• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kıskançlık krizi daha! Yardımınıza ihtiyaç var canlar

alindalin

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
2.167
1.104
333
36
Selam arkadaşlar
Önceki konumu takip edenler iyi bilirler neler yaşadıklarımı. Erkek arkadaşımla büyük sorunlar yaşayıp 5 ay ayrı kalmıştık. Sonrasında aramız düzeldi yeniden her şey yoluna girdi yılbaşından beri her şey iyi gidiyordu derken bugün çok canımı sıkan bir şey oldu ve nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum. Yeniden üniversiteye başladığından bahsetmiştim. Okulu erken bitirmek için yaz okulunda da ders alıyor şuan. Daha önce cemaat yurdu gibi bir yerde kalıyordu. Sonra ders çalışmak zor oluyor ve okula çok uzak gerekçesiyle eve çıktı. Kaldığı yer okula çok yakın ve genelde öğrencilerin tercih ettiği bir yer. Bugun onun face profilinde baska arkadaslarinin etiketlendigi bir resim gordum. Sevgilim o resimde yoktu ama resmin konum bilgilerinde sevgilimin yasadigi sitelerin ismi yaziyordu. İcime bir kurt dustu resmi sevgilime yolladim ve bu kizlar sizin evinize mi geliyor diye sordum. Cunku kizin etiketledigi kisiler sevgilimin ev arkadaslari. Sevgilimin verdigi cevap su. O kiz zaten sevgilisiyle birlikte ayni evde yasiyor. Bize cok yakin. Bazen biz onlara gidiyoruz bazen de o sevgilisiyle bize geliyor. Basimdan asagiya kaynar sular indi. Cunku biliyorum ki o kizin yaninda baska kiz arkadaslari da geliyor. Bunu soyledigimde sevgilimin cevabi beni daha da cileden cikardi. Evet siniftan bi kac kiz arkadas daha var onlar da bazen orda oluyor. Cok iyi kizlar. Peki bundan benim neden haberim yok dedigimde ise sunu soyledi. Bazen okuldan gelirken ugruyoruz 5-10 dk durup cikiyoruz o yuzden soyleme geregi duymadim. Ki beni faceden bir erkek arkadasim eklede kiyamet koparir. Hic bir erkekle samimi olmami istemez daha neler neler. O kadar sinirlendim ki ne yapacagimi bilemedim. Ne halin varsa gor hic karismiyorum ama sira bana da gelicek elbet dedim. Tam olarak ne yapmam gerektigini nasil davranmam gerektigini kestiremiyorum. Nasil dize getirebilirim nasil uzaklastirabilirim o ortamdan. Oyle bir sey olmali ki kendiliginden pisman olup uzaklasmali ama nasil???

üniversite öğrencisi kolay kolay o ortamlardan uzaklaşamaz ki
ama size haber verebilir o ortamdayken ve siz de arayıp içinizi ferahlatabilirsiniz

Ama artik 28 yasinda ve bu onun ikinci universitesi. Ben bu durumu anormal karsilamiyorum aslinda. Yani insanlarin arkadas ortami olmasi gdip gelmesi cok normal. Bende ogrenciyim ve arkadaslarimla bir seyler yapabiliyorum bazen. O beni kiskaniyor ben onu kiskaniyorum bu da cok normal. Ama onceleri boyle seylere cok karsiymis gibi davranirken simdi bi anda bu hale gelmesi ve cok normalmis gibi davranmasi canimi sıkıyo. Kafam com karisik ne hissettigimi de bilmiyorum. Napicam onu da bilmiyorum.

O ortamlar derken nasıl bir ortam var ki aklınızda uzaklaşması gereken. Bir kız bir erkeğin evine gittiğinde yada bir erkek bir kızın evine gittiğinde illa bir şeyler olması gerekmez. Ne olmuş ki kızlar gelip gittiyse. İkinci üniversitesiyse aşması gereken şey ne? Benimde 2. üniversitem. Bende 28 yaşında başladım 2. üniversiteme. Zaman zaman bizimde kız erkek toplanıp birinin evine gittiğimiz oluyor. Notları birleştiriyoruz, Yapmamız gereken projelerimiz oluyor. Bazen okul çok yoğun oluyor sıkılıyoruz. Yakın birinin evine gidip muhabbet edip müzik dinleyebiliyoruz. Kimse kimseye de bir şey demiyor da yapmıyor da. Bazen sınav dönemi hep birlikte ders çalışıp sabahladığımız bile oluyor. Hemen aklına kötü bir şey mi gelmesi gerekir. Medeni olun biraz. Bir şeyleri aşması gereken erkek arkadaşın değil sensin bence.

