bir klişe.. 'sil süpür yine aynı'

aynen öyle
şunu bilin ki kızınız olduğu yerde çok mutlu emin olun
siz de kendinizi toparlamaya çalışın oğlunuz için, o da evladınız, sizin mutsuzluğunuz onu da çok etkiler
bakın ben ne zaman ağlasam, üzülsem o bıcır bıcır yerinde hiç durmayan kızımın sesi kesilir gözlerini dikip bana öyle bir bakar ki anlarım ki üzüntümün farkında daha 1,5 yaşında ama mutluluğumun da üzüntümün de kızgınlığımın da farkında
Oğlum un yanında hiç aglamadim oğlum bari güçlü bilsin beni istiyorum

Yasaydi 4,5 yaşında olacaktı
zamanla kıyas kabul etmez evlat acısı ama üzerinden zaman da geçmiş en azından biraz olsun toparlanabilmeliydi
bi şekilde ikna edilebilse
siz ikna edemiyorsanız ailesine falan mı gitseniz söyleseniz ya bilemedim belki her yolu denemişsinizdir ama aklıma her geleni söylemek istiyorum çünkü hem sizin için hem eşiniz için en çok da oğlunuz için üzüldüm

Oğlum un yanında hiç aglamadim oğlum bari güçlü bilsin beni istiyorum
siz zaten güçlü bi kadınsınız bence
ki hem oğlunuzla hem evinizle hem de kocanızla ilgilenmeye çalışıyorsunuz hem de eşiniz size bu kadar köstekken (sakın yanlış anlamayın nolur bu lafım yargılamak, eşinize kızmak için değildi, sadece psikolojik durumundan ötürü size yardımcı olmadığı için dedim)
sadece zaman zaman bunalmanız normal
benim kızım işitme engelli
bunun üzüntüsünün üzerine gelen her sıkıntı benim boğazımı sıkıyor resmen uzaklara kaçıp gidesim geliyor
bazen kızıma bile sabırsızlık gösterdiğim oluyor sonrasında pişmanlıktan kıvransam bile
hepimiz insanız hepimizin bi sınırı var ve sınır geçildiği zaman yıkılma noktasına geliyoruz ne yazık ki
keşke süper güçlerimiz olsa da yenilmez yıkılmaz olabilsek :)

zamanla kıyas kabul etmez evlat acısı ama üzerinden zaman da geçmiş en azından biraz olsun toparlanabilmeliydi
bi şekilde ikna edilebilse
siz ikna edemiyorsanız ailesine falan mı gitseniz söyleseniz ya bilemedim belki her yolu denemişsinizdir ama aklıma her geleni söylemek istiyorum çünkü hem sizin için hem eşiniz için en çok da oğlunuz için üzüldüm
Eşim kendi işe ac gider çocukla sen ye diye kendine almaz bana ogluma alir ama bi siniri öfkesi var kendine ben sizi yasatamiyorum dedi gecen icim yandi bazen çocuk gibi olur bazen eser gurler

siz zaten güçlü bi kadınsınız bence
ki hem oğlunuzla hem evinizle hem de kocanızla ilgilenmeye çalışıyorsunuz hem de eşiniz size bu kadar köstekken (sakın yanlış anlamayın nolur bu lafım yargılamak, eşinize kızmak için değildi, sadece psikolojik durumundan ötürü size yardımcı olmadığı için dedim)
sadece zaman zaman bunalmanız normal
benim kızım işitme engelli
bunun üzüntüsünün üzerine gelen her sıkıntı benim boğazımı sıkıyor resmen uzaklara kaçıp gidesim geliyor
bazen kızıma bile sabırsızlık gösterdiğim oluyor sonrasında pişmanlıktan kıvransam bile
hepimiz insanız hepimizin bi sınırı var ve sınır geçildiği zaman yıkılma noktasına geliyoruz ne yazık ki
keşke süper güçlerimiz olsa da yenilmez yıkılmaz olabilsek :)
Ayakta kalmaya çalışıyorum çünkü yikilmami bekleyenler var onlara inat yavrumu da esimi de bırakmayacağım

Ayakta kalmaya çalışıyorum çünkü yikilmami bekleyenler var onlara inat yavrumu da esimi de bırakmayacağım

Evet maddi sıkıntı da var ama kimseye muhtaç degiliz dedim olmedik ya dedim tebessüm etti sadece

bak gördünüz mü siz güçlü bi kadınsınız eşinizin de çocuğunuzun da size ihtiyacı var herşey bizler için herkesin sınavı farklı işte Allah içinize ferahlık evinize huzur versin

herkes de var maddi sıkıntı, siz bir olun herşeyden önemli
Allah sağlık versin gerisi illa ki olur

bak gördünüz mü siz güçlü bi kadınsınız eşinizin de çocuğunuzun da size ihtiyacı var herşey bizler için herkesin sınavı farklı işte Allah içinize ferahlık evinize huzur versin

herkes de var maddi sıkıntı, siz bir olun herşeyden önemli
Allah sağlık versin gerisi illa ki olur
Aynen kocam la çocuğumla huzurum olsun yeter

Ben baş edemiyorum..
Oturup düşünüyorum nerde hata yapıyorum diye.. Yaaa gerçekten düzensiz bir ailem var yaada ben bu durumu abartıyorum..

