• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir koca karısına bu hakareti yapar mı?

Biraz uzak kaldım, olay ne hale gelmiş. Bi kere ben o sözleri ironi olsun diye söyledim. kabullendiğimden ve bazılarınız da beni aşağılayın diye değil. Makul yorumların yanında o kadar beni ve birbirinizi gaza getirmeye çalışan yorumlar var ki... Derdimi paylaşmak için açmıştım ben bu konuyu. Eşimle de konuştum. 6 yıldır ilk defa ağladığını gördüm. Gece benim "sen nasıl dersin böyle bir şeyi, hiç olur mu" dememi beklemiş. Ama ben dumur olmuştum, iyi niyetli olduğumu anlatmaya çalışabilmiştim sadece. Pişman oldu, çok pişman. Ama yemezler. Burnu iyice sürtülsün.

Konya konusu da nereden çıktı anlamadım. Ne alaka yani. Konya da yaşıyoruz. Zorunlu hizmetten dolayı. Konyalıyız demedim ki. Lütfen olayı çarpıtmayın.
ayrıca şu da var
eşine de ki haddini bilsin şakkıdı
madem sen onun arkadaşlarına cilve-kur yapıyordun. neden onlar da seninle muhatap olmaya devam etmişler :delphin:
senin -eşinin deyimiyle- cilve kur yapman onların çok hoşuna mı gitti ha, hem de karıları da aynı ortamdayken. hem de kocan yanındayken, erkekliğe sığar mı be vah vah şakkıdı
sıkıysa aynı ithamları arkadaşlarına da yapsın, ya da hala senden en ufak bir şüphe duyuyorsa o arkadaşlarına da dönsün sırtını da göreyim sengözlerimebaksanab

Biraz uzak kaldım, olay ne hale gelmiş. Bi kere ben o sözleri ironi olsun diye söyledim. kabullendiğimden ve bazılarınız da beni aşağılayın diye değil. Makul yorumların yanında o kadar beni ve birbirinizi gaza getirmeye çalışan yorumlar var ki... Derdimi paylaşmak için açmıştım ben bu konuyu. Eşimle de konuştum. 6 yıldır ilk defa ağladığını gördüm. Gece benim "sen nasıl dersin böyle bir şeyi, hiç olur mu" dememi beklemiş. Ama ben dumur olmuştum, iyi niyetli olduğumu anlatmaya çalışabilmiştim sadece. Pişman oldu, çok pişman. Ama yemezler. Burnu iyice sürtülsün.

Konya konusu da nereden çıktı anlamadım. Ne alaka yani. Konya da yaşıyoruz. Zorunlu hizmetten dolayı. Konyalıyız demedim ki. Lütfen olayı çarpıtmayın.

pişman olmuş ama yememişsiniz öylemi.peki burdaki yorumlardan hangisi sizi gaza getirmeye yönelik? boşanmamı? bence tepkiniz eşinizden çok burda eşinize yüklenenlere. baştan beri eşinize savunma yaparak kendinizi kötü hissettiğinizi belli ettiniz.birdaha o ortamlara girmeyeceğinizi vs. belirttiniz.

bir insan eşine ithamların en ağırını yaparda nasıl ağlamakla kurtulur anlayamıyorum.pişman olduğu kanısına vardığınız gözyaşlarını umarım ilerde siz dökmezsiniz.çünkü itham ettiği konu çok basit bir konu: sohbet etmek sizin söylediğinize göre.eğer durum böyle ise ve bu kadar basite indirgenecekse size göre, ilerde duyabileceğiniz lafları tahmin dahi edemiyorum. yemezler dediğiniz şeyi eşinize ve burda yorumlara verdiğiniz tepkiyle yutmuşsunuz bile çoktan. eğer erkek olan yemeklere vs gitmez giderde konuşmazsanız (diğer kadınlar konuşmuyomuş sadece siz konuşuyomuşsunuz konya konusunda benimde kafamda soru işareti arttı bunu duyunca) kurtulursunuz belki.hadi size kolay gelsin:1ninca:

ne diyeyim şimdi ben...

