaman kendine birikim yap.
madem kendi makinesi oldu o da senin kendi paran olsun.

hayır madem bu kadar düşünceliydi neden tartışmadan sonra yanına gelmeyip,tv başına geçiyor?
bir de böyle tartışmalardan sonra problem ne neden böyle oluyor diye sorma gibi bir çabası da mı yok?

tek kürekle sandalı götürmezsin.
onun da birşeyler yapması lazım

onun dediği gibi olursa iyisin ama birşeye itiraz edersen senden kötüsü yok eşim herşeyi kendi dediği gibi kabul eder hep kendini doğru ve haklı görür fikrisabit bir insan 5 yıl içinde çok konuştum eşimle ama değiştiremiyorum
nişanlıyken ayrımak istedim olmadı çocuk olmadan ayrılmak istedim olmadı en son 8 ay önce tekrar denedim gene olmadı.. ailem istemedi, hep onun değişeceğini söylediler onları suçlu buluyorum ama bende cesaret edemedim biraz daha kendime güvenseydim keşke
sürekli kavga ediyoruz ben ağlarım o gider tv izler kırıldımmı üzüldümmü hiç umurunda değil genelde ben giderim barışmaya ama olmuyor işte yürümüyor birgün iyisek birgün kötüyüz dün gece gene tartıştık
çok nadir kullandığımız halı yıkama makinamız var eşim satalım deyip duruyordu bende onu elden çıkarmak istesetm satmam anneme veririm dedim 'kendi paramla aldığım eşyayı senin annene vermem dedi' çok zoruma gitti ben onun aileseine elimden geldiğince destek olmaya çalıştım paramız yok dediler cebimden çıkardım verdim iki görümcem evlendi 2.000 tl lik eşya aldık düğünlerinde bilezik taktık bilgisayar gönderdik hiç gocunmadım bunlardan şimdi eşimin böyle konuşması çok kırdı beni.
senin psikolojin bozuk tedavi olman lazım delisin ,nerden evlendim seninle,durduk yere olay çıkarıyorsun dedi.bugünde işe gitti aramış evlilik yıldönümümüzü kutluyor bende onunkini kutladım kapattık.ben büyüttümmü yoksa haklımıyım bilemiyorum dediğim gibi bu ilk kavgamız değil çok kırılmışlıklarım var.ertık kaldıramıyorum.ayrılmayı çok düşündüm ama cesaret edemiyorum.bizim ailede çok boşanma var annem her telefonda kızım iyi geçinin diyor anne biz kötüyüz diyemiyorumki sadece buraya yazabiliyorum...

ah canım ya malesef bu erkek milletinin yüzde 99 u böyle arada istisnalar mutlaka vardırhepsini harcamayalım şimdi.
bitanede benim başımda var canım kendisi istediği gibi gezer tozar bana gelince yok ya parası yoktur ya işi vardır ya arabanın işi vardır.mutlaka bi sorun çıkartır.bi insanın 40 gün sırtında taşı birgünde indir senden kötüsü olmaz .hiç kimseye kocana bile güvenim onlara göre davranmayacaksın seninde insan olduğunu isteklerin olduğunu bilecekler .

Liseden bir arkadaşımı gördüm bir kaç hafta önce. Nasılsın bebek var mı diye sordum, boşandık dedi. Aaa neden dedim, anlaşamıyorduk dedik. Nasıl yani dövüyor muydu aldatyor muydu, evine bakmıyor muydu diye sordum, yoooo gerçekten anlaşamıyorduk Elmayra dedi. Benim ak dediğime o kara diyordu. Evde huzur yoktu dedi.

O zaman anladım bize empoze edilenleri. Anlaşamamayı biz boşanma sebebi olarak görmüyoruz. İki mutsuz insan neden etrafındakiler mutlu olsun diye aynı catı altında kalsın ki? Neden aynı dili konuşmadığı bir adamla aynı yatagı paylaşsın ki?

Eğer içinizde herşeyi tamamen bitirdiyseniz adım atın. Büyük adımlar.

bugüne kadar hiç yalnız kalmadım ya ailem vardı yanımda ya eşim,, daha önce aynı yerde çalışıyorduk şimdide tayinimiz çıktı taşınıcaz muhtemelen aynı yerde çalışıcaz gene
o kadar çok düşünce varki kafamda taşındıktan sonra biraz daha deniyeyim olmazsa evleri ayıralım bi bakalım diyorum
tek başıma yapabilirmiyim acaba pişmanmı olurum bi taraftanda ailem çok üzülecek
eski tartışmalarımız geliyo aklıma ben sinirden çatlarken bu adam karşımda sırıtıyodu , yaptığı şeylerden pişman olmayan bi insan hep ben haklıyım der düşünüp düşünüp iyice sinir oluyorum

hayır madem bu kadar düşünceliydi neden tartışmadan sonra yanına gelmeyip,tv başına geçiyor?
bir de böyle tartışmalardan sonra problem ne neden böyle oluyor diye sorma gibi bir çabası da mı yok?