Sabah kalktığımda ilk işim evi havalandırmak çarşafları düzeltmek sonrasında bütün odaları silmek süpürmek bütün dağınıklığa son vermek herşeyi yerli yerine yerleştirmek.. Bunun içine balkon wc banyo ve apt. Görevlisi dış bölgeyi silse bile oralara kadar uzanıyor temizlik..

Kaç saat sürüyor bu temizlik faslı bir de çalışıyor musnuz

Sabah 9 gibi başlıyorum ve akşam 16.30 gibi bitiyor akşam yemeğini bu süre içinde yapıyorum yemekt
Kaç saat sürüyor bu temizlik faslı bir de çalışıyor musnuz
ah 9 gibi başlıyorum ve akşam 16.30 gibi bitiyor akşam yemeğini bu süre içinde yapıyorum yemekten sonra tekrar evi toparlamaya başlıyorum.
İlgilenmem gereken 6 aylık bebeğim 6 yaşında oğlum var.
Çalışmıyorum okuyorum derslerim var..

Ben hamilelikte saldim birazyaa bence bazen de salmak gerekiyo bitmiyo çünkü şimdi cocukyok ev dagilmiyo çok şukur ama ben çok titizleniyodum bugün bile eşimin ailesi o ne yapiyo hep temizlik yapiyo demiş :KK48::KK48:

Sabah 9 gibi başlıyorum ve akşam 16.30 gibi bitiyor akşam yemeğini bu süre içinde yapıyorum yemekt

ah 9 gibi başlıyorum ve akşam 16.30 gibi bitiyor akşam yemeğini bu süre içinde yapıyorum yemekten sonra tekrar evi toparlamaya başlıyorum.
İlgilenmem gereken 6 aylık bebeğim 6 yaşında oğlum var.
Çalışmıyorum okuyorum derslerim var..

Allah kolaylık versin biri eşikte biri beşikte derler ya öyleymişsiniz...
Çocuk zaten başlı başına byük sorumlulk

Ben hamilelikte saldim birazyaa bence bazen de salmak gerekiyo bitmiyo çünkü şimdi cocukyok ev dagilmiyo çok şukur ama ben çok titizleniyodum bugün bile eşimin ailesi o ne yapiyo hep temizlik yapiyo demiş :KK48::KK48:

Eşim de bana diyor temiz yeri temizliyoruz diye
Beraber yapıyoruz ama mesela söylemem gerek şunu yapacağız bunu yapacağız diye..
Perdeler yıkanacak mesela daha yeni yıkadık diyor halbu ki aylar oldu...

Ben de ptesi çarş bayan alıyorum, ptesi yarım gün her hafta o gün sırayla bi odayı detaylı yapıyor, çarş tam gün ütü ve bütün ev temizleniyor, ben çalışmıyorum ne rahat diyeceksiniz , eşim bi yemeği bir gece yiyor, kızım mutlaka tatlı bişey istiyor, kadın yaparken zaten ben de hiç oturamıyorum düzgün yapsın diye, hergün öyle yorgun yatıyorum ki yatağa, çalışan ve herşeyi kendi yapan arkadaşlara helal olsun

Dağınık biri olarak ben de tertemiz evi ertesi gün batırabilirim.

Hele o mutfak var ya hiç yemeye içmeye girmemem lazım.
En basitinden bir kahve yapsam, ocağa damlatırım.
Bir çeşit yemek yapsam orduya yemek çıkardım sanırsın o lavabo nasıl birikir :D
O tezgahta boş tabaklar birikir.
İşleri anı anına yapabilirsen öyle güzel olur ev.
Benim gibi erteleyenlerin durum hep aynı:KK14:

bir de şu açıdan bakın, ben her daim her şey yerli yerinde, mobilyacı dükkanı gibi evleri pek sevmem, bana soğuk gelir, yaşanmışlık hissi vermez. Evler bizim yaşam alanımız, sürekli derli toplu tutmak için esiri olduğumuz alan değil. Ev sizin esiriniz olsun, siz evin değil...

Ben yeni evliyim dağınıklığa pek gelemiyorum her akşam mutfağı topladıktan sonra etrafa da göz gezdiriyorum ufak evimiz var toplanıyor zaten hemen eşyalarda yeni fazla zorlamıyor beni cumartesileri genel temizliğim hafta içi akşamları da 1-2 gün ütü zamanım yuvarlanıp gidiyoruz çok şükür :KK68:Yemek 2 günde bir yaparım bulaşık makinesi 2 günde bir çalışır sonraki akşam dizmesi kalır 2 haftada bir çamaşır makinesini çalıştırırım 2 makine yıkanır tabi:confused:yazın hafta da 1 kere 2 makine çalışırdı:KK53:Çocuklu bayanlara sabır kolaylıklar diliyorum hem çalışıp bunları başaranlar çok marifetli gerçekten bende çalışıyorum henüz çocuk yok ve işler bitmiyor Hoppa

2 haftada bi çamaşır makinası mı dedin??? Aklım şaştı.. :) günlük olmazsa şayet gün aşırı makina çalışır. Zaten çarşafları yıkasam sadece,haftada 2 kere!

Back
X