kadının ne işi var tabi erkeklerin arasında haaşaa erkektir herşeyi düşünür kadın kollayacak kendini....

kadın rahatsız ediliyorsa suç onundur kuyruk sallamıştır erkek tabi ne yapsın yapar....

kadınlarımız nasıl ezik okuyanından evde oturanına...

ben bu zihniyeti kabul etmiyorum edemiyorum..

erkeklerin çarpık ve saçma düşünceleri yüzünden hiçbir kadını aslaa suçlayamıyorum....ben kadın değil miyim ya da garip miyim???

ne güzel sindirmişler...saçı uzun aklı kısa...tabii bütün suç kadında senin ne işin var siyasetle gündemle falan oturup örgünüörsene

valla bu benim düşüncem çiğdemcim sen ne dersen de ben bunlardan yana değilim..tanımadığım yada yeni tanıştığım erkeklerle oturupta siyaset miyaset yada başka bişe konuşmam çok konuşasım varsa giderim kocamla babamla kuzenlerle konuşurum...CADIARZU
konuyu açan arkadaş bence sende daha dikkatli ol olurmu canım hani diğerleri gibi az konuşmaya bak ..hani fikir istemişsin ya bende fikrimi söledim canım kızma bana...eşin seni çok seviyor ve çok çok kıskanmış bir erkek anca çok fazla kıskanırsa böle hakaret edebilir çünkü erkeğin kıskancı herşeyi yapar...eşin rahatsız olmuş canım sende dikkat edersin olur biter..ama şunu da bil eşin bu lafını çok büyük bi sinirle sölemiş ve şuan çok pişmandır uzatma ...kız ne boşanması saçmalamaakannehirsadece otur konuş halledin kolay geleopuyorumnanaktan

valla bu benim düşüncem çiğdemcim sen ne dersen de ben bunlardan yana değilim..tanımadığım yada yeni tanıştığım erkeklerle oturupta siyaset miyaset yada başka bişe konuşmam çok konuşasım varsa giderim kocamla babamla kuzenlerle konuşurum...CADIARZU
konuyu açan arkadaş bence sende daha dikkatli ol olurmu canım hani diğerleri gibi az konuşmaya bak ..hani fikir istemişsin ya bende fikrimi söledim canım kızma bana...eşin seni çok seviyor ve çok çok kıskanmış bir erkek anca çok fazla kıskanırsa böle hakaret edebilir çünkü erkeğin kıskancı herşeyi yapar...eşin rahatsız olmuş canım sende dikkat edersin olur biter..ama şunu da bil eşin bu lafını çok büyük bi sinirle sölemiş ve şuan çok pişmandır uzatma ...kız ne boşanması saçmalamaakannehirsadece otur konuş halledin kolay geleopuyorumnanaktan

Öylemi dersin gülüm? :delphin:

Tabiki fikir senin fikrin yasin kac olursa olsun saygi duyarim, akil yasta degil basta vesselam, lakin yasanmisliklarida unutmamak gerek.

Burda onca tecrübeli yillarca evli barkli kadin böyle birseyi siddet ile kiniyorsa inanki vardir bir bildikleri.

Erkegin kiskanci var tabi, kadininda oldugu gibi.

Fakat bu bir insanin namusuna dil uzatma hakkini veremez, heleki nikahinda olan cocuklarinin annesi olan ayni yastiga bas koydugun insanin, bu bunun özrü olamaz anliyormusun?

Ben agzima geleni konusayim, namusuna kisiligne hakaret edeyim, sonra iki göz yasi dökeyim olsun bitsin? Olucak ismi sence?
Konu sahibi arkadasimiz esine serefsiz namusuz deseydi ne olurdu?
Iki damla göz yasi ile aff edilirmiydi?

