bir kp istegi. sizce ne yapmaliyim ?

Bu yazacaklarima cogunuz kizacaksiniz belki.. Ama ben KP' in istegini yerine getirirdim.. Adam güzel güzel konusmus, kizimizin kalbini kirmadan.. Ne var, bu insanin gönlünü yapsan.. Hem esinde seni zorla carsafa bürüme gibi bir derdi yok gibi.. Senede bir KP, yanina geliyor.. O elbiseyi de kocanla basbasa yemege giderken giyersin olur biter.. Büyüklere saygi, kücüklere sevgi.. Ben böyle yetistim.. Esin Mert bir insansa, kayinpederinin lafini dinlemekten ziyade, kendisine olan sevgini ve sayginin göstergesi oldugunu bilecektir.. Ben denize gidince bikinimi giyiyorum, köye gidince de salvarimi.. Bir yerimden hicbirseyde eksilmiyor.. Ne kendimden kaybim oluyor ne özgürlügümden.. Sen yarin KP' nin istedigi gibi giyinmis olsan o Adam bunu seni birdaha görene kadar unutmayacak ve güzel kizim beni kirmadiyla gecirecek bir yili.. Bilmem bana cok degerli gibi geliyor.. Eger esinle sorun yasarsan ilerde (Allah korusun) ailenden kimin sözü en cok gecer? bence KP.. Bizde öyle KP' nin kalbini kirmam.. Ama oda Baba tot kondurtmaz.. :sampiyon: nazim gecer..
Yanlış anladınız galiba siz olayı... İlk okuduğumda ben "düğünde kapalı bir giysi giymesini istemiş" diye anlamıştım ama sonra bi baktım ki bildiğiniz kapalı olmasını istiyormuş yani başörtüsü takmasını... Yani bu denize gidince bikini giyip köyde şalvar giymek değil öyle olsa konu sahibi dert bile etmezdi belki. Kayınpeder, kapansın, başörtüsü taksın ve öyle kalsın istemiş. Hani öyle bir günlüğüne başını kapat, ertesi gün kayınpeder gidince açıl gibi bişey değil. Baştan aşağı hayat tarzını değiştirmesini istemiş, zaten baskı da yapıyormuş. Adamın istediği şey özgürlüğünü elinden alıyor kadının.

Benim ailem komple kapalı.Eşimin tarafta açık ama öyle dekolte falan giymezler.
Geçenler de bi düğün oldu kapalıydı gelin gelinin ailesi falan.
Sırtı dekolteli elbisemi giydim gittim valla kimseyi de takamam yani.Napiyim çok beğenmiştim çünkü.
Siz de beğenip almışsınız giyin elbisenizi geri kalanlara bişey yemek düşer.

Kp'e ne oluyor ya? Onun sizin üzerinizde tek söz söylemeye hakkı yok. Kimsenin yok. Siz çocuk değilsiniz. Ne giyeceğinize nasıl davranacağınıza siz karar verirsiniz. Eşiniz sizi öyle beğenmiş evlenmiş. "kadın dediğin kapalı olur"muşmuş. Bak hele. Kadın'ın tanımında hiç de böyle bir şey yok efendim. Kadın nasıl istiyorsa öyle olur. İster tatlı dille konuşsun ister acı. Başkasının dediği ama istemediğiniz bir şeyi yapmak zorunda değilsiniz. Kırılırsa da kırılsın sizin mutluluğunuzdan önemli değil. Kimseye kendinizi ezdirmeyin.

Valla hiç kusura bakmasın kp ben olsam asla bir başkasının yönlendirmesi ile tarzımı değiştirmem

arkadaslar dügün kir dügünü. ben de kapanmayi düsünmüyorum açikcasi zaten mevzu da bi çogunuzun dedigi gibi etraftakiler senin gelin acik demesi. benimle güzel güzel konustugu için düsündün acikcasi zaten yilda bir görüsüyoruz birbirimizi üzmeyelim diye ne yapabilrim onu düsündüm ancak bu ilk adim olur mu daha fazla karismasi icin yani yarin basini da ört mevzusunu da yasamak istemem
Taviz tavizi doğurur

Muhtemelen yasli ve muhafazakar bir aileden gelme KP' nin gözünde düsüncesinde Kadin öyle olmali.. Sucmu ?adamin görüsü bu... Napsin yanii..

