• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir koca karısına bu hakareti yapar mı?

tirytil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2008
11
0
86
Konya
Arkadaşlar dün eşim bana "senin iffetinden şüpheleniyorum" dedi. Şoke oldum. Niye mi? Dün akşam bir arkadaşa iftara gitmiştik. Orada diğer arkadaşların eşleriyle (beylerle) konuşmuşum. Diğer bayanlar hiç konuşmuyorlarmış bir ben konuşuyormuşum. Halbuki erkekler gündeme dair konuşuyorlar, ben de gündemi takip etmeye çalışan biriyim, konuları ilgimi çekince arada birkaç soru sordum. Diğer bayanlar da konuşuyorlar onlarla ama basit konularla ilgili, siyasetle falan ilgili değil. Hal böyle olunca benim durumum eşimin çoooook dikkatini çekmiş. Önceki yemeklerde de yapmışmışım ben ben bunu.

"E o zaman söyleseydin daha dikkatli davranırdım,hatta hiç konuşmazdım, benim kötü bir niyetim yoktu ki" dedim. Mesele davranışımdan değil iffetimden şüphelenmekmiş. Allahım nasıl önyargılıca bir davranış, nasıl bir iftiradır bu? Dünden beri ağlamaktan gözlerim davul gibi şişti. Bu akşam da tayinimiz çıktığı için bize veda yemeği verilecek aynı kişilerle. Gitmeyeceğim tabi ki. Bir daha o insanlarla nasıl bir arada olabilirim artık. Kendisi gitsin.
" 6 yıllık evliyim. 5 ve 1 yaşında iki kızım var. Geceden beri boşanmayı düşünüyorum. Ara ara kıskaçlıkları olurdu ama bu kadar ağırını hiç yapmamıştı. Beni bu kadar kendinden soğutmamıştı. Evliliğim ve ruhum öyle büyük bir yara aldı ki bir daha iyilesebilir mi bilmiyorum. Barışsak bile asla eskisi gibi olmayacak. Onun tayini çıktı, ben de tayin istemek üzereyim, "hiç istemesem mi acaba diyorum."
Allah şahit. Ben kendimden eminim. Hiç bir kötü niyetim yoktu. Söz konusu kişiler de gayet iyi, seviyeli, eğitimli ve düzgün kişiler. Öyle olmasalar değil konuşmak, yanlarına bile gitmem, aynı masada yemek bile yemem onlarla.

Ev topluyorduk, gidecektik, mutluyduk. Gözümün yaşı dinmiyor şu anda bile. Rabbim ara ara hatırlatıyor,""Sana benden daha yakını yok" diye.

çok üzüldüm kardeşim eşinin söyleme tarzı çok kaba ve kırıcı olmuş madem sizin o insanlarla konuşmanızı istemiyor bunu daha önce sizinli konuşup canım bu durum beni rahatsız ediyor diyebilirdi o söyledide siz konuşmaya devam mı ettiniz ?? hayret bişey
Allah yardımcın olsun bol bol dua et rabbim çıkış yolu gösterecektir

gercekten cok agır olmus
bilmiyorum evli degilim ama evli olsam sanırım kaldıramam bunu
kıskanclıgında bir sınırı vardır

En çok çocuklarıma üzülüyorum. Çok iyi çok temiz bir insan eşim ama beni çok soğuttu bu hareketleriyle

Arkadaşlar dün eşim bana "senin iffetinden şüpheleniyorum" dedi. Şoke oldum. Niye mi? Dün akşam bir arkadaşa iftara gitmiştik. Orada diğer arkadaşların eşleriyle (beylerle) konuşmuşum. Diğer bayanlar hiç konuşmuyorlarmış bir ben konuşuyormuşum. Halbuki erkekler gündeme dair konuşuyorlar, ben de gündemi takip etmeye çalışan biriyim, konuları ilgimi çekince arada birkaç soru sordum. Diğer bayanlar da konuşuyorlar onlarla ama basit konularla ilgili, siyasetle falan ilgili değil. Hal böyle olunca benim durumum eşimin çoooook dikkatini çekmiş. Önceki yemeklerde de yapmışmışım ben ben bunu.

"E o zaman söyleseydin daha dikkatli davranırdım,hatta hiç konuşmazdım, benim kötü bir niyetim yoktu ki" dedim. Mesele davranışımdan değil iffetimden şüphelenmekmiş. Allahım nasıl önyargılıca bir davranış, nasıl bir iftiradır bu? Dünden beri ağlamaktan gözlerim davul gibi şişti. Bu akşam da tayinimiz çıktığı için bize veda yemeği verilecek aynı kişilerle. Gitmeyeceğim tabi ki. Bir daha o insanlarla nasıl bir arada olabilirim artık. Kendisi gitsin.
" 6 yıllık evliyim. 5 ve 1 yaşında iki kızım var. Geceden beri boşanmayı düşünüyorum. Ara ara kıskaçlıkları olurdu ama bu kadar ağırını hiç yapmamıştı. Beni bu kadar kendinden soğutmamıştı. Evliliğim ve ruhum öyle büyük bir yara aldı ki bir daha iyilesebilir mi bilmiyorum. Barışsak bile asla eskisi gibi olmayacak. Onun tayini çıktı, ben de tayin istemek üzereyim, "hiç istemesem mi acaba diyorum."
Allah şahit. Ben kendimden eminim. Hiç bir kötü niyetim yoktu. Söz konusu kişiler de gayet iyi, seviyeli, eğitimli ve düzgün kişiler. Öyle olmasalar değil konuşmak, yanlarına bile gitmem, aynı masada yemek bile yemem onlarla.