Kadin olmak susmak demek degildir güzelim, bir kadinda hangi ortamda olursa olsun fikrini düsüncesini paylasabilir bu erkege öz birsey degil!

Umarim yarin öbür gün bu düsüncenden dolayi cok yara almazsin.
Kendine iyi bak

bir eski kafalı erkek daha...valla bu zihniyet degişmez, esin bu tarz yetistirilmis, ee sen de onu begendigine gore birbirinize uyumlu insanlarsinidri kultur acisindan...bunca yillik evlisin, bu lafa bu kadr sasirip tepki gostermen bana ilginc geldi cunku esini taniyorsan eger , baska erkeklerle konusmana da kizacagini bilirdin...ha ona gore gardını neden almadın demiyorum ama sanki yeni evli gibi konusmussun ona sasirdim...

aslinda ben sunuanlamiyorum, geliyorsunuz burda esim soyle dedi, bana boyle yapti, diye konu aciyorsunuz, siz sikayet ettikce cevap yazan kadinlar da dogal olarak esiniz hakkinda cok iyi seyler soylemeyecektir anlattiklarinizdan yola cikarak...ama sonra ne oluyor bir de bakiyorsun ki konuyu acan esini savunmaya gecmis, bi de kocasına laf atanları azarlamaya baslamis...e o zaman sikayet te etme kardesim yani ne bekliyordun ki? Ha kocan haklı desek bu tarz konu acanlara bu sefer de kendini savunmaya gecer...Anlamiyorum cidden, dover de sover de kocamdır diyeceksiniz nerdeyse konunun sonu hep oraya geliyor bi sekilde bu koca derdinden acilan konularda...

Bazı erkekler bu konuda hiç düşünceli değil...

Bir bayanın namusuna laf etmek öyle kolay değil, söyle söyle pişman ol.

Unutulmaz işte o laflar ne kadar ağlasa özür dilese de çok zor....

Madem yanındaki kadının iffetinden şüphen var yanında gezdirmiceksin,en ufak bi şüphe bile buna yeter...

Yazık gerçekten o adama verilen emeklere....

Bu insanlar sizin arkadaslariniz degil mi ? Ayni masa da oturup yemek yiyebiliyorsunuz ama konusamiyorsunuz ? ilginc

canım bu eski kafalı erkekler ailesinden soyle gormustur, tamam oturulup birlikte yemek yenir ama kadınlar kendi arasında erkekler kendi arasinda konusur, bir kadının erkek muhabbetine katılması anormaldir bu tarz kulturlerde...bence esas iffetsizlik akla boyle seyler getirip sirf konusmaktan cinsel cagrisim yapacagini dusunmek...

