bir kızın kel kalması:(

moin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2014
11
0
1
İstanbul
Merhaba kızlar aslında hangi başlığa açacağımı bilemedim ben skatristyel alopesi hastasıyım. 1 yıldır ve saclarım %10 oranında döküldü.her doktorun suratı düşüyor bir şey söylemiyor çok mutsuzum.sanırım ekilme de yapılamıyor, hatta evet aynen öyle yapılamıyor:14:daha 26 yaşındayım sevgilim de yok bu saatten sonra sanırım benimle kimse evlenmez.bu zamana kadar hiç evleneyim diye bir merakım yoktu ama şimdi sanki defom var gibi ve cok mutsuzum sizce tamamen kel kalsam beni sevecek dünya üzerindebirileri bulunur mu?:(

Canım Allah dermansız dert vermesin zor bir durum biliyorum ama peruk kullanabilirsin vs. En azından çözümü var diyebiliriz.
Neden kimse seninle evlenmesin? Herkes çok mu mükemmel sanki. :71:

Merhaba kızlar aslında hangi başlığa açacağımı bilemedim ben skatristyel alopesi hastasıyım. 1 yıldır ve saclarım %10 oranında döküldü.her doktorun suratı düşüyor bir şey söylemiyor çok mutsuzum.sanırım ekilme de yapılamıyor, hatta evet aynen öyle yapılamıyor:14:daha 26 yaşındayım sevgilim de yok bu saatten sonra sanırım benimle kimse evlenmez.bu zamana kadar hiç evleneyim diye bir merakım yoktu ama şimdi sanki defom var gibi ve cok mutsuzum sizce tamamen kel kalsam beni sevecek dünya üzerindebirileri bulunur mu?:(

Seni seven sacini mi sevecek ki diyeceğim ve Bu laf çok klasik geliyor biliyorum ama gerçekten öyle... Saçtan ibaret olsak kaygilarinda haklisin ama saca gelene kadar ne kadar ozellige sahibiz..

Burada bir hanimda protez sac kullaniyormus konu acmisti ve sevgilisine söylemiş tanistiklarinda o da kabul etmiş şimdi evli ve çocukları vardi:)

Kiminin bebeği olmuyor kiminin saci kiminin göğsü kiminin kalcasi kiminin kirpigi hiçbirimiz tam mükemmel değiliz ki kendini eksik görme bu yuzden...

Hayat çok kisa sacinla ömrünü heba etmeyecek kadar kisa hem de... Güçlü ol kendine güven ve yalniz olmadigini bil

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dökülme hala devam ediyor mu canım?yoksa durdu mu?doktorlar son durum için ne dedi?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bayanlara saç ekimi neden yapılamıyor???
canım benim demir eksikliğinden ve üniversitenn stresinden saçlarımın yarısından fazlası döküldü.eski konularımda var...
eskiden topuz tokaları kırılırdı kalınlıktan..şimdi en küçüğü olmuyor.
Benimde moralim çok bozuk.şimdi baksan öyle kel gibi yada saçı fazla dökülmüş biri gibi durmuyorum.bunun sebebide eskiden çok çok sık saçımın olmasıydı...

Şimdide ne yapacağımı bilmiyorum...bu saç ektirmek nasıl bişey bayanlarda merak ediyorum..:26::26::26::26::26::26:

Doktor bize bayanlarda kellik diye bir sey yok kel kalmaniz imkansiz demisti bilmiyorum ne kadar dogru. Benim saclarim dokuluyordu bir ara maya maskesi cok iyi geldi denemediyseniz deneyin derim. Caninizi sıkmayin strese girdikce daha cok dokulmez mi :( hepimizin kusurlari var sirf bu yuzden evlenmeyecegizi dusunmeyin ya saclari cok guzel olan herkes evleniyor da sanki. Uzmeyin kendinizi. Bir de saciniz koyu renkse acik renge boyayin bence

canım benim demir eksikliğinden ve üniversitenn stresinden saçlarımın yarısından fazlası döküldü.eski konularımda var...
Benimde moralim çok bozuk.şimdi baksan öyle kel gibi yada saçı fazla dökülmüş biri gibi durmuyorum.bunun sebebide eskiden çok çok sık saçımın olmasıydı...