Ev topluyorduk, gidecektik, mutluyduk. Gözümün yaşı dinmiyor şu anda bile. Rabbim ara ara hatırlatıyor,""Sana benden daha yakını yok" diye.

Ne kadar ayıp!!!
Hatta günah! Adam resmen sizin günahınızı alıyor,namussuz diyerek de hakaret ediyor..
Nasıl bir zihniyettir anlamadım..
Erkeklerle konuşunca iffet mi gidermiş..
Allahım sabır versin arkadaşım,boşanmayacaksınız sanırım ama bu meseleden size namussuz diyen adam daha neler neler sayar bilemem..

Eşiniz biraz abartmış olayı..
ne kadar art niyetli davranmış öyle...
siz bilirsiniz ama hemen boşanmayı düşünmeyin..
etraflıca oturun konuşun..
bir an önce çözmeniz dileğiyle...

Eşine diyecek kelime bulamadım.beraber olduğunuz bir ortamda ki insanlarla sohbet etmekle iffet ne alaka,o hiçbir kadınla konuşmuyormu ? tövbeeeee.alsanaalsanasmile
Allah sabır versin diyebilirim ancak

çok üzüldüm canım

çok ağır bir söz,iftira kısacası

ama boşanma işini biraz daha düşün bence canım.eşin bilinçsiz birisi sanırım.

bir gözdağı verebilirsin mesela eğer bu kıskançlık veya hezeyanlarını bırakmazsa yollarınızın ayrılacağını söyleyebilirsin

Güya adamlara soru sorarken göz göze geliyormuşum, zaten göz göze gelebilmek için soru soruyormuşum,sonra da gözlerimi kaçırıyormuşum, sırf onlara kur yapmak için.

çok ayıp etmiş eşiniz... iftira resmen... ne var ki konuştuysanız...

keşke bu kadar ağır konuşmaktansa önce uyarıda bulunsaydı onlarla konuşman hoşuma gitmiyor dese daha mantıklı olurdu...

"Ben kendimden eninim. Allah şahit, ne istiyorsan onu yap" dedim. "Şüphelerimden emin olsam gerekeni hemen yaparım" dedi. "Boşanalım" desem hayır demeyecek yani.

özür dilemediği sürece sakın affetme..gerçekten tavrını koy..sen çocuklarının annesiyken nasıl der..kıskançlık bile değil.iftira...

Güya adamlara soru sorarken göz göze geliyormuşum, zaten göz göze gelebilmek için soru soruyormuşum,sonra da gözlerimi kaçırıyormuşum, sırf onlara kur yapmak için.

akannehir iyi de mesela ben karşımda konuşan birinin dediklerini gözlerine bakmadan anlayamam ben de mi iffetsizim acaba bu mantaliteye göre

özgüven sorunu var sanırım eşinin.hatta belki profesyonel yardıma ihtiyacı vardır.

bence çok ciddi bir şekilde kendisiyle konuşmalısın bu konuyu

cok cırkın bır ıtham ya madem öyle gitmeseymıs cok kıskanıyorsa,ya egtimli ınsanlarsınız sız tabiki konusmalara katılacaksınız fikirlerinizi söyleyeceksiniz ama bu kadar seye inanamıyorum ya kur filan demesı ilginc
peki sonra sizden özür diledı mı

Tabi ki özür filan dilemedi, Tam tersi, git odana yat dedi. Konuşmayacakmışım diğer erkeklerle. Öteki bayankar hiç konuşuyormuymuş? Bayanlarla kendi muhabbetime bakacakmışım. Eşek kafam, sana ne referandumdan, ergenekondan? Yemek- makyaj muhabbetine dalıp çocuğunu büyütsene sen!

Tabi ki özür filan dilemedi, Tam tersi, git odana yat dedi. Konuşmayacakmışım diğer erkeklerle. Öteki bayankar hiç konuşuyormuymuş? Bayanlarla kendi muhabbetime bakacakmışım. Eşek kafam, sana ne referandumdan, ergenekondan? Yemek- makyaj muhabbetine dalıp çocuğunu büyütsene sen!

Eeeee iyi ya bundan sonra böyle yaparsınız..
Madem adamın hatasını anlaması için bir çabanız yok,gerekirse özür bile dileyin de namussuz olduğunuzu da kabul edin tam olsun ne diyeyim?

Allah sana sabir versin, gerçekten zor bir durum. İnsan bu sözleri duyunca bırak aynı evi paylaşmayı bir daha yüzünü görmek istemez herhalde ama iki çocuğun için biraz daha düşün derim ben. Acele etme, biraz zamana bırak. Olay sıcakken insan çok sağlıklı düşünemiyor.
Senin durumunda olan bir arkadaşım vardı. Onun da eşi eve gelen erkek misafirlerle konuştuğu için bu tarz bir şey söylemişti. Bunun ilerleyen durumu toplum içinde eşi bilerek küçük düşürmeye, hakarete kadar varıyor. Benden sana tavsiye eşin yanındayken erkek arkadaşlarınızla, komşunuzla vs. mecbur kalmadıkça muhabbete girme. Türkiye'de birçok erkek ne yazık ki gündemi takip eden, kendini geliştirmiş özgüvenli kadınlardan hoşlanmıyorlar. Eşin de eminim senin iffetinden şüphe etmiyordur, sadece durumun tekrarlanmaması için kendine göre set koymuş. Aksini düşünseydi iki çocuk sahibi olmazdınız herhalde.
Umarım en kısa sürede çözüme kavuşturursunuz.

Back
X