Bir konuda yardım..

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.455
3.697
Merhaba,

Uzun bir süredir ev almak niyetindeyiz, gerçi çok niyetlendik ama nasip değilmiş ki sonunu getiremedik hem peşinatta yoktu, şimdi peşinat verebiliyoruz çok şükür.. Yalnız şimdi başka sorunumuz eşim fazla kredi çekip faiz ödemekten yana değil hal böyle olunca da alabileceğimiz daireler giriş- yüksek giriş 60-75 m2 arası oluyor.

Bende küçük olsun benim olsun diye düşünüyorum tabi ki de ama olan eşyama göre değerlendirdiğim zaman sığmazmış gibi geliyor çünkü çok yakınım evi 75 m2 gardop yatak odasına sığmadığı için (düz sürgülü kapak bir model) küçük odasına koymuştu ama bende masa ve konsol da olduğu için ayrıca mobilyalarım da büyük olduğu için düşünmeye başladım sığmazsa ne yaparım diye? Country modelleri bu arada..

Bende diyorum ki zaten her ay kira ödüyoruz seneye vurduğumuz zaman 10 bini geçiyor elimize bir şey de geçmiyor o yüzden bir miktar daha fazla kredi çekelim biraz daha büyük alalım diyorum? Akıl akıldan üstündür diyerek;

Sizce bir miktar daha fazla kredi çekip 85-90 m2 almak mı?
Ya da 85 hatta 100 m2 bütçemizin altındaki fiyatlar da zemin katlara bakmak mı?
Yoksa eşyayı üst üste koyup elindeki paraya göre 70-75 m2 almak mı?

Biz de niyetlenmiştik kısmet olmadı, vazgeçtik.Ama biz kira ödemiyoruz.
Kira ödüyor olsaydık kesinlikle bir miktar daha ekleyip 85-90 metrekare bakardık

öncelikle şansın bol olsun.. y. odası vs ıcın bısey dıyemem ama küçük ev alacaksan eger ; nasılsa artık salonlar gümüşlük , konsollor vs olmuyor. alırsın bır ünite bıttı gıttı. salonda koltuk unıte masa takımı..
yapılı bır güzel bır gırıs kat bulursan al.. ev zarar etmez hıc bızaman.. yavas yavas cıtayı yukseltırsın.
ha yok sarsmaz benı dıyorsan basla gıtsın..

Yıllarca param varsa aldım...son 3 yıldır 2 araba bi ev aldık krediyle....baktık borç paşa paşa ödeniyor...mal sahibi olduk bahaneyle...
Ama bizde söyle bir ayrıntı var,eğer borcumuz yoksa kenara para atmiyoruz...bi şekilde harcaniyor....
Kredi uzun vadede çok evet ama ben olsaydım içime sinen bir ev alırdım

öncelikle şansın bol olsun.. y. odası vs ıcın bısey dıyemem ama küçük ev alacaksan eger ; nasılsa artık salonlar gümüşlük , konsollor vs olmuyor. alırsın bır ünite bıttı gıttı. salonda koltuk unıte masa takımı..
yapılı bır güzel bır gırıs kat bulursan al.. ev zarar etmez hıc bızaman.. yavas yavas cıtayı yukseltırsın.
ha yok sarsmaz benı dıyorsan basla gıtsın..
Konsol.varmis öyle yazmış. Eğer takım olarak almışlarsa ev küçük olursa sığmaz.

Eğer odeyebilecek gücünüz varsa büyük alın derim. Yeni evlisiniz esyalariniza yazık olur.hepsi yeni eşyalar.
Evi 0 mi istiyorsunuz yoksa 2.el mi?

Ödememiz yüksek oluyor ama çıkarabiliriz taksiti sıkıntı yok ama eşim işte hatta daha da altında arıyor direkt uygun bulunva girmekten yana ama nasıl sığacağız diye düşünmüyor.

Yıllarca param varsa aldım...son 3 yıldır 2 araba bi ev aldık krediyle....baktık borç paşa paşa ödeniyor...mal sahibi olduk bahaneyle...
Ama bizde söyle bir ayrıntı var,eğer borcumuz yoksa kenara para atmiyoruz...bi şekilde harcaniyor....
Kredi uzun vadede çok evet ama ben olsaydım içime sinen bir ev alırdım

Bende öyle düşünüyorum çünkü 2 sene bu evde kira da otursak 20 bin lira kira ödemiş oluyoruz.

Konsol.varmis öyle yazmış. Eğer takım olarak almışlarsa ev küçük olursa sığmaz.
Takım derken bir konsol bir de masam var.

anladım canım , ben 9 yıl once aldım esyalarımı en babaları vardı :) kocaman kocaman.. 4-5 yıl once plazmayla almamızla bırlıkte o esyalardan kurtuldum. bır ünite yeterlı geldı..

Ben daha 3,5 ay önce aldım kıyamam ki atmaya ya da elden çıkarmaya :oops:

Yani biraz taksit miktarı artacak eğer düşük ödemek istersek vadeyi uzun tutup gene faiz arttırmış olacağız
o zaman buyuk alirdim acikcasi. Vadeyi de uzatmazdim gerekirse biraz gezmemden sundan bundan keserdim. Bilmiyorum cocuk falan dusunuyor musunuz ama kucuk bir ev alsan cocuk odasi oyun odasi vs olmadigi icin evinden sogursun. Ayrica mobilyalarinda sigamayacak

Takım derken bir konsol bir de masam var.

Ben daha 3,5 ay önce aldım kıyamam ki atmaya ya da elden çıkarmaya :oops:
ah sekerım benım..
bende kıyamamıstımama kocam kıydı ıste. ha hoş evın dıger alanlarına yayılmıs durumda..
sana gelınce. hangı ıldesın bılmıyorum ama alternatıf ( yaşanabılır) baska semtlere bak , 3+1 den kuuck dusunme , yarın bugun cocuk olucak.. evını al , öde bıtır cocugunu yap ooh mıs..

canım dediğinin aynısını biz de yaşadık .kredi yükü fazla olduğundan küçük bir ev tercih ettik.4. ayı ödemek üzereyiz evimiz küçük ama temiz,yeni, merkezde.Bu avantajları dezavantajlarının önüne geçti bizim için küçük ama zamanla alışıyor insan eşyalarımı ona göre düzenledim salonun küçük olması misafir ağırlama açısından sorun olabiliyor bazen. kalabalığın gelen gidenin çoksa bunu da düşünürsün

X