Şimdide ne yapacağımı bilmiyorum...bu saç ektirmek nasıl bişey bayanlarda merak ediyorum..:26::26::26::26::26::26:

Oluyor ama kendi sacini alip ektikleri için belli miktarda saca sahip olmaniz gerekir.. Konu sahibinin yeterli saci yok anladigim kadariyla...Örneğin kulak üstündeki saçlar hemen hemen hic dökülmez (kel insanların bile) oradan sacinizi alip olmayan yerlere ekiyorlar tek tek:)

Sonra onlar büyüyor canlaniyor ve sac oluyor... Ama yapan yapilan yer önemli..

Birde mezoterapi var.. Vitaminleri iğneyle sac derinize veriyorlar bu da saclari güçlendirip sac cikardigi söyleniyor

Doktor bize bayanlarda kellik diye bir sey yok kel kalmaniz imkansiz demisti bilmiyorum ne kadar dogru. Benim saclarim dokuluyordu bir ara maya maskesi cok iyi geldi denemediyseniz deneyin derim. Caninizi sıkmayin strese girdikce daha cok dokulmez mi :( hepimizin kusurlari var sirf bu yuzden evlenmeyecegizi dusunmeyin ya saclari cok guzel olan herkes evleniyor da sanki. Uzmeyin kendinizi. Bir de saciniz koyu renkse acik renge boyayin bence

maya maskesini nasıl yapıyordunuz ve faydası ne kadar oldu?yardım edin lütfen bende bu konuda muzdaripim..

Ayyyy deli misiniz herkes de vah yavrum uzulme daha beterleri kivaminda yaklasmis.

Kizim yuzde 59 ozurluyum ben. Sac??? Bos veeeeer. Tak bi peruk. Eklettir. Vs...

Hayat bu. Sen seninle guzelsin. Sacinla degil.

Oluyor ama kendi sacini alip ektikleri için belli miktarda saca sahip olmaniz gerekir.. Konu sahibinin yeterli saci yok anladigim kadariyla...Örneğin kulak üstündeki saçlar hemen hemen hic dökülmez (kel insanların bile) oradan sacinizi alip olmayan yerlere ekiyorlar tek tek:)

Sonra onlar büyüyor canlaniyor ve sac oluyor... Ama yapan yapilan yer önemli..

Birde mezoterapi var.. Vitaminleri iğneyle sac derinize veriyorlar bu da saclari güçlendirip sac cikardigi söyleniyor

peki aldıkalrı yerlerde saç kalmıyormu yani..

Ayyyy deli misiniz herkes de vah yavrum uzulme daha beterleri kivaminda yaklasmis.

Kizim yuzde 59 ozurluyum ben. Sac??? Bos veeeeer. Tak bi peruk. Eklettir. Vs...

Hayat bu. Sen seninle guzelsin. Sacinla degil.

canım benim birden bire 1 yılda bu hale gelince üzüldüm doğal olarak...aşırı demir eksikliği kansızlık vs..olduğundan tabii önemli olan sağlık.

maya maskesini nasıl yapıyordunuz ve faydası ne kadar oldu?yardım edin lütfen bende bu konuda muzdaripim..

1 paket yas mayayi yarim su bardagi kadar ilik sutun icinde eritip sac diplerime masaj yaparak suruyorum 1 bucuk 2 saat kadar basimda kaliyor sonra normal yikiyorum az biraz kokusu kaliyor ama beni rahatsiz etmiyor hem de saclarimi cok canli ve saglikli yapiyor o yuzden kokuyu umursamiyorum. Benim ve annem icin cok faydasi oldu ama bizim sac dokulmemiz cok asiri fazla degildi konu sahibi arkadasin anlattigi kadar degildi yani o yuzden onda ne kadar ise yarar bilemem ama denemekte fayda var bence. Bir de isirgan otu cok iyiymis diyorlar denemedim ama soyleyeyim dedim.