tek kürekle sandalı götürmezsin.
onun da birşeyler yapması lazım

yok canım hiç yanıma gelipte sormaz hiçbişey yok gibi devam eder geçen küstük tam bir hafta konuşmadık ben konuşmasam umurunda olmaz
herhalde gidemeyeceğimi düşünüyor yada gerçekten umurunda değilim mesela kavga sırasında boşanalım diyorum tamam diyor

sabitfikirli insanlarla hayat çok zor
sizi üzdüğünde kırdığında kendisinin haklı olduğunu düşündüğü için umursamayıp gidip tv izliyordur
benim paramla aldığım şeyi senin annene göndermem ne demek.sanki bi yabancıya gönderilcek. gerçekten çok üzücü
bence eşler arasında senin paran benim param lafı olmamalı

sizin haklı olmanıza rağmen eşiniz sizin psikolojinizi suçlayarak konu değiştirmiş anladığım kadarıyla maaşınızı vermemenizden korkuyor aranızda evlilik değil ortaklık var sanıyor herhalde :20: daha duyarlı olması lazım siz ona bu yönde konuşma yapın evlilik üzerine baktınız olmuyor boşanırsınız ama kendinizden emin olmanız lazım bütün cevapları bulmalısınız gerçek sevgi varsa mutlulukta gelir..

çok zor bir durum ama şuna inanınki kimseyi değiştiremezsiniz.erkekler çok garipler evlendikten sonra bunu dahada iyi anlıyabiliyoruz,evladın çok küçük daha canım yinede iyi düşün ayrılmak kurtuluş değil.ama kendi ayaklarının üstünde duruyorsun sen onun parasına muhtaç değilsin,bence bu konuda şanslı sayılırsın.
hep şunu merak ediyorum ninelerimiz dedelerimizin evlilikleri kadar neden sağlam bir evliliğimiz yok şimdi o kadar boşanmalar artmışki anlamıyorum.keşke herşey eskiden olduğu gibi olsa şimdi herşeyimiz var şükür ama huzur yok.ben o eski dönemlerde yaşamayı daha çok isterdim.teknoloji ilişkileri yok etti.

Dünyanın neresinde yaşarsan yaşa kimlerle yaşarsan yaşa içinde huzur yoksa boşuna çürütüyorsun hayatını, huzuru tatmak lazım, hayat zaten zor evin senin cennet köşen olmalı, eşin hayat arkadaşın olmalı yeri gelecek dert ortağın, sırdaşın, arkadaşın, annen, baban ve tutkulu bir sevdiğin olacak eğer olmuyorsa da zorlamayacaksın.

merhabalar, canım öncelikle sana şunu söyleyeyim erkeklerin değişmesi değişime uğraması çok zordur hani o evrim değiştiren erkekelr bizim erkekelrde bulunmaz maalesef:37

:

çocuğun var mı? varsa eminim ailen o yüzden boşanmanı istemiyordur senin de cesaret edememen belki ondandır!!ama ben çok kişi tanıdım çocuk için yürütmeye çalıştılar ve eninde sonun da boşandılar..şimdi söyledikleri keşke bu kararı ilk verdiğimizde boşansaydık çünkü onlarda aynen senin dediğin gibi söyledi yürümeyince yürümüyor...:50::50: eşin çok bencil davranmış ama emin ol hemen hemen bütün erkekler böyledir kendi ailelerine verdikçe verirler gözlerine görünmez ama bizim ailelere gelince olmaz!!!nedendir bilinmez ama erkeklerin geneli böyle..boşansan bir müddet sonra başka biriyle evlensen emin ol o da dörtdörtlük olmayacak bide beterin beteri vardır derler işte o zman üzüntün daha da katlanacak...bunların tam tersi de olabilir..ama bence eşinizle beraber psikolojik destek alın evliliğinizi gözden geçirin ama ben kararlıyım diyorsanız beyninizde bitirdiyseniz arkanıza bile bakmayın yıllarınıza yazık etmeyin!!!

günaydın eşim sabah geldi canımlı cicimli konuştu sonra para istedi
bir yatırım işimiz vardı bizim gelecek ayda annemler girecekti oradan para istemişler sende vardır dedim, var ama o para lazım olur dedi bende vermeyeceğimi söyledim, annenlerin işi olmaz bak dedi
hem beni sinir ediyosun hemde para istiyosun dedim ben haklıyım evimdeki eşyayı vermem dedi bak ben canım falan dedim sen hala kavga çıkarıyorsun dedi canım demekle olmuyor biz düzelmeyiz artık dedim, ama lafının arkasında dur dedi, zaten düşündüğüm birşeyler var dedim delikanlıysan yap dedi tamam çocuğumu ver yeter dedim
ama para isteme dedi el sıkıştık anlaştık

Back
X