Son düzenleme:
Eşinizin söylediği sözün ve üslubunun yanlış olduğunu söylemicem ben de, çünkü anladım ki bunda çoğunluk olarak hem fikiriz..Üşenmeden tüm yorumları teek teek okudum ..
Benim yaklaşımım diğer arkadaşlara nazaran daha olumlu olacak çünkü en son yorumunuzdan anladım ki eşiniz pişman olmuş ve hatasını anlamış , öyle olmalı ki ağlamış ( ki 6 yıldır ilk defa diye de belirtmişsiniz)..
İki çocuk sahibisiniz , evliliğinizi bu sebepten ötürü bitirmenizi ben ima dahi edemem.. Kaldı ki,bir lafa bakılarak evlilikler hemen bitseydi bu zamanda evli kimse kalmazdı. Lafa değil, laf sonrası pişmanlığa ve tekrarlanıp tekrarlanmamasına bakmak lazım biraz da. Elbette hiç ama hiç hoş değil, çok yakışıksız ve incitici laflar söylemiş eşiniz. Bakın kıskançlığı anlarım, kıskanç bayları / bayanları anlarım ama dile getirmekten getirmeye fark var , öyle ki " söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı ..." demiş atalarımız..
Eminim ki eşiniz bu kıskançlığını yahut sizin bir adım önde görünmenizden yahut diğer bayanların yanında sizin bu kadar baskın kalmanızdan ötürü duyduğu rahatsızlığı size daha farklı sözlerle , daha SAKİN bir anında izah edebilirdi. Ve anladığım kadarıyla o zaman siz bu denli yıpranmazdınız ve büyük ihtimalle de eşinizi anlayışla karşılardınız ( en azından üslubuna saygı duyardınız )..
Bence siz eşinizle bu sorunu halletme aşamasında, bunu da dile getirin ...
Bunları okuyunca bana öfke duyacak arkadaşlar; kıskançlık bir his olmaktan öte bazen rahatsızlık halini alır ve o zaman tedavi gerektirir. Bu düzeydeki kıskançlığın ise malesef tamamen yok edilmesi çok zor olmakla birlikte psikolog desteğinde bir umut belki iyileştirmek mümkün olabilmekte ... Kökeninde ise belki çocukluktan kalan bir anı, belki anne ,belki de baba figürü... Yani elden gelmeyen sebepler olabiliyor...
Özünde iyi bir insan, farklı daha başka kötü huyları yok ( arkadaşın yazdığı kadarıyla )...
Talihsiz bir laf ya da laflar ...Bir insanı anlamak istiyorsak anlarız, yargılamak ise çok basit...
Sevgiler...

Öylemi dersin gülüm? :delphin:

Tabiki fikir senin fikrin yasin kac olursa olsun saygi duyarim, akil yasta degil basta vesselam, lakin yasanmisliklarida unutmamak gerek.

Burda onca tecrübeli yillarca evli barkli kadin böyle birseyi siddet ile kiniyorsa inanki vardir bir bildikleri.

Erkegin kiskanci var tabi, kadininda oldugu gibi.

Fakat bu bir insanin namusuna dil uzatma hakkini veremez, heleki nikahinda olan cocuklarinin annesi olan ayni yastiga bas koydugun insanin, bu bunun özrü olamaz anliyormusun?

Ben agzima geleni konusayim, namusuna kisiligne hakaret edeyim, sonra iki göz yasi dökeyim olsun bitsin? Olucak ismi sence?
Konu sahibi arkadasimiz esine serefsiz namusuz deseydi ne olurdu?
Iki damla göz yasi ile aff edilirmiydi?

Kadin olmak susmak demek degildir güzelim, bir kadinda hangi ortamda olursa olsun fikrini düsüncesini paylasabilir bu erkege öz birsey degil!

Umarim yarin öbür gün bu düsüncenden dolayi cok yara almazsin.
Kendine iyi bak

ablam yaşım 20
tabiki konuştu diyede iffetsiz demek çok çok ağır ama benim demek istediğim sadece hani kısa ve öz konuşmak gerektiği...sussun asla konuşmasın demiyomki ablacım tabiki de konuşucaz ama herşeyde olduğu gibi bununda fazlası zarar

tek bir hatayla evlilik yikilmaz birikim olmasi lazim.artilari eksileri düsünmek lazim.kac yillik evlisiniz bilmiyorum ama esinizle bu durumu oturup konusun.
ama insan biraz esini tanimali suyuna gitmeli,,, biliyorsunuz ki esiniz kiskanc sizde onun yaninda daha dikatli davranin.zitlasirsaniz hayatiniz cekilmez hal alir.
esinizin huyu degismeyecegine göre oyunu onun kurallariyla oynayin.ortada iki cocuk var evcilik oyunu degil ki iki lafla bitsin..ama onun söyledigi lafda kabul edilebilir degil biraz süründürün özür dilesin.olayi tatliya baglayin bence..