Bir ustte yazdigimi okumadin sanirim. Neden hemen savunma ve saldiriya gectin ki? Bende zaman zaman arkadaslarimla bir araya geliyorum yazmistim gozunden kacmis olmali. Benim takildigim nokta sevgilim boyle seylere cok karsiymis gibi davranirdi ve hatta bu yuzden bazen onu geri kafali olmakla suclardim. Simdi bi anda bu duruma gelmesinden yana tedirginim ve farkindaysan ne hissettigimi neden kizdigimi bilmedigimi de belirtmisim. Kafam karistigi icin yardim istedim sadece. Senin arkadaslarinla ne yaptigini sormadim ki aciklama yapasin. Bi fikrin varsa yardimci olursun, yoksa yorum yapmani gerektiren bi durum da yoktur bence. Kimse ne dusunmesi gerektigini senden ogrenecek degil!

Başlığına kıskançlık krizi yazmışsın. Eve geldiler diye kıskanmışsın. Demek ki dışarıda görüşünce sorun yok eve gelince var. Bende bunu soruyorum Niye eve gelince var? Desen ki dışarıda da olsa hep birlikte bir yere gitmelerini kıskanıyorum sorun yapıyorum diye anlarım. Öyle ortamlardan uzaklaşamaz denmiş ya. Öyle ortamların ne olduğunu açıklamak için kendimden örnek verdim.

Son düzenleme:
sende onun yaptığı gibi erkek arkadaşlarınla buluş gez etiketle vs. sana kızdığında da nasıl oluyormuş de bitsin gitsin.

Ama artik 28 yasinda ve bu onun ikinci universitesi. Ben bu durumu anormal karsilamiyorum aslinda. Yani insanlarin arkadas ortami olmasi gdip gelmesi cok normal. Bende ogrenciyim ve arkadaslarimla bir seyler yapabiliyorum bazen. O beni kiskaniyor ben onu kiskaniyorum bu da cok normal. Ama onceleri boyle seylere cok karsiymis gibi davranirken simdi bi anda bu hale gelmesi ve cok normalmis gibi davranmasi canimi sıkıyo. Kafam com karisik ne hissettigimi de bilmiyorum. Napicam onu da bilmiyorum.

hayat insanları değiştirebiliyor onunda bazı düşünceleri değişmiş olabilir
peki siz onun yaptığını yapsanız o hala size tepki gösterir mi
gösterirse şayet orada bi sorun vardır:44:

Başlığına kıskançlık krizi yazmışsın. Eve geldiler diye kıskanmışsın. Demek ki dışarıda görüşünce sorun yok eve gelince var. Bende bunu soruyorum Niye eve gelince var? Desen ki dışarıda da olsa hep birlikte bir yere gitmelerini kıskanıyorum sorun yapıyorum diye anlarım. Öyle ortamlardan uzaklaşamaz denmiş ya. Öyle ortamların ne olduğunu açıklamak için kendimden örnek verdim.

Cunku olay evde cekilen resmi gormemle ortaya cikti ve o olay uzerinden anlattim derdimi. Disarda gormus olsaydim da yine ayni sekilde kiskanirdim ya da yine ne hissettigimi bilmeksizin bi sıkıntı olurdu icimde. Anlatimdaki bi kac yanlis ifadeye takilip yersiz aciklamalar yapman sinirimi bozdu. Suan yeteri kadar canim sıkkın zaten.

hayat insanları değiştirebiliyor onunda bazı düşünceleri değişmiş olabilir
peki siz onun yaptığını yapsanız o hala size tepki gösterir mi
gösterirse şayet orada bi sorun vardır:44:

Ben onceleri ona gore daha sosyal arkadaslarimla vakit gecirirdim cok kizardi kabullenemezdi. Hatta bi erkek arkadasimi faceden silip engelledi o derece. Cunku onun cok fazla kiz arkadas ortami yoktu. Evet simdi boyle bi ortama girince dusunceleri degismis olabilir ama yine de kabullenemiyorum icimde kotu bi his olustu nedenini de bilmiyorum. Tam olarak kiskanclik mi nedir anlamadim. Aynilarini ben ona yapsam kizmak icin bi bahane bulur eminim. Sadece ders calisiyoruz der belki. Ben de ayni sekilde ders calisiyoruz diyerek yapicam boyle bisey bakalim tepkisi ne olacak. Neye kizdigimi tam olarak anlamiyorum ki ona gore davransam.