Benim adama sorsan örnegin hepsi sibel can gibi olmali :olamaz:

Kafayı kadın kıyafetleriyle bozacağına otursun torun sevsin edebiyle. Bu da benim görüşüm. Ben napiiiim yani....

Bu arada ben kapalı değilim ben kadın değil miyim yani? Cehaletin adı ne zamandan beri onun da görüşü bu ne yapalım oldu?

Yetişkin kadın olmuşsun doğruyu yanlışı ayırt edebilecek yaştasın,Kp sana doğruyu söylemiş 2 yol var doğru ve yanlış seçme hakkında özgürsün.

kiyafetimde ne sirt ne de gögüs dekoltesi var sadece üstüme tam orturan bi kiyafet ona göre genis ve uzun kollu seyler giymem gerekiyor ama ben de oöyle mutsuzum kendim disimda biri olmus olucam
eğer senin kapanma gibi niyetin varsa ilerde, kendini hazır hissedince kapanacağını söyle. kp teşekkür et ve ne istiyorsan onu giy.
şimdi elbisene başörtüsüne karışan yarın diğer şeylere de karışır.

slm arkadaslar. hizlica konumu anlatayim kp ve kv bizdeler memleketten geldiler yarin dügüne gidecegiz topluca dügün için üzerime tam oturan güzel sade bi sey almistim ancak bu aksam kp benle güzel güzel konustu kapanmam konusunda evlendigimiz ilk günden beri de konusurlar bu konuda ancak bu aksam tam olarak açikça dile getirdi bir kadin kapali olmali diye ve dedigim gibi tatli dille söyledi aslinda bunun üzerine bende bu kadar laftan sonra yarin o kiyafeti giyip nasil giderim diye düsündüm esim evdeki normal uzun kollu kiyafetlerinden birini giy diyor ben de dügüne gitmeyeyim diyorum sizce ne yapsam dügün yari öglen 1 de yeni bi kiyafet alamam muhtemelen
Biri bana kapan dese kapanacağım varsa da ömür billah kapanmam , Nefret ederim böyle hareketlerden , ister tatlı dille söylesin ister kavga ile, hiç fark etmez kaç yaşında insana ne yapacağı söylenmez

Kapanıp kapanmayacağına yarınki düğüne göre mi karar vereceksin öğlen 1'e kadar kıyafet almam lazım demişsin de.

Ben olsam asla biri istiyor diye kapanmazdım. Kapanmak istiyorsam da kendimi hazır gördüğüm hissettiğim zaman kapanırdım. S

Bi arkadaşım vardı. Nişanlısı ve ailesi istediği için kapanmıştı. İnişli çıkışlı aşkları vardı.
Nişanlısı ile kavga ederdi açılırdı barışınca kapanırdı. Sabah sabah geldi aklıma:KK45:
Kapanmak saçını kapatmakla olmuyor sadece çok hassas konu.
Ben olsam gitmezdim gerileceğime:işsiz:

Benim esimin ailesi carsafli.benim esim kapanmami istedi evlenmeden once bende kabul ettim. Ama sart kostum sigarama karisamazsin. Ayrica etek giymem dedim. Daha kapanmadim ama kapanicam. Evleneli 5 ay oldu bu fikre kendimi yavas yavas alistirdim. Sana birden dedikleri icin sen sasirmissindir o yuzden suan tedirgin bakiyorsun olaya. Ayrica isin tuaf yani kayinpeder gecen esime kizdi. Bizimkiler kapalida noluyor sanki birak kapanmazsa kapanmasin dedi. Bende ayni fikirdeyim bi insan basini kapatmakla dindar ya da namuslu olmuyor acikcasi. sanki biz acigiz diye oramizi buramizi mi acip geziyoz.İnsanin icinin kapali olmasi gerekiyor. Sanada tavsiyem madem sana tatli bi dille anlatildi bu olay sende hemen kapanamayacgini kendimi alirtirmam gerekir de.ayrica kapanmayi esin istedigi icin degil Allah emrettigi icin kapanicam diye dusunursen. Daha kolay alisirsin bu fikre :)
slm arkadaslar. hizlica konumu anlatayim kp ve kv bizdeler memleketten geldiler yarin dügüne gidecegiz topluca dügün için üzerime tam oturan güzel sade bi sey almistim ancak bu aksam kp benle güzel güzel konustu kapanmam konusunda evlendigimiz ilk günden beri de konusurlar bu konuda ancak bu aksam tam olarak açikça dile getirdi bir kadin kapali olmali diye ve dedigim gibi tatli dille söyledi aslinda bunun üzerine bende bu kadar laftan sonra yarin o kiyafeti giyip nasil giderim diye düsündüm esim evdeki normal uzun kollu kiyafetlerinden birini giy diyor ben de dügüne gitmeyeyim diyorum sizce ne yapsam dügün yari öglen 1 de yeni bi kiyafet alamam muhtemelen

