• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir koca karısına bu hakareti yapar mı?

Ufak kıskançlıklar idare edilebilir, bunun karşılığında bazı yasaklar ve nazlar çekilebilir.
Ama insan eşinin namusuna kadar dil uzatabiliyorsa kimse bunu çekemez.
Üstüne bir de ağlayıp sızlamayla birşey olmuyor.
Ne soracakmışsınız, ben nasıl iffetsizlik yaptım diye mi soracakmışsınız.
Sizi odaya gönderirken, kalk git derken mi, soracakmışsınız.
Bunun için boşanılır mı, hem boşanılır, hem boşanılmaz, kişiye göre değişir tabi.
Ama eşiniz iyi bir dersi hakediyor, öyle iki göz yaşıyla iffetinizi mi temizliyormuş.
Kirlettiği iffetinizi iki gözyaşıyla temizleyemeyeceğini, canı her istediğinde,
sizi bu kadar kırmaya hakkı olmadığını, sizi bu kadar küçük görüp o erkekle bu erkekle,
konuşamazsın gibi yasaklar koyup, bir de üstüne sizi namussuz ilan edemeyeciğini anlaması lazım.

Arkadaşlar dün eşim bana "senin iffetinden şüpheleniyorum" dedi. Şoke oldum. Niye mi? Dün akşam bir arkadaşa iftara gitmiştik. Orada diğer arkadaşların eşleriyle (beylerle) konuşmuşum. Diğer bayanlar hiç konuşmuyorlarmış bir ben konuşuyormuşum. Halbuki erkekler gündeme dair konuşuyorlar, ben de gündemi takip etmeye çalışan biriyim, konuları ilgimi çekince arada birkaç soru sordum. Diğer bayanlar da konuşuyorlar onlarla ama basit konularla ilgili, siyasetle falan ilgili değil. Hal böyle olunca benim durumum eşimin çoooook dikkatini çekmiş. Önceki yemeklerde de yapmışmışım ben ben bunu.

"E o zaman söyleseydin daha dikkatli davranırdım,hatta hiç konuşmazdım, benim kötü bir niyetim yoktu ki" dedim. Mesele davranışımdan değil iffetimden şüphelenmekmiş. Allahım nasıl önyargılıca bir davranış, nasıl bir iftiradır bu? Dünden beri ağlamaktan gözlerim davul gibi şişti. Bu akşam da tayinimiz çıktığı için bize veda yemeği verilecek aynı kişilerle. Gitmeyeceğim tabi ki. Bir daha o insanlarla nasıl bir arada olabilirim artık. Kendisi gitsin.
" 6 yıllık evliyim. 5 ve 1 yaşında iki kızım var. Geceden beri boşanmayı düşünüyorum. Ara ara kıskaçlıkları olurdu ama bu kadar ağırını hiç yapmamıştı. Beni bu kadar kendinden soğutmamıştı. Evliliğim ve ruhum öyle büyük bir yara aldı ki bir daha iyilesebilir mi bilmiyorum. Barışsak bile asla eskisi gibi olmayacak. Onun tayini çıktı, ben de tayin istemek üzereyim, "hiç istemesem mi acaba diyorum."
Allah şahit. Ben kendimden eminim. Hiç bir kötü niyetim yoktu. Söz konusu kişiler de gayet iyi, seviyeli, eğitimli ve düzgün kişiler. Öyle olmasalar değil konuşmak, yanlarına bile gitmem, aynı masada yemek bile yemem onlarla.

Ev topluyorduk, gidecektik, mutluyduk. Gözümün yaşı dinmiyor şu anda bile. Rabbim ara ara hatırlatıyor,""Sana benden daha yakını yok" diye.

hemcinsine haksızlık tüm kadınları çileden çıkarıyor. burada paylaşılanlarda sizi gaza getirmek değil de haksızlık karşısında sinirlerimize hakim olamamızdandır. erkeklerin kendi aralarındaki muhabbetleri bize göre biraz daha tuhaf olabiliyor. belki eşinizin onlardan kaynaklanan bir rahatsızlığı olabilir. ayrılmak kolay bişey değil tek hatası buysa bunca sene de bu affedilebilir diye düşünüyorum tayin demişsiniz stresli bir süreç bundanda kaynaklanabilir. ama unutmayıp hem kendinizi hemde ilişkinizide yıpratmayın.ben 3 yıllık evliyim 5 yıldır tanışıyoruz 5 yıl önceki her b..k hatırlıyorum ve her kavgada ortaya çıkıyor bende unutamama hastalığı var sanırım.
konya demişken burası farklı bir şehir inanın komşunuz sizinle asansöre bile binmez yabancı bir erkek otobüsde ayakda durur ama yanınıza oturmaz öyle aile toplantılarında falan ayrı odalarda oturulur haremlik selamlık allah aşkına içleri fesat olmasa yaparlar mı bunları konyalılar kızmasın ben konyalı değilim ama yinede bu şehri seviyorum

Biraz uzak kaldım, olay ne hale gelmiş. Bi kere ben o sözleri ironi olsun diye söyledim. kabullendiğimden ve bazılarınız da beni aşağılayın diye değil. Makul yorumların yanında o kadar beni ve birbirinizi gaza getirmeye çalışan yorumlar var ki... Derdimi paylaşmak için açmıştım ben bu konuyu. Eşimle de konuştum. 6 yıldır ilk defa ağladığını gördüm. Gece benim "sen nasıl dersin böyle bir şeyi, hiç olur mu" dememi beklemiş. Ama ben dumur olmuştum, iyi niyetli olduğumu anlatmaya çalışabilmiştim sadece. Pişman oldu, çok pişman. Ama yemezler. Burnu iyice sürtülsün.

Ayy kocişin ağladıysa affet bacım..
Zaten afedersin ama seninki de usturuplu kadının yapacağı iş değilmiş erkeklerle konuşmak falan.. Kocişin haklı.. hem ağlamış düşün hem sen suçlusun hem adamı ağlatıyorsun..
ya sen ergenekondan bahsederken onun bir arkadaşı seni yatakta hayal etseydi ya güzel dudaklarına bakıp şevhet coşup boşalsaydı.. sen haddini aşmışsın..

bu kk'ya bakma bunların hepsi senin gibi bir kocası olsun isterdi,hiçbiri senin gibi koca bulamıyor ondan seni gaza getirmek istiyorlar..

aman ne olacak bee hangimizin kocası bize iffetsiz erkeklerle fingirdeşen iffetsiz demiyor ki..? hepimiz öyleyiz hepimiz..

sen doğru olanı yaptın .. ama ayağını denk al.. ne bileyim markete gidersin otobüse binersin olur olur biri sana yol sorar bir erkek falan sakın erkekleri tahrik etme.
çünkü galiba öyle bir potansiyelin var ki adam seni kıskanmış..

hem ne derler kuyruk sallamayan .. vs vs..

mutluluklar kocişinle bir daha ki sefere sana o... f... ne bileyim k ... vs der ise aman nasıl öyle dersin ben hiç o .. olur muyum bebeğim dersin alttan alır adamın sinirini alırsınçünkü kıskanç erkek herşeyi diyebilir hakkıdır da onu kıskandıran kadın kaşınmıştır. ana böyle laflar ederse şimdiki gibi büyütme mesele yapma sakın ola ki..

böyle minik şeyler için yuvanızı bozmayın bir koca kolay bulunmuyor :delphin:

Son düzenleme:
Geldik bir konunun daha sonuna.
Konu sahibi topiğinin yorumlara tekrar açılmasını istiyorsanız lütfen yönetimle irtibata geçiniz...

Son düzenleme:
Back
X