Cunku olay evde cekilen resmi gormemle ortaya cikti ve o olay uzerinden anlattim derdimi. Disarda gormus olsaydim da yine ayni sekilde kiskanirdim ya da yine ne hissettigimi bilmeksizin bi sıkıntı olurdu icimde. Anlatimdaki bi kac yanlis ifadeye takilip yersiz aciklamalar yapman sinirimi bozdu. Suan yeteri kadar canim sıkkın zaten.

Ben anlattığın şeye göre cevap verdim. Anlatımındaki bir kaç yanlış ifadenin yanlis olduğunu tahmin edecek kadar sezgilerim yok.

klasik erkek mantığı sen bir erkeğe selam bile veremezsin çünkü erkekler kötüdür kendisi istediği ortamda takılır. Laf söyleyince yine kötü sen olursun. Senin elinden çok bişey gelmez ki kendi istememsi lazım yalan söyler yine ortamını yapar

içinde olmadıktan sonra uzaklaştıramazsın .:ssz:
sende onun sevmediği şeyler yap, ya da facede göster

klasik erkek mantığı sen bir erkeğe selam bile veremezsin çünkü erkekler kötüdür kendisi istediği ortamda takılır. Laf söyleyince yine kötü sen olursun. Senin elinden çok bişey gelmez ki kendi istememsi lazım yalan söyler yine ortamını yapar

Aynen oyle. Tam da soyledigin seyleri yasiyorum ve ne yapacagimi bilmiyorum. Suan ona nasil davranmam gerektigini de bilmiyorum

içinde olmadıktan sonra uzaklaştıramazsın .:ssz:
sende onun sevmediği şeyler yap, ya da facede göster

Bende oyle yapmayi dusunuyorum ama ben yapinca tepki gosteriyo. Ustelik kendini o kadar mantikli bi sekilde ifade ediyo ki ben kendimi suclu bulmaya basliyorum. İste o yuzden oyle bi karsilik vermeliyim ki soyleyecek bisey bulamayip yola gelmeli. Kendisine yapilmasini istemeyen seyi o da bana yapmamali. Bunu en dogru sekilde anlatabilmenin yolunu ariyorum.

Bende oyle yapmayi dusunuyorum ama ben yapinca tepki gosteriyo. Ustelik kendini o kadar mantikli bi sekilde ifade ediyo ki ben kendimi suclu bulmaya basliyorum. İste o yuzden oyle bi karsilik vermeliyim ki soyleyecek bisey bulamayip yola gelmeli. Kendisine yapilmasini istemeyen seyi o da bana yapmamali. Bunu en dogru sekilde anlatabilmenin yolunu ariyorum.

aslında kendini mantıklı bir şekilde ifade etmıyor, kendi yapıyor sen yapınca ''olmaz'' oluyor
haklı olduguna senı inandırıyor.
nasıl yapıyor peki bunu? sinirleniyor, kendi yapsa bile üste çıkıyor, senı çok sevdiğinden böyle yaptığını söyluyor...

aslında kendini mantıklı bir şekilde ifade etmıyor, kendi yapıyor sen yapınca ''olmaz'' oluyor
haklı olduguna senı inandırıyor.
nasıl yapıyor peki bunu? sinirleniyor, kendi yapsa bile üste çıkıyor, senı çok sevdiğinden böyle yaptığını söyluyor...

Ben bu zamana kadar cok yersiz tepkiler gosterdim olur olmaz zamanlarda sorun cikardim ayrilalim dedim ve benim sacmaliklarim yuzunden 5 ay ayri kaldik. Simdi sacma tepkiler verip hakliyken haksiz duruma dusmek istemiyorum. Oyle bi tepki vermeliyim ki o da pisman olmali yaptigina. Kotu bisey yaptigini soylemiyorum ama bu zamana kadar boyle ortamlari yokken beni o kadar kisitladi sorun yasatti ki simdi hic onlari kendisi yapmamis gibi bu kadar rahat davranmasina dayanamiyorum cildiriyorum. Uzerine kiskanclikta eklenince icinden cikilmaz bi hal aliyo durum.