Sizde tatlı dille babacım zamanı gelince onuda yaparım nasipse. Bi kahve içermiyiz diyip konuyu kapayaydın. Buda bi tatlı dildir. Kapanmak güzel bir şey Allah içinse eğer.. neler görüp okuyoruz. Eşin bence ayıp etmiş. O varken babasına anasına laf düşmez..

Kafayı kadın kıyafetleriyle bozacağına otursun torun sevsin edebiyle. Bu da benim görüşüm. Ben napiiiim yani....

Bu arada ben kapalı değilim ben kadın değil miyim yani? Cehaletin adı ne zamandan beri onun da görüşü bu ne yapalım oldu?

Hymm tabiki torunlarina gösterse o ilgiyi cok hos olurda... Adamin burda cehaletse cehalet.. Kendince dogru bildigi benimsedigi bir durum var.. Adamin kafasindaki ideal kadin "örtülü kadin".. Adam ölsünmü simdi .. ?

Gelinine düsüncesini beyan etmis.. Uygulayip uygulamak konusahibine kalmis.. Kimse zorlamiyor.. Benmi anlamadim konuyu Ney???

Hymm tabiki torunlarina gösterse o ilgiyi cok hos olurda... Adamin burda cehaletse cehalet.. Kendince dogru bildigi benimsedigi bir durum var.. Adamin kafasindaki ideal kadin "örtülü kadin".. Adam ölsünmü simdi .. ?

Gelinine düsüncesini beyan etmis.. Uygulayip uygulamak konusahibine kalmis.. Kimse zorlamiyor.. Benmi anlamadim konuyu Ney???

Bu psikolojik baskıdır ama. Bunu fikrini belirtmiş diye hafifsememelisiniz. Koskoca kadın fikrini sormadan bir insan fikrini güya belirtiyorsa bu psikolojik baskıdır.
Gelin fikrini sorar söyler evet çok iyi niyetli derim de kadın sormadan etmeden söylüyorsa bu iyi niyet değildir.
Ben koskoca bir insanım ve kalkıp benim giyimime güya iyi niyetle kayınpeder falan karisamaz. Bu iyi niyet de değil.
Burada kapalı bir kadın olsa kayınpederi iyi niyetle bizim ailede açık sen de acil kızım dese yine fikrini söyledi ne var mı diyeceksiniz? O adama göre de doğrusu bu?? Fark yok. İkisi de iyi niyetli bir müdahale değil. İki teklife de tepki gösterilmeli.

gitmeyin düğüne.
kayinpederinizin de lafiyla hareket etmeyeceğinizi bildirin. onlardan etkilenip biraz daha mutevazi kiyafet tercih ederseniz bugün o konuşma baskiya birakabilir yerini.
ben de yenice kapandim ama bana birisi böyle konussaydi kapanamazdim sanirim.
bu cok ozel tamamen insanin icinde bitecek bir konu. kayinpeder o özel olma sınırına girebilecek biri değil.

Ay benimki de oyle...beni her gördüğünde baslar kapan demeye çaktırmadan caktirmadan....allahtan senede bi goruyorum...
ama iyi adam hakkını yiyemem...
Adamlar boyle alismis...acik kadini tv de goruyorlar ancak :) bende gulumseyip geçiyorum. ..zaten onlar olunca tayt giymiyorum bu bile büyük fedakârlık. ..amaaan he de gecp

Back
X