eşinizin söylediği şey çok yanlış
bunu söyleyen erkek karısını bi daha yatağına almamalı hep iffetsiz diyip hem aynı yataa giriyorsa bu durumu düşünmek gerek
eşiniz belliki yanlış cümle kullanmış çok ağır olmuş
bedelide ağır olmalı bence
pişman olmuş olablir anlamıştır hatasını nasıl bir laf ettiğini
sizinde içinzden bu laf kolay kolay çıkmayacaktır bu evliliğinizide etkiler ama
hemen boşanmanızda doğru olmaz belkş sizin için zaman herşeyin ilacı olabilir

tayinde belki sizin için yeni hayat yeni adımlar olur
ama elşinizle güzelce konuşmanız lazım nasıl bir laf söylediğini sizinde yüzüne vurmanız gerek
ve o bu lafıyla sizin karşınızda ezlimeli

İlginçsiniz. Neden konuşamasın ki kadınlar ? Neden tanımadığın ya da yeni tanıdığın kişilerle siyaset konuşamazsın. Konuşurum,40 kat yabancıyla da konuşurum. Ve bunun için bana " iffetsiz " dicek insanın da alnını karışlarım !

Bir dahaki buluşmanızda gözlerinizi çevirerek ya da yumarak konuşun noluyor diye sorarlarsa eşim konuşurken size bakmamı istemediğini söyledi dersiniz xD Ya da gerçekten kur yapınki farkı görsün :)

Ciddi olmam gerekirse.. Bence birlikte oturduğu konuştuğu o adamlara güvenmiyor. Erkekler böyledir yeri gelir en yakın arkadaşlarına bile güvenmezler. Çünkü erkek milletinin işi belli olmaz, kendilerinden biliyorlar. Sizi kıskanıp hıncını sizden çıkarmış bence iffetsiz olduğunuzu düşünmüyor elbette ama canınızı acıtmak istemiş kendi canı acıdığı için. Tabiki sarfettiği kelime yenilir yutulur cinsten değil ama eli kolu bağlı hissetmiş kendisini tehlikeyi sezince sizin çekim yaydığınızı görünce. Mesele siyaset falan değil aslında özgüveni olan kadın ışıldar. Erkekleri çok cezbeder bu durum diğer kadınlar pasifken sizin aktif bir şekilde çekim yaratmanız onun egosunu tırmalamış resmen. Ki bence doğru bir laf söylememiş ama doğru görmüştür. Eşin olabilir çok da sadık olabilirsin onu çok da sevebilirsin ama bu başka erkeklere çekim hissetmeni engellemez. Bunu red edemezsin. Mantığın red eder ama dikkat edin kimyanızın red edemediği anlar olur :) Tutup onunla birşeyler yaşarsın demiyorum ama çekim hissetmek normaldir, çünkü hala erkeklerden hoşlanıyorsun. Erkeklere karşı çekim hissetmediğin sürece kocana karşı nasıl hissediceksin :) Bunu red etmek hayatı red etmek. Aynı durum erkekler için de geçerli işte. Eşinin amiyane tabirle hayvansal sezilerle hissettiği bu. 'Eş'i koruma iç güdüsü. Ama insani duyguları ağır basıp ya söyleyecekse adam gibi söyleseymiş ya da sana güvenip kabullenip sussaymış.

Bu arada konu sahibi siz gidin kocanızla mutlu mesut yaşayın. Burdan da fikir almaya çalışmayın olur mu? Ne de olsa biz sizi gaza getiriyoruz. Çok seviyoruz biz yuva yıkmayı !

Böyle bir durum boşanma nedeni olmaz bana göre. ne adamlar var aldatanından dayak atanına .. tmm yaptığı doğru değil ama boşanmak da fazla olur bencee..

Aman yarabbi !
Bu kadarı fazla olmus.
Sizi yönlendirmek istemem. Biraz tavır alın yalnızca.

Eşime türlü hakaret etsem,sonra da ağlasam bu beni haklı çıkarır mı
ya da pişman olduğum imajı yaratabilir miyim acaba?
Önemli olan özür dilemek değil,özür dileyecek harekette bulunmamaktır..

Back
X