Selam arkadaşlar
Önceki konumu takip edenler iyi bilirler neler yaşadıklarımı. Erkek arkadaşımla büyük sorunlar yaşayıp 5 ay ayrı kalmıştık. Sonrasında aramız düzeldi yeniden her şey yoluna girdi yılbaşından beri her şey iyi gidiyordu derken bugün çok canımı sıkan bir şey oldu ve nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum. Yeniden üniversiteye başladığından bahsetmiştim. Okulu erken bitirmek için yaz okulunda da ders alıyor şuan. Daha önce cemaat yurdu gibi bir yerde kalıyordu. Sonra ders çalışmak zor oluyor ve okula çok uzak gerekçesiyle eve çıktı. Kaldığı yer okula çok yakın ve genelde öğrencilerin tercih ettiği bir yer. Bugun onun face profilinde baska arkadaslarinin etiketlendigi bir resim gordum. Sevgilim o resimde yoktu ama resmin konum bilgilerinde sevgilimin yasadigi sitelerin ismi yaziyordu. İcime bir kurt dustu resmi sevgilime yolladim ve bu kizlar sizin evinize mi geliyor diye sordum. Cunku kizin etiketledigi kisiler sevgilimin ev arkadaslari. Sevgilimin verdigi cevap su. O kiz zaten sevgilisiyle birlikte ayni evde yasiyor. Bize cok yakin. Bazen biz onlara gidiyoruz bazen de o sevgilisiyle bize geliyor. Basimdan asagiya kaynar sular indi. Cunku biliyorum ki o kizin yaninda baska kiz arkadaslari da geliyor. Bunu soyledigimde sevgilimin cevabi beni daha da cileden cikardi. Evet siniftan bi kac kiz arkadas daha var onlar da bazen orda oluyor. Cok iyi kizlar. Peki bundan benim neden haberim yok dedigimde ise sunu soyledi. Bazen okuldan gelirken ugruyoruz 5-10 dk durup cikiyoruz o yuzden soyleme geregi duymadim. Ki beni faceden bir erkek arkadasim eklede kiyamet koparir. Hic bir erkekle samimi olmami istemez daha neler neler. O kadar sinirlendim ki ne yapacagimi bilemedim. Ne halin varsa gor hic karismiyorum ama sira bana da gelicek elbet dedim. Tam olarak ne yapmam gerektigini nasil davranmam gerektigini kestiremiyorum. Nasil dize getirebilirim nasil uzaklastirabilirim o ortamdan. Oyle bir sey olmali ki kendiliginden pisman olup uzaklasmali ama nasil???

cnm bnce çok abartıyosun .s kızlı erkekli ortamlar üniversitenin en doğal hali. orda çılgın amerikan partyleri dönmüyor sonuçta... hem sevgilin senden gizlemek istese yalanlar söyleyebilirdi ama normal bişey gibi sana açıklamış :) bunlar hep seni sevdiğinden cnm

bu günlerde düzgün birini bulmak çok zor, zaman çok kötü.. pire için yorgan yakma.... birbirinizi severken anın tadını çıkar, mutlu ol cnm :) böyle önemsiz şeyleri hiç kafana takma :)

eğer içinde kötü bir his varsa bunu sen hissedersin tatlım çünkü neden bilmiyorum ama biz kadınlar bu durumları hissediyoruz inşallah hakkınızda hayırlısı olur:54:

cnm bnce çok abartıyosun .s kızlı erkekli ortamlar üniversitenin en doğal hali. orda çılgın amerikan partyleri dönmüyor sonuçta... hem sevgilin senden gizlemek istese yalanlar söyleyebilirdi ama normal bişey gibi sana açıklamış :) bunlar hep seni sevdiğinden cnm

bu günlerde düzgün birini bulmak çok zor, zaman çok kötü.. pire için yorgan yakma.... birbirinizi severken anın tadını çıkar, mutlu ol cnm :) böyle önemsiz şeyleri hiç kafana takma :)

Aslinda haklisin ama ben zaten suan neye tepki gosterdigimi bilmiyorum ki icime bi suphe dustu bi korku gibi sanki. Kiskaclik budur belki de ne bileyim. Ama onceden benim erkek arkadaslarimla selamlasmama bile karsi cikarken simdi hic bunlari yapmamis gibi bana ne var bunda diyebilmesi de ayri bi olay

Back
X