1 paket yas mayayi yarim su bardagi kadar ilik sutun icinde eritip sac diplerime masaj yaparak suruyorum 1 bucuk 2 saat kadar basimda kaliyor sonra normal yikiyorum az biraz kokusu kaliyor ama beni rahatsiz etmiyor hem de saclarimi cok canli ve saglikli yapiyor o yuzden kokuyu umursamiyorum. Benim ve annem icin cok faydasi oldu ama bizim sac dokulmemiz cok asiri fazla degildi konu sahibi arkadasin anlattigi kadar degildi yani o yuzden onda ne kadar ise yarar bilemem ama denemekte fayda var bence. Bir de isirgan otu cok iyiymis diyorlar denemedim ama soyleyeyim dedim.

ben tarıfı tam hatırlamıyorum ama galıba ben su ile yapıyordum..bı cay bardağı ılık su,bıraz maya( şu marketlerde satılan pakmaya varya ondan :) bırazda zeytınyag ...ayyy tam hatrlamıyorum ama haftada bır yapıyordum..sacıma surup bı ıkı saat bekletiyordum sonra yıkıyordum..sacımı bır uzattı anlatamam öyle böyle değil..ben su tarıfı bı hatırlamaya calısayım:44::44::44::44:

peki aldıkalrı yerlerde saç kalmıyormu yani..

Yok tekrar cikiyor tabiki.. Kulak üstündeki sac kolay kolay gitmez.

Bizim bir ark yaptirdi 45 gün falan oldu erkek ama bayagi güzel oldu yani yaptirilabilir..

teşekkür ederim canm:16:

Ya bence uygun tedavilerle saç dökülmenizi durdurabilirsiniz , durdurmasanız bile sizi olduğunuz gibi seven biri çıkıcaktır karşınıza, sizin karakterinize aşık olacak biri.. Ayrıca kısa saç, kısa derken 3 numara gibi yakışan çok bayanlar gördüm, hatta amber rose diye bir manken var bilir misinz bilmem 0 onun saçları yok yani, ama nasıl güzel yakışıyo bence.. tabi bunlar çoook çok uç örnekler yani :D Gerekli tedavilerinizi aksatmayın bence saç dökülmeniz duracaktır, çok ekstrem noktalara gelmez..

Ayrıca ablamın çok büüyk bir saç dökülme problemi var, dökülüyor ve açılıyor o bölge birdaha saç çıkmıyor,
ananemin tarifini uyguladıgında iyi geliyor, cevzi yaprağı ve zeytin yağını kaynatıyodu sanırım , içine hint yagı da ekliyordu :/ hatırlamıyorum tam ogreneyım de sıze yazayım
ayrıca sarımsak sampuanı cok iyi geliyor

Son düzenleme:
Ayiptir soylemesi yoluk yoluk saclarim var esime gore sirma saclarim var :p seni herhalinle sevecek biri olacak uzulme.peruk tak rahatsiz olursan canimin ici.

Gerçekten seven birini kalbini sever, kişiliğini sever, davranışlarını duygularını sever.
Saçını ya da fiziksel başka birşeyini değil ki.
Bu kadar karamsar olma herkesin bir ruh ikizi var er ya da geç karşına çıkacak.
Çok geçmiş olsun.

üniversiteye başladığım sene saçkıran a yakalandım yüzde 10 demişsin inan bana benim durumum çok daha kötüydü
tedaviye başladım ama saçlarım berabt durumda
şuayip gibi :9: ne tarafa tarayacağıma şaşırıyordum
o dönem şimdiki eşimle sevgiliydik
benim üzülmeme dayanamadı birgün aldı eline usturayı benide ikna etti
ve tamamen kazıttım
önceleri peruk kullandım ama malesef yazın sıcağında işkence gibiydi
sentetik caç güneşi görünce yanıp kokuyor başımın içi de inanılmaz kaşınıyordu
bende en sonunda peruğu filan da çıkardım attım
:46:
yeminederim hayatımın en özgür hissettiğim dönemiydi
sağ kulağıma 3 sol kulağıma 4 tane küpe taktım
beni tanımayan ve durumumdan habersiz olanlar bunun bir imaj olduğunu düşündü
sonra sonra kendime bir yakışttırdım ki sorma
şuan bir kamu dairesinde çalışmıyor olsam
kazıtırım
:1:

doktorlar hiç birşey söylemiyor ki nasıl bir illetse Allah daha beterinden korusun tabi de durdurmaya yönelik diyorlar okadar.internette bir sürü ilaç var heralde yaşım genç diye yan etkilerinden vermiyorlar.şu an momecon solüsyon kullanıyorum sanki biraz azaldı gibi ama bence psikolojik daha kesin bir çözüm lazım.(heralda yarı kel olma mı istiyorlar ilaç vermek için:43:
Dökülme hala devam ediyor mu canım?yoksa durdu mu?doktorlar son durum için ne dedi?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X